מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קרע קטן בשריר ה GASTROהלן29/04/2011
שלום רב,
אני בת 41, מתאמנת לטריאתלון. לפני מספר ימים עשיתי אימון משולב של אופניים ואח"כ ריצה, הרגשתי ש"נתפס" שריר ה GASTRO מימין, חלק מדיאלי. לאחר הריצה היו כאבים שמשתפרים מאוד מיום ליום וכעת יש רק כאב במגע באזור מסויים או כאשר אני מפעילה את השריר בסוף טווח כיפוף של הברך. אני מאוד רוצה לחזור לאימונים אך לא רוצה לגרום לנזק משני גדול יותר..., מתי מותר לחזור להתאמן? ובמה? (שחיה, אופניים וריצה) . הייתי אצל אורטופד ונעשה אולטרסאונד, זוהי האבחנה (אגב, משמאל יש בייקר ציסט...) בברכה, הלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרע קטן בשריר ה GASTRO - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/2011כאבים בכיפוף הברך יותר תואם לבייקר סיסט מאשר לקרע בשריר. אך יתכן ושני המצבים קיימים.
את יכולה לשחות וגם לרכב. ברכיבה העבירי את כף הרגל אחורנית כך שיהיה יותר לחץ על עקב כף הרגל, וזאת כדי למנוע עומס על שרירי התאומים.
בכול מקרה ממליץ לך גם להגיע לטיפולי כירופרקטיקה או פיזיוטרפיה לשיקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע קטן בשריר ה GASTRO
הלן29/04/2011תודה על תשובתך, נאמר לי לא לחזור לריצה במשך 3 חודשים?!?!
האמנם, גם לדעתך אני צריכה להתנזר מריצה לזמן כה ארוך?
אכן, בברך ימין הייתה גם נפיחות מאחורי הברך (כמו שאופייני בבייקר ציסט) אך לא נראה באולטרסאונד שיש בברך הזו בייקר ציסט. הכאב בסוף טווח הכיפוף הוא באזור של ה BELLY של השריר ולא מאחורי הברך, היכן שגם כואב במגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע קטן בשריר הGASTRO
הלן29/04/2011אני רוכבת עם קליטים (נעלי רכיבה) , זה אמור להעמיס על השריר? עדיין מותר לרכב? מותר לי לשחות עם סנפירים באימון ? עם קרש? (אני מתאמנת בקבוצת מאסטרס ויש תרגילים של רגליים בלבד או סנפירים). האם להזהר מכל עומס על השריר או רק מריצה? לכמה זמן?
תודה, הלן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרע קטן בשריר הGASTRO - תגובה
ד''ר שמי שגיב29/04/20113 חודשים זה המון זמן, ניתן לקצר את זמן ההחלמה בטיפול שיקומי
את יכולה לשחות עפ סנפינים מכיון שזה לא יוצר לחץ על השריר
הזיזי את הקליטים לכיוון העקב, זה יפחית את הלחץ וניתן גם להוריד את גובה הכסא ב-2-3 ס"מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?