כאבים בברך בזמן מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בברך בזמן מאמץ
    דניאל
    04/01/2011

שלום רב,

אני בן 30 ואני פעיל גופנית בשנים האחרונות (אומנות לחימה, כדורסל, אופניים). לפני כחודשיים התחלתי לרוץ בסולם מאמצים עולה, עד 10 ק"מ (מירוץ נייקי ב 10.10). מאז הורדתי נפח בריצה ואינני עובר את ה 8 ק"מ. לפני כחודש בזמן ריצה קלילה מאוד החלו לי כאבים בצד הפנימי של ברך ימין- בלי פגיעה או תנועה לא נכונה. מאז הכאבים פוחתים אחרי יום-יומיים של מנוחה ומתחדשים לאחר כל ריצה (אפילו אחרי 5 ימי מנוחה). הייתי אצל אורטופד שלא הצליח להפיק כאבים, אמר שאין בעיית יציבות בברך ושלח אותי עם הפניה למדרסים (יש לי פלט-פוט) ועם הרבה סימני שאלה...

מה לדעתכם הבעיה? ביומיום אני לא מרגיש כאבים כלל וכשאני עושה נסיונות לחזור לרוץ הכאב מתחיל אחרי 10-12 דקות וגורם לי לחכות עוד 3-4 ימים לפני שאני מנסה שוב- אך ללא הואיל.

אציין רק שאני מאוד אוהב לרוץ ולא מוכן לוותר על זה בקלות.

אודה מאוד לתשובתכם\המלצותיכם

דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברך בזמן מאמץ

הוספת תגובה

• כאבים בברך בזמן מאמץ - תגובה

ד''ר רון גולן
    08/01/2011

שלום דניאל
    כף רגל שטוחה גורמת לחסר בבלימת הזעזועים, במפגש כף הרגל עם משטח הריצה. כך זעזועים/עומס זה מועברים למפרק הבא בשרשרת הביומכנית ומגיעים אל הברך.
    סביר להניח שעומס זה גורם לדלקת מקומית, שמתחדשת כל פעם שאתה חוזר לרוץ.
    מדרסים מתאימים יכולים להעלים את הבעיה.
    במידה ולא יחול שינוי משמעותי עם המדרסים, יתכן שאתה זקוק גם לטיפול, חיזוק והסתגלות ספציפיים של הברך, בכדי להתמודד טוב יותר עם עומסי הריצה שלך.
    בברכת בריאות פעילה, רון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברך בזמן מאמץ - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    10/01/2011

מרבית בעיות ברכיים נובעות או מליקויים בתפקוד כף הרגל, כמו יתר פרונציה, ולכן יש לבדוק התאמת נעליים נכונה ואף את הצורך במדרסים לפי מידת גבס
    יש גם לבדוק את מנח האגן שעלול לצאת מאיזון וליגרום שינויים תפקודיים באורכי הגפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו