מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בפרקי כף הידערן08/02/2011
שלום ד"ר, אם תוכל לומר לי מה דעתך מאוד אשמח.
אני מתאמן במשקולות במכון הכושר כשנה. לפני חודשיים התחלתי לחוש כאבים קטנים בפרקי כף היד (הפוך משורש כף היד) בשני הידיים. כנראה שהתעלמתי כיוון שלא היו כל כך מובהקים.
לפני יותר מ- 3 שבועות הכאבים האלו הפכו לרציפים וכואבים יותר (כאבים ברמה נמוכה עד בינונית). מאז לקחתי חופשה מהמשקולות.
ביקרתי אצל רופא והוא אמר שזה אפשרי בגלל תרגיל הרחקת כתפיים במשקוליות שנהגתי לבצע, שכופפתי כנראה את הפרקים מטה תוך כדי הנפת הידיים עם המשקוליות הצידה, מה שיצר לחץ על האזורים האלו.
(בהתחלה חשבתי שזה נוצר משכיבות סמיכה).
הוא אמר שאוכל להתאמן במשקלים קלים.
אתמול חזרתי להתאמן כשידי מקובעות בתחבושות אלסטיות ובצעתי תרגילים שאני חושב שם נייטרלים לאזור הפרקים.
לאחר האימון היו לי קצת כאבים והאזור היה מגורה.
גם עכשיו האזור מעט כואב פה ושם.
האם לדעתך מותר לי להתאמן?
האם יש לחמם או לקרר את פרקי כף היד?
מה עלי לעשות?
מאוד אודה לך על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בפרקי כף היד - תגובה
ד''ר שמי שגיב08/02/2011נראהשכאבים אלו הם תוצאה של מספר תהליכים המתרחשים
עטמסים על פרק כף היד יכולים להתרחש גם מרכיבת אופניים, מחשב ונהיגה
תוסיף לזה את עומסי האימון והרי לך מתקון לפציעות
יש צורך בחיזוק שרירי פושטי כך היד
טבול את הידיים במי קרח למשך 15 דק
רצועות תמיכה גם יכולול לשפר
טיפול לשחרור קשויות שרירי האמה גם יכול להועיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ערן08/02/2011רב תודות על התגובה דוקטור,
תרגילים לחיזור שרירי פושטי כף היד לדוגמא הם הנחת היד על הברך וכיפוף והרמה של כף היד באחיזת משקולת (מה שנקרא WRIST CURL)? לחכות עד שהכאב ירפא קודם אני מניח?
אילו סוגי טיפול אפשריים לשחרור האמה וכיצד הם קשורים לפרק כף היד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?