מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הבדל בין Lasek-wavefront ל-Wavefront Trans PRKמיכל29/11/2016
שלום רב,
אני בעלת קרנית דקה יחסית (460-480) ומספרים: מינוס 5.75 ו - מינוס 4.5 ונמצאתי מתאימה לניתוח מונוויז'ן. היות ובכל מכון המכשור מעט שונה במקום אחד הציעו ניתוח בשיטת Lasek-wavefront ובאחר Wavefront Trans PRK. אשמח להבין את ההבדלים בין הטכנולוגיות והאם יש יתרון משמעותי אצל אחת לעומת האחרת.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים בין שיטות
פרופ` אירית בכר30/11/2016בשיטת Lasek מקלפים ומגרדים את האפיתל- שכבת התאים החיצונית, באופן ידני בעזרת כלי מתכת ובשיטת Trans PRK הסרת שכבת האפיתל היא באמצעות לייזר ללא מגע של כל מכשיר ניתוח בעין. שאר הפרמטרים זהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלפת משקפיים במשקפיים המשךבן ציון זכריה21/11/2016
בס"ד
ברצוני לדעת אם לסוג הניתוח (לאסיק או prk) יש קשר לזה.
בתודה
בן ציון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפיים במשקפיים
ד``ר אליה לוינגר22/11/2016שלום רב,
ראה תשובתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משקפי קריאה לאחר ניתוח לייזרבן ציון זכריה21/11/2016
בס"ד
אני בן 39 ורוצה לעבור ניתוח לייזר בעיניים. פניתי למכון מסוים, ושם נאמר לי אני אזדקק למשקפי קריאה במקום למשקפי ראייה, כך שאני בעצם מחליף משקפיים במשקפיים.
האם זה נכון? מאיזה גיל יש סיכוי סביר שזה יקרה?
בתודה
בן ציון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת משקפיים במשקפיים
בסמוך לגיל 40 יש ירידה ביכולת לבצע מיקוד לקרוב לקריאה. לכן אחת האפשרויות היא לבצע ניתוח בשיטת המונוויזן. ז"א עין אחת לקרוב ועין שניה לרחוק. אני נוהג לבצע הדמיה של הטיפול על ידי עדשות מגע ללא קשר אם זה לאסיק או PRK.
ברוב המקרים זה עובד ואז התלות במשקפיים לקרוב יורדת. אם המטופל לא מסתדר אז באמת יש החלפה במשקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזר - לוינגרמיכל21/11/2016
אשמח לחווד ..
לפני עשור עשיתי בדיקה להסרת משקף.
הממלצה היתה לא בעקבות נתוני הראיה, מצורף הנתונים.
השאלה בבקשה..
האם כעבור עשור פלוס הטכנולוגיה התפתחה ויש טיפול?
האם מומלץ לפי נתונים אלה להסיר משקפיים ?
אשמח לחווד ראשונית (כמובן שצריך בדיקה מעמיקה יותר).
מ אחוזי ההצלחה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים לוינגר
אני מאד מצטער אך זה לא רציני. יש צורך בבדיקת התאמה מלאה. המספרים הם רק מספרים. אני יכול רק לציין שיש התקדמות ברמת ואיכות מכשירי הלייזר היום בהשוואה מלפני 10 שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שינויים בראיה לאחר ניתוח לאסיקרונן16/11/2016
שלום,עברתי ניתוח מסוג לאסיק לפני כשבועיים,יום לאחר הניתוח ראיתי טוב מאוד אך בביקורת שעשיתי אתמול ראיתי פחות טוב..חשוב לציין שהיו לי מספרים וצילנדרים גבוהים..האם זה לגטימי שיש תנודות בראיה לאחר שבועיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בראיה
פרופ` אירית בכר16/11/2016יתכן מאוד שעדיין אין יציבות באיכות הראיה. המתן לבדיקה של חודש אחרי הניתוח, יש לה תוקף גבוה הרבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה נוספת לכלוך בעין.מיכל14/11/2016
האם יש סיכון בזה שאני מנסה להוציא לכלוך מהעין בעזרת האצבע? כאילו יש מצב שאני אעשה נזק למתלה/אזיז אותו?
אני נמצאת כרגע חודש ושבוע בערך לאחר ניתוח לאסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת.
ד``ר אליה לוינגר15/11/2016שלום רב,
אסור להכניס אצבע בכל מקרה על אחת כמה וכמה לאחר ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תחושת לכלוך בעין חודש לאחר לייזרמיכל11/11/2016
עברתי לפני חודש ושבוע בערך ניתוח מסוג לאסיק. אני כרגע משתמשת בטיפות נגד יובש, והיום לאחר ששמתי טיפה בעין שמאל הרגשתי מן "לכלוך" או משהו בתוך העין. כשהסתכלתי לא ראיתי כלום אבל עדיין אני מרגישה משהו. חכיתי שעה בערך ושמתי שוב את הטיפות בתקווה שזה יעבור וזה לא עבר. זה הגיע למצב עכשיו שזה נורא מעצבן ומציק אפילו לפתוח את העין, כי אני מרגישה שיש משהו. זה לא קרה לי לפני ואני קצת לחוצה. יכול להיות שהמתלה זז וזה מה שאני מרגישה? איך יודעים אם הוא זז? רק מציינת- הראיה שלי בעין זאת לא השתנתה, אני רואה טוב כמו שראיתי לפני.
וגם- אחותי אומרת שהיא רואה איזה שהוא קו כזה מתחת לאישון, הגיוני שהיא רואה את החיתוך של המתלה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת הלכלוך עברה.
מיכל11/11/2016כנראה שאכן היה לי משהו בעין, ולאחר שטיפה במים ונסיונות להוציא אותו עם האצבע זה הצליח. (ד"א, יכול להיות שהזזתי/פגעתי במתלה כשניסיתי להוציא את הלכלוך? זה הגיוני? הראייה שלי לא השתנתה)
במידה והמתלה זז איך אני אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתחושת ליכלוך
ד``ר אליה לוינגר12/11/2016שלום רב,
במידה והמיתלה זז יש ירידה משמעותית בראיה. בהמשך ובמידה ואת לא חשה בטוב ממליץ על בדיקת רופא עיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח להסרת משקפייםמיכל09/11/2016
שלום,
עברתי ניתוח לפני חצי שנה בשתי העיניים.
ולפני מספר ימים התחלתי להרגיש תחושה לא נעימה בעין ימין (בקצה שלה), כאילו משהו נמצא שם אבל לא יוצא ובנוסף לכך יש תחושה שהראיה בעין זו נחלשה.
מה עלי לעשות? אם יש לי תחושה שיש משהו בעין הוא ייצא מעצמו בשלב מסוים או שעלי לגשת לרופא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח
פרופ` אירית בכר09/11/2016מומלץ לעבור בדיקת רופא ובדיקת אופטומטריסט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים עם חשד לגלאוקומה ומרפןאני08/11/2016
שלום רב,
יש לי חשד לגלאוקומה (נמצא לחץ תוך עיני גבוה וכעת אני מאוזן בטיפות תרבתן עם לחץ 20) ובנוסף יש לי מיופיה של בערך מינוס 2.5 ואני חושב שעם קצת צילינדר. אני עם חשד למרפן (מעורבות כרגע רק במערכת השלד ולא בלב ובעיניים-כלומר אין נקע או תזוזה של העדשה).
האם אני יכול לעבור הסרת משקפיים בלייזר? או עקב הטיפול בלחץ תוך עיני והחשד לגלאוקומה ומרפן אני נפסל על הסף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה ומרפן
פרופ` אירית בכר09/11/2016במצבך מומלץ לא לעבור טיפול להסרת משקפיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה עדיף - אינטראלאסיק או prkדנית05/11/2016
שלום,
לאחר בדיקת התאמה שערכו לי באחד המכונים, מסרו לי עי אני מתאימה לשתי השיטות.
רציתי לשאול איזו שיטה מומלמת יותר(מבחינת התוצאה, בריאות העין והסיכונים הכרוכים בכל אחת מהשיטות).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרא או PRK
ד``ר אליה לוינגר05/11/2016שלום רב,
כעיקרון אין הבדל משמעותי בין שתי השיטות לגבי אחוזי ההצלחה או הסיכונים.
אם לאחר בדיקת התאמה עדיין אין החלטה לגבי שיטת הניתוח אני ממליץ לפנות שוב לרופא המטפל על מנת לברר נקודה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חשש מעיוורון בניתוח עינייםAKUO03/11/2016
שלום ,
חוששת מניתוח עיניים ושתהיה פגיעה או חלילה מעיורון.
מה הסיכוניים ,מה אחוזי הצלחה ?
והאם זה נעשה בהרדמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מניתוח מידע
נתחיל מהסוף, הניתוח נערך תחת הרדמה מקומית בטיפות וללא הרדמה אחרת ז"א המטופל בהכרה מלאה. אחוזי ההצלחה של הניתוח גבוהים והסיכון לעיוקון נמוך מאוד (פחות מחצי אחוז), בכל מקרה אני ממליץ על בדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שינויים בעין לאחר ניתוח לאסיקרונן03/11/2016
שלום,כמה זמן לאחר ניתוח לאסיק מתרחשים שינויים בעין עד שהראיה מתייצבת סופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בעין לאחר ניתוח לאסיק
כעיקרון הראיה מתיצבת לאחר כ 3 חודשים אך יש מקרים בהם יש שינויים לאחר זמן ארוך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים עין עצלהדביר כהן02/11/2016
שלום רב. עין ימין שלי עין עצלה. האם אפשר לעשות ניתוח להסרת משקפיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת משקפיים
ד``ר אליה לוינגר03/11/2016שלום רב,
יש צורך בבדיקה, במידה והראיה בעין העצלה ירודה מאוד אז יש להימנע מניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים למספר גדולחסוי01/11/2016
שלום,
המספר שלי הוא מינוס 4 השאלה היא אם אני אוכל לעשות ניתוח להסרת משקפיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים למספר גדול
ד``ר אליה לוינגר03/11/2016שלום רב,
כעיקרון אין מגבלה בלהסיר מינוס 4. בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה מקיפה. המספר הוא אחד המדדים שנבחנים להתאמה לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראיה כפולה לאחר הניתוחאיתמר30/10/2016
שלום,
עברתי ניתוח בשטת PRK לפני כחודש וחצי.
1. הראיה עדיין לא מושלמת ואמרו לי שזה לוקח עד חודש וחצי. האם הדבר הגיוני?
2. כשאני מסתכל על שלטים מוארים (כמו שלטי ניאון מעל חנויות)
אני רואה טיפה כפול מדי פעם. האם זה הגיוני?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה לאחר ניתוח
ד``ר אליה לוינגר01/11/2016שלום רב,
התופעות שציינת הגיוניות ושכיחות מאוד בסוג ניתוח זה. כמו כן יש ככל הנראה מרכיב של יובש שמידי פעם גורם למריחה או ראיה כפולה. איכות וחדות הראיה ישתפרו בהמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)