פציעה בעצם הזנב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פציעה בעצם הזנב
    מאור
    17/05/2011

שלום, אני ספורטאי ואני מתאמן בענף פאוורליפטינג, ולפני שלושה חודשים בערך בזמן שעשיתי סקוואט, לא שמרו עליי טוב וכתוצאה מזה נפלתי קדימה עם 110 ק"ג עליי. שום דבר לא נפגע, אבל איכשהו נפצעתי בעצם הזנב [למרות שהפגיעה לא הייתה ישירה]. הרגשתי כאבים אבל לא לקחתי את זה ברצינות. משם המשכתי להתאמן עוד חודש וחצי בערך, משקלי העבודה עלו וכך גם הלחץ על עצם הזנב.. זה נהיה בלתי נסבל, זה התחיל להפריע לי גם בהליכה, פשוט כאבי תופת. גם כשאני עושה את הפעולה של עצירת פיפי, אני מרגיש את הכאב שם. עברתי מיפוי עצמות ולא מצאו שום בעיה בגב או בעצם הזנב, בכלל. החלטתי לקחת הפסקה לחודש מאימונים, זה לא החלים בכלל אבל הלחץ ירד.. חזרתי להתאמן ושוב ככל שמשקלי העבודה עלו ככה הלחץ חזר. זה פוגע לי באימונים ובהתקדמת ואני ספורטאי, אני לא יודע מה לעשות.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פציעה בעצם הזנב

הוספת תגובה

• פציעה בעצם הזנב - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    18/05/2011

כשעמוד השדרה נמצה בתנוחת סקוואט ותחת עומס של 110 ק"ג נוצר לחץ, מתח,, על חוט השדרה. תחת עומס זה ותחת הנפילה סביר להניח שנוצר נזק לחוט השדרה או במקביל ובנוסף מערכת העצבית חוותה טרואמה. על אף שאין ממצאים בבדיקות שביצעתה יש להניח שמערכת העצבית שרויה במגננה וכול חוט השדרה במתח. מצב זה יכול להשפיע על התנהולותו התקינה של הגוף.
    ממליץ לך על טיפול נירולוגי לשחרור התמח העצבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו