נעלי ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נעלי ריצה
    חייל 19
    16/02/2011

שלום!
    אני עושה פעילות ספורטיבית בעיקר ריצה , ואני סובל מכאבי ברכיים (מצידי העצם של הרגל ) ועשיתי מיפוי עצמות והרופא טוען שאין לי כלום לא דלקת ולא שברי מאמץ או חשש .. הוא הביא לי "אישור" להתחיל לרוץ בהדרגה . ואמר לי לעשות גם מדרסים .
    אני רץ כבר שבוע ועוד לא עשיתי מדרסים ועדיין יש לי כאבים .
    קראתי באינטרנט על כל מיני מאמרים של ריצות שחשוב לקנות נעל ריצה טובה כי הנעל מונעת פציעות .
    חב מהטירונות אמר לי שיש מקומות שמתאימים לך את הנעל ריצה כך שאתה עולה על מין מכשיר ספורט ורץ וככה הם יודעים איזה בעיה יש לך ברגל (קריסת רגל מצד שמאל מצד ימין ועוד ) .
    חיפשתי באינטרנט מקומות כאלה שעושים את הבדיקה ואז מתאימים את הנעל ואני לא מוצא מקומות כאלה באינטרנט או שהם לא מפרטים יותר מידי .
    האם תוכלו להמליץ לי על מקום בכדי שאני יקנה נעלי ריצה מתאימים ?
    והיכן אני יוכל לעשות מדרסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נעלי ריצה

הוספת תגובה

• נעלי ריצה - תגובה

חנן בן-עמי
    17/02/2011

הי חייל אמיץ,
    לכאבי ברכיים סיבות רבות - חלקן קשורות להנעלה ולמנח כף הרגל בעת הריצה, חלקן קשורות לחולשת שרירים (במיוחד ארבעת הראשים שעל הירך הקדמית), סיבות נוספות יכולות להיות שהשרירים כל כך קפוצים ודרוכים, כך שהם יוצרים לחץ על רקמות סמוכות וגורמות לתחושת כאב (כמו כאבים על השוק בתחילת מסעות,לדוגמא) ועוד סיבות רבות.

כמובן שדרך האינטרנט לא ניתן לאבחן מהו הגורם שבגללו אתה סובל מכאבים, ולא תמיד אורטופדים יודעים את התשובה בחמש דקות שהם בודקים אותך..

לשאלתך: יש מקומות שמעלים אותך על מסילת ריצה, מצלמים את הריצה שלך, רואים איך כף הרגל נוחתת על הקרקע וככה ניתן לדעת איזה סוג נעליים להתאים לך. ישנה חשיבות רבה - וצדק החבר שלך - לגבי סוג הנעל ואופייה. יש נעליים "מתקנות" במקרים של קריסת קרסול פנימית, פלטפוס, קשת גבוהה בכף הרגל וכו'.
    חשוב שתנסה מספר זוגות נעליים, ואף ממספר חברות שונות, לפי המלצות המוכרים בחנות שיראו אותך רץ. טווח המחירים לנעליי ריצה מקצועיות 390 - 650 ש"ח. יותר מזה אל תסכים לשלם ידידי, ותתפלא לדעת שיש גם נעליים ב 900 שקל...

רשימה חלקית של חנויות שעורכות בדיקת ריצה:
    פרוספורט - רחוב החשמונאים בתל אביב
    טיים טריאל - יש סניף ברשפון (מומלץ) ויש סניף בתל אביב
    ברוקס מרתוניה - ליד רחוב הברזל בתל אביב

יש עוד דברים שניתן לעשות לפני מדרסים - פשוט חבל לשלוח אותך לעשות מדרס מקצועי במאות שקלים ויתברר שהוא לא ממש מתאים לך - אך לשם כך תאלץ לראות איש מקצוע כדי לקבל אבחון מקיף וטיפול הולם...

צא בהצלחה,
    חנן בן-עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו