תרגילי גמישות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרגילי גמישות
    דן
    14/02/2011

שלום,

לאחרונה קראתי קצת על תרגילי גמישות (לשיפור הגמישות ולא לשמירה על הגמישות הקיימת) והבנתי את החשיבות הרבה שלהם.
    התחלתי כבר לעשות אותם אבל גם מהקריאה עליהם וגם בזמן התרגול עצמו, התעורורו אצלי כמה שאלות שהייתי שמח אם תוכלו לענות עליהם:
    1.כמה פעמים בשבוע מומלץ לעשות תרגילי גמישות? יש כמות פעמים שלא כדי לרדת ממנה בשבוע?
    2. אני מתאמן גם באומניות לחימה וכושר ולכן יוצא לפעמים שאני עושה3 פעמים מתיחות ביום .האם זה יכול לפגוע בשרירים?.
    3.מבחינת צורת התרגול, אם אני רוצה לשפר את הגמישות שלי, כמה זמן כדי לעשות כל מתיחה? והאם כדי לעשות אותה בצורה של מספר סטים וזמן יותר קצר לכל סט או פעם אחת וזמן יותר ארוך?
    אשמח אם תעשו לי קצת סדר בבלגן

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרגילי גמישות

הוספת תגובה

• תרגילי גמישות - תגובה

חנן בן-עמי
    14/02/2011

הי דן,

יפה שהתחלת להשקיע בביצוע תירגול גמישויות ומתיחות. אני אישית חסיד נלהב של הנושא.
    המטרות העיקריות יהיו הגדלת טווח תנועה מפרקי, הארכת ושמירה על אלסטיות סיבי השריר, הארכת והקלת עומסים מהגידים, ובכלל תחושה קלה ונינוחה יותר בגוף מאשר הקפיצות והתפיסות המאפיינת גוף שאינו גמיש.

1. מומלץ לבצע מתיחות קלות לאחר חימום קל לפני כל פעילות גופנית, במיוחד באומנויות לחימה בה יש חשיבות לטווחי תנועה וחריגה מטווחי התנועה שהגוף מורגל בהם בחיי היום-יום.
    לאחר האימון כדאי להשקיע 15-20 דקות בביצוע מסודר של מתיחות (לפי רוטינה שתבנה לעצמך). עדיף מבחינתי שתשקיע באיכות המתיחות ושמירה על טכניקה נכונה של ביצוע (במיוחד המסטרינג וארבע ראשי) מאשר "לתת בראש" ולעשות המון מתיחות

2. אם יוצא לך לבצע 3 יחידות אימון ביום נתון, כלל האצבע של מתיחות קלות לפני אימון וגם אחרי, תופס גם פה. זה עלול לפגוע בשרירים אם תחרוג מגבולות היכולת שלך, אך כל עוד אתה נשאר בטווח שבו הגוף מרגיש נוח - אין שום סכנה

3. יש מספר אסכולות של "איך לבצע מתיחות". באופן כללי יש כאלו שעושים 5 סטים לכל שריר לפני שעוברים הלאה, יש כאלה ששני סטים מספיקים להם, ויש אחרים שמעדיפים סט ארוך של 30 שניות.
    אני חושב שתעשה מה שהכי נוח לך, אבל שווה שזה יהיה יותר מסט אחד. נראה לי להחזיק מתיחה 15 שניות זה נתון שקל לעמוד בו.

צא בהצלחה,
    חנן בן-עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו