שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות
    מבולבל
    06/05/2011

אני עוסק בפעילות גופנית מכמה סוגים וגם אחראי על כאלו המבצעים אותה-נערים מתבגרים,ולי מספר שאלות:
    1.אחת ולתמיד:האם אימוני כוח פוגעים בגדילה של בני נוער המבצעים אותם?כל מאמן אומר אחרת.אני מבולבל כבר. שמעתי גם שבעת הרמת משקולות לדוגמא או ביצוע אימון כוח שלא כראוי פוגעים בגדילה בתקינה בכך שפוגעים בצפיפות העצם שברגליים ובגב ומונעים את הגדילה.מה דעתך על כך?
    2.אם ילד בגיל 12 ועד גיל 16 ביצע ומבצע כיום אימוני כוח שכוללים הרמת משקולות בעמידה וללא פיקוח של מאמן(כשהוא עובד לבד בביתו) עד 10 ק"ג בכל יד (או שימוש במכשיר מולטי טריינר -וביצע את אותם אימונים באופן לא נכון(למרות תזונה נכונה) יכול להיות שפגע בגדילתו? והאם יפסיק כעת לבצעם בגיל כיום שהוא 16-יש סיכוי שעוד יגדל?
    3. אני יודע שלנערים שגדלים יש 'שנת קפיצה' בה הם עושים את גדילתם לגובה באופן מהיר ביחס לשנים אחרות של גדילתם. אם נער גדל בשנה אחת(בין גיל 13 וחודשיים ל14 וחודשיים) כ6 ס"מ,ובשנתיים שלאחר מכן עד לגיל 16 5 ס"מ נוספים בלבד-יש לו סיכוי עוד לגדול? ואם כפות ידיים גדולות ביחס לחברה וכפות רגליים גדולות(מידות 44-45 ואף יותר) מעידות על כך שטרם מיצה את פוטנציאל הגדילה שלו ביחס לגובה הנמוך(בסביבות מטר ושבעים ) ?
    4. האם הנערים שאיתם אני עובד,שאינם גבוהים במיוחד(בני 15-16) אך עוד לא התחילו בגילוח של הפנים באופן קבוע ביחס לגילם,אלא רק אחת לחודש ואף יותר-זה דבר המעיד כי עוד לא סיימו את גדילתם ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• שאלות - תגובה

חנן בן-עמי
    07/05/2011

תשובות:

1. אימוני כוח אינם פוגעים בגדילה כל עוד מקפידים על העמסה פרופורציונלית, תזונה ושעות שינה. מה שכן לא הייתי הולך לכיוון של סקואטים רבי משקל ומעט חזרות, אלא הרבה חזרות (15 לדוגמא) ומשקל סביר.
    2. תתפלא, אבל ראיתי חבר'ה שעובדים צמוד עם מאמן ועדיין הביצוע לא נכון. הכי הרבה אותם נערים שעבדו לבד לא הפיקו את כלל הפוטנציאל מאימוניהם, ואולי תת הדרכה יפיקו יותר וישמרו על עצמם טוב יותר. אין קשר לגדילה

באופן כללי - וגיל הנעורים הוא המוזר והכי בלתי צפוי - בנים נוטים ל"הבשיל" פחות מהר מבנות, ומשך תקופת הגדילה שלהם מתארכת לכיוון גילאי 16-17 ואף יותר.
    הקפיצה הגדולה מותנית בהפרשת הורמונים שהמרכזיים שבהם אלו טסטוסטרון והורמון הגדילה האנושי. הפרשה של טסטוסטרון, הורמון מין, תגרום לחבר'ה שלך לרוץ ולהתגלח הרבה יותר מפעם בחודש...ואז גם שריריהם יתפסו נפח וצורה

אל תהיה מבוהל ומודאג עבור הנערים. היזכר איך היה אצלך וחברייך שהייתם באותו הגיל. בסוף כולם גבהים או לפחות ממשים את פוטנציאל הגופני שלהם לפי נתוני ההורים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חנן שלום

מבולבל
    08/05/2011

קודם כל תודה על תשובתך.אז המצב הוא כזה,בני 15-16:
    1.ניתן שיבצעו אימון כוח בבית-מעליות מתח,שכיבות סמיכה,זוקפי גו,כפיפות בטן,דילגית,תרגילי רגליים שוק קדמי ואחורי על מדרגה ושימוש במשקולות חופשיות נניח עד 10ק"ג בכל יד בעמידה- כל תרגיל עד 15 חזרות נאמר. האם זה בסדר?
    2. אם זה אומר שעוד לא החלו להתגלח-אלא פעם בתקופה רחוקה: שלושה שבועות חודש- אז זה אומר שעוד לא הופרש אצלם הורמון הגדילה וזה אומר כי עוד לא החלו בגדילתם המסיבית אלא דבר שצריך לבוא אצלם בעתיד?וכמובן שינה ותזונה נכונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו