סחרחורת לא מוסברת במהלך ריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סחרחורת לא מוסברת במהלך ריצה
    ישראל
    17/03/2011

שלום,
    אני בחור בריא בן 25, עוסק בספורט (בעיקר בריצה) כשמונה שנים, ובשנה האחרונה אף בשחייה - מעולם לא סבלתי מבעיות רפואיות כלשהן. לפני כמה חודשים התחילה תופעה של סחרחורת בלתי מוסברת במהלך הריצה, בעצמה שמחייבת להפסיק את הריצה לכמה דקות. בתחילה התופעה הייתה מתרחשת אחת לריצה (אורך המסלול שלי הוא 10 ק"מ) ובהמשך נהייתה שכיחה יותר ועכשיו מתרחשת בין ארבע לחמש פעמים כל ריצה. מבחינת מאמץ - הכל בגדר הסביר, אני מורגל בריצות ממושכות ומבחינת מאמץ המורגש ברגליים ובריאות - אין חריגים.

ניסיתי לבדוק אולי ישנם מאפיינים בדרך חיי שעלולים לגרום לתופעה כגון אי אכילה או התייבשות, אך ניסיתי הכל. באמת הכל.
    כמו כן בדקתי מספר פעמים את לחץ הדם, בשעות שונות והוא תקין (125/70 בממוצע).

גיליתי במהלך הריצה כי לעיתים אפשר לדחות מעט את הסחרחורת אם אני מתמקד בעצמים מרוחקים בצד ימין שלי (כן אני יודע, נשמע מוזר) צד שמאל מחריף את הבעיה.

אודה לעצותיכם,
    ישראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סחרחורת לא מוסברת במהלך ריצה - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    20/03/2011

לסחרחורות יכולים להיות מרכיבים פיזיולוגיים- לחץ דם, מרכיבים כימיים- מלחים מים ומרכיבים נירולוגיים - לחץ עצבי מחוליות הצוואר. נראה לי שכדאי לבדוק את נושא החוליות הצוואריות. כירופרקט טוב יכול לעזור לך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו