מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםמודאג וחושש27/04/2011
אני בן 16, 172 ס"מ ו 69 ק"ג. משחק כדורסל. רציתי להשתפר אז הוספתי אימוני כוח. תזונה נכונה,מתיחות בהתחלה ובסוף כולל חימום,שינה של 6-7 שעות בלילה.
במשך חודשים ארוכים התאמנתי בבית לאחר שאחי שבחדר כושר לימד אותי כיצד.הרמתי משקולות במשך 2-3 שנים. בהתחלה משקל נמוך מאוד ובהדרגה עליתי-הרמתי כשאני בעמידה. כשהייתי בגיל 13.3 הייתי 161ס"מ. שנה לאחר מכן,בגיל 14.3 הייתי 167 ס"מ)נמדדתי ע"י רופא מומחה שגם אמר לי שאהיה גבוה מאוד) כשהתאמנתי ברצינות רבה יותר,הרמתי 3 פעמים בשבוע 10 ק"ג בשיא (המשקל הכי גבוה שיש לי בבית) בעמידה לחיזוק השיר הדו ראשי במספר תרגילים.מגיל 14.3 עד היום שאני בן 16 בדיוק,גבהתי 5 ס"מ בכמעט שנתיים,לאחר שבשנה אחת גבהתי 6 ס"מ. שמעתי רבות לאחר מכן,כי אימון משקולות בעמידה פוגע בגדילה.נאמר לי כי עצם גודלת בכך שהצפיפות בתוכה קטנה יותר ויש לה מקום לגדול או משהו דומה לכך-אז ממה ששמעתי המשקולות פוגעות ומצמצמות את המרווח של העצם בעיקר בעצמות הגב ופוגעות בגדילה. מאז יולי 2010 אני לא נוגע במשקולות יותר אלא עושה אימוני כוח של משקל גוף בלבד,וגם זה בשיא-פעם אולי פעמיים בשבוע בשל עומס אימוני כדורסל ועומס לימודים. מה דעתך?האם זה נכון? חשוב לי מאוד הדבר ומבחינת גנטיקה גם רופא מומחה שבדק אותי פעמיים במשך השנה(קצוות השנה)אמר שאהיה גבוה מאוד ויש לי אח 186 ס"מ ודוד 190 ועוד גבוהים כאלו במשפחה.
לסיכום-מה דעתך על הדבר הנ"ל?האם הוא נכון? והאם לדעתך להתמיד יותר באימוני כוח על משקל גוף בבית(שזה מתח,שכיבות סמיכה בטן ותרגילי רגליים על מדרגה+דילגית וכו').
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011אתה עסוק מדי בנושא הגובה שלך. אין אימונים שמגביהים כמו שאין אימונים שמנמיכים. אתה תגיע לגובהך, יהיה אשר אהיה, עם או בלי כול האימונים שאתה עושה.
תתאמן כי כיף להתאמן, להתחזק וכול מה שאתה מרגיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?