מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש רופא ספורט אורטופד להתייעצויותאיאן דרנפלד16/02/2011
שלום רב!
קוראים לי איאן ואני מתעסק (גם בעשייה וגם בלמידה) של ספורט נרחב ועצים שנקרא "קרוספיט".
התפיסה של קרוספיט הינה "תנועה פונקציונאלית אשר משתנה כל הזמן בעצימות גבוהה". תנועות פונקציונאליות הן כל אותם כישורים מוטוריים עולמיים. הן מבוצעות כגל, של התכווצות מהמרכז, או הליבה, אל החוץ. מדובר גם בתנועות מרוכבות, כלומר כאלו שמערבות מספר מפרקים. תנועות אלו הן טבעיות, יעילות וקשורות לתנועות גוף. אין נקודה חשובה יותר מהיכולת של תנועות אלו, להזיז או לשנע עומסים כבדים על פני מרחקים ארוכים ובמהירות.
ביחד, שלוש הנקודות הללו (עומס, מרחק ומהירות) מכשירות תנועות פונקציונאליות להפקת הספק כוח גבוה. עצימות מוגדרת בדיוק כמו כוח, זה המשתנה הבלתי תלוי שכל הזמן מוציא את המרב מכל צורה של תרגיל. כמה שהעומק והרוחב של כל גירוי בתוכנית מסוימת יהיה גדול יותר ככה התוצאה המופקת מאותו תרגיל תהיה רחבה ועמוקה יותר.
יחד עם זאת, וכתוצאה מעבודה עצימה, יש לי כל מיני בעיות קטנות :צביתה בכתף (אבל רק ב-QUADRANT הכי חיצוני), כאב לא מוגדר בברך, נראה לי ITB, וכו'...
ברור לי שאין לעבוד קשה וחזק ללא תופעות כאלה, אך הייתי רוצה להתייעץ עם אורטופד או אפילו רופא ספורט המתמחה באורטופדיה.
בקיצור, אני מחפש רופא טוב להתייעצויות שמתמקם בנס ציונה או רחובות או ראשון לציון...
אשמח לכל עזרה שחברי הפורום המכובד הזה יוכלו לתת לי!
תודה מראש,
איאן דרנפלד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחפש רופא ספורט אורטופד להתייעצויות - תגובה
ד''ר שמי שגיב16/02/2011עדיף לך למצוא כירופרקט או פיזיוטרפיסט שגם יכולים לאבחן אותך באופן פונקציונלי, גם להעמיק את הטיפול הנדרש וגם להציע לך תרגילים שיקומיים.
אורטופד יכול להיות מוצא עבור פציעות הדורשות התערבות כירוגית ומה שאתה מחפש זה טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפש רופא ספורא או אורטופד להתייעצו
איאן דרנפלד16/02/2011שלום ד"ר שגיב
תודה על תשובתך המהירה.
אכן הייתי בטיפול פיזיוטרפיה לפציעה של גב התחתון, אך למיטב הבנתי אני צריך הפנייה מרופא לטיפול ספציפי ע"מ לקבל טיפול בפיזיו...
ראשית, שמעתי שלאורטופד יש רצון אחד: לחתוך... :) וז לאו דווקה מה שהולם פה.
אני מאד מחזיק בפיזיוטרפיה, אך אני מחפש רופא ספורט שיכול לאבחן את הבעיות מבחינה רפואית ויכוון אותי לטיפול המתאים (פיזיו, כירופרקט, אני יודע...)
יש רופאי ספורט המתאימים את התיאור הזה?
שוב תודות מראש!
איאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמרתה איש מקצועי ?
חייל 1917/02/2011אמרתה לי שאורטופד לא יכול לבדוק אותי די טוב (אפילו שהוא שלך אותי למיפוי עצמות ואמר שאין לי כלום ),
ושלפני המדרסים כדי ללכת לאיש מקצועי
למי אני יכול לפנות ? תוכל להמליץ לי . פשוט אני לא כל כך יודע למי לפנות .
והאם אני יכול לעשות הליכה לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?