מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח אינטרלאסיק+ מונוביישן שאלה דחופהמשה09/04/2016
ביצעתי ניתוח אינטרלאסיק ומונובשייו במרפאה בירושלים .עין ימין רואה מצוין שמאל רואה מאד מטושטש... האם ניתן לתקן את הניתוח מונוביישן? אולי עשיתי טעות ? מתי היטשטוש יסתדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אינטרלאסיק+ מונוביישן שאלה דחופה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/04/2016שלום רב,
ראשית ניתן לתקן ניתוח מונוויזן. הטישטוש באחת העיניים נובע מכך שהיא מתוקנת לקרוב. אני ממליץ להמתין על שהמוח יתרגל למצב החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח אינטרלאסיק -תופעות לואי ראיה מטושטשת לאחר כיוםמשה08/04/2016
עשיתי את הניתוח אינטרלאסיק יום חמישי , בעין אחת רןאה טוב אך בעין שמאל רואה מטושטש .. האם צריכה לדאוג ? כמה זמן עלי לחכות עד שאראה טוב ? או שאדע שיש בעיה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח אינטרלאסיק -תופעות לואי ראיה מטושטשת לאחר כיום - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/04/2016שלום רב,
במידה ואין שיפור או יש החמרה אני ממליץ לשוב לרופא המטפל לבדיקה חוזרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- prk או לאסיק - צילינדר גבוה וגישות סותרותאיליה04/04/2016
הייתי בשני מכונים שונים, יש לי מספר -3 ובנוסף צילינדר 4 בשני העיניים. בשלוש שנים האחרונות המספר גדל ב-1 בשני העיניים!! כאשר הצילינדר לא השתנה כבר 15 שנה. עובי הקרנית הוא 510.
הייתי במכון אחד אשר המליץ חד משמעית אך ורק על ניתוח לאסיק כאשר לגישתו ביצוע prk כרוך בסיכון גדול ולא סביר של הייז/עכירות מאחר והמספר והצילינדר ביחד הם 7 ולכן יש סיכון גדול.
מאידך, המכון השני המליץ אר ורק על prk גם הוא בדגש על כך שדווקא בגלל הצילינדר הגבוה והקרנית שאינה עבה במיוחד עדיף להימנע מחיתוך ולא לבצע לאסיק שעלול לגרום נזקים לא פחות חמורים בעתיד.
השורה האחרונה היא שאני כיום עם המון חששות לכאן ולכאן וגם קצת לא מבין כיצד דווקא בגלל המספר והצילינדר הגבוה ודווקא בהתבסס עליו מגיעים המכונים למסקנות שונות בנוגע לשיטת הטיפול.
האם בנתונים כמו שלי ולנוכח מה שציינתי אולי המסקנה המתבקשת היא ששני הניתוחים לא מומלצים עבורי ועדיף להישאר עם משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר prk או לאסיק - צילינדר גבוה וגישות סותרות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר05/04/2016שלום רב,
הנתונים הם חלקיים בלבד ולא שלמים. קשה לי לקבוע לכן איזה ניתוח הוא הממולץ. ההבדל נובע משינויי גישה של הרופאים במכונים השונים. לגבי נחיצות הניתוח ההחלטה היא כבר של המטופל.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהprk או לאסיק - צילינדר גבוה וגישות סותרות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר05/04/2016שלום רב,
הנתונים הם חלקיים בלבד ולא שלמים. קשה לי לקבוע לכן איזה ניתוח הוא הממולץ. ההבדל נובע משינויי גישה של הרופאים במכונים השונים. לגבי נחיצות הניתוח ההחלטה היא כבר של המטופל.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה לא טובה כשבועיים אחרי ניתוח PRKדנה01/04/2016
עברתי לפני כשבועיים ניתוח PRK . היו לי מספרים גבוהים (סביבות מינוס 8).
לפני כשלושה ימים יצאתי החוצה באור יום ושכחתי לשים משקפי שמש למשך כעשר דקות (כשהייתה שמש חזקה בחוץ)
כחצי יום לאחר מכן החלה הדרדרות בראייה כיום אינני רואה טוב בכלל.
אני לחוצה מאוד.
שאלותיי הן:
א. האם העובדה שלא הייתי עם משקפי שמש זמן קצר גרמה נזק ?
ב. האם יכול להיות עדיין שיפור משמעותי בראייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה לא טובה כשבועיים אחרי ניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/04/2016שלום רב,
אל דאגה החשיפה הקצרה לשמש לא גרמה ככל הנראה לנזק. הראיה תשתפר בהדרגה. יש צורך בסבלנות מאחר ומדובר במספרים גבוהים ובשיטה עם קצב החלמה איטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילינדר אחרי ניתוח אינטרה לאזיקיעקב16/03/2016
שלום,
לפני כחודש עברתי ניתוח אינטרהלאזיק.
באופן כללי אני רואה ברור ונקי אבל כיתוב למרחק שראיתי חד וברור עם המשקפיים אני רואה מטושטש או לא מצליח בכלל לקרוא. גם מספרי רכב ושילוטים בכבישים אני רואה טוב רק כשאני מתקרב.
בבדיקה של אופטמיטריסט בביקורת נאמר לי שיש לי קצת צילינדר.
ממה נהיה הצילינדר? אף פעם לא היה לי צילינדר. והאם זה אמור להסתדר ולעבור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר אחרי ניתוח אינטרה לאזיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר17/03/2016יעקב שלום,
קשה לי להעריך מה זה קצת צילינדר. כעיקרון עם הזמן הראיה עוד תשתפר. ממליץ על המשך מעקב הרופא המטפל.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר בשיטת PRK........כאבים!!ג'ומאנה15/03/2016
בעוד כמה שבועות קבעתי אצל ד"ר שטרסמן בהדסה ניתוח לייזר בשיטה של ה PRK
נאמר לי שהניתוח מלווה בכאבים עזים מאוד למשך שלושה ימים
מהי מידת הכאבים? האם הינן כאבי שאי אפשר לעמוד בהם? ולמשך כמה זמן הכאבים?
והאם הטיפות עיניים יעזרו?
ומהו אחוז ההצלחה בשיטה זו?
חשוב להגיד שהעיניים עומדים על -4.75* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר בשיטת PRK........כאבים!! - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/03/2016שלום רב,
קשה להעריך את מידת הכאבים שתרגישי מאחר וזהו דבר סוביקטיבי. יש מטופלים שמדווחים על כאבים חזקים ויש כאלה שמספרים שלא מובן להם למה הפחידו אותם כל כך. אני מעריך שתקבלי טיפול והמלצה כנגד הכאבים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מקום עבודה עם אדים לאחר ניתוח אינטרה לאסיקאלי09/03/2016
אני עובד באזור עם אדים(מקום של שטיפת כלים).האם אפשר לעבוד במקום לאחר ניתוח אינטרה לאסיק? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקום עבודה עם אדים לאחר ניתוח אינטרה לאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/03/2016שלום רב,
לאחר כשבועיים אין מניעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה: אחרי ניתוח אינטרה לאזיק.......יעקב23/02/2016
עשיתי ביום חמישי האחרון ניתוח אינטרה לאזיק ואני לא מצליח לקרוא כיתוב למרחוק. מרגיש כאילו יש לי מספר / מספר וחצי והראיה לא כל כך ממוקדת. אציין שאני מקפיד לקחת את הטיפות בדיוק כפי ההוראות.
זה תקין? ואם כן, בדרך כלל מתי זה אמור להסתדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה: אחרי ניתוח אינטרה לאזיק....... - תגובה
ד``ר אליה לוינגר23/02/2016שלום רב,
הדבר שכיח. בהמשך חדות ואיכות הראיה ישתפרו. בכל מקרה אם יש שינוי לרעה ממליץ לפנות לרופא המנתח לבדיקה נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מכה בעין חודש וחצי אחרי זמ לאסיקבן אדם מודאג13/02/2016
הבן שלי שלי הכניס את האצבע שלו לעין שלי
אין לי אדום אבל יש לי תחושה מציקה בצד הימני של האישון
יש ממה לדאוג??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון- אחרי זי לאסיק
בן אדם מודאג13/02/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמכה בעין חודש וחצי אחרי זמ לאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/02/2016שלום רב.
ליתר ביטחון ממליץ על בדיקת רופא עיניים.
בברכה
דר' אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמכה בעין חודש וחצי אחרי זמ לאסיק - תגובה
פרופ` אירית בכר23/02/2016יש להיבדק אצל רופא עיניים כדי לוודא שלא נגרם נזק לעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפותשירה31/01/2016
היי אשמח לייעוץ באיזה טיפות ליובש מומלץ להשתמש לאחר 4 חודש מניתוח לייזר ומה התדירות שצריך לשים את הטיפות
מה יותר מומלץ?טירס נטורל פרי ,פנטן ,סיסטין איזה סוג כדאי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפות - תגובה
ד``ר אליה לוינגר02/02/2016שלום רב,
כל הטיפות ברשימה הזו הן טובות. לחלק מהמטופלים יש העדפה לסוג מסויים והדבר גם תלוי במידת היובש. התדירות משתנה אפשר להתחיל 4-5 פעמים ביום ובהמשך להקטין את המינון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפרופ' אירית בכראנונימי31/01/2016
שלום פרופ' ,
לפני 3 שנים עשיתי ניתוח לייזר ממספר 7 עם חצי צילינדר. המספר לא התייצב ובמשך שנתיים האחרונות טופלתי מדי יום בטיפות עיניים וי אופטיק. (היו סינוורים בנהיגה בלילה, והמשכתי עם 1/4 מס' בשמאל ו-1/2 מס' בימין במשך כל התקופה).
בחודשיים האחרונים חלה התדרדרות ועשיתי משקפיים לפני חודש, 3/4 מס' בימין ו-1/2 מס' בשמאל.
בהמלצת הרופא ממרפאת הלייזר, הפסקתי את טיפות העיניים. אני רואה פחות טוב בשבועיים האחרונים במיוחד בנהיגה בלילה (מרגישה שעלה לי בעוד 1/2 מס' בעין ימין) האם כדאי לעשות ניתוח תיקון? נאמר לי שעושים רק בעין אחת.
אני בת 36 (עדיין לא עברתי לידות), עובדת המון מול אקסלים במחשב, שמה טיפות עיניים ליובש.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' אירית בכר - תגובה
פרופ` אירית בכר31/01/2016יש לעבור בדיקה כדי להמליץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
אנונימי31/01/2016תודה
למה צריך לשים לב בבדיקה?
בהנחה שעובי הקרנית מספיק לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסיק ו ASAאיריס25/01/2016
יש לי מספר -9 וצילינדר 3. עובי קרניות 480. בבדיקת התאמה אחת הציעו לי את שיטת Lasik-IQ וחיזוק קרנית cross linking, במקום אחר אמרו שמתאימה לשיטת ASA.
מה לדעתך נשמע מתאים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסיק ו ASA - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/01/2016שלום רב,
לצערי הקרנית דקה מידי לא היתי שוקל ניתוח בלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לא עניתם לי ?חסוי13/01/2016
עברתי ניתוח להסרת מישקפיים בלייזר ליפני כ4 חודשים
נורמאלי שבלילה עדין פנסי רחוב לא ממוקדים והם כמו זיקוקים
או שאני מרגיש שהראייה עדין לא מאוד חדה ו"שש שש"
מישהו אמר לי שזה לוקח לפחותשנה
ואמרו לי להקפיד על טיפות סטריליות לעיניים סטרודק / סיסטין
למה צריך להקפיד ?
ושאלה אחרונה מותר להרכיב עדשות מגע ציבעוניות סתם ככה ליופי ?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי ? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר13/01/2016שלום רב,
הדבר אפשרי ואני ממליץ על המשך טיפול לפי הוראות הרופא המנתח. לגבי עדשות ציבעוניות אני לא ממליץ בשלב זה. בהמשך בביקורת הבאה אפשר להוועץ שוב עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הייללא שם12/01/2016
עברתי ניתוח להסרת מישקפיים בלייזר ליפני כ4 חודשים
נורמאלי שבלילה עדין פנסי רחוב לא ממוקדים והם כמו זיקוקים
או שאני מרגיש שהראייה עדין לא מאוד חדה ו"שש שש"
מישהו אמר לי שזה לוקח לפחותשנה
ואמרו לי להקפיד על טיפות סטריליות לעיניים סטרודק / סיסטין
למה צריך להקפיד ?
ושאלה אחרונה מותר להרכיב עדשות מגע ציבעוניות סתם ככה ליופי ?
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/01/2016שלום רב,
נתחיל מהסוף לא מומלץ על הרכבת עדשות לאחר הניתוח. גם לאחר 4 חודשים יש עדיין סיכוי לסינוורים והילות לאחר הניתוח. אני מעריך שזה ישתפר עם הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה מאודשירה12/01/2016
שלום,
עשיתי ניתוח לייזר לפני כחודשים עדיין לא הייתי בביקורת אצל הרופא יהיה לי עוד שלושה שבועות רציתי לשאול
אם יש לי ירידה משמעותית וטשטוש בעין שמאל הבעיה נמצאת רק בעין שמאל ממה זה יכול לנבוע ? יש אומרים שזה יכול לנבוע מחשיפה לשמש האם זה נכון?
זה מאוד מטריד אותי אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה מאוד - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/01/2016שלום רב,
אני ממליץ לפנות לבדיקה בהדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי מזה בדיקה בהדם?
שירה13/01/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההיי מזה בדיקה בהדם? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/01/2016שירה שלום,
הכוונה לבדיקה בהקדם
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)