מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תיקון לייזר בגיל מאוחררותי20/06/2016
עברתי ניתוח לייזר בעיניים לפני כ17 שנים . מס העדשות היה אז 1.15 .
היום אני בת 52 . צריכה להרחיק את הדף כ30 סמ כדי לקרא טוב . זקוקה למשקפיים בנהיגה בעיקר בלילה . האם מומלץ לעשות תיקון ואיזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון לייזר בגיל מאוחר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר21/06/2016שלום רב,
קשה לי להעריך האם הדבר רצוי או אפשרי. יש צורך בבדיקת התאמה ולאחריה נהיה חכמים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שנה אחרי אינטרלאסיק באסותא ועדיין ראיית לילה גרועהדן09/06/2016
אמרו לי בהתחלה תמתין שבועיים, אחר כך חודשיים שלושה, אחר כך חצי שנה והיום שנה אחרי ראיית הלילה גרועה... רואה הילות מסביב לאורות כפילויות של כתוביות במסך כשהחדר חשוך... בקיצור אולי כל זה לא היה שווה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שנה אחרי אינטרלאסיק באסותא ועדיין ראיית לילה גרועה - תגובה
פרופ` אירית בכר09/06/2016דן ,אבקשך לקבוע פגישה עמי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לייזר האם ניתן לבצע ctליאן08/06/2016
היי דר
לפני כחודש וחצי עברתי לייזר מסוג לאסיק בשתי העיניים
כעת נשלחתי לבדיקת סיטי בראש (ללא שום קשר לעינים)
האם מותר לי לבצע את הבדיקה? האם זה לא מסיק לעיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לייזר האם ניתן לבצע ct - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/06/2016שלום רב,
אין שום מגבלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות אורתו קיי , עדשות מגע טיפוליות.אור בכר04/06/2016
שלום,אני רוצה לשאול בבקשה על העדשות אורתו קיי , האם הינכם יודעים איפה אפשר לקנות אותן? והאם צריך לשים אותן באופן קבוע או רק פעם אחת? והאם הן יכולות להוות נזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות אורתו קיי , עדשות מגע טיפוליות. - תגובה
ד``ר אליה לוינגר04/06/2016שלום רב.
אני ממליץ לפנות לאופטומטריסט או רופא המתמחה בתחום.
כמו כל הליך יש יתרונות וסכנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עישון סמים קלים לאחר ניתוח PRK בעינייםהרואה01/06/2016
אהלן,
רציתי לדעת האם ישנו איסור על עישון סמים קלים כגון מריחואנה וחשיש כמספר ימים לאחר הניתוח (הרי סמים יוצרים אדמומיות בעיניים למשל - אולי זה שילוב בעייתי?).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עישון סמים קלים לאחר ניתוח PRK בעיניים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר03/06/2016שלום רב,
העישון יכול לגרום גם ליובש ולכן ההחלטה על כך היא שלך בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לאסיק בעיניים אשמח להתייעצותליאן31/05/2016
שלום דר
עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העינים לפני כחודש וחצי.
(המספרים שלי היו 3 ו2.5)
הרגשתי שהראיה לא מספיק טובה. כלומר אני רואה טוב אך למרחוק אני רואה מטושטש. חזרתי למרפאה בה בתעתי את הניתוח הפרופסור אמר שיש לי חצי מספר. וטען שאחזוכ עוד כלצי שמה לביקורת.
השאלה שלי האם הראייה יכולה להשתפר? בחיים לא שמעתי על מספר שנעלם. אני צפחדת שבצעתי את הניתוח מוקדם מדי. אני בת 21 ולהבנתי המספרים עולים בגליאים הללו. האם לדעתך הריאה שלי יכולה להשתפר? האםשמעת על מקרים כאלו?
תודה מראש ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותה ההודעה ללא שגיאות.
ליאן31/05/2016שלום דר
עשיתי ניתוח לאסיק בשתי העינים לפני כחודש וחצי.
(המספרים שלי היו 3 ו2.5)
הרגשתי שהראיה לא מספיק טובה. כלומר אני רואה טוב אך למרחוק אני רואה מטושטש. חזרתי למרפאה בה בצעתי את הניתוח והפרופסור אמר שיש לי חצי מספר. וטען שאחזוכ עוד כחצי שנה לביקורת.
השאלה שלי האם הראייה יכולה להשתפר? בחיים לא שמעתי על מספר שנעלם. אני מפחדת שבצעתי את הניתוח מוקדם מדי. אני בת 21 ולהבנתי המספרים עולים בגליאים הללו. האם לדעתך הראייה שלי יכולה להשתפר? האםשמעת על מקרים כאלו?
תודה מראש ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאותה ההודעה ללא שגיאות. - תגובה
ד``ר אליה לוינגר03/06/2016שלום רב,
היתי מחכה עוד קצת וממשיך מעקב לעיתים יש שינוי במספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איזה שיטה הכי מומלצת ללייזר בעיניים ובריכהדוד26/05/2016
שלום רב, אני שוקל בחודשים הקרובים לעבור ניתוח לייזר בעיניים.
1. קודם כל אשמח לשמוע את דעתך איזה מהשיטות הקיימות הכי טובה (כסף זה לא בעיה!!)
2. האם לאחר ניתוח לייזר מותר להיכנס לבריכה? כמה זמן צריך לחכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, המספר שלי כ-1-
דוד26/05/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיזה שיטה הכי מומלצת ללייזר בעיניים ובריכה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/05/2016שלום רב,
נתחיל מהסוף יש מניעה מלהיכנס לבריכה כחודש לאחר הניתוח ללא תלות בשיטה. בהמשך אני ממליץ על בדיקת התאמה על מנת לבדוק האם אתה מתאים בכלל לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת האינטרלזיק - מינימום מיקרוןאולה24/05/2016
האם נכון לומר, בשיטת אינטרלזיק (כמובן גם בשאר השיטות) תיקון לכל דיופטר הוא מינימום 14 מיקרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיטת האינטרלזיק - מינימום מיקרון - תגובה
ד``ר אליה לוינגר24/05/2016שלום רב,
לערך ובקוטר אופטי של 6 מ"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא הבנתי את התשובהה
אולה25/05/2016תודה על התגובה המהירה.
לא הבנתי את התשובה, אפשר בבקשה להסביר אותה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא הבנתי את התשובהה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/05/2016שוב שלום,
הכוונה שיש חשיבות לקוטר הטיפול. ככל שקוטר הטיפול קטן יותר עומק הטפול קטן ולהפך. אני חושב שלא ניתן ללמד במסגרת הפורום את רפואת העיניים על רגל אחת. נסתפק בזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה מטושטשת לאחר ניתוח אינטראלאסיקטל13/05/2016
שלום, רציתי לשאול האם זה סביר ושכיח כמעט שבועיים לאחר ניתוח אינטראלאסיק (מספר בסביבות 4 בשתי העיניים), שהראיה מקרוב מטושטשת (למשל בהתבוננות במחשב או בספר- אין שיפור מאז הניתוח) והראיה מרחור סבירה אך לא חדה? האם צפוי שיפור משמעותי עד כדי ראייה תקינה במצב זה?
בעיקר מוטרדת מהראייה מקרוב
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה מטושטשת לאחר ניתוח אינטראלאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר17/05/2016טל שלום רב,
הדבר אפשרי, בחלק מהמקרים הראיה מתייצבת לאחר כ 3 חודשים
יחד עם השיפור ביובש.
בברכה
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאינטרלזיק
אולה24/05/2016האם נכון לומר, בשיטת אינטרלזיק (כמובן גם בשאר השיטות) תיקון לכל דיופטר הוא מינימום 14 מיקרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חזרה לעבודה לאחר ניתוח להסרת משקפייםאביטל08/05/2016
היי
במידה ואני עושה ניתוח בשיטת PRK והמספר שלי גדול 7
הבנתי שהראיה חוזרת בהדרגה בין 4-8 שבועות. השאלה מה זה אומר? שעד חודשיים אני לא אראה כמו שצריך? אני אוכל לנהוג? לעבוד? אני מעצבת שיער במקצועי וחשוב לי לדעת כמה זמן לא אוכל לתפקד....
או שבעצם הראיה פשוט לא 6/6 אבל רואים בסדר ורק נגיד אותיות קטנות וכו לא רואים ממש טוב?
תודה לעונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לעבודה לאחר ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/05/2016שלום רב,
בניתוח מסוג ההחלמה ממושכת יותר.
רוב האנשים יהיו מסוגלים לחזור לתפקוד טוב כולל נהיגה תוך 7-10 ימים.
גם לאחר תקופה זו ההחלמה ממשיכה אבל נראה לי שחופש מחלה של כשבוע יספיק לרוב במנותחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחזרה לעבודה לאחר ניתוח להסרת משקפיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/05/2016שלום רב,
גם לאחר תקופה זו ההחלמה ממשיכה אבל נראה לי שחופש מחלה של כשבוע יספיק לרוב במנותחים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהחזרה לעבודה לאחר ניתוח להסרת משקפיי
דר' אורי מלר10/05/2016שלום רב,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר להורדת משקפיים עם מספרים גבוהיםאולה02/05/2016
שלום,
נבדקתי בשתי מכונים שונים, לאחר ניתוח לייזר בשיטת אינטרלזיק יישאר עובי קרנית 320 (יש לי מספר -9 כולל צלינדר עובי קרנית 563, קרנית סימטרית)
1. האם כדאי לי לגשת לניתוח בשיטת אינטראלזיק, עובי 320 מאוד קרוב ל 300 (מבחינת אקטזיה ומחלות אחרות, אני יודעת שרופאים משאירים לפחות 300, ולפי ספרים חייבים להשאיר 250. פעם היה 250 עכשיו 300, אולי עוד לא חקרו מספיק ו 320 קרוב מאוד ל 300)
2. בשיטת PRK ישאר בערך 365. איזו שיטה עדיפה, מצד אחד אינטרלזיק משאיר קרנית דקה מדי, מצד שני בשיטת PRK קיימת אפשרות לעכירות עקב המספר הגבוהה.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר להורדת משקפיים עם מספרי
ד"ר אורי מלר05/05/2016שלום רב,
שתי השיטות מקובלות אבל ההחלמה עם ה PRK במספרים כה גבוהים ארוכה מאוד.
כמובן שכדי לספק תשובה מקצועים צריך להתרשם מהתמונה הכוללת, גיל,עובי קרנית, צילומי קרנית אבל אינטואיטיבית אם אפשר אישית הייתי בוחר באינטראלזיק.
בברכה,
ד"ר אורי מלר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חישוב עובי קרנית לאחר intralasikדונה26/04/2016
שלום, המספרים שלי מינוס 8 עם חצי צלינדר ומינוס 7.5 עם 1.5 צלינדר. עובי קרנית 560.
מה עובי הקרנית במקרה הגרוע ובמקרה הטוב לאחר הניתוח בשיטת intralasik?
האם כדאי לשלב את wavefront עם intralasik?
תודה רבה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב עובי קרנית לאחר intralasik - תגובה
ד``ר אליה לוינגר26/04/2016שלום רב,
קשה לי לתת תשובה מדויקת מאחר ויש מספר פרמטרים המשפיעים על העובי הסופי של הקרנית. למשל קוטר הטיפול וגם עובי המתלה. אני ממליץ לפנות לרופא המטפל בשאלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך לשאלה
דונה26/04/2016אתה צודק בגלל זה שאלתי במקרה הכי הגרוע ובמקרה הכי טוב.
כמה מורידים עבור עובי המתלה במקרה הגרוע והטוב? וכמה מורידים עבור כל מספר במשקפים במקרה גרוע וטוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר27/04/2016שלום רב,
מתלה 90-160 מיקרון
תיקון לכל דיופטר 14-30 מיקרון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאם התשובה נכונה עבור אינטרלזיק
דונה30/04/2016תודה רבה על התשובה. האם תשובתך נכונה לשיטת האינטרלזיק ? אם לא מה קורה בשיטת האינטרלזיק בלבד, כמה מורידים עבור עובי המתלה במקרה הגרוע והטוב, ועבור כל מספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- Zlasik vs lasik עובי היורד במיקרון והבדל בין ה zlasikדביר25/04/2016
שלום רב
במאמר מסוים מצוינים באופן יחסי כמה מיקרון יורד בכל שיטה של ניתוח. אין מידע לגבי zlasik
באיזו שיטה מורידים יותר מהעובי באופן יחסית lasik או zlasik?
וכמה מקרון בממוצע יורד?
בנוסף הייתי רוצה לדעת, מדוע הניתוח zlasik מוצג בצורות שונות במכונים השונים? במקום אחד נראה שעושים רק חתח וממנו שולפים שכבה. במקום אחר נראה שמסיטים תריס ומבצעים ניתוח בדומה לlasik.
אם הפרוצדורה שונה מדוע כולם קוראים לזה zlasik, האם מדובר בהטעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Zlasik vs lasik עובי היורד במיקרון והבדל בין ה zlasik - תגובה
פרופ` אירית בכר25/04/2016בכל הטכנולוגיות המשמשות בשיטת הלאסיק מרימים שכבה עליונה במפני שטח הקרנית בעובי של בין 90 ל160 מיקרון. ואח"כ בעזרת לייזר משנים את צורת השכבה הפנימית שהתגלתה. בשיטת לאסיק רגילה מבצעים זאת בחתך של סכין במכשיר מכני. עובי החתך לא אחיד עקב כך , לעיתים מתקבלת שכבה בעובי 100 מיקרון ולפעמים 160 מיקרון בשל אופי המכשיר.
טכנולוגיה אחרת היא שימוש במכשיר ליזר ייעודי הנקרא פמטוליזר והוא מבצע את הפרדת השכבה לא כחתך של סכין. השליטה כאן מדוייקת וצפויה באופן משמעותי והסטיה היא בת מספר נמוך מאוד של מיקרונים. שכבה אופיינית היא בת 90 מיקרון או 110 מיקרון לפי בחירת המנתח. המכשירים השונים נקראים בשמות מסחריים שונים. Z LASIK הוא מכשיר מבית חברת ZEIMER השוויצרית. ישנם מכשירי פמטולייזר אחרים המבצעים זאת באופן דומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת
דביר25/04/2016לגבי הרמת המתלה. האם בטוח שכל הניתוחים כוללים הרמה?
בגלל שאחת החברות, מדגימה שיטה בה נעשה פתח זעיר בלבד?
מפה נובע הבלבול שלי.
על פניו שיטות שונות, אותו שם.
ציתות ממקור
"קרן לייזר פמטו-שניה (Femtosecond) זעירה ומדויקת, מבצעת חיתוך כפול בעומק הקרנית, של החלק העודף בקמירות הקרנית, ללא כל פגיעה בשכבת הקרנית החיצונית.
בעקבות פעולה זעירה זו, נוצרה בעומק הקרנית שכבת קרנית עודפת, שלאחר הוצאתה ייעלם ליקוי הראיה.
קרן הלייזר מייצרת פתח זעיר, להוצאת החלק העודף."* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבהמשך לשאלתי הקודמת - תגובה
פרופ` אירית בכר25/04/2016טכנולוגיה זו נקראת SMILE וגם היא עושה שימוש בפמטולייזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על ההבהרה.
דביר25/04/2016זה קצת מבלבל בגלל שהחברה מפרסמת את זה כZLASIK
ומשם זה מתפתח לזה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לייזר - אשמח למענהליאן24/04/2016
שלום ד״ר
לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים. מיד לאחר הניתוח ראיתי מעולה, ועכשיו בשבוע האחרון אני לא רואה מרחוק, רואה מטושטש. לדוגמה- רואה מטושטש את הכתוביות בטלוויזיה, ובלילה בכביש לא רואה בכלל את השלטים וקשה לי לנהוג. האם הדבר קשור לטיפות שניתנו לי? ( שם הטיפות: סטרודקס) ובמידה וכן מתי להערכתך הראייה תשתפר? בנוסף אני רואה את הרמזורים כמו זיקוקים והדבר מסנוור מאד האם גם זה יעבור?
שאלה אחרונה, אני עובדת במקום עם אדים בעוצמה מאד חזקה (במטבח)
ולפני שעברתי את הניתוח שאלתי את הד״ר האם אפשר לחזור לעבוד עם אדים הוא אמר שכן וטען שזה מעולה כי זה מרטיב את העין.
חזרתי לאחר 4 ימים ונהפוך הוא, אני מרגישה שזה מייבש לי את העין ומרגישה צורך לשים טיפות. שאלתי היא- האם אדים בעוצמה רבה שכזו שמייבשים לי את העין יכולים להזיק לעיניים?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לייזר - אשמח למענה - תגובה
פרופ` אירית בכר24/04/2016אדים לא יזיקו לעין. בדמעות יש גם מרכיב שומני. לכן כדאי מאוד להשתמש בתחליפי דמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדיין בשאלה
ליאן26/04/2016תודה על המענה אך טרם ענית לי על השאלה הראשונה- האם זה בסדר שאני עדיין לא רואה מרחוק אני רואה מטושטש, עד עד כדי קושי בנהיגה? זה לגיטמי? זה אמור לחלוף? (עברתי ניתוח לאסיק)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעדיין בשאלה - תגובה
פרופ` אירית בכר27/04/2016המלצתי היא להגיע למרפאה בה נותחת לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לכבוד ד"ר לוינגר - לתשובתך אודהנופר19/04/2016
פרופ' בכר טרם ענתה לי על ההודעה הקודמת(הנמצאת תחתיי) והניתוח קרוב, אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכבוד ד"ר לוינגר - לתשובתך אודה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר22/04/2016
שלום,
אני ממליץ לפנות שוב לפר' בכר לשם הבהרות.
בברכה, ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)