עיסוק בספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עיסוק בספורט
    אשרת
    25/04/2011

שלום,
    אני בת 32 ומתעמלת כפעמיים-שלוש בשבוע בחדר כושר. לאחרונה אני רוצה לעסוק בספורט באופן יותר רציני (בתדירות גבוהה יותר ולשלב ריצה).
    אך בזמן האחרון יש לי תהיות- לא מעט פעמים אני שומעת בחדשות על אנשים צעירים ובריאים ללא מחלות רקע שעסקו בספורט ולפתע התמוטטו ומתו ,והאמת שזה ממש מלחיץ אותי. רציתי לדעת , האם יש משהו בספורט שיכול לגרום ללקות בלב למרות שאני בריאה וללא מחלות רקע??? ברור לי שספורט בריא לגוף ולנשמה ובכל זאת אני תוהה איך זה קורה שאנשים בריאים בכל הגילאים מתמוטטים ומתים לאחר או באמצע פעילות ספורטיבית? אשמח לתגובות מרגיעות :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עיסוק בספורט

הוספת תגובה

• עיסוק בספורט - תגובה

חנן בן-עמי
    25/04/2011

הי אשרת,

אכן, ישנן מקרים - חלקם מתפרסמים וחלקם לא - שבהם ספורטאים חובבים וגם מקצועניים מוצאים את מותם בעת פעילות גופנית.
    אין מחקרים מדוייקים אך לעיתים מדובר על מום מולד או פגם גנטי (לרוב במערכת הלב והדם) שלא פרץ עד לרגע מכריע.
    לעיתיפ מדובר על מוות בתוצאה בקריסת מערכות בעקבת מאמץ + התייבשות, ולעיתים רק בשל מאמץ יתר עילאי שהגוף לא יכל להתמודד איתו. לעיתים זה רק גורל...

החדשות המרגיעות הן שאם אינך עומדות במאמצים אדירים שלא מתאימים ליכולותייך (בדיקת דופק בעת אימון תגדיר לך מסגרות), ואם אין היסטוריה רפואית ואין קבוצות סיכון נוספות (משקל עודף רב, עישון, לחץ דם וכו') אזי את די בסדר...

תהיי רגועה ותתאמני בהתאם למגבלותייך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו