מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שוירמן וכושראיתי25/04/2011
שלום,
הנני סובל ממחלת השוירמן. אובחנתי בגיל 17 אצל אורתופד, אשר המליץ לי לבצע תרגילי פיזיותרפיה באופן עצמאי באופן קבוע. לצערי לא הצלחתי לבצע אותם באופן קבוע ומסודר אלא מדי פעם ועם הפסקות של תקופות. יש לי כמה שאלות לקראת שחרורי מן הצבא.
שאלות על השוירמן
1. אני צריך לעשות תרגילי מתיחה לשרירי "זוקפי הגו". מתי כדאי לעשות אותם? לפני אימון כושר? אחרי? בבוקר? בערב לפני השינה?
הרבה משפיעה עליי העייפות מן היום שעבר (למרות שאפשר להגיד שהכל בראש).
2. אני מבצע תרגיל פיזותרפי שמזכיר לי קצת את סופרמן. נמצא על ארבע, מותח יד קדימה ואת הרגל הנגדית (צד שני) אחורה. נשאר ככה בסביבות ה5 שניות, נושם לאט, ומחליף גפיים. ככה 12-15 חזרות. 3 סטים.
האם זה מספיק? האם האופן שאני עושה אותו טוב? האם צריך עוד תרגילים?
אחרי אימון כזה הגב מרגיש כואב, אבל בד"כ אני מסוגל לסבול עוד מזה (מלבד זה שזה תרגיל משעמם אש).
3. איזה הגבלות יש לי באימון כושר? האורתופד פעם אמר לי (גיל 17) שצריך להתאמן בצורה פרופורציונלית ולהיזהר עם אימוני שרירי החזה שעלולים לגרום להחמרת העקמת.
אני רוצה להיות עם האפשרות להתאמן עצמאית (לא בהכרח במכון כושר) אם זה בצבא או בבית, ואני ממש חושש לעשות תרגילים שיפגעו בגב - כי יש כאלה שגורמים לי כאבים(ואני מפסיק בגלל זה). אם זה משקולות או כל דבר אחר. דבר נוסף הוא שמדריכי הכושר ברובם לא מכירים את מחלת השוירמן ואני לא בטוח שיודעים איך לתת תרגילים נכונים.
כושר בכללי
4. ממש ממש קשה לי עם הסיפור של ההתמדה, בקטע פסיכולוגי. למדתי שלהתאמן עם עוד בנאדם, ולשמוע מוזיקה עוזר. אבל עדיין, קשה לי מאוד מאוד להביא את עצמי להתחיל להתאמן ובהמשך להביא את עצמי למקסימום ולא לוותר. יש איזו שיטה ככה לארגן את עצמי באופן מסודר, או לגרום לעצמי לאהוב להתאמן?
תזונה
עכשיו אני לקראת סיום הצבא. במשך כיתה יב' הלכתי למכון כושר במשך כ-7 חודשים אך לא הקפדתי כמעט בכלל על תזונה נכונה, וגם לא על מספיק אימונים בשבוע (לפעמים 3, לפעמים 2, לפעמים 1, פעם בהמון זמן 4) והשינוי שחל אצלי היה מועט, כמעט אך ורק בהתרחבות מעטה של הכתפיים. לקראת שחרור אני רוצה לחזור להתאמן, מה גם שיש לי מנוי מוקפא באורך שנה במכון כושר שהתאמנתי בו. השאלה היא מהי תזונה נכונה בשבילי ככה באופן כללי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוירמן וכושר - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011אתה כבר מגיע לגיל שבו עמוד השדרה סיים את גדילתו והתפתחותו ולכן גם היציבה התקבעה במבנה מסויים.
ראשית עליך להיזהר מישיבות ממושכות. כול תרגיל הוא טוב בשבילך אך העיקר שתעשה משהו. הימנע ממשקולות. אם אתה יכול להירשם לפילאטיס או יוגה אז זה עדיף.
בקשר למוטיבציה. אתה צריך לשאול את עצמך, איך אני עלול להראות או להרגיש עוד 10 או 20 שנים אם לא אטפל בעצמי, היום. שם תמצא את המוטיבציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה הראשונה
איתי07/05/2011תודה לך על התשובה.
אתה יכול לענות לי בבקשה באופן יותר ספציפי על השאלה הראשונה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?