מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בברך בזמן מאמץדניאל04/01/2011
שלום רב,
אני בן 30 ואני פעיל גופנית בשנים האחרונות (אומנות לחימה, כדורסל, אופניים). לפני כחודשיים התחלתי לרוץ בסולם מאמצים עולה, עד 10 ק"מ (מירוץ נייקי ב 10.10). מאז הורדתי נפח בריצה ואינני עובר את ה 8 ק"מ. לפני כחודש בזמן ריצה קלילה מאוד החלו לי כאבים בצד הפנימי של ברך ימין- בלי פגיעה או תנועה לא נכונה. מאז הכאבים פוחתים אחרי יום-יומיים של מנוחה ומתחדשים לאחר כל ריצה (אפילו אחרי 5 ימי מנוחה). הייתי אצל אורטופד שלא הצליח להפיק כאבים, אמר שאין בעיית יציבות בברך ושלח אותי עם הפניה למדרסים (יש לי פלט-פוט) ועם הרבה סימני שאלה...
מה לדעתכם הבעיה? ביומיום אני לא מרגיש כאבים כלל וכשאני עושה נסיונות לחזור לרוץ הכאב מתחיל אחרי 10-12 דקות וגורם לי לחכות עוד 3-4 ימים לפני שאני מנסה שוב- אך ללא הואיל.
אציין רק שאני מאוד אוהב לרוץ ולא מוכן לוותר על זה בקלות.
אודה מאוד לתשובתכם\המלצותיכם
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בברך בזמן מאמץ - תגובה
ד''ר רון גולן08/01/2011שלום דניאל
כף רגל שטוחה גורמת לחסר בבלימת הזעזועים, במפגש כף הרגל עם משטח הריצה. כך זעזועים/עומס זה מועברים למפרק הבא בשרשרת הביומכנית ומגיעים אל הברך.
סביר להניח שעומס זה גורם לדלקת מקומית, שמתחדשת כל פעם שאתה חוזר לרוץ.
מדרסים מתאימים יכולים להעלים את הבעיה.
במידה ולא יחול שינוי משמעותי עם המדרסים, יתכן שאתה זקוק גם לטיפול, חיזוק והסתגלות ספציפיים של הברך, בכדי להתמודד טוב יותר עם עומסי הריצה שלך.
בברכת בריאות פעילה, רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בברך בזמן מאמץ - תגובה
ד''ר שמי שגיב10/01/2011מרבית בעיות ברכיים נובעות או מליקויים בתפקוד כף הרגל, כמו יתר פרונציה, ולכן יש לבדוק התאמת נעליים נכונה ואף את הצורך במדרסים לפי מידת גבס
יש גם לבדוק את מנח האגן שעלול לצאת מאיזון וליגרום שינויים תפקודיים באורכי הגפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?