דופק מהיר במיוחד בזמן ספורט?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק מהיר במיוחד בזמן ספורט?
    יוסף
    13/03/2011

שלום שלום,
    אני בן 34, בכושר טוב - גובה כ-1.78 מ', משקל בסביבות 75 ק"ג. רוכב על אופניים לעבודה 3-5 פעמים בשבוע, כל פעם כ-25 ק"מ ברצף, ובד"כ גם רץ פעם בשבוע 5-7 ק"מ (פעילות סדירה).

לאחרונה קניתי מד דופק (Timex, נחשב להבנתי מדוייק במידה סבירה), וגיליתי שקצב פעימות הלב שלי מגיע בריצה מהירה עד סביבות 200 לדקה, ברכיבה על אופניים יכול להגיע בקטעי מאמץ עד 190 בערך, ובמנוחה - בסביבות 80-85 פעימות לדקה. בדיקה במכשיר ריצה העלתה תוצאות דומות.

יש לציין גם כי הסיבולת שלי טובה - אני יכול ללכת או לרכב זמן רב בקצב אחיד ונמרץ.

האם קצב כזה, שלהבנתי גבוה מאוד ביחס לממוצע, מחייב פניה למרפאת ספורט? האם הוא תקין? האם יש אמצעי זהירות שעלי לנקוט עד לפגישה עם רופא ספורט?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דופק מהיר במיוחד בזמן ספורט? - תגובה

חנן בן-עמי
    14/03/2011

הי יוסף,

חישוב דופק ודופק מטרה מתבצע ע"י נוסחא פרימיטיבית ובסיסית של 220 מינוס הגיל. שיניב את 100% יכולת (186 פעימות לדקה במקרה שלך).
    כמובן שדופק 200 לאורך זמן מהווה גורם סיכון מסויים עבור שריר הלב, ולכן מומלץ להוריד את דופק הפעולה לסביבות 70-75% אחוז יכולת - משהו כמו 150 פעימות לדקה.

דופק מנוחה של 80 פעימות לדקה הוא קצת מהיר על פי מונחים כלליים של "כושר טוב", אך כל גוף מגיב אחרת לגירוי.

מומלץ לבצע בדיקה ארגומטרית (תריץ חיפוש ותמצא מכון קרוב למקום מגורייך) ובה יינתנו לך כל הפרטים והמידע שנכונים לך. הדגש הוא לך בלבד ולא נוסחא כללית

בהצלחה
    חנן בן-עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

יוסף
    14/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו