מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיונית24/08/2008
ערב טוב אילו סוגי תותבות ישנן? האם יש תותבת ששיניה בנויות מחרסינה או לחילופין חומר חזק אחר? תודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK25/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=77 id=link]רפואת שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחה לרפואת חניכייםבקי19/08/2008
ברצוני לאתר מומחה לרפואת חניכיים בבאר שבע איך אוכל לאתרו??? האם יש לך המלצה אשמח לתגובה בקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה למחלות חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ20/08/2008תוכלי להיעזר באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה ממומחה למחלות חניכייםנועה הלצברג19/08/2008
שלום רב, ברצוני לברר מס' פרטים – אני מטופלת מזה מס' שנים אצל פרודנטית בחדרה בשל בעיות חניכים אשר נגרמו כתוצאה מנסיגת חניכים והידלדלות עצם. לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח במס' מקומות בפה להקצעת שורשים וניתוחי חניכים. עד כה עקרו לי 2 שיניים טוחנות בשל הבעיה וכעת החלו להופיע בפי פצעים גדולים דלקתיים באזור מסוים החוזרים על עצמם וכואבים לי מאוד. לאחר התייעצות עם הרופאה נאמר לי כי אין מנוס מלעקור את השן (שהינה השן הטוחנת האחרונה שנשארה לי בצד זה) ולבצע השתלת שיניים ואני מדוכאת ומבוהלת מאוד. ברצוני לברר האם ניתן "להציל" את השן באמצעות טיפול אחר אשר יכול למנוע את הדלקות והופעת הפצעים שאינו מחייב עקירה והשתלת שיניים חדשות אשמח להגיע אליך לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
ד״ר יעקב הורביץ19/08/2008כל החפץ יכול להיבדק אצלי ואצל כל מומחה לחניכיים בארץ.
לרשימת טלפון מרפאתי נמצא בפורום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smellx הליטוזיסאילנית16/08/2008
אני סובלת מריח רע מהפה המליצו לי על טבליות הדבקה בחיך על בסיס צימחי מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליטוזיס
ד״ר יעקב הורביץ17/08/2008ריח רע מהפה נובע במרבית המקרים ממחלת חניכיים. פני לרופא חניכיים לאבחון וטיפול.
שימוש בטבליות הדבקה לטיפול בריח פה משול לשימוש בבושם לטיפול בריח גוף. עדיף לעשות מקלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים שבמגע עם השן שחוראורטל15/08/2008
שלום לך ד"ר! יש לי שאלה ...בחודשים האחרונים הבחנתי בבעיה חדשה בשיניים..מאחורי השיניים הקדמיות התחתונות במגע שבין השיניים לחניכיים , החניכיים נהיו שחורות ...יש לציין שלא כול החניכיים אלא רק החניכיים שבמגע עם השיניים . אני מאוד מודאגת יש טיפול לזה ? אני מפחדת שיהיה לי גם בחניכיים הקדמיות כי שמתי לב שמתחיל קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים שחורות
ד״ר יעקב הורביץ16/08/2008לא נתקלתי בתופעה כזו. אם התופעה מתקדמת ומתפשטת כדאי שתפני לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיבתי מהרופא שיניים שיניים תותבות ואיילה12/08/2008
והם לא נוחות לי כל כך וגם הדיבור לקוי וקניתי דבק לתותבות של חברתFITTY DEND ובאמת הרגשתי הקלה רציתי לשאול האם לדבק הזה יש איזו השפעה לא טובה על הגוף על השיניים או על החניכיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תותבות ודבק
ד״ר יעקב הורביץ12/08/2008לא ידוע לי על השפעה שלילית או לא טובה של דבק לתותבות על הגוף או על החניכיים.
עם זאת, רצוי שאחרי תקופת הסתגלות של כמה שבועות התותבות יהיו נוחות ללא שימוש בדבק. אם לא, פני לרופא השיניים שלך לבדיקה ותיקון של המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאסתר10/08/2008
ד"ר שלום! אני בת 22 ,בילדותי עברתי יישור שיניים שבסיומו נוצרה לי דלקת חניכיים ב-2 השיניים הקדמיות העליונות שגרמה לתזוזה שלהן ויצרה רווח,לפני שנה וחצי עברתי עקירה של 2 השיניים ועד היום יש לי תותבת זמנית.החניכיים שלי כעת במצב שקט ואני מקפידה ללכת לביקורת מומחה לחניכיים כל כמה חודשים.הוצעו לי 2 אפשרויות לטיפול,האחת לעשות גשר שבו אצטרך להשחיז 2 שיניים מכל צד ,כלומר 4 שיניים והאפשרות השנייה היא שתלים.לפי צילום הסי.טי אין לי מספיק עצם ובשביל שתלים אצטרך לעבור ניתוח השתלת עצם.ניתוח זה קצת מפחיד אותי אך מצד שני איני רוצה לעשות גשר כי אז יושחזו שיניים בריאות.השאלה שלי ד"ר, היא מהי ההמלצה שלך במקרה זה? מהם אחוזי ההצלחה של השתלת עצם ומהם הסיכונים שבדבר? אודה לתשובתך:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ11/08/2008אין לשאלתך תשובה חד משמעית. למשוואה צריך להכניס משתנים רבים: אנליזה של החיוך, מצב השיניים הסמוכות לרווח, מצב השיניים הנגדיות, כמות העצם החסרה, סוג השתלת העצם המתאימה במקרה שלך, התוצאה הצפויה להתקבל אחרי הטיפול וגם, חשוב ביותר, רצונך. עלייך לדון בסוגיה עם הרופאים המטפלים בך, כולל היתרונות, החסרונות והסיכונים בכל אחת מאפשרויות הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר עקירת שן בינה נוצר חור במקום האיילה10/08/2008
לאחר עקירת שן בינה נוצר חור במקום השן האם חור זה אמור להסגר ואם כן לאחר איזו תקופה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן בינה ותוצאותיה
ד״ר יעקב הורביץ10/08/2008מכתשית העקירה מתמלאת תוך 6-12 שבועות אחרי העקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםfelix09/08/2008
שלום רב שאלה קטנה לגבי החניכיים. אני שותה אוגמנטין זה היום ה7 והאחרון בגלל פצע שיצא לי בפנים והיה עם הרבה מוגלה כמובן כבר כמעט ונעלם מה שכן לפני ל ימים התחילו לי כאבים בשן האחרונה למטה קרוב לגרון שן בינה אם אני לא טועה והמקום קצת נפוח וליד היה כמו כיב או סתם דלקת על הדופן של הלחי היום התחיל לכאוב באותו המקום אבל בשן העליונה לא כאב בלתי סביל אלא הרגשה של נפיחות קלה אתמול כשציחצחתי שיניים ירד דם היום כבר לא. השאלה אם זה דלקת אז האוגמנטין לא אמור להלחם ולעזור גם בזה? שמתי לב שיש רגישות בבלוטת הלימפה ביד הזה של הפנים יש בלוטה שאם נוגעים אז קצת כואבת בצד השני לא מה צריך לעשות תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלום
ד״ר יעקב הורביץ09/08/2008אתה מתאר, כנראה, דלקת מסביב לשן הבינה. האוגמנטין זו אנטיביוטיקה רחבת טווח, הפועלת נגד מגוון גדול של חיידקים אבל לא נגד כל החיידקים כולם. יתכן והחיידק אשר גרם לדלקת מסביב לשן הבינה שלך אינו רגיש לאוגמנטין. פנה לרופא שיניים לבדיקה, אבחון וטיפול.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים אפורות מעל כתריםשוקשוק07/08/2008
שלום לכם. אני בת 35. בגיל 18 עשיתי גשר של 4 כתרים בשיניים הקדמיות וכבר שנים רבות החניכיים מעל לגשר אפורות. זה מאוד מאוד לא אסטטי. מה ניתן לעשות כדי לשפר את המראה של החניכיים? האם כדאי להחליף את הכתרים ולאיזה סוג של כתרים? האם אם אני אחליף את הכתרים לכתרים מקרמיקה בלבד החניכיים ישובו להיות ורודות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים אפורות
ד״ר יעקב הורביץ07/08/2008המראה האפור של החניכיים נובע מהשתקפות של שורשי השיניים האפורים או מהווצרות כתמי טאטו של אמלגם במהלך השחזת השיניים. בשני המקרים אפשר לנסות לשפר את מראה החניכיים על ידי ניתוח השתלת חניכיים. כמובן, כדי להשיג את מירב השיפור יש לבחון טיפול כוללני, לרבות החלפת הכתרים.
תכנית הטיפול המתאימה במקרים כאלו רצוי שתיערך בשתוף פעולה בין מומחה לחניכיים לבין מומחה לשיקום הפה או רופא שיניים כללי. במסגרת זו אפשר להחליט איזה סוג כתרים מתאים לך וגם להציע תחזית לשאלתך האם ישובו החניכיים להיות ורודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם חום משפיע לרעה על החניכיים?שחר04/08/2008
האם כתוצאה משתיה חמה או אכילת מזון חם נגרם נזק מתמשך לחניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החום והחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ05/08/2008מאכלים לוהטים עלולים לגרום לכויה. נזק לחניכיים כתוצאה ממזון בטמפרטורות שונות הנסבלות על ידי הגוף, כגון בטמפרטורת מקרר או מזון מבושל וחם וכן משקאות חמים אינם מזיקים לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיספז03/08/2008
שלום, לפני שנה עשיתי שתלים. בשן אחרונה תחתונה בזמן ההשתלה פגעו בתעלה הדורסלית. היום בצילום פנורמי גילו כיס באותו מקום. מעל השטל יש גשר זמני המורכב מ- 5 כתרים. הרופא ניסה להוריד את הגשר ואינו מצליח. (הגשר יושב על 5 שיניים שמתוכן 2 הצמודות לכיס היו שבורות בעבר ועברו תיקון) שאלתי: 1.מהו כיס? 2. מהי הדרך האופטימלית לטפל בכיס. תודה,פז.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיס
ד״ר יעקב הורביץ04/08/20081. לשאלתך מהו כיס, ככל הנראה כוונתך לכיס חניכיים, שעמקו 4 מ"מ ומעלה ומתפתח כאשר חלה ספיגה והרס של עצם הלסת מסביב לשן או מסביב לשתל ונדידה של החיבור בין החניכיים לבין השתל.
2. הדרך האופטימלית לטפל בכיס הינה לרוקן אותו מתוכן, כלומר, לבצע ניקוי יסודי, סילוק האבנית והחיידקים המצטברים בו.
שפע מידע נוסף בעברית תוכל למצוא באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה:
www.perio.org.il
שפע מידע נוסף באנגלית תוכל למצוא באתר האיגוד האמריקאי לפריודונטיה:
www.perio.org
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכיים והריוןמורן02/08/2008
שלום רב, אני נמצאת כרגע בשליש הראשון של ההריון. יש לי נסיגת חניכיים ואף פרודנטיטיס די רצינית וטופלתי במהלך השלוש השנים האחרונות. כמו כן, לפני שנה וחצי עברתי ניתוח פלאפ (ללא השתלה) לצורך הקטנת כיס בעומק 12 מ"מ. הניתוח לא הצליח, לאחר כחצי שנה נמדד אותו הכיס בעובי של 10 מ"מ. כרגע יש דימום קל מאיזור הכיס. שאלתי : האם אפשר לטפל - ניקוי אבן עמוק במהלך ההריון - כולל חומרי הרדמה? האם אפשר להכניס לכיס בתקופת ההריון perio chip? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים והריון
ד״ר יעקב הורביץ02/08/2008אפשר לבצע ניקוי שיניים, ניקוי עמוק, הקצעת שורשים במהלך ההריון, כולל חומרי הרדמה מקומית.
לא ידוע לי על מחקרים אשר בדקו את השימוש בפריוצ'יפ במהלך ההריון. את ההחלטה אם להשתמש בפריוצ'יפ במקרה שלך כדאי לקבל בשתוף פעולה עם הפריודונט המטפל בך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםאור29/07/2008
שלום רב, כיצדג ניתן למנוע נסיגת חניכיים, אם יש לי את הבעיה במשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ30/07/2008אני משער שכוונתך לכך שבמשפחתך כמה חברים הסובלים ממחלת חניכיים הגורמת לספיגת עצם ונסיגת חניכיים. מחלת החניכיים הינה תגובת הגוף לחיידקים המצטברים על גבי השן. תגובת גוף זו היא תורשתית ביסודה ולבני משפחה ישנם מאפיינים משותפים דומים. אבל אפשר למנוע את מחלת החניכיים או לפחות להקטין את ההרס שהיא גורמת על ידי נקיטת כמה אמצעים: ראשית, זיהוי מוקדם על ידי בדיקה ואבחון אצל מומחה לחניכיים. שנית, טיפול תחזוקתי קבוע אצל רופא החניכיים או רופא השיניים אשר יכלול בקרת רובד, הדרכה בהייגיינה אוראלית וסילוק אבנית תקופתי (טיפול זה מבוצע לרוב על ידי השיננית, בהדרכה והכוונה של הרופא). ולבסוף, שמירה על הגיינה אוראלית טובה, נכונה, יסודית, יומיומית, לסילוק רובד החיידקים המצטבר על השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים לבנים בלשון ובחניכייםkobi26/07/2008
שלום לבתי בת 15 חודש צצו פצעים לבנים בלשון ובחניכיים,כתוצאה מכך מסרבת לשתות ,לאכול והפרעות בשינה כמוכן סובלת מריור רב והבל פה חריף. במה ניתן להקל על כאבה? חשוב לציין בשל הריור היא מאבדת הרבה נוזלים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים לבנים בלשון ובחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ27/07/2008קרוב לודאי שבתך סובלת מהתקף חריף וראשון של וירוס הרפס. הוירוס קיים ב 80% מן האוכלוסיה והתקף ראשון שלו מתרחש לרוב בגיל צעיר. המחלה חולפת לרוב תוך 10 ימים. למרבה הצער אין אמצעים רבים להחיש את הריפוי. אפשר להשתמש במשחה מאלחשת כדי להקל על הכאבים, ולשם כך עליך לגשת לרופא הילדים לבדיקה, אבחון וטיפול. כדאי גם להזהר מהדבקת העיניים בוירוס. רצוי להרבות בשתיה.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)