מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריך מידעבן אדם מודאג07/01/2016
שלום לכולם
אתמול עברתי את הניתוח להסרת משקפיים באסותא בשיטת זי לאסיק
ברוך השם יש שיפור בראייה
אבל בעין ימין אני רואה טשטוש...
יש לי שני שאלות והן:
1. האם זה תקין שיש לי טשוט ואני לא רואה חד וברור יום לאחר הניתוח?
2. אחרי כמה זמן רואים את התוצאה הסופית של הניתוח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך מידע - תגובה
ד``ר אליה לוינגר09/01/2016שלום רב,
הדבר אפשרי אבל אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל על מנת להרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך
בן אדם מודאג09/01/2016ואחרי כמה זמן רואים את התוצאה הסופית של הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך - תגובה
קשה לי להעריך, אני לא חושב שהפורום זוהי המסגרת המתאימה להערכה זו. אנא פנה שוב לרופא המטפל לבדיקה והערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בדיקת התאמהיואל05/01/2016
שלום.לפני שלושה שבועות עשיתי בדיקת התאמה לניתוח לייזר באחד המכונים הנחשבים בארץ,מאז יש לי טשטוש בראייה כמו שרואים כשהעדשות מלוכלכות.(העדשות שלי נקיות ודי חדשות)למעשה יש לי חוסר חדות בראייה.שאלתי היא- האם יכול להיות שטשטוש זה נובע כתוצאה מסינוור מהמכשירים שהיו בבדיקת ההתאמה?חשוב לי להדגיש שבבדיקת ההתאמה הרגשתי מאוד לא בנוח כתוצאה מסינוור מהמכשירים השונים.(המספרים שלי הם8.75 ו6.5) בתודה מראש...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת התאמה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר06/01/2016שלום רב,
התאורה מהמכשירים לא גורמת לטישטוש. הם הרי בנויים לכך. אני ממליץ לפנות לבדיקת רופא עיניים להערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות בין שיטות דחוף!בן אדם מודאג04/01/2016
שלום לכולם.
ביום רביעי הקרוב אני אמור לעבור ניתוח להסרת משקפיים באסותא בשיטת זד-לאסיק פלוס ווב פרונט.
עכשיו שמעתי שנכנסה שיטה חדשה בשם צייס לייזר פרימיום.
וזה מכניס אותי להתלבטות קשה.
אני מפחד לעשות את הזד-לאסיק ואז להתחרט ולהגיד "חבל למה לא עשיתי את השיטה החדשה??"
בתור אנשי מקצוע אתם יכולים להגיד לי מה ההבדלים המהותיים בין השיטות? ואיזה שיטה עדיף לעשות?
אני חייב תשובות דחופות כי כמו שציינתי הניתוח שנקבע לי יתבצע יום רביעי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אף אחד לא עונה לי?
בן אדם מודאג06/01/2016ועונים לאנשים ששאלו אחריי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמה אף אחד לא עונה לי? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר06/01/2016שלום רב,
שיטת זייס לא מוכרת לי ואין לי ניסיון בה. אתה יכול לדחות את הניתוח ולפנות לבדיקת התאמה ולברר האם אתה מתאים לה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם שיטת צ'יז מתאימה לבעלי קרנית דקה?SaronM03/01/2016
האם שיטת Smile / ZEISS מתאימה למטופלים עם עובי קרנית של 480 מיקרון שנמצאו מתאימית לשיטות שיוף (PRK) ולא חיתוך?
כמה שנות ניסיון יש בעולם עם Smile / ZEISS?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שיטת צ'יז מתאימה לבעלי קרנית דקה? - תגובה
מאחר ואני לא מבצע ניתוחים להסרת משקפיים בשיטה זו לא אוכל להתייחס אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר לתיקון ראייהSaronM03/01/2016
שלום רב,
בעבר התעניינתי בניתוח תיקון ראייה, בסופו של דבר דחיתי את הנושא וכעת הוא חזר להיות על הפרק וברצוני לבצעו בהקדם,
לפני כן, חקרתי את הנושא ואשמח לקבל מידע בנוגע לשאלותה מפורטות מטה,
כמובן שהתשובות אינן מחייבות ואינן תחליף לבדיקה מקצועית טרם ניתוח, אלא רק להבנה כללית ובלתי מחייבת טרם הפגישה.
1. בתגובה להודעה זו מופיע סיכום שלי של כל שיטות ותתי השיטות הקיימות לניתוח תיקון ראייה בלייזר,
כולל תיאור אופי השיטה ותת השיטה, יתרונות, חסרונות וסיכונים.
אבל הסיכום הזה בוצע לפני 4 שנים, אשמח לדעת האם משהו מהותי השתנה מאז.
2. במידה ופרמטר הכאב וההחלמה אינו מהווה שיקול כלל, ובמידה והמטופל מתאים לכל השיטות,
האם יהיה נכון לומר ששיטות השיוף (קילוף/הסרה/אידוי) של הקרנית (PRK, Lasek, ASA, Epilasik/EPI-K),
היא עדיפה על פני שיטות החיתוך (Lasik, Lasik Plus, Intralasik, Z-Lasik, Lasik Eye-Q),
מכייון ששיטות השיוף שומרות על יציבות הקרנית וללא הבעיות הפוטנציאליות הנלוות לפיצול הקרנית,
או שלא בהכרח שיטות אלו עדיפות על שיטות החיתוך? (בהנחה וההחלמה והכאב אינם רלוונטים, והמטופל מתאים לכל השיטות)
3. האם יש מניעה לבצע את הניתוח לפני כניסה להריון?
כלומר, זמן קצר לאחר ביצוע הניתוח, האישה תכנס להריון, האם זה תקין או שיש צורך במרווח בטחון?
4. איזו שיטה מומלצת כאשר עובי הקרנית הינה 480 מיקרון ומספר המשקפיים הוא 3.25?
(האם רק שיטת השיוף? והאם נכון שהעובי המינימלי הוא 450 מיקרון?)
5. אם עובי הקרנית הוא 480 מיקרון, השיטה היא PRK והמספר במשקפיים הוא 3.25,
האם נכון לומר שעובי השיוף יהיה 12*3.25 = 39 ולכן עובי הקרנית לאחר השיוף תהיה 441?
6. האם עובי הקרנית המינימלי לאחר הניתוח וכולל אפיתל, צריך להיות לפחות 350 מיקרון או 400?
והאם הנתונים לעיל יאפשרו ניתוח נוסף בעתיד?
7. מכל שיטות השיוף/אידוי/חיתוך על פני קרנית, האם יש שיטה מועדפת (מבחינת המטופל), או שבד"כ פשוט המנתח בוחר את השיטה המועדפת עליו?
8. הבנתי שהמנתחים נענים לרצון המטופל לבצע ניתוח רק בעין אחת, ורק לאחר החלמתה לבצע בעין השניה,
האם ניהול סיכונים רק רלוונטי כאשר סיכון של עיוורון לא קיים (אם נכון?) או שאין טעם בביצוע ההפרדה?
9. האם מכשיר הסיריוס למיפוי הקרנית הוא המכשיר המועדף על פני כל שאר המכשירים?
(גם כאלו שמבצעים מיפוי של הקרנית האחורית, שזה קריטי, כגון ORBSCAN ופנטקם)
10. האם מכשיר הסיריוס (או כל מכשיר שנותן אינפורמציה על מבנה הקרנית הקדמית והאחורית)
מבטל את הצורך בשימוש ב Wavefront (למדידת עיוותים אופטיים של העין) או שמדובר במטרות שונות של מכשירים שונים?
11. קראתי שמחלת קרוהן מהווה אינדיקציה שלילית לביצוע הניתוח, האם גם המחלה אולצרטיב קוליטיב הינה בעייתית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים לשאלה 1 - חלק א'
203/01/2016הבנתי, יש 2 שיטות עיקריות לניתוח תיקון ראייה:
1. שיטת החיתוך בתוך/בעובי הקרנית:
יצירת מתלה בקרנית הקדמית ע"H סכין/לייזר, הפשלת המטרה החוצה, תיקון ע"י לייזר על הקרנית החשופה והחזרת המתלה למקומוץ
יתרונות:
היעדר כאבים חזקים והחלמה כמעט מיידית.
חסרונות:
אפשרות נדירה לעיוות הקרנית וסיבוכים תוך ניתוחיים נדירים מאוד הקשורים ליצירת מתלה הקרנית והצורך בקרנית עבה יחסית.
סיכונים:
תיקון בלתי מספיק, יובש בעיניים, רגישות יתר לאור (זמנית בד"כ), להב היוצר חספוס המשפיע על איכות הראיה,
סינוור - הופעת הילה וראייה כפולה (בעיות במתלנה הקרנית.
תתי השיטות הן:
Lasik:
חיתוך מתלה בעובי 160 מיקרון ע"י להב מיקרוקרקטום/SBK
Lasik Plus:
לבעלי קרניות דקות – חיתוך מתלה בעובי 120 מיקרון (החסרון הוא סיכון נוסף בשל העובי,
כגון קמטים זעירים היוצרים עיוותי ראייה ורגישות מכנית גבוהה בפגיעה פיזית)
Intralasik
חיתוך מתלה ע"י קרן לייזר (מתאיר יותר לבעלי קרנית דקה ולבעלי אישונים רחבים),
סיכונים נוספים כגון שכבת בועיות אטומה, רגישות חולפת לאור, שכבת טיפול לא חלקה וכאב יחסי בזמן החיתוך
Z-Lasik:
שימוש בלייזר במקום בלהב (שאחד מסיבוכיו יכולים להיות משטח מחוספס בקרנית המשפיע על איכות הראייה)
Lasik Eye-Q:
שילוב בין Custom-Q – תוכנית טיפול ייחודית הקיימת במכשיר הלייזר המתקדם, האלגרטו 400 של חברת WaveLight,
ומכשיר ה SBK ליצירת החלון הטיפולי בקרנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפרטים לשאלה 1 - חלק ב'
203/01/20162. שיטת שיוף (על פני הקרנית):
מקלפים/מסירים/מאדים את שכבת האפיטל (ולא ע"י חיתוך ופעולה בשכבות הפנימיות), משייפים בלייזר את השכבה שמתחתיה,
מניחים עדשת מגע עד ששכבת האפיתל תתחדש מעצמה (אלא אם תת השיטה לא הסירה את האפיתל לחלוטין).
יתרונות:
שיציבות הקרנית נשמרת
ניתן לבצע תיקונים לאחר מספר שנים
מאפשר ביצוע תיקון למטופלים שנפסלו לניתוח Lasik (קרנית דקה, אורח חיים ספורטיבי אתגרי, היסטוריה של גלאוקומה או רשתית)
מונעת את הפוטנציאל לסיבוכים הקשורים בפיצול הקרנית
חסרונות:
החלמה ראשונית הנמשכת 3-4 ימים המלווה בכאבים (ניתן לטפל ע"י טיפות), צריבה, רגישות לאור וקושי לפתוח את העיניים
תהליך התאוששות ראיה איטי יותר, לאחר כשבוע חוזרים לראייה תפקודית טובה, ולאחר שבוע נוסף עד חודשיים מגיעים לחדות ראייה מקסימלית.
יש צורך בטיפול בטיפות עיניים למשך כחודשיים
קוצר ראייה גבוה, עלול להופיע במיעוט המטופלים תהליך של נסיגה בראייה, שידרוש טיפול ע"י טיפות ולעיתים רחוקות תיקון נוסף
השיטה אינה מומלצת לטיפול ברוחק ראייה
סיכונים:
תיקון בלתי מספיק או תיקון יקר
יובש בעיניים (ניתן להתגבר בעזרת טיפות עיניים)
רגישות יתר לאור (אמור לחלוף תוף זמן קצר ועד כחודש לאחר הניתוח)
סינוור – הופעת הילה וראייה כפולה – בעיות במתלה הקרנית (בחלק העליון)
תתי השיטות הן:
PRK:
מקלפים בסכין ומסירים את שכבת האפיתל העליונה בשלמותה,
משייפים בלייזר את השכבה מתחתיה ואז מניחים עדשת מגע, עד ששכבת האפיתל תתחדש מעצמה
Lasek:
לא מקלפים ומסירים לגמרי את שכבת האפיתל, אלא רק מסיטים אותה כלפי מעלה ע"י כוהל 20%,
משייפים את השכבה שמתחתיה, ומשתמשים בשכבה שהורמה לטובת "חבישת האיזור" עד להתחדשות האפיתל
ASA/PTK:
מאדים אותה לחלוטין את שכבת האפיתל ע"י קרן לייזר,
משייפים את השכבה שמתחתיה, ומשתמשים בשכבה שהורמה לטובת "חבישת האיזור" עד להתחדשות האפיתל
Epilasik / EPI-K (דומה לשוטת LASIK)
לא מקלפים ומסירים לגמרי את שכבת האפיתל, אלא רק מסיטים אותה כלפי מעלה ע"י להב מיקרוקרקטום,
* סיכונים כללים (לכל השיטות ותתי השיטות)
דימום – מדובר בתופעה נדירה בניתוח מסוג זה מכיוון שהטראומה לרקה היא קטנה ביותר
צלקת – צלקת ברקמת הקרנית היא נדירה מכיוון שהחתך הוא קטן ודק מאוד, במידה ונשארת צלקת היא עלולה לגרום לראייה עכורה
יהום בחתך הניתוחי – לא קיים בדרך כלל, אולי לעיתים נדירות עלול להתפתח זיהום, והפתרון הוא פתיחה מחדש של החתך וסילוק החיידקים והזיהום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפרטים לשאלה 1 - חלק ב' - תגובה
נראה לי שכל המידע האפשרי כבר ידוע. ממליץ על בדיקת התאמה ושיחה עם רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזרשחר30/12/2015
שלום רב
שמי שחר ואני מרכיבה משקפיים מזה כבערך 5 שנים, עכשיו שאני בת 18 הדבר שאני הכי מחכה לו זה הניתוח. הבעיה היא שרק אתמול התחלתי עם הבירורים על זה והכול ואני מאוד רוצה כבר להיות אחרי כול זה בלי משקפיים בצבא,אני אמורה להתגייס ב2.2 .אני ברור לא רוצה לעשות את הכול בלחץ אבל אני מאוד לא רוצה להתגייס עם משקפיים וגם לא רוצה למשוך את זה במשך השירות, גם אם יהיה לי ניתוח נגיד שייקבע לסוף חודש ינואר הקטע הוא אם אני יוכל לעשות את ההחלמה בזמן הטירונות ואם זה ישפיע עליי כולשהו , אשמח לחוות דעת . הייתי מאוד רוצה להספיק את הכול במהלך חודש ינואר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר30/12/2015שלום רב,
לפני הכל אני ממליץ על בדיקת התאמה אח"כ אפשר לתכן ולהתכונן במידה וניתן לבצע את הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה לא טובה כ-3 חודשים אחרי PRKדנה29/12/2015
שלום,
עברתי ניתוח PRK לפני כשלושה חודשים.
בעין אחת אני רואה מצוין בעין שנייה לא חד בכלל.
בביקורת חודש ראיתי באותה איכות - הרופא אמר שמצבי מצוין ויהיה שיפור בעין החלשה אבל לצערי חל]פו חודשיים ודבר לא השתנה.
אני מאוד מודאג.
הדבר ממש מאכזב אותי - בשביל זה לא עשיתי את הניתוח.
האם דאגתי מוצדקת או שיש להמתין עוד כמה חודשים לפני שמסיקים על כשלון הניתוח ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראייה לא טובה כ-3 חודשים אחרי PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/12/2015שלום רב,
ראשית גם לאחר 3 חודשים יש שינוי ושיפור בראיה. אני ממליץ לפנות שוב לבדיקה ומעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך
דנה31/12/2015האם העובדה שלאחר שאני שם טיפות דמעות בעין הבעייתית אני רואה טוב למשך חצי דקה ואז שוב חוזר לראות לא חד מעודדת ? משמע ייתכן שהעין עדיין יבשה ובגלל זה ראייה לא טובה שם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשאלת המשך - תגובה
נכון מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטרלסיקתמר28/12/2015
כמה זמן אחרי ניתוח ניתן להתקלח/להרטיב את הפנים/עיניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרלסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר29/12/2015שלום רב,
אפשר להתקלח ולהרטיב את הפנים כשבוע לאחר הניתוח אך אני ממליץ לא להרטיב באופן ישיר את העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קנאביסצבי26/12/2015
שלום
אני מתכנן טיול לאמסטרדם ורציתי לשאול האם אפשר לעשן מריחואנה בתקופה של לפני ואחרי ניתוח לייזר מסוג prk?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנאביס - תגובה
ד``ר אליה לוינגר27/12/2015שלום רב,
קנביס יכול לגרום ליובש בעיניים וצריך לקחת זאת בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן החלמה מניתוח PRKאלמוג24/12/2015
היי, אני יודע שהזמן שאתם מגדירים להתאוששות לניתוח ליטוש עינית הוא 7-10 ימים.
רציתי לדעת האם יש סבירות שלאחר יומיים-שלושה כבר אפשר לקרוא ספרים \ להיות במחשב וכו' ואם כן האם זה שכיח יחסית או נדיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן החלמה מניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/12/2015שלום רב,
על פי הניסיון שלי מחשבה לשוב לפעילות רגילה לאחר PRK היא לא מציאותית. אני עדיין עומד אחרי הטווח של שבוע החלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תשלום נוסף על ביקורות לאחר ניתוחאלי24/12/2015
שלום רב
אני כבר כמה שנים אחר ניתוחו להסרת משקפיים שלא הצליח בהדסה אופטימל ... נאמר לי שמגיע לי תיקון בחינם אבל עכשיו הם החליטו שהם לוקחים כסף עבור כל ביקורת שהם מחייבים אותי לקחת לפני ניתוח תיקון.
הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשלום נוסף על ביקורות לאחר ניתוח - תגובה
ד``ר אליה לוינגר25/12/2015שלום רב,
לצערי לא מוכרת לי המדיניות של הדסה אופטימל לגבי ניתוחים חוזרים וביקורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ירידה באיכות הראייה 4 חודשים אחרי אינטראלאסיקנעמה15/12/2015
שלום,
עברו 4 חודשים מאז שעברתי ניתוח אינטראלאסיק.
תקופת ההחלמה הראשונית עברה ללא כל בעיות מיוחדות וראיתי נהדר בעיקר בשעות היום
בביקורת שהתבצעה חודש לאחר הניתוח נאמר לי שהראייה תקינה למעט יובש קל בעיניים שניתן לפתרון על ידי המשך שימוש בטיפות.
בימים האחרונים אני חווה ירידה בחדות הראייה לרחוק, רציתי לשאול האם ייתכן שחזר לי מספר, או שייתכן ותוצאות הניתוח עדיין לא יציבות? האם זה חריג ולקבוע ביקורת נוספת? אציין שהיה לי מספר -10 לפני הניתוח
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באיכות הראייה 4 חודשים אחרי אינטראלאסיק - תגובה
ד``ר אליה לוינגר15/12/2015שלום רב,
קשה להעריך את הסיבה לירידה בראיה. השכיח ביותר יובש בעיניים אך בכל מקרה אני ממליץ לפנות שוב לבדיקה ליתר ביטחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בלבלול בטיפות לאחר ניתוח לייזרמעיין13/12/2015
היי ... נותחתי ביום רביעי שבר שיטת prk והיום יום ראשון שמתי לב שהתבלבלתי בטיפות זה אומר שאת הרנטיביוטיקה שמתי פעמים ביום במקום 4 פעמים ביום ואת הסטרואידים שמתי 4 פעמים ביום במקום פעמים ביום האם יש בזה בעיה ?! או שזה בסדר ?! ואיך להמשיך עכשיו את הטיפות כפי שרשום ?! או להמשיך את האנטיביטיקה ליותר זמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבלול בטיפות לאחר ניתוח לייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/12/2015שלום רב,
אין צורך לדאוג, פשוט להמשיך את הטיפול על פי הנחיות הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם אני מתאים לניתוח הסרת משקפייםארצי מיכאל13/12/2015
שלום רב. אני בן 75 . מישתמש במשקפי קריאה וגם לרחוק (לטלוויזיה).לפני כשנתיים עברתי מיקרה של "ברקים בעיניים"-פעמיים ללא תוצאות מחמירות. היתי רוצה לדעת אם יש טעם לבצע בדיקת התאמה לניתוח הסרת משקפיים לאור הגיל והמיקרה שציינתי. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אני מתאים לניתוח הסרת משקפיים - תגובה
ד``ר אליה לוינגר14/12/2015שלום רב,
בקבוצת הגיל שלך קיים סיכוי מוגבר להתחלה של הופעת קטרקט למרות חדות ראיה טובה שלך עם משקפיים. לכן התקדמות בקטרקט תשפיע על תוצאות ניתוח לייזר. אופציה אחרת היא ניתוח השתלת עדשה מולטיפוקאלית אשר תאפשר לך הקטנת התלות במשקפיים לרחוק וקרוב גם יחד ולא ניתוח לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תרופהיואל08/12/2015
אני נוטל על בסיס קבוע רואקוטן. לאור זאת, האם אני בכלל יכול לעבור ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר08/12/2015שלום רב,
אורוקוטאן גורם ליובש ניכר בעיניים ולכן הדבר לא מומלץ. במידה ויהיה אפשר להפסיק את הטיפול אפשר אולי לשקול טיפול לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)