מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נעלי ריצהחייל 1916/02/2011
שלום!
אני עושה פעילות ספורטיבית בעיקר ריצה , ואני סובל מכאבי ברכיים (מצידי העצם של הרגל ) ועשיתי מיפוי עצמות והרופא טוען שאין לי כלום לא דלקת ולא שברי מאמץ או חשש .. הוא הביא לי "אישור" להתחיל לרוץ בהדרגה . ואמר לי לעשות גם מדרסים .
אני רץ כבר שבוע ועוד לא עשיתי מדרסים ועדיין יש לי כאבים .
קראתי באינטרנט על כל מיני מאמרים של ריצות שחשוב לקנות נעל ריצה טובה כי הנעל מונעת פציעות .
חב מהטירונות אמר לי שיש מקומות שמתאימים לך את הנעל ריצה כך שאתה עולה על מין מכשיר ספורט ורץ וככה הם יודעים איזה בעיה יש לך ברגל (קריסת רגל מצד שמאל מצד ימין ועוד ) .
חיפשתי באינטרנט מקומות כאלה שעושים את הבדיקה ואז מתאימים את הנעל ואני לא מוצא מקומות כאלה באינטרנט או שהם לא מפרטים יותר מידי .
האם תוכלו להמליץ לי על מקום בכדי שאני יקנה נעלי ריצה מתאימים ?
והיכן אני יוכל לעשות מדרסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעלי ריצה - תגובה
חנן בן-עמי17/02/2011הי חייל אמיץ,
לכאבי ברכיים סיבות רבות - חלקן קשורות להנעלה ולמנח כף הרגל בעת הריצה, חלקן קשורות לחולשת שרירים (במיוחד ארבעת הראשים שעל הירך הקדמית), סיבות נוספות יכולות להיות שהשרירים כל כך קפוצים ודרוכים, כך שהם יוצרים לחץ על רקמות סמוכות וגורמות לתחושת כאב (כמו כאבים על השוק בתחילת מסעות,לדוגמא) ועוד סיבות רבות.
כמובן שדרך האינטרנט לא ניתן לאבחן מהו הגורם שבגללו אתה סובל מכאבים, ולא תמיד אורטופדים יודעים את התשובה בחמש דקות שהם בודקים אותך..
לשאלתך: יש מקומות שמעלים אותך על מסילת ריצה, מצלמים את הריצה שלך, רואים איך כף הרגל נוחתת על הקרקע וככה ניתן לדעת איזה סוג נעליים להתאים לך. ישנה חשיבות רבה - וצדק החבר שלך - לגבי סוג הנעל ואופייה. יש נעליים "מתקנות" במקרים של קריסת קרסול פנימית, פלטפוס, קשת גבוהה בכף הרגל וכו'.
חשוב שתנסה מספר זוגות נעליים, ואף ממספר חברות שונות, לפי המלצות המוכרים בחנות שיראו אותך רץ. טווח המחירים לנעליי ריצה מקצועיות 390 - 650 ש"ח. יותר מזה אל תסכים לשלם ידידי, ותתפלא לדעת שיש גם נעליים ב 900 שקל...
רשימה חלקית של חנויות שעורכות בדיקת ריצה:
פרוספורט - רחוב החשמונאים בתל אביב
טיים טריאל - יש סניף ברשפון (מומלץ) ויש סניף בתל אביב
ברוקס מרתוניה - ליד רחוב הברזל בתל אביב
יש עוד דברים שניתן לעשות לפני מדרסים - פשוט חבל לשלוח אותך לעשות מדרס מקצועי במאות שקלים ויתברר שהוא לא ממש מתאים לך - אך לשם כך תאלץ לראות איש מקצוע כדי לקבל אבחון מקיף וטיפול הולם...
צא בהצלחה,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?