מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שין ספלינטהדר03/06/2011
שלום.אני בצבא בקורס מדא"ג שזה קורס קשה מאוד מבחינה פיזית והתחילו לי כאבים בשוקה והופנו אותי לאורטופד שקבע שיש לי דלקת בשריר-שין ספלינט.הוא נתן לי כדורים והפניה לעשות מדרסים.סיימתי את הכדורים ואין שום הבדל,עדיין כואב לי מאוד בזמן ואחרי ריצות.יש טיפול אחר?מה עכשיו?יתנו לי כדורים אחרים?איך מטפלים בזה?..ממש חשוב לי שזה יעבור כמה שיותר מהר כדי שאני אוכל לחזור לתפקוד מלא בקורס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שין ספלינט - תגובה
חנן בן-עמי05/06/2011הי הדר,
סביב עצמות השוק והשוקה ישנן הרבה רקמות והרבה שרירים. לעיתים בשל פעילות רבה השריר תופסים נפח ויוצרים לחץ על העצבים ועל העצמות - דבר שמקרין כאב חד.
בתמונה המצורפת מסומן "שריר המסעות". אותו שריר שכואב לטירונים בתחילת המסלול.
הכי טוב כרגע זה ממש לעסות את המקום ולהפריד את השרירים מהעצמות וגם ל"רוקן" אותם מכל הג'יפה והפסולת שיש בהם. זה כואב אך הקלה מושגת.
אורטופדים אוהבים לרשום כדורים אנטי דלקתיים. לעיתים זה עוזר ולעיתים לא. בסה:כ הכאבים יפחתו כאשר וכנות הגוף תעלה ותוכל להתמודד עם העומסים, או מנוחה והפחתת עומסים (בתים) לתקופה קצרה.
קרח או מים קרים לאחר אימון ופעילות על המקום יהיה נהדר למשך מספר דקות
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודקת אם הבנתי נכון..
הדר07/06/2011כמו שאמרת,אני יעסה את הרגל,בתקווה שזה יקל קצת.
אבל בקשר לעומסים,עד כמה זה באמת נחשב עומס?ז"א ריצת 2500 זה יותר מידי?סך הכל האורטופד לא אמר לי מה רמת הדלקת ככה שאני לא יודעת עד כמה המצב חמור,אני רק יודעת שלפעמים אני צריכה להפסיק את האימון באמצע בגלל הכאבים.אז אני צריכה כן להמשיך להתאמן אבל פשוט לא יותר מידי?
ויעזור אם אני ישים קרח על המקום לא אחרי אימון?כי בצבא זה קצת בעייתי.אז כשאני בבית אני יכולה לשים השאלה אם זה אפקיבי אם אני לא אחרי אימון.
ושאלה נוספת שממש חשובה לי,קיבלתי מדרסים מהצבא וריציתי לדעת אם יכול להיות שהם לא טובים לי,כי המוכרת בחנות מדרסים לא התאימה את זה לכף הרגל שלי היא פשוט הביאה לי מדרס ואמרה שהוא מתאים לנעלי ספורט.יכול להיות שהוא לא מתאים לי ויגרום לי לבעיות בכף הרגל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודקת אם הבנתי נכון.. - תגובה
חנן בן-עמי08/06/2011הי שוב,
עומסים יכולים להיחשב לא רק בכמות הקילומטראז', אלא בזמני המנוחה, ההתאוששות של השרירים והגוף, תזונה, פעילות מגוונת ולא אחידה וכו'.
לאחד 2500 זה אימון בוקר קליל, ולאחר זהו יעד של 20 דקות ריצה. הכל יחסי
קרח שווה לשים כל אימת שאפשר. הכי אפקטיבי זה לאחר אימון, אך בכל עת למשך מספק דקות זה גם טוב
מדרסים אמורים להתאים לכף רגלך ולדרך בה אתה "פוגעת" בקרקע בעת הליכה וריצה. מדרסי מדף יכולים להביא מעט תועלת - זו דעתי - ולעיתים אף נזק.
צר לי שדרך האינטרנט קשה יהיה לעזור לך באופן ממשי, לפחות נסי למזער נזקים..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?