גבשושית בעצם השוק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבשושית בעצם השוק
    אריה
    16/12/2007

שלום.
    אני רץ למרחקים ארוכים, כ-70 קמ' בשבוע.
    מזה כחודשיים, שיש לי גבשושית בחלק הפנימי (ברגל שמאל, בצד הימני), ממש בקצה הרוחב של עצם השוק ובערך באמצא האורך.
    בזמן הריצה, אני חש בכאבים חלשים עד בינוניים בעצם השוק.
    כשאני מעסה את המקום, הגבשושית נעלמת לגמרי והכאבים כמעט ולא קיימים, אבל לאחר כמה שעות הגבשושית מופיעה שוב. ושוב עיסוי וחוזר חלילה.
    מה זה יכול להיות?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבשושית בעצם השוק

הוספת תגובה

• כמה דברים

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    19/12/2007

האם הכאב הוא באזור הגבשושית? האם היא רכה מאוד, רכה בינונית, או קשה? יתכנו וריד שמתנפח, בקע של שריר דרך הרקמה העוטפת אותו, שבר מאמץ בהחלמה, ועוד. הבדיקה הגופנית חשובה כאן מאוד. כדאי שתפנה לרופא ספורט לבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבשושית בעצם השוק

אריה
    20/12/2007

כשאני נוגע, הכאב הוא ממש בגבשושית והיא בינונית-קשה. בצילום רנטגן לא נמצא דבר. נשלחתי לאולטראסאונד, אבל התור הוא בעוד כשבועיים.
    האם להערכתך, אני יכול להמשיך לרוץ, עם עיסוי לפני ואחרי?
    אני מודע לקושי לתת תשובה מדויקת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצם או שריר

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    23/12/2007

נשמע או כקאלוס של שבר מאמץ (למרות שלא היה נעלם בעיסוי, ואמור להראות בצילום) או כבקע של שריר (אם כי המיקום לא יהיה על העצם). קשה בלי לראות בדיוק ולמשש, צר לי.. אולי כדאי להפחית מעט פעילות עד האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו