מידע רפואי
פורומים
- גסטרואנטרולוגיה, מחלות דרכי העיכול
- הריון בסיכון גבוה
- שבץ מוחי - טיפול לא תרופתי
- אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית
- פסיכיאטריה ילדים ובני נוער
- הגדלת חזה, הקטנת חזה
- לידה בבית, לידה טבעית, לידה פעילה
- פרחי באך
- ניתוחי ילדים, כירורגית ילדים
- טיפולים אסתטיים בלייזר
- מחלות עור, מחלות עור ילדים
- תזונה טבעית
- פגיעה מינית, תקיפה מינית, הטרדה מינית
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- זאבת, לופוס
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר ניצן שלזינגר
השתלות שיניים ואסתטיקה,ICOI, ובעל תואר Diplomate מטעמה. בעל מרפאה פרטית בראש העין שמרכז עיסוקה שיקום הפה, ALL ON 4 . בוגר הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה עין כרם.יפית כהן
מומחית ברוזציאה איבחון וטיפול קליני של העור. בעלים של `המרכז לטיפול ברוזציאה` - קליניקה המתמחה בטיפול ברוזציאה ושגשוג טפיל הדמודקס עם אוריינטציה בטיפול בעור הרגיש.
- מניעה לביצוע הניתוח עם מחלות כרוניותרלי28/06/2018
האם מצבים בריאותיים קבועים, מחלות כרוניות (זאבת) מונעות את האפשרות לעשות את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה כרונית
ד``ר אליה לוינגר29/06/2018שלום רב,
כעיקרון מחלת זו יכולה לגרם ליובש קיצוני בעיניים שיכול לגרום לפגיעה באיכות הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר עם עבר של דלקות חוזרותאמיתי26/06/2018
יש לי עבר של דלקות עיניים חוזרות, האם יש מניעה מלבצע את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקות חוזרות
ד``ר אליה לוינגר26/06/2018שלום רב,
אם לא מדובר בדלקות עיניים פנימיות ככל הנראה אין מניעה אך בכל מקרה יש צורך בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח השתלת עדשות מולטיפוקלyosi sheinberg24/06/2018
במידה ואני עושה השתלת עדשות מולטיפוקל ...היום בן 61 ..ללא קטארקט. אם בעוד מספר שנים תתפתח אצלי קטארקט , האם יהיה ניתן לנתח שוב ואילו סיבוכים זה כרוך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשה מולטיפוקל
ד``ר אליה לוינגר25/06/2018שלום רב,
במהלך הניתוח מוציאים את העדשה הטבעית ומשתילים עדשה מלאכותית מולטיפוקלית, לכן קטרקט לא ישוב פעם נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח הסרה לפני גיוסמתן24/06/2018
בן 18, מסיים עכשיו תיכון. מאוד רוצה להסיר משקפיים לפני גיוס אבל הבנתי שיכולה להיות בעיית גיל. 18 זה מוקדם מדי או שאפשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני גיוס
ד``ר אליה לוינגר25/06/2018שלום רב,
כעיקרון ניתן לבצע ניתוח בגיל 18 אך הדבר החשוב יותר הוא עמידה בקריטריונים של בדיקת ההתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיסה שבוע וחצע אחרי ניתוחמור21/06/2018
קבעתי מועד לניתוח והפילו עלי טיסה מהעבודה שבוע וחצי אחריו. האם אפשרי או לדחות את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור שלום
ד``ר עמי הירש23/06/2018אם הנתוח הוא ליטוש חיצוני של הקרנית- דחי הנתוח.
אם הליטוש פנימי-אין מגבלה שתנותח 10 ימים לפני טיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח קטרקט בעין ימין אחרי ניתוח עין שמאלעדי17/06/2018
שלום רב....לפני שנה 7/17 עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל. עד היום לא רואה בעין טוב. נבדקתי ולא מצאו כלום.
כעת אני חייבת לנתח את עין ימנית. אני מאד פוחדת שלא יקרה לי נזק.
אפשר להמליץ על מנתח טוב מטעם מכבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין ימין
ד``ר אליה לוינגר20/06/2018שלום רב,
צר לי אך לא אוכל להמציץ על רופא ספציפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדי שלום
ד``ר עמי הירש23/06/2018לא מקובל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה זמן לוקח לראייה להתייצבחני19/06/2018
כמה זמן לקוח לראייה להתייצב אחרי אינטלאסיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיצבות מספר
לעיתים עד כשלושה חודשים מהניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בת 21 עם ראיה מאד לקוייהטלי17/06/2018
שלום! בתי בת ה-21 מרכיבה משקפיים מגיל מאד צעיר ובשנים האחרונות היא משתמשת בעדשות מגע. לאחרונה היא הגיעה למספר 8.75- שזה מאד מדאיג. אין ספק שזה גנטי היות ואביה הגיע כבר למספר 13.00-. מה גם שהיא סטודנטית ולומדת ללא הפסקה אז כך שהיא מאד מאמצת את העיניים. האם קיימת דרך למנוע את החמרת המצב אולי אפילו בדרך טבעית תוספי מזון וכו״. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 21
לצערי הרב לא ניתן לשנות את הגנטיקה. צר לי, אך לא ידוע על דרך טבעית למנוע התקדמות של קוצר ראיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כמה זמן מספר צריך להיות יציבליעד17/06/2018
רוצה לעשות את הניתוח אבל הייתי בבדיקות התאמה ואמרו שהמספר לא יציב. כמה זמן המספר צריך להיות יציב כדי לעשות את הניצוח? האם גם היציבות של הצילינדר נחשבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר יציב
היתי ממתין לפחות כשנה להתיצבות המספר וגם לצילינדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוחים חוזרים כשהמספר עולהזאב14/06/2018
האם יש הגבלה על מספר הניתוחים כשהמספר חוזר? עלה לי שוב המספר ואני רוצה לעשות ניתוח שני, אבל אני מניח שאין מניעה שהמספר יחזור שוב, כמה פעמים אפשר לעשות את הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוחים חוזרים
ד``ר אליה לוינגר16/06/2018שלום רב,
בהחלט אך יש צורך לבצע בדיקה לפני התיקון. ידוע לי על מספר מקרים שעברו מעבר לשני טיפולים אך הדבר לא מומלץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשה אחרי לייזרדידי11/06/2018
עברתי ניתוח לייזר לפני כעשור ברשת מובילה. לפני כשנתיים חזר צורך במשקפיים ולאחרונה הלכתי להיבדק כדי לבדוק אפשרות לתיקון אך למרות מה שאמר המנתח שישאיר מספיק עובי לתיקון נטען כעת שלא ניתן לבצע ניתוח חוזר. האם ניתן לשקול השתלת עדשה? במה זה כרוך ומה העלויות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עדשה
ד``ר אליה לוינגר11/06/2018שלום רב,
כעיקרון טכנית הדבר אפשרי אבל השאלה היא האם זה נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים אך הקרנית דקהמור11/06/2018
שלום. לפני כ 15 שנה בערך הייתי בעיניים לבדיקת התאמה. אמרו לי שיש לי קרנית דקה אבל אין בעיה לעשות ניתוח ואפילו רצו להכניס אותי לניתוח באותו הרגע.
לחוות דעת נוספת הלכתי לבדיקת התאמה אצל לנדאו בהדסה ירושלים והוא אמר בשום אופן לא לבצע את הניתוח, מסוכן מאוד.
שתי שאלות:
איך זה שבשתי המקומות הייעוץ היה כה שונה? מה בעיניים עושים שבהדסה לא?
והאם היום כן ניתן לבצע ניתוח בקרנית דקה ללא סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה
ד``ר אליה לוינגר11/06/2018שלום רב,
קשה לי להתיחס לשאלה בצורה רצינית מאחר והנתונים לא בידי.
לדבי ניתוח היום יש צורך בבדיקה חדשה על מנת לקבוע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח חוזר לתיקון צילינדר בינוניעופר09/06/2018
לפני 5 שנים עברתי ניתוח LASEK כאשר המצב היום הוא
שיש לי יתרה בעין שמאל של צילינדר 1.25 -
בנוסף גם מספר קטן 0.5 -
אני לא רוצה לעשות ניתוח תיקון ופניתי למנתח שלי בבקשה לנסות טיפול בטיפות אפאלגן (כפי שראיתי מספר פעמים בפורום בד"ר לוינגר אומר שיתכן והם יכולים לשפר את איכות הראייה).
המנתח שלל את עניין הטיפות ואמר שרק לייזר יכול להוריד את הצילינדר ולכן הטיפות אם בכלל ישפיעו זה יהיה במעט מאוד ורק על המספר כך שאין טעם. אשמח לשמוע האם בכלל זאת יש סיכוי שהצילינדר יקטן באמצעות טיפות כחלופה לניתוח תיקון?
אם כן, תוך כמה זמן אפשר כבר לבחון את השינוי? שבוע-שבועיים או מספר חודשים של שימוש בטיפות? אשמח לקבלת תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון צילינדר
ד``ר אליה לוינגר09/06/2018שלום רב,
האפקט בטיפות בטווח של שבוע שבועיים ולדעתי אין מה להפסיד לפני שפונים לאופציה של ניתוח חוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הרכבת משקפי מגן שקופיםירדן בר08/06/2018
היי דוקטור,
עד מתי עליי להרכיב את משקפי המגן השקופים?
האם יש להרכיבם בהליכה לחדר הכושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי מגן
ד``ר אליה לוינגר08/06/2018שלום רב,
ממליץ מספר ימים אחרי הניתוח, ניתן גם להחליף במשקפי שמש במקום. אין צורך להרכיב את המשקפיים בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר חזר אחרי כמה שניםנתנאל07/06/2018
אבא שלי עשה את הניתוח לפני כמה שנים ועכשיו חזר לו המספר. אני גם רוצה לעשות אבל תוהה אם יש טעם אם המספר חוזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר חוזר
ד``ר אליה לוינגר07/06/2018שלום רב,
המספר תמיד יכול לחזור וקשה להתחייב מתי. הדבר נאמר תמיד בכל בדיקת התאמה וחשוב לדעת שניתן ברוב המקרים גם לבצע תיקון נוסף לאחר חזרה של המספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?