מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 3 בעיותהספורטאית ...19/03/2011
היי
אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע בטניס שולחן אימונים רציניים.
1. התחילו לי יבלות ברגליים (קילוף העור,אדמומיות,כאבים ורגישות באזור)כנראה עקב הזעה, מה לעשות וכיצד לטפל?
2. בנעלי הטניס שולחן בלבד (נעליים די שטוחות כדי להרגיש את הרצפה) יש לי כאבים באזור הפלטפוס, מה לעשות וכיצד לטפל?
3. יש לי כבר הרבה זמן(משהתחלתי להתאמן(3 שנים)) כאבי ברכיים, הרופא אבחן שחיקת סחוס והלכתי עם ברכית תקופה מסוימת, הברכית לא עזרה. מה לעשות וכיצד לטפל?
תודה רבה.
הספורטאית הנואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 בעיות - תגובה
חנן בן-עמי19/03/2011הי נואשת,
החלפת נעליים לאחרונה? סוג נעל או מבנה שונה? בנוסף, האם העלת את נפח האימונים שלך בצורה רבה לאחרונה? נניח משני אימונים בשבוע ל 4 + אירובי + ?
1. למיטב ידיעתי יבלות לא נוצרות עקב הזעה, אלא אם כוונתך לשלפוחיות..גם אז הייתי הולך לכיוון של נעל לוחצת או באמת גרביים שאינן סופגות ומנדפות דין.
2. תמיד היו כאבים או רק לאחרונה? במידה ואכן הפלטפוס מפריע ניתן ליצור מדרסים, להשתמש בנעליים "מתקנות", תרגילי פרופריספציה (חפשי על זה..) יכולים לעזור, וגם תרגול טווח תנועה ואלסטיות של מפרקי כף הרגל יכולים להועיל
3. מהו גילך? להערכתי ועל סמך היכורתי עם אורטופדי קופ"ח, "שחיקת סחוס" זהו שם שנותנים כאשר לא מוצאים משהו מיוחד שגורם לכאבי ברכיים. עצתי לך הוא לחזק את שרירי הירך: ארבעת הראשים, המקרבים ושרירי ההמסטרינג של הירך האחורית. במשחק אינטסיבי כמו טנ"ש שדורש שינוי זווית רבים של ציר הברך, ישנה חשיבות לגמישות וחוזק שרירי הירך
4. תתעודדי. לרוב מדובר על כלום ושום דבר, רק צריך לדעת איך לטפל ומה לעשות
שבוע טוב,
חנן בן-עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך
הספורטאית...20/03/2011אני בת 13, לאחרונה הגברתי את האימונים מ2בשבוע ל4 בשבוע.
החלפתי נעליים כי גדלה המידה, ל"נייק שוקס" אם אתה מכיר.
בקשר ליבלות, זה מין קילוף העור ואדמומיות באזור הקדמי צידי של כף הרגל. בצד החיצוני של הבוהן, איך אפשר לטפל?
איך אפשר לטפל בכאבי גדילה + שחיקת סחוס בברכיים?
בתודה,
הנואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובתך - תגובה
חנן בן-עמי20/03/2011נייק שוקס הן לא נעלי טניס שולחן! אולי שווה לחזור לדגם הקודם שהיו לך, רק להחליף למידה גדולה יותר. לבעלי פלטפוס יש משמעות רבה לגבי סוג התמיכה שמוענקת לכף הרגל.
לנערה בת 13, אנרגטית ככל שתהיה, לא צריכות להיות שחיקות סחוס בברכיים.
כאבי גדילה הם אפשריים, ושוב, גם כאן כדאי לחזק את שרירי הרגליים כדי שיעזרו שנשיאת הגוף הצומח לגובה...
קפיצה משני אימונים לארבעה בשבוע עלולה לדרוש תקופת התאקלמות מצד הגוף, ועומסים שכאלו עלולים לגרור מכאובים שונים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה
הספורטאית ...20/03/2011כמובן שאקנה נעלי טניס שולחן אבל גם בהן יש לי כאבים !
איך אפשר להקל בכאבי הברכיים? והשפשופים בצידי כפות הרגליים?
הנואשת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?