מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יובש ומצמוצים שלושה חודשים אחרי ניתוחישי22/07/2018
שלושה חודשים אחרי אינטראלאסיק וסובלת מיובש וממצמוצים, הראייה טובה. חוץ מטיפות יש עוד מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד``ר אליה לוינגר24/07/2018שלום רב,
אם אין הפרעה בראיה ממליץ לחכות עוד קצת. אם אין שיפור לשוב לבדיקה, יש אופציות אחרות חוץ מטיפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שני ניתוחי עיניים קוצר ראייהשירן18/07/2018
שלום. אני בת 31 ורוצה לבצע בקרוב ניתוח להרמת עפעפיים ( מטעמי אסתטיקה) . הייתי רוצה לבצע גם ניתוח לתיקון קוצר ראיה יש לי -5 ו -4 מה כדאי לבצע קודם?
תודה שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני ניתוחים
ד``ר אליה לוינגר19/07/2018שלום רב,
מאחר ובמהלך ניתוח להסרת משקפיים משתמשים בתומך עפעפיים.
אני ממליץ קודם לבצע ניתוח להסרת המשקפיים ואח"כ ניתוח הרמת עפעפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לתיקון צילינדר בלבדלאון17/07/2018
האם יש אפשרות לעשות ניתוח לתיקון הצילינדר בלבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
ד``ר אליה לוינגר19/07/2018שלום רב,
כעיקרון, בהחלט כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- רואה בעין אחת פחות חדאלמוג15/07/2018
שלום,
עשיתי ניתוח lasik לפני כשנה.
הייתי היום אצל רופא עיניים, הוא אמר לי שעין ימין אני רואה מעולה, ובעין שמאל גם 6/6 אבל יותר נמוך, כלומר 6/6 גבולי.
האם זה תקין?
האם יש צורך לעשות עם זה משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אחת
ד``ר אליה לוינגר15/07/2018שלום רב.
נשמע על פניו שיש רק צורך במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השפעה של צילינדר גבוה על ניתוחיותם15/07/2018
האם למספר של הצילינדר יש השפעה על הניתוח? האם אפשר לתקן כל צילךינדר או שיש מקרים שרק מורידים את המספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעה של צילינדר
ד``ר אליה לוינגר15/07/2018שלום רב
ברוב המקרים אין בעיה לתקן צילינדר גבוה. הדבר מאוד תלוי גם בנתונים של בדיקת ההתאמה ובטכניקה הניתוחית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טשטוש ויובש בעיניים שלו שנים אחרי ניתוחלירון12/07/2018
שלוש שנים אחרי הניתוח, עד עכשיו ראיתי מצוין אבל לאחרונה חזרתי לראות מטושטש בעין אחת וגם יובש. האם הגיוני שחלה התדרדרות בזמן כל כך קצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טישטוש ויובש
יתכן והיובש מהווה הגורם לירידה ראיה אני ממליץ בכל מקרה לפנות לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה פחות טובה בעין אחתאודליה10/07/2018
כמעט שנה אחרי ניתוח, בעין אחת רואה מצוין בעין השנייה פחות, כבר מתקופת ההחלמה. אמרו שאולי זה ישתפר אבל זה לא. יש מה לעשות עם זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין אחת
קשה לי להעריך מהי הסיבה בכל מקרה ממליץ לשקול לפנות לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אסטיגמציה בלתי סדירה לאחר לייזרחן08/07/2018
שלום,
לפני שנה וחודשיים ביצעתי ניתוח PRK ממספרים גבוהים (-8).
כחודש לאחר הניתוח חטפתי אדנו וירוס שהשפיע לי קשות על איכות הראייה ועד היום אני מטופל בסטרואידים 2 טיפות ביום FML.
כחצי שנה לאחר הניתוח הרופא המנתח ביצע טופוגרפיה של הקרנית ואמר שיש צילינדר בלתי סדיר בקרנית בעין שמאל וכי יש צורך בניתוח חוזר וציין כי עדיין ישנו עובי שניתן לנצל לשיוף (כ 50 מיקרון). הראייה בעין שמאל לא נוחה ומלווה בהילות בלילה ובמריחות.
אני נורא חושש לעבור ניתוח נוסף בגלל כל הסיבוכים שמניתי.
האם ביצוע ניתוח נוסף עלול לסכן עוד יותר את הקרנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטיגמציה לא סדירה
ד``ר אליה לוינגר08/07/2018שלום רב,
אני מצטער, אך קשה לי להתיחס לשאלה מאחר ולא כל הנתונים לפני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה לא ממוקדת של אורותעמרי08/07/2018
ארבעה חודשים אחרי הניתוח ועדיין יש ראייה לא ממוקדת של אורות בלילה, נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה לא ממוקדת של אורות
ד``ר אליה לוינגר08/07/2018שלום רב,
כעיקרון בחלק מהמקרים התופעה נמשכת זמן ארוך יותר בכל מקרה אם אין שיפור ממליץ לפנות לרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לייזר וקטרקטיפעת04/07/2018
לפני כ-9 שנים עשיתי ניתוח לייזר להסרת משקפיים. לאחרונה ראייתי נחלשה מקרוב, ומרחוק רואה טוב. בבדיקה של רופא: המספר קצת עלה וגילו קטרקט. האם אפשר לעשות תיקון ניתוח לייזר ותוך לנתח/לטפל בקטרקט או שזה ניתוח לחוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר וקטרקט
ד``ר אליה לוינגר04/07/2018שלום רב,
כעיקרון, שני הניתוחים נפרדים זה מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה לא טובה לאחר כמה שנים אחרי ניתוחמריו03/07/2018
שלום דר׳ הירש,
כיוון שלא יודע איך ליצור איתך קשר לפני הביקורת הבאה, אני פונה אליך דרך אמצעי זה.
הייתי אצלך לפני כחודשיים לביקורת ונתת לי טיפות v-optic 0.5 לאחר כשלושה חודשים ששמתי טיפות מסוג אחר (לא זוכר את שמה עכשיו). מרגיש שהראייה שלי התדרדרה מאז השימוש בטיפות החדשות ולא רואה חד לרחוק. מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה לא טובה
ד``ר אליה לוינגר04/07/2018שלום רב,
מאחר ואנחנו עובדים באותה מרפאה אני ממליץ לפנות אליו במספר 3122*, אני בטוח שכפי שקבעת ביקורותבעבר גם הפעם הדבר יתאפשר או להשאיר הודעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חידוד ראייה - טיפות ממשפחת האפאלגןיאיר02/07/2018
שלום. לפני 10 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת LASEK. נותרה בעין ימין יתרת צילינדר 1.25 - ובנוסף גם מספר קטן 0.5 - הנושא מטריד אותי מאוד אך אינני רוצה לעבור ניתוח תיקון. האם שימוש בטיפות ממשפחת האפאלגן יכולות להוריד את הצילינדר והמספר במעט ובכך לשפר את הראייה בעין זו בפרט בלילה? הבנתי שהטיפות מקטינות בלילה את האישון ולכן נוצרת חדות ראיה טובה יותר. אציין כי אין לי לחץ תוך עיניי או גלאוקומה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות
ד``ר אליה לוינגר02/07/2018שלום רב,
בהחלט, אפשר לנסות תחת פיקוח של רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חדות בעין אחת יותר מהשנייהשחר02/07/2018
שלום,
עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני כארבעה ימים. עין שמאל שלי רואה באופן חד וברור, אבל עין ימין פחות חדה ממנה, ואף מטושטשת מעט.
רציתי לשאול האם זה תקין ומתי הראייה אמורה להתייצב סופית, פחות או יותר? (אני יודעת שזה משתנה בין אדם לאדם)
תודה, שחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות ראיה
ד``ר אליה לוינגר02/07/2018שלום רב,
זה נשמע תקין ולעיתים יש הבדל בין העיניים. כעיקרון הראיה עשויה להתיצב עד כ 3 חודשים מהניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חשיבות תוספת Wavefront לניתוחדביר01/07/2018
שלום, ביצעתי בדיקת התאמה במספר מכונים ונמצאתי מתאים לניתוח PRK. ההבדל הבולט בין המכונים הוא תוספת Wavefront לניתוח PRK.
מקום אחד לא מנתח ללא Wavefront Guided,
שני מציע Wavefront Optimized ללא תוספת תשלום
ואילו במכון אחר Wavefront מוצע בתוספת תשלום והרופא אמר שזה מיותר עבורי (יש לציין שיש לי מספר גבוה וצילינדר 1.25).
רציתי לדעת מה דעתכם על הפער בין הגישות.
לפי הבנתי Wavefront הפך לסטנדרט בעולם, איך ייתכן שיש מכון שמנתח בלעדיו? אולי הכוונה היא ללא Guided אך במכשיר קיים תחליף ל-Optimized?
האם Wavefront משפיע רק על תקופת ההחלמה או ממטב את איכות הראייה גם לאחריה?
והאם באמת יש מטופלים שתוספת כזו מיותרת עבורם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת של WAVEFRONT
ד``ר אליה לוינגר01/07/2018שלום רב,
כעיקרון ברוב המקרים אני לא משתמש בשום אלגוריתם של WAVEFRONT אלא בטיפול סטנדרטי. מצד שני כל מקרה לגופו והדבר תלוי בפרמטרים השונים הנבדקים בבדיקת ההתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה זמן מספר צריך להיות יציב לפני הניתוח?אביב01/07/2018
עשיתי בדיקה לפני שנה והמספר שלי עלה, בדיקה שעשיתי לא מזמן הראתה שהמספר נשאר זהה. האם זה מספיק זמן כדי שאוכל לעשות את הניתוח או שצריך לחכות עוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר יציב
ד``ר אליה לוינגר01/07/2018שלום רב
מספר יציב מוגדר כשיוני של עד חצי מספר בשנה, אם זה מעל סימן שעדיין לא יציב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)