מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- shin splintsאור14/12/2007
שלום
אני כבן 18 וסובל מshin splints כבר יותר מחודשיים.
ביקרתי אצל רופא ספורט אשר שלח אותי למיפוי עצמות ובעקבותיו אבחן שיש לי shin splints ונתן לי פיזיוטרפיה וכדורים אנטי דלקתיים Celcox למשך 10 ימים.
הם הקלו מעט על הכאב אך כשסיימתי איתם הכאב לא חלף לחלוטין.
לאחרונה ביקרתי אצל אורטופד נוסף, הוא שלח אותי לצילומי שוקיים בנוסף להתבוננות שלו במיפוי העצמות וגם הוא אבחן אצלי shin splints והפעם נתן לי כדורי Xefo 8 לקחת במשך 10 ימים. אני עוד לוקח אותם כרגע.
הוא אמר שמבחינתו אני יכול לעשות כל פעילות והדבר לא יפגע בי.
ממאמרים שקראתי (בין השאר באתר זה) הבנתי שלא מומלץ להמשיך ולהתאמן עם shin splints כיוון שהדבר יכול לחזור שינית ולהאריך את החלמתו.
אני כרגע עושה הליכות לא מהירות מידי של כחצי שעה כל יום (כיוון שאני יושב בבית כל שאר היום חסר תנועה).
לפני כיומיים יצאתי לריצה של 10 דקות כדי לבדוק את המצב, לא כאב לי אחרי הריצה אבל למחרת כן כאב קצת.
בעוד כשבועיים יש לי גיבוש צנחנים (לא חובה מבחינתי לגשת אליו) שאני מאוד רוצה לקחת בו חלק.
השאלה היא האם מלבד הכאב שיגרם לי יכול להיגרם גם נזק נוסף או שההחלמה תתארך וכו'? אם הדבר כרוך רק בכאב אין לי בעיה כי על כך אוכל להתגבר אבל אם יגרם נזק כלשהו אני לא מוכן לשאת בתוצאות.
מה דעתכם?
בנוסף, האם אני אוכל לשרת שירות קרבי בעוד כ3 חודשים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם התעלמתם מהודעתי או ששכחתם לענות
אור16/12/2007עליה?
תגובתכם ודעתכם חשובה לי מאוד, אשמח אם תענו בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בשוקה
אריה17/12/2007אור שלום.
אני רץ למרחקים ארוכים ומכיר את הבעייה.
אם הבעייה בשריר, אז עיסוי מקומי כמה פעמים ביום מאד עוזר. אתה יכול לעשות בעצמך. כמובן מנוחה ולא לרוץ, כ-10 ימים.
אם קיימים שברי מאמץ, וזה בהחלט יכול להיות, אז חייבים לא לרוץ כ-6 עד 8 שבועות.
הסבלנות מתבקשת ומשתלמת.
כל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה יחסית - חשוב
ד''ר נעמה קונסטנטיני19/12/2007חבל של אמרת מה יש במיפוי- - האם קליטה מוגברת? shin splint הוא מונח כללי ויש הרבה אפשרויות לסיבה המדויקת של הכאב - שריר, גיד, עצם, או הרקמה שסביב העצם. כדי להגיע לגיבוש - מומלצת מנוחה יחסית - קרי - אל תתאמן על הכאב, אלא רק הליכה או שחיה, אופניים אם לא כואב. חשוב להגיע לגיבוש בלי כאב ופתולוגיה. הכושר פחות חשוב שם - יותר הראש וההתמדה. לגבי גיוס - כנ"ל - חשוב להגיע לגיוס בריא ולא עם כאב קיים. תצליח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ד"ר, מידע נוסף
אור19/12/2007זהו פענוח המיפוי: "בוצע מיפוי עצם דינמי וBLOOD POOL לברכיים, במיפוי פלנרי מאוחר נסרק השלד כולו וSPECT ברכיים.
הבדיקה הדינמית תקינה ללא איזורי BLOOD POOL מוגברים. לא הודגמו קליטות פתולוגיות בברכיים, הן במפוי הפלנרי המאוחר והן ע"פי חתכי הSPECT.
בשאר הסריקה, מודגמת קליטה פריפרית קורטיקלית סאספקט האחורי של טיבייה ימנית, חשודה לשינויי מאמץ."
התוצאות נבחנו ע"י שני רופאים, האחד רופא ספורט נחשב ומומחה בתחומו והשני אורטופד כירורג ושניהם קבעו, לאחר צפייה בדיסק המצורף למכתב הנ"ל ולאחר בדיקה גופנית, שאני סובל מ.shin splints
למרות קביעת פענוח המיפוי, יש לציין שאני סובל מכאבים בשוקיים בשתי הרגליים והכאביםם אף משמעותיים יותר ברגל שמאל.
יש לציין שאני כבר במנוחה למעלה מחודשיים וחצי ולא מבצע שום פעילות העלולה להכביד על הרגליים מלבד הליכה לא מהירה במשך כחצי שעה כמעט על בסיס יומיומי וכן תרגילי פיזיוטרפיה שאני מבצע 3 פעמים בשבוע.
שאר המידע לגבי הכדורים שלקחתי ושאני לוקח כיום, נמצא בהודעתי הראשונה.
האם ההחלמה תיקח עוד זמן רב? האם יש דברים שעליי לעשות? מה דעתך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנוחה יחסית=
ד''ר נעמה קונסטנטיני23/12/2007מנוחה יחסית משמעותה מנוחה אשר אינה מעמיסה על האזור הכואב/ פצוע. אם עדיין יש כאב באוות מקום, למרות הממצאים הקלים במיפוי, יתכן ועדיין מדובר במאמץ מוגזם. שברי מאמץ רבים נגרמים פשוט מהליכה ולאו דוקא ריצה. תפחית מהפעילות עוד, ובהצלחה בגיבוש (אם אתה הולך - זה בטח היום/ מחר). ההחלמה תיקח מספר שבועות מהרגע שתגיע לאותה מנוחה יחסית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה!
אור24/12/2007החלטתי בסופו של דבר לא לגשת לגיבוש על מנת לא להחמיר את המצב עוד יותר.
בריאות קודמת לכל.
מקסימום נלך לגולני או נח"ל (:
שוב תודה רבה על העזרה ד"ר !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?