כאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופניים
    מיכאל
    18/05/2011

שלום,

התחלתי (לאחר די הרבה שנים של חוסר פעילות גופנית) לרכב על אופניים. עם הזמן התפתח לי כאב , לא ממש חזק, אבל חד כמו סיכה - באחת החוליות בגב עליון (בערך 8 מלמעלה). החולייה גם כואבת כשאני לוחץ עליה.

כוונתי את האופניים לפי כל הכללים.
    כשביקרתי אצל אורטופד - הוא אמר שלא מרגיש שם בעיה בעמוד השדרה, ואמר לעשות צילום (אני מחכה לתוצאות). ושזה אומנם לא מסוכן להמשיך - אבל לדעתו מדובר בתנוחה לא טובה.

יש לי אופניים בגודל XL , ואני בגובה 186 (רזה).
    מדובר באופני שטח ללא שיכוך אחורי. אני רוכב בעיר בעיקר.

האם אפשר להמשיך לרכב, והכאב יעבור עם הזמן, כשאכנס לכושר?
    או שכדאי לנסות גודל אחר של אופניים? (לפי מדידות אני נופל בדיוק בין XL ו L). האם זה מסוכן להתעלם מהכאב הנ"ל, כל עוד הוא לא נשאר ברמה סבירה? בהנחה שצילום רנטגן יוצא תקין.

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופניים - תגובה

חנן בן-עמי
    19/05/2011

גובה ומרחק ישיבה שאינם מתאימים למסגרתך , אכן עלולים להוות גורם המעמיד את גופך בפני פציעה.

מה הטעם לרכב עם הכאב נוכח כל הזמן? אתה גם לא משפר יכולת ולא "נותן את הכל", וגם אולי מסב עוד נזק. אל החוליות מתחברים שרירי הגב דרך הגידים, בתוך עמוד השדרה עוברים העצבים ובין החוליות מפרידים דסקים. כל טראומה או פגיעה בגורמים הנ"ל עלול לגרום לכאב החד ולכן ללא בדיקה קלינית קשה (לי לפחות) לקבוע בוודאות מה יש לך.

המלצתי היא לבחון את הנושא ע"י איש מקצוע: כירופרקט, פיזיותרפיסט וכיו"ב

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחולייה בעקבות רכיבה על אופניים - תגובה

ד''ר שמי שגיב
    22/05/2011

כאבים באזור זה לרוב נובעים או מהטייה של הראש כלפי מטה או מהעברת משקל אל הידיים שכתגובה יוצר עומס על אזור השכמות
    נסה לקרב את הכסא, רכב זקוף יותר ושחרר לחץ מהידיים על הכידון.
    האם נפלתה מהאופניים לאחרונה? זה יכול לגרום לנזק לחוליות הצוואר כמו בתאונת דרכים.
    גם אם הצילומים יצאו תקינים, וסביר והניח שכך, אין זה אומר שאין שם נזק ורצוי שתגיע לכירופרקט או פיזיוטרפיסט
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה, אכן

מיכאל
    22/05/2011

היו לי גם כאבים בידיים, והרגשתי עומס על הידיים. לא עברתי נפילות
    לא ידעתי שזה יכול להשפיע על הגב. תודה.
    בהתחשב בכך שאופניים הם קצת גדולות לי, כנראה ההשערה שלך נכונה לגבי הידיים.
    אנסה בהחלט לרכב יותר ישר, עם מושב מקורב יותר.

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו