מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח להסרת משקפיים - INTRALASIKרם12/03/2018
שלום
תחילה אני יציין שקבעתי ניתוח אצלכם למועד קרוב .
האם הניתוח INTRALASIK מסיר לגמרי את המשקפיים ?
(הכוונה גם לרחוק וגם לקרוב )
או שזה תלוי במספרים + - / צילינדר ?
(שנבדקתי אצלכם לא דיברו על זה , ששאלתי בהדסה (לא רופא , אלא נציגת שירות ) היא טענה ש INTRALASIK זה רק לרחוק ונצטרף משקפיים לקריאה לאחר הניתוח , לרגע נבהלתי , אבל ברור לי שהיא לא רלוונטית לתשובה כזאת .
קצת נלחצתי ורציתי את תגובתכם
המספרים שלי עד כמה שאני זוכר 7 + 6.5 - כולל צילינדר
נגיד שבלי משקפיים אני לא רואה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Intra
ד``ר אליה לוינגר12/03/2018שלום רב.
לצערי הנתונים לא מספקים לתת תשובה אחראית. אני ממליץ לפנות לרופא המנתח בשאלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מותר לעשות טיול בשמש שבוע אחרי LASIK?דנה11/03/2018
שוקלת לעשות ניתוח LASIK שבוע לפני פסח ומתכננת לעשות יום טיול במהלך החג.
האם עדיף להמנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול בשמש
ד``ר אליה לוינגר11/03/2018שלום רב.
כעיקרון אין מניעה ממליץ עם משקפי שמש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מבחינת תופעות לוואי- האם כדאי להעדיף PRK על פני LASIK?איתן11/03/2018
שלום רב.
נבדקתי ונמצאתי מתאים ל LASIK.
אני חושש מאוד מתופעות הלוואי של יובש בעיניים, סינוורים, ראייה כפולה והילות.
האם ניתוח PRK מקטין את הסיכויים לתופעות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
אין הבדל בתופעות הלוואי רק דרך הניתוח שונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הבדל בין השיטות Lasik / IntraLasikשי11/03/2018
שלום ,
עברתי בדיקת התאמה בסניף תל אביב , והוצע לי הסרה בשייטת IntraLasik
אני חולה פסוריאזיס , והסיבה לבחירה זה עדיפות לריפוי מהיר .
הבנתי ששיטת Lasik הריפוי בה ארוך יותר אבל היא טובה ואיכותית יותר לטווח הארוך , חשוב לי לקבל תמורה לכסף שאני משקיע ,
* מזאת אומרת טובה יותר בטווח הארוך ?
* האם אתם נותנים אחריות לניתוח במידה ונצטרך תיקון ללא עלות נוספת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין השיטות
לא ניתן לומר שיטה טובה יותר או פחות. הדבר מאוד תלוי בנתונים שלפני הניתוח. מאחר ולא ידועים לי הפרטים אני סומך על היעוץ דל הרופא הבודק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיננית לאחר הסרת משקפיים בלייזרעדן09/03/2018
שלום , עשיתי לפני 4 ימים הסרת משקפיים בשיטת PRK , אני עדיין עם העדשה הטיפולית בעין, האם יש בעיה ללכת לטיפול שיננית? כמובן שאשים במהלך הטיפול מגן עיניים אבל האם כדאי שלא ללכת ולדחות את הטיפול מחשש שאיכשהו יכנס משהו זר לעין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד``ר אליה לוינגר09/03/2018שלום רב
ממליץ להמתין עד מספר ימים לאחר הסרת העדשות ליתר ביטחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן יציבות של מספרנטע08/03/2018
כמה זמן המספר צריך להיות יציב כדי שיהיה אפשר לעשות ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר יציב
ד``ר אליה לוינגר08/03/2018שלום רב.
כשנה ולא יותר מחצי מספר בתקופת הזמן הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחריות של המכון לבעיות שמתעוררות אחרי ניתוחאיתמר05/03/2018
שלום רב.
רציתי לשאול האם כדאי להרחיב כיסוי ביטוחי של קופת החולים לפני ניתוח לייזר בעיניים או שהמכון המנתח (עיניים במקרה שלי) מכסה כל טיפול עתידי כתוצאה מסיבוך שקשור לניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות
ד``ר אליה לוינגר06/03/2018שלום רב.
לא ידוע לי. אני ממליץ לפנות בשאלה זו למכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מעוניין לעבור ניתוח טראנס PRKשרון04/03/2018
היי
הומלץ לי ב-2 מכונים לעבור ניתוח בשיטת טראנס PRK
רציתי לשאול, תוך כמה זמן אחרי הניתוח מגיעים לתוצאה של 6:6?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טראנס prk
ד``ר אליה לוינגר04/03/2018שלום רב.
הדבר תלוי כמה מתקנים. כעיקרון יש לקחת חופש כשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסליחה לא הבנתי את התשובה
שרון04/03/2018לא שאלתי על פרק זמן של חופשה לאחר הניתוח,
שאלתי כמה זמן בערך אחרי הניתוח הראייה מגיעה למצב של 6:6
כמה ימים? כמה שבועות? כמה חודשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהממתין לתשובה...
שרון06/03/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
ד``ר אליה לוינגר06/03/2018שלום רב.
התהליך יכול לקחת מספר שבועות. אני חוזר שהדבר מאוד תלוי בגודל המספר שמתקנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר חוזר אחרי 5 שניםמשה אהרונוב04/03/2018
היי ( - :
אני בן 23 כיום
עברתי ניתוח לייזר בשיטת prk להסרת משקפיים לפני כ5 שנים, היו לי מספרים יחסית גבוהים, 5.75 בעין ימין, ו6.25 בעין שמאל עם צילנדר 1.00 בשני העיניים..
הניתוח הוריד לי את הקוצר ראייה לגמרי ונשארתי עם הצילינדר 1.00 בשני העיניים.
מאז הניתוח אני רואה בסה"כ טוב ללא צורך במשקפיים גם בנהיגה בלילה (למרות שעם משקפיים אני רואה חד וברור יותר וזה גם יותר נוח)
יש לציין כי המספר יציב ולא השתנה מזה כ5 שנים.
יש לי שתי שאלות:
1.האם מומלץ לנתח שוב במספר קטן שכזה?
2.קראתי שיש נטייה לחזרה של חלק ממספר הצילינדר לאחר ניתוח לייזר, האם יש דברים בגו? (אני מתכוון לניתוח השני שאני רוצה לעשות).
תודה מראש
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חוזר
ד``ר אליה לוינגר04/03/2018שלום רב
נתחיל מהסוף כעיקרון גם אחרי ניתוח שני יש אפשרות לחזרה של המספר. הסיכוי קטן יותר כאשר המספר יציב. בנוסף אם חדות הראיה עדיין טובה הנטייה היא לחכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים לרוחק ראייהאריאל27/02/2018
האם יש ניתוח להסרת משקפיים גם לרוחק ראייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לרחוק וקרוב
ד``ר אליה לוינגר28/02/2018שלום רב.
ראשית הדבר תלוי במספרים אבל אני נוהג לבצע תיקון בשיטת המונוויזן. ז״א עין אחת לרחוק והשניה לקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חזרה לשגרה אחרי ניתוחיפית25/02/2018
אחרי כמה זמן אפשר לחזור לשגרה מלאה אחרי ניתוח? האם יש עליות ומורדות בהליך ההחלמה או שזה הולך ומשתפר בהדרגתיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לשגרה
ד``ר אליה לוינגר25/02/2018שלום רב.
הדבר תלוי בשיטת הניתוח ובגובה המספרים. בשיטת הליטוש, שהיא השיטה עם ההחלמה הממושכת יותר, יש מגבלה של כשבוע ובשיטה השניה עד מספר ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חוות דעת על שיטת IQרות22/02/2018
אשמח לשמוע חוות דעת על שיטת IQ להסרת משקפיים. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת iq
ד``ר אליה לוינגר22/02/2018שלום רב.
כעיקרון השיטה לא שונה משיטות אחרות. אין יתרון או חיסרון לשיטה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עובי קרנית יכול להשתנות?טניה20/02/2018
לפני כמה שנים עשיתי בדיקת התאמה ואמרו לי שהקרנית שלי עבה מדי. האם דבר כזה יכול להשתנות או אולי הטכנולוגיה השתנתה ואני יכול לנסות שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי קרנית
ד``ר אליה לוינגר21/02/2018שלום רב.
עובי הקרנית לא משתה במהלך הגיל המבוגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- גיל מינימאלי להסרת משפקייםרוני18/02/2018
האם יש גיל מינימאלי שאפשר לעשות בו ניתוח להסרת משקפיים? האם ניתוח כזה מתאים גם לילדים ולבני נוער?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מינימלי
ד``ר אליה לוינגר18/02/2018שלום רב.
כעיקרון הגיל המינימלי לניתוח הוא לפחות 18 תנאי נוסף הוא יציבות המספר. אני בדרך! כלל בגיל צעיר המספר עדיין לא יציב ולכן מחכים עד להתייצבותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים כשיש גלאוקומהאלעד15/02/2018
האם יש אפשרות לעשות את הניתוח כשיש גלאוקומה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה
ד``ר אליה לוינגר15/02/2018שלום רב.
כעיקרון לא מומלץ ניתוח אם יש גלוקומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)