מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכבה לבנה על השןארתור10/01/2009
לפני זמן לא רב שאלתי שאלה בקשר לשכבה לבנה שהופיעה לי על גבי השיניים הקדמיות התחתונות ושאלתי מהי וכיצד ניתן להסירה. בתגובה נאמר לי כאן בפורום כי שכבה זו יכולה להיות רובד חיידקים אותו ניתן להסיר באמצעות מברשת השיניים ואם לא ניתן לעשות זאת, סימן שמדובר באבנית, אותה יש להסיר אצל שיננית בין אחת לחודשיים לאחת לשנה. יש לציין כי בשנה האחרונה ביקרתי עם אותה הבעיה כבר שלוש פעמים אצל השיננית, כאשר פעם אחרונה הייתה חודשיים בלבד אחרי הפעם הקודמת וכעת, כשעברו רק כשבועיים מביקורי האחרון אצלה, התחילה להופיע לי שוב אותה שכבה. הייתי רוצה לדעת האם זה בסדר והגיוני שהאבנית (בהנחה שזה זה) נוצרת אצלי שוב ושוב כלכך מהר אחרי ההסרה והאם יכול להיות שהבעיה היא בטיפול או המבצע אותו? בנוסף רציתי לשאול האם יש דרך מלכתחילה למנוע את הופעתה או לפחות להאריך את הזמן לפני הופעתה שלא יקרה מצב שכל חודש אני אצטרך ללכת לשיננית. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
ארתור10/01/2009אני אציין עוד דבר - השיניים שלי אינם ישרות כלכך, מסיבות שעליהן אין צורך לפרט. האם מבנה מעט לא נכון של חלל הפה יכול להוות גורם לבעיה שציינתי קודם ולתדירותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לעוד משהו
ד״ר יעקב הורביץ10/01/2009שיניים צפופות קשה יותר לנקות. עליך להתאמץ קצת יותר, או לפנות ליישור שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבנית
ד״ר יעקב הורביץ10/01/2009האבנית עלולה להצטבר מהר מאוד, גם כשבועיים אחרי הביקור האחרון אצל השיננית. כדי לדעת האם הבעייה שתיארת מקורה בשיניים שלך או במבצע הטיפול, פנה לטיפול אצל רופא אחר/שיננית אחרת ותוכל להשוות את התוצאות.
בהחלט כדאי לעשות מה שניתן כדי להפחית את הצטברות האבנית, גם אם לא ניתן למנוע לחלוטין את הצטברותה. עליך לנקות את שיניך ביסודיות מקסימאלית פעמיים ביום באמצעות מברשת שיניים וחוט דנטלי. טכניקת הניקוי היא פשוטה אבל היישום הנכון דורש תרגול. נקה את שיניך מול מראה בתאורה חזקה כדי שתוכל לראות היטב את השיניים ולכוון נכון את המברשת ואת החוט הדנטלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מוסמך לטפל בפריוציפ.מיכל08/01/2009
האם שיננית מוסמכת לבצע טיפול של פריוציפ בעצמה ?! ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מוסמך לטפל בפריוציפ
ד״ר יעקב הורביץ08/01/2009ההתוויה צריכה להינתן על ידי הרופא. הביצוע יכול להינתן בידי הרופא או השיננית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה חוות דעת לגבי הסרת כתריםמרי07/01/2009
לפני כמה חודשים סבלתי מדלקת חניכים אשר לוותה בנסיגת חניכים. כתוצאה מכך שינים שמספרם 45-47 אשר היו מכוסות בגשר (כתר של כמה שינים) נחשפו מעט והכתר עלה למעלה.נשלחתי לעשות צילומי סטאטוס. מומחה החניכים המליץ אולי לשקול החלפת הכתרים והפנה אותי לרופאת השינים אשר תיתן דעתה וגם היא ראתה לנכון ראוי לציין כי איני סובלת מכאבים מיוחדים באזור זה ויותר מזה אין לי שום כאב שיניים במקומות אלו. הרופאה אמרה שהיא רואה עששת מתחת לכתרים. הומלצה לי תוכנית טיפול אשר תכלול הסרת הכתרים הישנים +מבנה יצוק לא מזהב כולל מתכת וכתר חרסינה. עלות התוכנית 5755 ₪ הייתי שמחה לדעת זה הכרחי לעבור טיפול זה ? ולמה זה יועיל ? האם בעוד מספר שנים שוב אני אאלץ להחליף את הכתרים מכיוון שהנוכחים רק בני 7-8 שניים ? איני מעוניינת לחסוך ברפואה ובמיוחד לא בשיניים אבל אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הנושא וחיוניותו וכמובן חוות דעת על המחיר הנדרש האם זה סביר ? העלות המרכזית היא עבור כתר ל45-47 מחרסינה כולל מתכת ומחירו 3607 ₪
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד״ר יעקב הורביץ07/01/2009חוות דעת שתתן מענה לשאלותיך יכולה להינתן רק בהסתמך על בדיקה קלינית.
עלות הטיפולים משתנה מרופא לרופא בהתאם לרמת ההשכלה, הניסיון, המיקום הגיאוגרפי, וגם ממקרה למקרה, בהתאם לאבחנה המדוייקת, מורכבות המקרה וכיו"ב. לכן אין הפורום עוסק בשאלות הקשורות לעלות הכספית של טיפולים.
פני לבדיקה נוספת אצל הרופאים שאת כבר מכירה או אצל רופא שיניים נוסף והציגי את כל השאלות בפניהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ממולץ טיפול הפריוציפ ומהו הטיפודנה07/01/2009
שלום רב אני בחורה בת 38 אחרי 4 לידות עם בעית חניכים,עברתי הקצעת שורשים לפני 4 שנים,מקפידה לעשות שיננית כל 4 חודשיים ,השיננית המליצה לי על הפריוציפ ב6 כיסי חניכים שלטענתה הם עמוקים מדי. מהו מהות הטיפול? האם הטיפול הנ"ל אפקטיבי והאם הוא יכול לגרום נזק? האם הטיפול הנ"ל מוכר וידוע כי זוהי פעם ראשונה ששמעתי עליו תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול בפריוציפ
ד״ר יעקב הורביץ07/01/2009פריוציפ הוא תכשיר בגודל 5 מ"מ המוחדר לתוך כיסי החניכיים. הפריוציפ מכיל כלורהקסידין, חומר שתפקידו להרוג את החיידקים בכיס החניכיים. החומר משתחר בצורה הדרגתית ופעיל במשך כמה ימים עד שבוע.
המחקרים והניסיון הקליני לגבי התכשיר אינם חד משמעיים. יש שתמכו בשימוש בתכשיר ואחרים מצאו שאין לו ערך מוסף על ניקוי שיניים והקצעת שורשים יסודיים.
אמליץ בפנייך לפנות למומחה למחלות חניכיים, המוסמך לבצע בדיקה, אבחון וקביעת הצורך בשימוש בתכשיר במקרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מוסמך לטפל בפריו ציפ
מיכל07/01/2009האם שיננית יכולה לבצע את טיפול הפריו ציפ או לחילופין רופא שינים או מומחה לחניכים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מוסמך לטפל בפריו ציפ
ד״ר יעקב הורביץ23/01/2009החוק במדינת ישראל קובע שתכנית הטיפול תינתן על ידי רופא שיניים (ובמקרה של טיפולי חניכיים, על ידי מומחה למחלות חניכיים). רופא השיניים יכול להורות לשיננית שבפיקוחו על ביצוע הטיפול בפריו ציפ. לשיננית אין הכישורים ואין הרשות להחליט על ביצוע טיפול בפריו ציפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי תופת בחניכיים ורופאים ללא מענהאיילה06/01/2009
שלום לד"ר בעלי סובל מזה שבוע מכאבים עזים מאוד בחנייכים, היינו כבר אצל שלושה רופאים שונים. הראשון אמר שנשברה לו שן וצריך לעשות סתימה. השניה אמרה שכנראה היתה לו דלקת שכבר עברה, כי כרגע היא לא רואה דלקת, ובכל זאת עשתה לו ניקוי שיניים, ושמה מעין חומר על השבר הקטן של השן, עשתה צילום ואמרה שאין קשר בין השבר בשן לבין הכאבים. אחרי הביקור אצלה התגברו מאוד הכאבים. הלכנו לרופא נוסף הוא עשה צילום נוסף ואמר שאין קשר בין השבר בשן לכאבים ושאין דלקת. הכאבים נמשכים ומתגברים.... בעלי התחיל להרגיש שהשן המדוברת (בה יש לו שבר קטן) ממש מתחילה להתנדנד. ויש לו הרבה מאוד כאבים בעיקר אחרי אוכל או שתיה. הכאב מקרין לו על כל הלחי עד העין והולך ומתפשט בחלל ברחבי הפה. מה לדעתך יש לו? מה אתה ממליץ לעשות? נשמח לתגובה מהירה איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי תופת בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ07/01/2009מתסכל מאוד לסבול מכאבים ולא למצוא את המקור להם. בכל זאת, מה שהבנתי מהתעלומה הבלשית שאת מציגה הוא שהשן המדוברת, יש בה שבר קטן והיא כואבת מאוד אחרי אוכל או שתיה וגם מתנדנדת. הכאב הזה מתאים לדלקת בשן.
בעלך אמנם ביקר אצל שלושה רופאים, עדיין לא נמצאה תרופה לבעיה אצל אף לא אחד מהם, אבל יש מקום לפנות לרופא רביעי לבדיקה ועזרה ראשונה כדי להקל על הכאבים ואחר כך גם לקבל טיפול מסודר.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחלות חניכיים זה דבר תורשתי.?אני05/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם מחלות חניכיים זה דבר תורשתי.?
ד״ר יעקב הורביץ06/01/2009מחלות חניכיים הן תוצאה משולבת של הנזק שגורמים החיידקים ותגובת הגוף אליהם. תגובת הגוף שונה מאדם לאדם בהתאם למבנה הגנטי שלו. לכן יש מרכיב תורשתי במחלת החניכיים. מקובל שכ-15-20% מן האוכלוסיה סובלת ממחלת חניכיים חמורה, בין השאר בגלל הרגישות המולדת הגבוהה. בנוסף למרכיב המולד, התורשתי, קיים מרכיב סביבתי: רמת ההגיינה האוראלית, עישון, תזונה, מתח נפשי. כל אלו תורמים את השפעתם המכרעת על השאלה האם תתפתח מחלת חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחנות שונות לגבי בעית חניכיים.דנה05/01/2009
שלום רב, עשיתי צילום סטטוס ורופא חניכיים אחד קבע שעלי לעבור הקצעת שורשים. מה רואים בצילום שעל סמך זה קבע שעלי לעבור הקצעה? איפה בצילום רואים את הבעיה? האם זה בסדר ששיננית תעשה לי את הקצעת השורשים ולא רופא מומחה? האם כדי יותר שהרופא יבצע את הפעולה? כמו כן- האם ייתכן שעל סמך אותו צילום רופא אחד יגיד שצריך לעשות הקצעת שורשים ואילו רופא אחר יגיד שלא צריך? )דווקא הפרופסור קבע שלא צריך והדוקטור קבע שצריך. בנוסף אם אעשה הקצעת שורשים ללא שאני זקוקה לכך באמת האם יכול להגרם נזק? מאחר שקיבלתי אבחנות סותרות יצאתי מבולבלת ואני לא יודעת אם לבצע את הקצעת השורשים ואם כן האם מספיק ששיננית תעשה זאת? אודה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנות שונות
ד״ר יעקב הורביץ06/01/2009בצילום רואים את השיניים ואת מתאר העצם. אפשר להבחין בגובה העצם ורמת התמיכה שלה בשיניים. ככל שיורד גובה העצם כך מצביע הדבר על עליה בחומרת הנזק שהמחלה גרמה.
למיטב ידיעתי, אבחנה נעשית על סמך בדיקה קלינית ובדיקת צילומי רנטגן, רצוי סטטוס בשיטת מקביליות, כפי שנמצא בידייך. על פי האבחנה קובע הרופא המאבחן את תכנית הטיפול וגם מבצע אותה בעצמו, או באמצעות השיננית, בפיקוחו. גם הקצעת השורשים יכולה להעשות על ידי רופא מומחה בעצמו או שיננית בהדרכת הרופא המומחה ובפיקוחו.
מדבריך יוצא ששני רופאים שונים הציעו שתי תכניות טיפול שונות. אם אינך שבעת רצון מדעת אחד מהם, אפשר שתפני לקבלת חוות דעת שלישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפה עקב עישון נרגילהגיא03/01/2009
אתמול עישנתי נרגילה עם חברים והופיעו לי מן נקודות אדומות בצד שמאל של הלסת בתוך הפה .. זה ממש כואב וזה מקשה עלי לאכול ולדבר . מה אפשר לעשות עקב זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפה עקב עישון נרגילה
ד״ר יעקב הורביץ03/01/2009אינני מכיר את כל תופעות הלוואי של עישון נרגילה אך מתיאורך נראה שהטבק או החומר הנשרף בו השתמשתם הוא בעל כושר גירוי גבוה ביותר והגוף שלך הגיב כנגדו.
נסה שטיפות בתה קמומיל פושר או במי מלח פושרים. אם התופעה לא תחלוף תוך יומיים עד שלושה פנה לבדיקה אצל רופא שיניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה [=
גיא03/01/2009עוד שאלה קטנה .. הפצעים הופיעו לי כעבור בערך שעה מאז העישון .. זה הגיוני שזה יופיע כל כך מהר ? כי רצתי לבית והיה ממש ממש קר והאוויר והלחות זה היה ב-4 בבוקר נכנסו לי לפה בזמן שרצתי והתנשפתי יכול להיות שזה כוויות קור ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד״ר יעקב הורביץ03/01/2009אילו אינן כוויות קור. כוויות קור מופיעות בטמפרטורות של מתחת לאפס.
אולי כדאי שתשקול שוב את השימוש בנרגילה. למיטב ידיעתי עישון נרגילה מזיק לבריאות אפילו יותר מעישון סיגריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן זהו אני מפסיק עם זה ..
גיא04/01/2009כלום לא שווה את זה הכי חשוב הבריאות תודה רבה דוקטור הפצעים מתחילים להעלם לי ואני מרגיש יותר טוב שוב תודה על הזמן הפנוי שהקדשת לי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה חייב לנסות את VICCO משחת שיניים
אורלי לין06/01/2009שעושה פלאים!!!! היא טבעית, מיוצרת מ22 מצחים איורווידיים, מכאן שהיא שונה מכל מה שהכרת עד היום. השימוש בה נותן אותותיו במיידי. קרוב לוודאי שהיא תטפל בפצעים שהופיעו לך,מניחה זאת, על סמך העובדה כי לי היא רפתה אפתה טורדני בפה. גם אם היא מטפלת במיידי, היא בטוח תטיב עם שינייך, היא מיועדת לרגישויות של קור, חניכיים מודלקים ועוד. בהצלחה...ובאמת, דיי עם הנרגילה, זה לא בריא לא לפה ולא לריאות... מיותר!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי30/12/2008
ברצוני לברר האם צחצוח השיניים עם מלח לימון עלול לגרום נזק לזגוגית השן? שמתי לב שאם אני מצחצחת את השיניים עם תמיסת מלח לימון האבן פשוט נעלמת.... כמובן זה בנוסף לצחצוח רגיל עם משחת שיניים ורק אחת למספר ימים. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחצוח שיניים במלח לימון
ד״ר יעקב הורביץ31/12/2008מלח לימון הוא חומצה. הוא ממיס את האבנית וביחד איתו גם את זגוגית השן. צחצוח קבוע במלח לימון מביא לשחיקה והמסה קבועה של זגוגית השן.
בדומה לכך, מציצת סוכריות מרובה (הסוכריות מכילות לרוב גם מלח לימון), שתייה מרובה של משקאות קלים ומשקאות מוגזים (המכילים מלח לימון או חומצות מאכל אחרות), אכילה ומציצה קבועה של לימונים, הקאות קבועות (גם בקיבה יש כמות גדולה של חומצה), כולם גורמים להמסה ושחיקה של זגוגית השן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בשרני בחניכיים אצל תינוקתמילכה27/12/2008
שלום רב, אודה מאוד לדעה מקצועית אודות דבר שהבחנו בו רק היום: היום זיהינו אצל בתי בת ה- 1.5 ש' בחניכיים הקידמיות גוש בשר מתנדנד. עד היום בקעו לה רק 5 שיניים והשישית החלה למצוא את דרכה החוצה. האם זוהי תופעה ידועה? מוכרת? היא לא ממש נותנת לנו לגעת בכך אבל כאשר היא מחייכת אנו מבחינים בחתיכת הבשר. תודה, מילכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK28/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיננית שאלהאלון24/12/2008
רציתי לדעת בקשר לשיננית אם אני מבצע טיפול אצל שיננית במשך פעמים בשנה (כל חצי שנה ) האם יש בכך סיכון לפגיעה בחניכיים?? כיוון שתמיד נראה לי שהשיננית פוגעת בחניכיים בטיפול יורד דם וכו... כל כמה זמן אתה ממליץ לעשות טיפול אצל שיננית אם בכלל?? ושאלה נוספת החומר שמציעים לשים י פלאורוריד נראה לי במהלך טיפול השיננתי האם יש צורך בכך ?? אשמח לשתשובתךהמשך יום טוב..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית- התשובה.
ד״ר יעקב הורביץ24/12/2008בטיפול שיננית נכון אין סיכון לפגיעה בחניכיים. תדירות הטיפול אצל השיננית נקבעת לפי מצב בריאות השיניים והחניכיים שלך. כדי לדעת את התשובה לשאלה זו עליך להיבדק אצל מומחה לחניכיים. באופן כללי התדירות המומלצת נעה בין פעמיים לשש פעמים בשנה. הנחת פלואוריד על השיניים אחת לחצי שנה תורמת לחיזוק השיניים בפני מחלת העששת ולהפחתת רגישות השיניים לקור ומתיקות. יש לבחון את הצורך בהנחת פלואוריד בעת הבדיקה אצל רופא השיניים או רופא החניכיים.
יום טוב, ערב טוב וחג אורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים מעגיל בלשון.גיא23/12/2008
שלום.. קוראים לי גיא ואני בן 16. עשיתי לפני חצי שנה בערך עגיל בלשון, אני חושב שהתחילה אצלי נסיגה, כרגע אני משתמש במוט קצר יותר על מנת שהחיכוך אם החניכיים יהיה קטן יותר... רואים שהייתה נסיגה ומתחילים לראות את השורשים, זה מפחיד אותי ויש גם סימן צהוב על השן (איפה שכניראה היו החניכיים). כיצד אני מטפל בזה? אפשר להחזירם למקום...? גיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים מעגיל בלשון
ד״ר יעקב הורביץ24/12/2008למעשה אתה עצמך נתת את התשובה. רצוי להסיר מהר מהר את העגיל מהלשון. בחלק מהמקרים, המאושרים, בעקר בשלב הראשוני של הנסיגה, החניכיים שנסוגו חוזרים ומכסים את השורש החשוף. בחלק אחר של המקרים, הפחות מאושרים, החניכיים לא חוזרים למקומם הקודם. השתלת חניכיים כדי לכסות את השורש החשוף בד"כ איננה אפשרית באזור הפנימי של הלסת התחתונה (האיזור הלינגואלי, הפונה לכוון הלשון) והפחות מאושרים נשארים לא כל כך מאושרים, או אולי אף אומללים. לכל דבר יש מחיר.
בהצלחה וחג אורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת חניכייםנורית23/12/2008
ד''ר יעקב הורביץ ברצוני לדעת האם הגיוני שלילדה בת 15 יכולה להיות מחלת חניכיים המחייבת ניתוח ? וזאת , מבלי שחשה בכאב מעולם! שיניה בריאות מצב בריאותה תקין מרגע שצמחו לה שיניים קבועות הייתה במעקב אצל רופא שיניים ולא נזקקה לשום טיפול חוץ מאיטומים נגד חורים בשיניים ! אין בגנטיקה המשפחתית קרוב עם בעיות חניכיים קשות . אשמח אם תענה לי בהקדם האפשרי תודה רבה מקרב לב נורית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת חניכיים לילדה בת 15
ד״ר יעקב הורביץ23/12/2008מחלות חניכיים אגרסיביות מופיעות לרוב בגיל צעיר. המונח הרפואי לתיאור התופעה הינו aggressive periodontitis.
שכיחות המחלה האגרסיבית כפי שנמצאה במחקרים שונים הינה 0.5-5% מכלל האוכלוסיה. לילדה בת 15 יכולה, על כן, להיות מחלת חניכיים המחייבת ניתוח גם מבלי שחשה כאב מעולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר יעקב הורביץ
נורית24/12/2008ברצוני להודות לך על תגובתך ועדיין יש בפי שאלות: מהם הגורמים למחלת חניכיים ומהן התופעות המצריכות בדיקה? לביתי בת ה-15 לא היו שום סימפטומים שהצריכו בדיקה. ניגשנו לאורטודנט כדי לקבל יעוץ לגבי יישור שן אחת בולטת מעט ומכאן עלה החשד של מחלת חניכיים ואז הפנו אותנו לרופא חניכיים שיאבחן. אכן, הרופא האיץ בנו לעשות הקצעות ולהתכונן נפשית לניתוח. אני שוב שואלת: היתכן שיניים כ"כ בריאות, צחורות וישרות {חוץ מאותה שן} יישארו בפה בספק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתגובה
ד״ר יעקב הורביץ24/12/2008השאלה הראשונה שלך כללית מכדי לענות עליה בפורום. בקצרה, הגורם למחלת חניכיים הם חיידקים. טוב עשה האורתודונט בכך ששלח את בתך לבדיקת חניכיים. כנראה שרופא החניכיים אבחן מחלת חניכיים והציע טיפול במחלה. לשאלתך השניה, למרבה הצער, בהחלט יתכן שמחלת החניכיים תביא לכך ששיניים בריאות צחורות וישרות ישארו בפה בספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
נורית24/12/2008שוב תודה ושוב שאלה. מה עכשיו??? אני צריכה טיפול פסיכולוגי לפני קבלת החלטה כזו! מה הניתוח הזה? איך אמצא בארץ ילדה בת 15! שעברה ניתוח כזה? יש בכלל? איך ההחלמה? אם לא מנתחים מה הנזק שעלול להגרם? אני מתנצלת מראש על התגובה ההיסטרית אבל טרם יצאתי מההלם שאני שרויה בו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד״ר יעקב הורביץ25/12/2008אני מציע שתיוועצי ברופא החניכיים שאליו פנית. אם אינך מקבלת מענה לשאלותיך, אפשר שתפני לבדיקה נוספת אצל רופא חניכיים אחר.
בהצלחה וחג אורים שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתאצל תחנוק בן שנתייםמיכל23/12/2008
בני בן השנה ועשרה חודשים החל להתלונן לפני מספר ימים על כאבים בפה תוךכדי בכי וחוסר שקט תמידי. בהתחלה היה לו מעט חום. הלכנו לרופאת הילדים וממה שהיא הצליחה לראות,היא טענה שזוהי דלקת שיניים. עליי לציין כי רוב שיניו בקעו. שמנו חלב עיזים כיוון שהרופאה אמרה שאין מה לעשות.הילד ממשיך לבכות והוא מאוד אומלל! מה לעשות? תודה רבה על עזרתך ,האמא המודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK23/12/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים בארץ עיצוב חניכיים בלייזר?גבי22/12/2008
ראיתי שבחול יש היום כבר מלא פתרונות לחניכיים. ניתוחי חניכיים בלייזר, עיצוב חניכיים ע"י לייזר , ראיתי גם תמונות וזה פשוט נראה מדהים! בנוסף יש מכשיר לייזר שמבהיר את צבע החניכיים! ראיתי תמונה של אחד שיש לו חניכיים ממש כהות והמכשיר פשוט הבהיר לו אותם לוורוד בהיר - זה פשוט נראה מדהים! אני אחד שעברתי השתלת חניכיים בארץ וזה פשוט נראה זוועה ולא טבעי. אצלי אין בעיה של צבע חניכיים, אלא החניכיים שהשתילו לי נראות מנופחות יותר משאר החניכיים זה כיאילו יש לי "עודף חניכיים" באותו אזור, אבל לא על השיניים עצמם אלא בנפח שלהם.. זה ממש לא נראה טבעי ואסטתי. ראיתי שיש בחול מכשיר לייזר שמעצב ממש את החניכיים, ראיתי תמונה שמתאימה בדיוק לבעיה שלי - וה"אחרי" נראה פשוט מדהים. זה כיאילו גירדו את נפח החניכיים עד למצב שזה נראה טבעי עם שאר החניכיים. לצערי לא ראיתי כלל עיצוב חניכיים עם לייזר בארץ.. מה שראיתי זה רק ניתוח חניכיים באמצעות לייזר.. אבל לא בטוח שזה אותו מכשיר. רציתי לדעת האם אתה מכיר בארץ מישהו שיכול לסדר לי את החניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיצוב חניכיים בלייזר
ד״ר יעקב הורביץ22/12/2008שלום רב,
בקצרה, אינני מכיר מישהו שיכול לסדר לך את החניכיים בלי בדיקה מקדימה. וביתר פירוט, לא רק בחו"ל אלא גם בארצנו (הקטנטונת, יש לומר) יש הרבה פתרונות לחניכיים, לרבות הבהרת חניכיים כהות ועיצוב חניכיים. המילה "לייזר" משמשת כמטה קסם, פשוטו כמשמעו, בהשפעתה על החניכיים ועל הלך הרוח של הפציינטים. במציאות יכול מומחה לחניכיים להשיג תוצאות מצויינות באמצעים כירורגיים שונים, לפעמים גם בלייזר.
לכן, כדי למצוא מישהו שיוכל לסדר לך את החניכיים כדאי שתפנה לבדיקה, אבחון וחוות דעת אצל מומחה לחניכיים אחד או שניים.
בהצלחה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך ..
גבי23/12/2008תודה רבה. בכל מקרה זה נראה שעם לייזר זה יותר מדוייק ומהיר ופחות כואב. ניתוח חניכיים עם לייזר - 10 - 15 דקות ! ללא דימום לאחר הניתוח ללא כאבים מיותרים, ללא תפרים וכו... ניתוח באמצעות אמצעים כירוגים לוקח כשעה ! כאשר המטופל חוזר הביתה עם דימום ותפרים - וכאבים שלא ניתן לתאר כמובן.. אני משער במדובר בעיצוב חניכיים עם לייזר אני יקבל תוצאות טובות יותר... למרות שאני מאמין שזה גם תלוי במנתח עצמו ולא רק במכשיר שברשותו. תודה רבה אני ינסה למצוא מקום בארץ שמתאים לבעיה שלי ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)