חזרה לאימונים בחדר כושר לאחר ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לאימונים בחדר כושר לאחר ניתוח
    איתי
    28/05/2011

שלום,
    אני בן 22 ובפברואר השנה עברתי ניתוח בעמוד השדרה בעקבות היצרות בחוליות L4-L5 +S1.
    הניתוח היה קצר והתוצאות טובות ורוב כאבי הרגליים(לא היו כאבי גב בעקבות ההיצרות אלא רק כאבי רגליים ותחושת נימולות במאמץ ממושך).
    המנתח הנחה אותי לא להתאמן חצי שנה אחרי הניתוח ולאחר הניתוח אוכל לחזור לפעילות רגילה.יש לציין שלפני הניתוח התאמנתי רבות בחדר כושר ובאימוני משקולות בפרט.
    אני קצת חושש ורוצה להיות בטוח שאימוני משקולות וריצות לא יזיקו לחוליות בגב(כמובן בביצוע אימון נכון בפיקוח מאמן).האם יש צורך שאפנה לבניית תכנית אימון אצל רופא ספורט אשר יתאים לי את תכנית האימון באופן אישי ואשר תתאים למגבלות מסוימות אחרי הניתוח?
    אשמח לשמוע את דעתך.

בתודה
    איתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לאימונים בחדר כושר לאחר ניתוח - תגובה

חנן בן-עמי
    28/05/2011

הי איתי,

כלל אצבע של כל חזרה מפציעה לעילות סדירה היא סבלנות, איטיות והתמדה

הניתוח אמור היה לתקן את הפגיעה האנטומית, ועתה ניתן להתחיל לעבוד ולחזק בחדר הכושר. בהנחה שאתה איכשהו קצת מיומן בעסקי חדר הכושר, אז תוכל לבקש הדרכה מהמדריכים במקום, לחפש חומר ברשת, ואפילו לשאול ולהתייעץ עם מתאמנים ותיקים, הם בוודאי ישמחו לעזור.

המשקלים ומספר החזרות ישתנה כל העת, וגם את התכנית אימונים אתה אמור לעדכן פעם בחודשיים שלושה, לפי ההתקדמות והיכולת.

שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוד

איתי
    29/05/2011

ברור לי.השאלה היא האם אין סכנה לחזור להתאמן?(בצורה איטית ומבוקרת כמובן) או לחילופין לפנות למאמן מוסמך יותר ממאמן חדר כושר שכונתי שמבין את משמעות הניתוח ואת ההגבלות שהוא יכול ליצור במהלך אימון על מנת לא להזיק לאזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו