בעיות ברכיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ברכיים
    עודד
    27/03/2011

שלום!
    שמי עודד בן 35. אני שחקן כדורסל בדימוס, בעבר הייתי מקצועי וכיום אני משחק כתחביב בליגה למקומות עבודה. אני בחור גדול: 2.05 גובה ו- 120 ק"ג. בעבר לא סבלתי כלל מבעיות ברכיים, אך כיום ולאורך החודשיים האחרונים יש לי בעיה בברך שמאל שמאוד מגבילה אותי. יש לי כאב בברך שמפריע לי ביומיום בעיקר בתנועות כיפוף (קימה מכסא / מיטה), ואני מרגיש את הכאב גם במדרגות. בזמן משחק כדורסל, הכאב מתגבר ובמיוחד בתנועות חדות של ניתור או עצירה תוך כדי כיפוף. הלכתי לרופא משפחה שטען כי מדובר בדלקת ונתן לי טיפול של ארקוקסיה 90 מ"ג, וכן להשתמש בכדורסל בתומך פעיל לברך עם סיליקון מתוצרת Bauerfeind . הטיפול בארקוקסיה לא השפיע כלל והכאב ממשיך. מגן הברך עוזר בזמן הכדורסל, אך ישנן פעמים שגם זה לא עוזר ואני חש כאב חד. יש לי מספר שאלות: (1) האם עלי לפנות לטיפול פיזיוטרפי? (2) האם יש לי טעם להיבדק אצל אורטופד שלא מתמחה בפציעות ספורט? רצוי להגיע עם צילום? (3) האם לפי התיאור שלי, כדורי וולטרן עלולים לסייע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ברכיים

הוספת תגובה

• בעיות ברכיים - תגובה

חנן בן-עמי
    27/03/2011

הי עודד

לכאבי ברכיים סיבות רבות, שחלקן בכלל לא קשורות לברך עצמה אלא לגידים ושרירים שחוצים ומפעילים את המפרק, ורק חיווי הכאב הוא סביב הברך.

כאן דווקא יש חשיבות רבה לאבחון מ-ד-ו-י-י-ק של הסיבה לכאב.
    לרוב לאורטופדים של קופ"ח אין זמן לאבחן אותך ספציפית ולהקיש ממה נובעים הכאבים, ולכן רובם ילכו על "נשק יום הדין" של מתן נוגדי דלקת ומשככי כאבים, העיקר שלא תהיה לנטל ועומס על הקופה...(עצוב שזה כך אך...)

לשאלותייך - פיזיותרפיה בהחלט יכולה לעזור - אם יודעים לאיזה כיוון לקחת את הטיפול. אין די רק בהפגת הכאב, אלא כנראה תאלץ גם לבצע חיזוקי שרירים רלוונטיים והקניית גמישות טובה לשרירים וטווח תנועה מלא ככל שניתן למפרקים
    2. המשקל הרב שמוטל על הברכיים כיום ומסכת האימונים, הניתורים הנחיתות והבלימות שעברת לאורך הקריירה בהחלט לא מייטיבים עם המצב.
    3. וולטרן יעיל מאוד למיגור תסמיני דלקת של פציעות עכשוויות - אך הוא כדור "משקר". יש לנהוג בו בשיקול דעת.
    4. תמיד שווה להיבדק כדי לקבל חוות דעת נוספת. מה 'כפת לך?! :-)

בהצלחה,
    חנן בן-עמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו