ספורט ולחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ספורט ולחץ דם
    סיגל
    27/01/2011

אני בת 45, עוסקת מאז ומתמיד בספורט: שחיה ריצה, חדר כושר וכו'.
    לפני כשלוש שנים זוהה אצלי לחץ דם באזור ה- 140/90 ומאז קיבלתי טיפול תרופתי והמשכתי לעסוק בספורט, לאחרונה, לאחר פעילות גופנית, היה לי אבוד חלקי של שדה הראיה שחזר לתקנו כעבור כ- 20 דקות. הסתבר שלחץ הדם יצר מאזון. בדיקות נוספות כמו ראיה וסיטי מוח לא הצביעו על הפרעות כלשהן. קיבלתי מנון גבוה יותר של תרופה להורדת לחץ הדם. שאלתי היא, האם אני יכולה להמשיך בפעילות הספורטיבית שציינתי לעיל או שעלי להגביל את עצמי לפעילויות בעצימות נמוכה? איך אוכל לדעת מה מתאים על מנת שלא אמצא את עצמי שוב בסיטואציה דומה?תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ספורט ולחץ דם

הוספת תגובה

• ספורט ולחץ דם - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    30/01/2011

כעט מומלץ לעסוק בפעילות מתונה כדי לא ליצור שינויים דרסטיים בלחץ הדם. בכול מקרה צריך לבדוק את נחיצות התרופה וליבדוק מה הגורמים המשפיעים על לחץ הדם- תזונה, מתח,
    אשמח לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יתר לחץ דם

איתי הר-ניר
    30/01/2011

שלום, חשוב לנטר את לחץ הדם לפני/ במהלך ואחרי הפעילות.

כעיקרון כפי שצוין פעילות גופנית מתונה עד בינונית בנפחים.

על פי המלצות הקולג האמריקאי לרפואת ספורט 40%-60% מרזרבת הדופק 30-60 דקות בשאיפה לאימון בכל ימי השבוע.
    בדירוג המאמץ שלך יש לתת את הדעת על התחושות הסובייקטיביות, ובערכים של קושי בין 1-10 את אמורה להתאמן במאמצים שבהם את מרגישה 3-6, כאשר 1= לא לעשות כלום ו 10= מאמץ מרבי.

אם בניטור ערכי לחץ הדם מתקבלים ערכים של 220/120, יש להפסיק את הפעילות הגופנית.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו