מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכיים לנער בן 16.5מלי18/09/2008
שלום יש לי יילד בן 16.5 נראה לי שיש לו נסיגת חניכיים - בחניכיים התחתונות האם יש טיפול בגיל כזה לנסיגת חניכיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכים לנער
ד״ר יעקב הורביץ22/09/2008בהחלט, יש טיפול לנסיגת חניכים בגילו של ילדך. למעשה, חשוב לפנות ללא דיחוי לטיפול כדי להקטין ככל הניתן את הצטברות הנזקים שמחלת החניכים גורמת. קחי את בנך לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם השן יציבה..משהו שמטריד אותידני18/09/2008
בוקר טוב כאשר אני מכניס את הציפורן באצבע בין שני השיניים האמצעיות למטה הרווח טיפה גדל. השיניים מחוברות צמוד בחלק העליון שלהן ונוצר טיפה רווח כשאני מפריד עם הציפורן. כשאני מוציא זה חוזר לקדמותו. כמו אלסטיות. האם זה אומר שהשיניים מתנדנדות או שיש איזה אלסטיות. ברצוני לציין שגילי 45 ושיש לי נסיגת חניכיים בכל הפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משהו מטריד
ד״ר יעקב הורביץ22/09/2008הרווח שנוצר מעיד על כך שהשיניים שלך מתנדנדות ויש איזו אלסטיות. זהו המצב הטבעי אולם, כאשר יש מחלת חניכים ונסיגת חניכיים כמות תמיכת העצם מסביב לשיניים קטנה ולכן ניידות השיניים עולה. כוחות חלשים יותר גורמים לתזוזה של השיניים. כדאי לך לפנות לטיפול במחלת החניכים כדי למנוע או להקטין את המשך ההידרדרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חנייכים ?רותם17/09/2008
אני סובלת תקופה של 34 שנים מדימום חניכיים הקידמיות לאחר ציחצוח או בעת לחיצה קלה עליהן. בעקבות כך יש לי ריח רע מהפה ואני מסתובבת 16 שעות ביום עם מסטיקים (אורביט) אני נמנעת מלהיכנס עם גברים לסיטואציות וזה מוריד לי מהביטחון העצמי.. אני טיפלתי ב15 אלף שקל לפני חצי שנה את כל הפה ולתופעה שיש לי הרופא נתן לי רק מי פה ומשחת שיניים של אוקסיפרש (היה רופא שיניים רגיל) לגשת אליו שוב או למומחה חניכיים בלבד \ מישהו שהוא מכיר ? כי סהכ הוא עשה עבודה טובה בתחום שלו. אני קראתי פה על חוט דנטלי וכאלה הבעיה שהחוט הזה לא עובר לי בכל השיניים אלא רק בב3 מעברים מתוך 8 קדמיים. אני פשוט מכניסה אצבע לפה מוציאה אותה שהיא מלאה ברוק ומריחה אלוהים ישמור ריח מגעיל ואם אני מריחה בטח אחרים מריחים יותר. סהכ חוץ מזה הכל תקין אשמח לייעוץ אגב אני מצחצחת את השיניים כמו שצריך לפי דעתי 5 דקות מתעקבת על כל שן לא חזק מדיי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכים
ד״ר יעקב הורביץ22/09/2008התיאור שלך מעיד כמה מטרידה יכולה להיות מחלת החניכיים וגם כמה קשה להחליט לפנות לבדיקה וטיפול אצל מומחה לחניכיים. אבל, מה לעשות, הדרך הנכונה לטיפול בבעייה שתיארת עוברת במרפאתו של המומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,בעת צחצוח השיניים יורד הרבה דםשלום16/09/2008
והמברשת מתמלאת דם החניכיים מאדימות ומתנפחות ובולטות מחוץ לשן.. האם צחצוח השיניים מזיק? צריך להפסיק? או לצחצח למרות הדימום הרב? זה עובר דבר כזה לבד? זה כנראה בגלל שהצחצוח בחודש האחרון היה חפיפניק התוצאות בכל אופן מוגזמות.. אז לצחצח בכל זאת עם הדימום? ולגרגר לאחר מכן עם מי מלח? ההתנפחות והרגישות שיש בחניכיים בדר"כ זה בגלל הפצעים שנוצרים בגלל המברשת? שהפצעים יעברו הנפיחות והצורה של החיניכיים אמורים להשתפר? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום ופתרונו
ד״ר יעקב הורביץ16/09/20081. צחצוח השיניים אינו מזיק במיוחד.
2. אין צורך להפסיק לצחצח את השיניים.
3. דבר כזה לא עובר לבד.
4. צחצוח חפיפניק לא מומלץ מומלץ צחצוח נכון, עדין, איכותי ויסודי.
5. כדי ללמוד איך לצחצח בצורה נכונה, עדינה ויסודית תוכל להיעזר ברופא שיניים, ברופא חניכיים או בשיננית לקבלת הדרכה.
6. הדרכה אינה מספיקה. צריך גם לבצע את ההמלצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח לדבר כזה לעבור?
שלום16/09/2008יכול להיות שצריך אנטיביוטיקה? זה יעבור לאחר שבוע/שבועיים של צחצוחים טובים? או שלפעמים צריך טיפול מיוחד כלשהו אצל רופא שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן לוקח לדבר כזה לעבור
ד״ר יעקב הורביץ16/09/2008נסה להבריש היטב את שיניך במשך שבוע/שבועיים. אם הדבר הזה לא יעבור, מומלץ שתפנה לרופא שיניים או רופא חניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק נוגע שניה עם המברשת מתחיל לנזול
שלום17/09/2008דם , השפשופים עם המברשת פותחים מחדש את הפצעים כל פעם , וכל פעם מחדש יש נזילה.. איך זה יעבור ככה.. במיוחד שצריך פעמיים ביום לצחצח, ככה שאין לזה מרגוע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד״ר יעקב הורביץ17/09/2008גש לבדיקה אצל רופא שיניים או רופא חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת15/09/2008
אני בת 26, תופעת הפטריות בשיניים נמשכת כבר כמה שנים, כל כמה חודשים אני צריכה ללכת לניקוי שיניים שוב ושוב. רציתי לדעת אם יש איזשהו פתרון שידוע לך להורדת הפטריות באופן עצמאי (כדוגמת משחה כלשהי), אולי ישנו פתרון להורדת הפטריות לצמיתות?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ16/09/2008תופעת הפטריות לא מוכרת לי. בכל מקרה, ניקוי שיניים אחת לשישה חודשים הוא טיפול מונע מקובל ומוצלח. אם הטיפול הזה עוזר לך לתופעת הפטריות, מה טוב. ולא- כדאי לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים או אצל מומחה לרפואת הפה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/09/2008
שלום, האם טיפול שורש ולאחריו סתימה לבנה יגרמו לשן להאפיר? האם קיים קשר בין סוג סתימת השורש ( הכוונה לסוג החומר בו משתמשים) או לסוג הסתימה הלבנה שמתבצעת לאחר מכן לבין האפרת השן? תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה חלקית
ד״ר יעקב הורביץ14/09/20081. השאלה אינה קשורה במישרין לתחום התמחותי ולכן אמליץ שתפנה את שאלתך גם לפורומים נוספים.
2. מנסיוני, חמרי המילוי מן העבר, אשר הכילו מתכות כמו כסף, גרמו להאפרת השן כתוצאה מהתחמצנות המתכת. החומרים המשמשים כיום למילוי תעלות השורש אינם גורמים או כמעט שאינם גורמים לשינויי צבע של השן מפני שאינם מכילים מתכות המשחירות עם התחמצנותן. כמו כן, הסתימות הלבנות אינן גורמות להאפרת השן. יחד עם זאת, שמתי לב לכך שבחלק מהמקרים שיניים לאחר טיפול שורש משנות בהדרגה את צבען בצורה שונה מזו המתרחשת בשיניים חיות ללא טיפול שורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית08/09/2008
האם ייתכן שבעקבות ניקוי אבנית ממש רצחני על ידי שיננית, נפגעה שכבת האמייל?? שמתי לב /שאת שיניי מעטרות כעת פסים לבנים לכל אורך השיניים??? מה זה אומר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ09/09/2008שכבת האמייל אמנם יכולה להפגע על ידי ניקוי שיניים "רצחני" אבל הסיכויים לכך נמוכים מאוד. יתכן והפסים הלבנים מובנים למרקם השיניים וקשורים לתהליך התפתחותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים עם דלקת חניכייםמומי05/09/2008
משהו יודע מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה שעושים עם דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ07/09/20081. פונים לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
2. מברישים את השיניים במברשת שיניים ומנקים בעזרת חוט דנטלי או קיסמי שיניים את האזורים שבין השיניים פעמיים ביום.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים וישור שינייםאגמי04/09/2008
שלום רב, מומחה חניכיים מצא באחת השיניים כיס 7 מ"מ. האם ניתן לבצע ישור שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים ויישור שיניים
ד״ר יעקב הורביץ07/09/2008כיס של 7 מ"מ הוא סימן למחלת חניכיים. מומלץ לטפל במחלת החניכיים טרם ביצוע יישור השיניים. אחרי סיום טיפול החניכיים אין מניעה לבצע כל יישור שיניים נדרש. במהלך יישור השיניים אצל מבוגרים יש לבצע ניקוי שיניים בתדירות גבוהה יותר- אחת ל 6-12 שבועות, בכפוף להמלצות המומחה לחניכיים. לאחר סיום פעולת היישור אפשר לחזור לתדירות הסטנדרטית של פגישות התחזוקה כל 3-6 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הארכת כותרת- האם הכרחי?
אגמי09/09/2008ביצעתי הקצעת שורשים. עדיין קיים כיס 7 מ"מ. מומחה החניכיים המליץ על ניתוח הארכת כותרת. האם יש דרך לטפל בדלקת עצמה וכך להימנע מהניתוח לפני יישור השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח הארכת כותרת- האם הכרחי?
אגמי09/09/2008ביצעתי הקצעת שורשים. עדיין קיים כיס 7 מ"מ. מומחה החניכיים המליץ על ניתוח הארכת כותרת. האם יש דרך לטפל בדלקת עצמה וכך להימנע מהניתוח לפני יישור השיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארכת כותרת
ד״ר יעקב הורביץ10/09/2008הארכת כותרת מיועדת להכנת השן לקבלת כתר או שחזור אחר. הניתוח אינו מיועד לטיפול במחלת חניכיים. על כל פנים, מומלץ להתחיל את יישור השיניים כאשר החניכיים בריאות והכיסים רדודים- בעומק של 1-3 מ"מ. כדאי לבדוק שוב את הנושא אצל המומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריח רע מהפהנעמי02/09/2008
לרופאי הפורום שלום. בעלי, בן 45, גבר מטופח ומצליח הדואג היטב לבריאותו (תזונה, כושר), סובל מיזה כמה חודשים מריח רע מהפה. גם אנחנו סובלים כמובן, והמצב מאוד לא נעים ומייאש. הוא מבקר בקביעות אצל רופא שיניים ושיננית, אלו לא עזרו בנתיים. רופא המשפחה טוען שהבעיה לא פנימית, כך שגם הוא שלח אותו הביתה עם ריח ומצברוח רע. ניסינו להמנע ממזונות מסוימים לתקופה מדודה, כמו בירה למשל. מה עכשיו, מה עוד ניתן לנסות שעוד לא ניסינו?ֿ תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ...יחס?
נעמי06/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחס
ד״ר יעקב הורביץ07/09/2008סליחה על ההמתנה. ההתרעה על הודעתך הגיעה אלי רק היום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריח רע מהפה
ד״ר יעקב הורביץ07/09/2008במרבית המקרים ריח רע מהפה נוצר על ידי חיידקים בכיסי החניכיים אצל אנשים הסובלים מדלקת חניכיים. בחלק קטן מן המקרים החיידקים המצטברים על הלשון תורמים ליצירת החומרים המסריחים הגורמים לריח פה רע. בחלק קטן נוסף הריח הרע מקורו בבעיות פנימיות במערכת העיכול ובמערכות אחרות של הגוף. גבר בן 45 בריא בד"כ הסובל מריח פה יתכן מאוד שהוא סובל ממחלת חניכיים. כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה לחניכיים. קיימים סיכויים גבוהים לכך שטיפול פריודונטלי יעזור לסילוק החיידקים הגורמים לריח הפה הרע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מלחגל01/09/2008
האם זה נכון שאם פעם או פעמיים בשבוע מצחצחים שיניים עם מלח מבטיחים חניכיים בריאות או שזה סתם מיתוס של סבתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלח
ד״ר יעקב הורביץ02/09/2008לא ידועה לי ספרות מדעית המצביעה על כך שצחצוח שינייים עם מלח פעם או פעמיים בשבוע או בכלל מבטיחה חניכיים בריאות או בכלל תורמת לבריאות החניכיים. עם זאת מיתוסים, של סבתות או של ארגונים וגופים אחרים, קשה להפריך, ואולי גם לא נחוץ.
מה שמוכח מדעית הוא שהברשת שיניים נכונה ושימוש איכותי בחוט דנטלי או קיסמים דנטליים פעם עד פעמיים ביום תורמים משמעותית לחניכיים בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדיקלה29/08/2008
ד"ר שלום רב, כבר כמה שנים אני סובלת מגירוד בחניכיים וזה גורם לי לחכך בשיניים וזה מתסכל , שאלתי היא האם יש לי דלקת חניכיים? או נסיגת חניכיים? ומה אני צריכה לעשות? תודה רבה דיקלה
ד״ר יעקב הורביץ02/09/2008מהנתונים שסיפקת אי אפשר לדעת אם יש לך דלקת חניכיים או נסיגת חניכיים. אבל אם את רוצה לנסות פתור את הבעייה הרי שהצעד הראשון במקרה שלך הוא בדיקת חניכיים אצל מומחה לחניכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחנן28/08/2008
הגעתי לרופא שיניים עם שן בינה רקובה וכואבת שלטענתו יש לעקור הרופא שם לי חומר לשכוך הכאב בשם תוקסויד כמה זמן ניתן להשאיר את החומר? הכאבים עברו, האם אני חייב לעקור את השן משום שהכניס את החומר הנ"ל אודה לתשובה דחופה
ד״ר יעקב הורביץ29/08/2008החומר הינו רעל הממית את התאים במוך השן. את המשך הטיפול- עקירה, יש לבצע ללא דיחוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשוןיעקב25/08/2008
שלום רב. אני בן 51 בריא . היו לי אפתות בקצה הלשון שעברו אבל מעז נשארו שלפוחיות לבנות כבר כחודש שלא עוברות. אין לי כאבים אבל אי נוחות בקצה הלשון -תחושת צריבה ויובש. אודה לך מאוד על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
ד״ר יעקב הורביץ25/08/2008שאלתך איננה בתחום מומחיותי. נסה לפנות לפורום אחר, דוגמת הפורום לרפואת שיניים או הפורום לכירורגית פה ולסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשר על שינייםשירלי25/08/2008
בת 30 נוטלת נורמיטןן לטכיקרדיה עם פה במצב דנטלי לא קל יש לי צורך בעיקרות כירוגיות לא מעט שאלתי ברוב השיני ם הטוחנוות שמהם לא נשאר הרבה יש עליה של החניכיים על השורשים הנותרים.. או על החלקים בהם אין שן או שנשברה שאלתי ממה זה נובע והאם יתכן הדבר כי בעליה חדה של החניכיים לגובה רב בצד אחד שיש בו שורשים בעיקרה הכירוגית יש מצב שיחתכו או יסירו לי את הבשר כמו שאמר הכירוג והאם יש בזה סיכון של דימום שלא נפסק בכל זאת זה כלי דם שם ומה עושים בדרך כלל במקרים כאלה והאם הבשר מתאחה לאחר העיקרות וחוזר לצורתו הרגילה כי זה נראה מאוד לא יפה!!! ובנוסף גם שינים שצריכות טיפול שורש שבהם זה קרה נאמר לי על ידיד רופא השינים הרגיל שהוא יזיז את הבשר ויסתדר??? ושאלה אחרונה האם ישנם כלי דם גדולים בפה אשר יכולים לגרום לסיבוך בעיקרות של דימום או שבכלי דם בפה אפשר לטפל כי החרדה שלי נובעת מעקירה שהסתיימה בבית חולים כתוצאה מדימום לא ברור ללא כל ממצא בבדיקות הדם לתשובתך אודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשר על השיניים
ד״ר יעקב הורביץ25/08/20081. אם אינך סובלת מבעיות או מחלות המתבטאות בליקויים בקרישת הדם ואם אינך נוטלת תרופות נוגדות קרישה כמו קומדין ופלאויקס הרי שאין סיבה לחשוש מדימום אחרי עקירות שיניים. טבעו של הגוף הוא כזה שמנגנון הקרישה גורם לעצירת הדימום ולריפוי.
2. לאחר עקירת שיניים חל ריפוי של מכתשיות העקירה, מילוי והתכסות של האזור ברקמת חניכיים. אם פנית לטיפול אצל רופא שיניים מורשה מטעם משרד הבריאות ואצל מומחה לכירורגיית פה ולסת
בעל תעודת מומחה מטעם משרד הבריאות הרי שקרוב לודאי שהם ידעו להתאים את הטיפול המתאים ביותר לבעיותיך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)