מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לייזר?מאי01/12/2015
שלום יש לי מםפר 3 בעיניים ולייזר גבוה -4 אני ממש סובלת מכל עיניין העדשות הקשות והמשקפיים.
האם אני יכולה לעשות לייזר? או ניתח אחר שיוכל לעזור לי?
אני ממש אשמח לקבל תשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לייזר? - תגובה
פרופ` אירית בכר06/12/2015כדי לדעת אם את מתאימה לניתוח לייזר להסרת משקפיים עליך לעבור בדיקת התאמה.
בדיקות ההתאמה כיום הם לא תשלום וללא התחייבות .
עליך להקפיד להיות מספר ימים ללא עדשות לפני הבדיקה כדי לקבל מהימנות גבוהה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מדוע שיטת הלאסיק יותר טובה מהרגילה?טל13/11/2015
הייתי בבדיקת התאמה ונאמר לי שאני יכולה לבחור בין 2 ניתוחי לייזר ,
הראשון לא זוכרת את שמו יש זמן החלמה של 3-4 ימים(על פי המזכירה) ושבוע על פי הרופאה והשני שהוא הכי חדשני והכי יקר יום למחרת הכל כרגיל-
שאלתי היא מה זה הכל כרגיל? אני שואלת אנשים לאחר לייזר איך היה להם וכולם חד משמעית אומרים היומיים שלושה ראשונים סיוט- אם אבחר בניתוח החדשני והיקר יותר אהיה בין אלה שלא מתלוננים יום אחרי ? אני גרפיקאית וכל עבודתי היא במחשב - האם תהיה בעיה לחזור לעבודה שלי?
(המספרים שלי הם 2.15 ו1.75 עם רבע צילינדר)
ועוד נושא הקשור לניתוח- אם אכנס להריון לאחר הניתוח האם זה אמור להשפיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע שיטת הלאסיק יותר טובה מהרגילה? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר17/11/2015שלום רב,
בשיטת הליטוש כאמור זמן ההחלמה ארוך יותר ומהלך ההחלמה כואב יותר. היתרון של שיטה זו היא חיסכון בעובי של הקרנית. בשיטה השניה זמן ההחלמה קצר יותר (ברוב המקרים יום למחרת) ומשך הכאבים עד חצי יום. כאמור אלה היתרונות של השיטה אך החסרון הוא שאנו משתמשים יותר ברקמת קרנית.
לגבי ההריון קשה להעריך יש נשים שהמספר משתנה ויש כאלה שלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לגבי הסרת משקפיים בלייזרשיר08/11/2015
שלום, אני בת 25, עברתי בדיקת התאמה לניתוח, נמצאתי מתאימה , והוחלט על ניתוח בשיטת LASEK. לציין מספר 2 ורבע.
לאחר מכן, בשיחה יומית עם משפחתי, נודע לי שלסבא שלי יש קטרקט.
האם יש לי ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הסרת משקפיים בלייזר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר10/11/2015שלום רב,
ראשית אין ממה לחשוש. אין קשר בין הקטרקט לניתוח הלייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הקטנת צילינדרראובן31/10/2015
שלום אני בן 34 ולפני תשע שנים עברתי ניתוח בשיטת ההחלמה האיטית - LASEK.
נשארה בעין ימין יתרת צילינדר של 1.5 -.
(טרם הניתוח הצילינדר היה 3.25 - )
בשל כך אני נאלץ להשתמש בנהיגת לילה במשקפיים ולא רואה מספיק חד.
האם לאחר 9 שנים ישנו סיכוי טוב להקטנת הצילינדר בעין ימין באמצעות טיפול תרופתי כלשהו כמו טיפות אלפאגן וללא התערבות ניתוחית חוזרת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקטנת צילינדר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/11/2015שלום רב,
אפשר לנסות, אני ממליץ לפנות למכון או לרופא המטפל לבדיקה של אפשרות זאת
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההקטנת צילינדר - תגובה
פרופ` אירית בכר06/12/2015מומלץ להגיע לבדיקה במרפאה בה נותחת ולעבור בדיקה רפואית.
רק לאחר בדיקה כזו ניתן יהיה להמליץ על טיפול מתאים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מחשבשירה24/10/2015
שלום עשיתי ניתוח לייזר בשיטת איינטרלסיק ויש לי שאלה אני רואה בעין ימין במחשב מצויין ובעין שמאל לא רואה בכלל טוב האם זה יסתדר לי? זה די מטריד אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב - תגובה
הדבר אפשרי בהחלט, בכל מקרה אפשר להעלות את השאלה בביקורת הבאה לרופא המטפל.
בברכה,
ד'ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקהמשה21/10/2015
שלום,
אני מאוד מבולבל ורציתי לשמוע את חוות דעתכם.
ביצעתי בדיקות התאמה בשלושה מכונים ב שתיים מהם נמצאתי מתאים אך ורק ל PRK . הקרנית שלי 465 מספר נמוך 0.5 ויש לי צילנדר.
עכשיו אסביר לך מדוע אני מבולבל. במכון השלישי נמצאתי מתאים לשיטת ה IQ. לאחר קריאה במספר פורומים הבנתי שרוב הרופאים ממש נגד שיטה זו לקרניות דקות ויותר מזה חלקם חושבים שזה גובל בפשע! ממש ככה.
מה שאני לא מבין. אין פיקוח? מדובר ברופא בכיר באחד מבתי החולים הגדולים בארץ! כל רופא יכול לקנות מכונת לייזר ולשווק אותה אפילו שהיא אינה מתאימה לאותו אדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה - תגובה
בעובי קרנית של 465 מיקרון אני ממליץ אך ורק על שיטת PRK בלבד.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון של ניתוח קודם - באיזה שיטה?הילה20/10/2015
שלום,
אני עברתי לפני 15 חודשים ניתוח לאסיק בחו"ל כי הייתי אז ברילוקיישן. אחרי הניתוח נשאר לי מספר של -1 ויש לי הרבה הילות ומריחות של אור בלילה. (גם עם משקפיים). מבדיקה עולה שיש לי HOA מוגברים.
הלכתי לשני מכונים בארץ שהיציעו לי לבצע תיקון.
במכון הראשון רוצים לעשות לי את הניתוח בעזרת הרמת המתלה. הם אמרו שלא שווה לעשות לאסק כי מבחינתם צריך לתקן את האברציות במקור כלומר איפה שעשו את הלייזר בפעם הקודמת.
במכון השני אמרו לי הפוך, הם רוצים לעשות לסאק כי תוצאות הניתוח יהיו יותר טובות למרות ההחלמה הקשה יחסית.
עכשיו אני מבולבלת לגמרי. אני רוצה להדגיש שאני כמובן רוצה להשיג את התוצאות האופטימליות לטווח הארוך. האם יש העדפה של שיטה אחד על השנייה בתיקון חוזר? האם שיטה אחד בטוחה יותר מבחינת סיבוכים ? אני רוצה להדגיש שאני מוכנה לספוג זמן החלמה ארוך יותר אם יש איזהשהו עדיפות ללסאק.
תודה,
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון של ניתוח קודם - באיזה שיטה? - תגובה
צר לי אך חסרים לי נתונים רבים על מנת לתת תשובה חד משמעית.
בברכה ,
ד"ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תוצאות שונות בבדיקת ראיהיוסף19/10/2015
שלום רב
עשיתי בדיקת התאמה לניתוח להסרת משקפיים בשני מקומות מוכרים וידועיםץ
בבדיקות שנערכו התגלה כי יש הפרש של רבע מספר בשתי העינייםץ
המספר שלי 4.25 בעין ימין ו 4.75 בעין שמאל .
בבדיקה השניה התגלה כי בעין ימין המספר של 4 ובעין שמאל 5 .
מעוניין לבצע את הניתוח , מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה , אשמח לתשובה
יוסף21/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתוצאות שונות בבדיקת ראיה - תגובה
פרופ` אירית בכר21/10/2015מבקשים בדיקה אופטומטרית נוספת במרכז בו בחרת.
בכל מקרה, נהוג לערוך בדיקה נוספת ביום הניתוח .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עשיתי לאסיק באסותא לפני 4 חודשים...תומר18/10/2015
בבדיקה האחרונה אמרו לי שנשאר לי מספר 1 בעין שמאל ורבע מספר בעין ימין. האם זה יכול עדיין להשתנות. או שזה כבר משקף את התוצאה הסופית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיתי לאסיק באסותא לפני 4 חודשים... - תגובה
ד``ר אליה לוינגר19/11/2015שלום רב ,
קשה לי מאוד להעריך, אני ממליץ בביקורת הבאה להעלות את השאלה לרופא המטפל.
בברכה,
ד'ר אליה לוינגר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר חוזר אחרי עשור - אפשרי?מיכל18/10/2015
שלום אני בת 48
לפני כעשור עברתי ניתוח מאוד מוצלח להסרת משקפיים - לרחוק.
המספרים שהיו לי -
בערך - 2 בעין אחת
ואחת וחצי בעין שניה
וצילינדר קטן.
התוצאות היו מצויינות. ראיתי 6:6
בשנתיים האחרונות שוב חלה התדרדרות מסויימת בראיה שלי.
ושוב רואה פחות טוב לרחוק.
מקרוב - לגמרי אין בעיה.
האם אפשר לעשות ניתוח חוזר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר חוזר אחרי עשור - אפשרי? - תגובה
ד``ר אליה לוינגר18/10/2015שלום רב,
יש סיכוי רב לתיקון חוזר. בכל מקרה יש צורך בבדיקה והערכה מחודשת של העיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הפחתת המספר בלייזר - רוחק ראייהאורי17/10/2015
שלום
מאז שאני זוכר את עצמי אני עם משקפיים עם פלוסים גבוהים 8.5 כמו כן גם צילנדרים -3 ,לפני כשנתיים נבדקתי בכמה מקומות להסרת משקפיים ונמצאתי לא מתאים, שבוע שעבר רציתי לנסות את מזלי שוב ונסעתי לבדיקת התאמה אצל דר אריאל ונדר בiclinic, והוצג בפני שתי אפשריות , או להסיר את המשקפיים לגמרי אך הקימור של הקרנית יהיה באזור ה52 דיופטר שכיום מקובל שבמעל 49 החדות ראיה נפגעת , או להגיע ל 49 ולהישאר עם מספר נמוך יחסית , כרגע התחושה שלי היא ללכת על האפשרות הפחות מסוכנת וללכת על הפחתת המספר , האם גם בזה יש סיכון גדול ? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תעשי
הילה27/10/2015אם מספרים כאלה אל תעשי ניתוח לייזר בשום פנים!!! אני יודעת שקיימת האפשרות להשתלת עדשה תוך עינית. לא ידוע לי אם עושים את זה גם בארץ (תנסי אולי במרפאת עיניים של ד"ר לוינגר ) למספרים כמו שלך אבל אני מכיר כמה מקומות מובילים באירפה שעושים זאת בוודאות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההפחתת המספר בלייזר - רוחק ראייה - תגובה
ד``ר אליה לוינגר01/11/2015אורי שלום,
לצערי אין באפשרותי לענות על שאלה זו, ללא בדיקה רפואית מקיפה.
בברכה,
ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לא יודע בוודאות על יציבות המספרהשואל11/10/2015
אמור להיות לי ניתוח להסרת משקפיים מחר.
אני ניגש אליו בחופזה כדי להספיק להתאושש ממנו לפני תחילת הסמסטר- 18 לאוקטובר.
במהלך בדיקת ההתאמה נמצא שהמספר שלי בעין שמאל גבוה מזה שבעדשת משקפיי. הרופא הסביר שבגלל הפרש גדול יחסית בין המספרים בעיניי, שמו לי עדשה חלשה יותר בעין שמאל כדי להימנע מאי נעימות ובעיות נוספות בראייה.
כאשר ניגשתי לאופטיקה לבקש תדפיס של המספר שמדדו בעיניי לפני שנתיים, כאשר עשיתי אצלם משקפיים, נאמר לי ששמור אצלם רק המספר ששמו לי במשקפיים, ולא המספר שמדדו בפועל. כך שאין לי יכולת לדעת בוודאות האם המספר שלי היה יציב במשך שנה\חצי שנה.
האופטימטריסט בחנות אמר לי שהמספר בעיניים עולה כל הזמן- אם כך- איך זה שאנשים ניגשים לניתוח לייזר-הרי הדרישה היא יציבות מספר בתקופה מסוימת.
האם לגשת לניתוח, כאשר אני לא בטוח ביציבות המספר?
ההגיון שלי אומר לבטל את הניתוח, לגשת לבדיקת ראייה מסודרת עכשיו, ולאחר כשנה ויותר לגשת לבדיקה נוספת, ורק אם יימדד אותו מספר- לגשת לניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודע בוודאות על יציבות המספר - תגובה
ד``ר אליה לוינגר12/10/2015שלום רב,
אני ממליץ להקשיב להגיון שלך. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מותר להסתכל על..לאחר לייזר בעיןתומר09/10/2015
האם מותר להסתכל על ניצוצות של חיתוך בדיסק כשבוע וחצי לאחר ניתוח לייזר בעיניים?
(לא מדובר בריתוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר להסתכל על..לאחר לייזר בעין - תגובה
פרופ` אירית בכר11/10/2015לא מומלץ לעשות זאת, ללא קשר לניתוח.
כעת הרגישות גבוהה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה מניתוח PRKאוהד06/10/2015
שלום רב,
עברתי ניתוח מסוג PRK לפני כחודש. המספר טרם הניתוח היה 7.00 ו-7.25 בעין שמאל וימין בהתאמה. הראיה שלי עדיין ירודה, לא בגדר "ראיה תפקודית" (אני לא יכול לנהוג במצבי, וישנו קושי לעבוד מול מחשב). אני עורך לעצמי בדיקות ראיה כל מספר ימים, וזה כשלושה שבועות שאני לא רואה שיפור כלשהו לטובה. בנוסף, קיימת הרעה בראיה בעין ימין במהלך היום - כשאני קם בבוקר הראיה טובה יותר, וכשאני מתחיל לעבוד מול מחשב\טלויזיה\הזלפת טיפות וכו', הראיה לרוחק נעשית גרועה אף יותר.
האם יש סיבה לדאגה? מה הצפי להתייצבות הראיה או לשיפור ניכר בה? האם ניתן להרכיב משקפי ראיה על-מנת שאוכל לחזור לתפקוד כלשהו?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה מניתוח PRK - תגובה
ד``ר אליה לוינגר06/10/2015שלום רב,
מאחר והמספר לפני הניתוח היה די גבוה זמן ההחלמה מתארך יותר. יתכן ומדובר ביובש בעיניים שהולך ומתגבר במהלך היום והעבודה. בכל מקרה אני ממליץ לפנות לרופא המטפל על מנת להקל עליך ולשוב במהרה לתפקוד יום יומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אצל מי מומלץ לעשות את הניתוח?יעל02/10/2015
קיבלתי המלצה על ד"ר מצליח. האם הוא מקצועי? מומלץ? אם לא, מי אצל מי כן כדאי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצל מי מומלץ לעשות את הניתוח? - תגובה
פרופ` אירית בכר05/10/2015לא נהוג בפורום זה להמליץ על רופאים או מרפאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)