פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה אסתטית בחניכיים
    עופר
    16/11/2008

האם יש פתרון אסתטי לחניכיים שנסוגו ומשתקף דרכם שורש כהה- מדובר על שן 11 שעברה לפני שנים רבות טיפול שורש, בעשר השנים האחרונות הכתר על השן הוחלף מספר פעמים מסיבות אסטיות ובשנתיים האחרונות מותקן כתר חרסינה מלאה. קיימת נסיגת חניכיים מעל הכתר והן ונראות כהות (השתקפות של השורש הכהה) כך שהבעיה כפולה - קו חניכיים וצבע חניכיים לא אחיד. אני שוקל לבצע למינייטס על כל השיניים בין הניבים העליונים אך זה לא יהווה פתרון אסטתי שלם ללא הטיפול בחניכיים. מהן, אם בכלל, דרכי הטיפול בחניכיים לצורך השגת שיפור אסתטי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה אסתטית בחניכיים

הוספת תגובה

• טיפול בבעייה אסתטית בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    16/11/2008

אפשר לבצע השתלת חניכיים במטרה לעבות את החניכיים וכך להקטין את שקיפותן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחדשות חניכיים
    אלון
    16/11/2008

שלום יש לי נסיגת חניכיים מינורית ( לפי אבחנת הרופא ) 1 - ברצוני לדעת האם יש דרך לגרום להתחדשות החניכיים ? 2 - חוץ מציחצוח , חוט דנטאלי וניקו אבנית אחת לחצי שנה , האם יש דרך נוספת לעצירת הנסיגה ? תודה מראש אילן

לקביעת תור
    סגירה
    התחדשות חניכיים

הוספת תגובה

• התחדשות חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    16/11/2008

נסיגת חניכיים היא תוצאה של דלקת בחניכיים. הדלקת היא תגובת הגוף לחיידקים ולאבנית המצטברים על השיניים. ריפוי התהליך הדלקתי נעשה על ידי סילוק החיידקים והאבנית והוא מביא להאטת תהליך הנסיגה או לעצירתו. שמירה על חניכיים בריאות נעשית על ידי שילוב של ניקוי שיניים ביתי יומי באמצעות מברשת שיניים, חוט דנטלי ואביזרי ניקוי נוספים לפי הצורך ובהתאם להנחיית רופא החניכיים/רופא השיניים/ השיננית, וניקוי שיניים מקצועי במרפאת השיניים/מרפאת החניכיים, בתדירות המומלצת על ידי רופא החניכיים/רופא השיניים, ברוב המקרים אחת לשלושה עד שישה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פתרון טבעי

שחר
    22/11/2008

להפסיק לשתות ולאכול חם!!!!!!!!!!!!!!!!! ברגע שתכניסו לפה אוכל ושתיה בטמפרטורת הגוף - כלומר כ 36 מעלות החניכיים לא ייפגעו לאורך זמן ולא יהיו דלקות חניכיים וכך גם תיעצר הנסיגה למי שיש. בנוסף מי שלא שותה קפה חם או תה חם גם לא תהיה לו אבנית בשיניים.האבנית מקורה בחום - ראו מה קורה בקומקומים....... תנסו ותצליחו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים

אלון
    23/11/2008

כן את זה למדתי ואני מתחיל עכשיו ליישם תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסיתי

גם אני
    06/01/2009

ניסיתי ומיישמת את הפסקת שתיה ואכילת חם אך לא נראה שעוזר??.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתמים בשיניים
    עמיחי
    14/11/2008

שאלה?

היום הייתי אצל שיננית שראתה אצלי כתמים לבנים על החניכיים, לאחר התייעצות אם הרופא השיניים

הוחלט לעכוב אחרי הכתמים, ולבוא למעכב עוד שבוע.

אני אשמח לדעת מה זה יכול להיות?

[email protected]

לקביעת תור
    סגירה
    כתמים בשיניים

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    14/11/2008

כתמים לבנים על החניכיים יכולים להיות החל בווריאציה על חניכיים בריאים עבור לנגע פטרייתי, ויראלי, חיידקי, או כזה השייך למחלות ריריות שונות ומגוונות וכלה בנגע טרום סרטני. לכן עליך להפנות את השאלה לרופא השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים אפשריים למחלות חניכיים
    קובי
    12/11/2008

אני בן 42 סובל מדלקות חניכיים שבעקבותיהם הטיפול המומלץ הוא שתלים כולל הרמת סינוס והוספת עצם. בנוסף ישנם מספר מקומות נוספים בפה (לסת עליונה ותחתונה) שבהם יידרשו שתלים. האם ישנו טיפול לדלקות חניכיים מעבר לשמירת היגיינה אורלית או ניתוח? כיצד ניתן לעצור את התפשטות המחלה בפה ? מדוע לא ניתן לעקור את השן גורמת הדלקת ולהחזירה (עם דבק ביולוגי למשל)?

הוספת תגובה

• טיפולים למחלות חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    12/11/2008

עליך ללמוד מעט יותר על מחלת חניכיים. תוכל להיעזר באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.
    דלקת חניכיים היא תגובת החניכיים לרובד החיידקים המצטבר על השיניים. כדי שהדלקת תחלוף והחניכיים יהיו בריאות יש להסיר את רובד החיידקים על ידי הגיינה אורלית נאותה. זה הבסיס לעצירת התפשטות המחלה לשיניים נוספות. למרבה הצער עדיין אין אפשרות לעקור את השיניים ולהחזירן עם דבק ביולוגי. השיניים אינן גוף זר המגיע אל תוך הפה ונתקע בלסתות. השיניים הן איברים מאיברי הגוף אשר מתפתחים בתוך עצם הלסת ובמהלך התפתחותם בוקעים דרך העצם והחניכיים כדי להפוך למכשירים ללעיסת מזון, כאמצעי עזר בהגייה ודיבור וכמובן למען האסתטיקה והיופי האנושי אליו אנו כמהים כל כך. החיבור של השן אל החניכיים והעצם הוא, אם כן, חיבור טבעי ביולוגי. למרבה הצער עדיין לא ניתן לנתק את החיבור ואח"כ להשתמש בדבק כדי לתקוע מחדש את השיניים לתוך עצם הלסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב
    נ.
    12/11/2008

הנני בעל תותבות כשנה וחצי לאחר הסתגלות, אך לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים ונפיחות בחיך התחתון בלבד. כיצד אפשר להקל/ לטפל? תודה. אשמח לקבל את תשובתך המקצועית.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב

הוספת תגובה

• כאבים מתחת לתותבות

ד״ר יעקב הורביץ
    12/11/2008

התותבת אינה משנה את ממדיה אבל הלסת משתנה כל הזמן, בעיקר בגלל הלחץ שהתותבת מפעילה. אפשר להקל על המכאובים באמצעות משחת אלחוש כדוגמת "אמלה". בנוסף, אפשר לבצע 2-4 שתלים דנטליים אשר ישאו בחלק מן המעמסה ובכך יפחיתו את הלחץ המופעל על עצם הלסת.
    לעניין זה כדאי להוועץ ברופא השיניים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בחניכיים
    דניאל
    09/11/2008

שלום רב הרופאת שיינים שהייתי אצלה אמרה לי שיש לי דלקת בחניכיים ולצחצח אותם במשחת שיינים. בנוסף שמעתי והופחדתי שהדבר יכול להיות חס וחלילה להעיד על מחלות בגוף ואולי גם לגרום.. ולכן זה מטריד ומפחיד אותי, אני צריך לעשות שננית בקרוב, ולא הובן לי איך להעביר את הדלקת בחניכיים .שאולי היא כתוצאה מהאבנית או אולי מהשיינים שהיו לי שהייתי צריך לבצע טיפול בהם ורק עכשיו טיפלתי.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בחניכיים

הוספת תגובה

• דלקת בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    10/11/2008

דלקת חניכיים היא תגובת החניכיים לחיידקים ולאבנית המצטברים על פני השן. סילוק החיידקיים והאבנית נעשה על ידי נ יקוי השיניים: הברשה יומיומית בעזרת מברשת שיניים, ניקוי האזורים שבין השיניים על ידי חוט דנטלי ו/או קיסמי שיניים, שימוש באביזרים נוספים בהתאם לצורך, וסילוק אבית מפני שטח השן באופן מקצועי על ידי רופא השיניים, רופא החנייכים והשיננית. גם אם לא טיפלת בעבר, מוטב להתחיל היום כדי להקטין ככל האפשר את הזק הנגרם לחניכיים ולעצם התומכת בשיניים על ידי דלקת החניכיים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חריפה מאוד
    שמרית
    06/11/2008

שלום רב לפני כשבוע וחצי עברתי חיסון נגד שפעת שלאחריו היו תופעות לוואי של החיסון.אחת מהתופעות הייתה נפיחות בצוואר רופא המשפחה שלי בדק אותי ונתן לי מוקסיוויט 500 מ"ג.התופעה לא נסתיימה ואני הרגשתי שיש דברים בגו.הלכתי לרופא השיניים ושם נאמר לי שיש לי דלקת חניכיים קשה ושעליי לעקור 4 שיני בינה(ידעתי זאת מזמן רק שלא יצא הריון ועוד תירוצים)וכי עליי להמשיך עם האנטיביוטיקה. מאז עברו 4 ימים (סכ"ה אני נוטלת 5 ימים)הדלקת לא השתנתה ואני מרגישה כי היא רק מתפשטת ליתר חלל הפה(כעת זה רק בצד השמאלי לערך)לקחתי מראה והסתכלתי לפנים החיך והאיזור וראיתי כתמים לבנים מעין נגעים בגדלים שונים.בחיך השמאלי בלחי ובאיזור שן הבינה.מה עליי לעשות אני לוקחת 3 פעמים נורופון ביום להקלה על הכאבים....

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חריפה מאוד

הוספת תגובה

• דלקת חריפה

ד״ר יעקב הורביץ
    06/11/2008

גשי לבדיקה חוזרת אצל רופא השיניים שלך. יתכן והוא יפנה אותך למומחה לרפואת הפה או למחלקה לכירורגית פה ולסת באחד מבתי החולים. כתמים לבנים, נגעים בגדלים שונים בחיך השמאלי ובלחי, הכאבים, האנטיביוטיקה שלא עזרה- עליך לפנות לבדיקה וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לימור
    03/11/2008

שלום רב, שאלתי היא כזו: האם קיים מצב שבו במקום בו חסרה שן (בעקבות עקירה) אשר נמצאת בסמוך לשן אשר אמורה לעבור טיפול לכתר ניתן לעשות כתר המשולב עם הכתר על השן הקיימת? סוג של גשר על מנת שלא יהיה חוסר של שן ושלא יהיה צורך בשתל. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    04/11/2008

האפשרות שתיארת קיימת. מכינים גשר תומכה (cantilever bridge) אשר נשען על שן אחת או שתיים מצידו האחד של הרווח בלבד. הבעייה בגשר כזה היא בעיקר תופעות הלוואי בשן התומכת: עששת או שברים, אשר גורמים לעקירתה. לכן טיפול כזה נבחר במקרים בודדים, לרוב כאשר זהו הטיפול הפחות גרוע בשיקלול היתרונות והחסרונות של אפשרויות השיקום השונות. אם שאלתך נוגעת למקרה אישי, מומלץ שתבקשי את רופא השיניים שלך ו/או רופא החניכיים שלך לבדוק ולעזור בקבלת ההחלטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנפחות דלקתית בחניכיים
    רוויטל
    31/10/2008

שלום, ביומיים האחרונים התפתחה אצלי דלקת בחניכיים העליונים (כלומר שאני מחייכת לא ניתן לראותה), ניגשתי למרפאת שיניים חירום, רופא השיניים שם, לא הצליח לאבחן מניין נובעת הדלקת, כיוון שבצילום השיניים והשורשים נראים תקינים לחלוטין. הוא נתן לי אנטיביוטיקה, augmentin 875mg, בנוסף לכך ביקש שאעקןב אחר התפתחות הנפיחות של הדלקת, כיוון שאם היא תתנפח למימדים גדולים יהיה צורך לגשת למיון כירוגי. ברצוני לדעת האם יש לך השערה לגבי מהו מקור הסיבה לנפיחות המוזרה הזו, שדרך אגב מלווה בכאב עמום בלבד, ואם יש לך הצעות מה עליי לעשות. אודה לך מראש על כל התייחסות לנושא. בברכה רוויטל

לקביעת תור
    סגירה
    התנפחות דלקתית בחניכיים

הוספת תגובה

• התנפחות דלקתית בחניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    01/11/2008

נפיחות בחניכיים המלווה בכאב עמום יכולה להיות סימן לבעייה בחניכיים או בשיניים. אני מקווה שלרופא, אשר רשם לך אנטיביוטיקה, יש השערה לגבי מקור הדלקת, מפני שלי לא ידוע על דלקות בשיניים או בחניכיים בהם הטיפול היחיד המומלץ הוא טיפול אנטיביוטי. על כן מומלץ שכעת, משחלפה שעת החירום, תפני לרופא שיניים לבדיקה יסודית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים
    ירדן
    30/10/2008

שלום וברכה, לאחר התלבטות הסכמתי לעבור טיפול הקצעת שורשים. שאלתי: האם ייתכן שהטיפול ייעשה ידני בלבד? הרופאה הרדימה המקום והחלה "לחפור" עם המכשירים הידניים במשך כל הטיפול, לא השתמשה כלל במכשיר חשמלי (לא יודעת איך קוראים למכשירים הק'דחניים האלו של רופאי השיניים). יש לי טיפול נוסף בצד השני של הפה ואני מתלבטת אם להמשיך כי אולי הטיפול בכלל לא נכון. . ד"א לפני הטיפול היא עשתה לי ניקוי אבן באותה צורה. האם זה בסדר? אנא תשובתך לפני המועד של הטיפול הבא. תודה רבה ובריאות שלמה. ירדן.

לקביעת תור
    סגירה
    הקצעת שורשים

הוספת תגובה

• הקצעת שורשים

ד״ר יעקב הורביץ
    01/11/2008

אפשר לבצע טיפול ידני בלבד. אם בכל זאת את מתלבטת, גשי לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בעצב בעת ביצוע החדרת שתל בשן
    שירן
    29/10/2008

ביום ראשון האחרון עברתי טיפול החדרת שתל בשן 36. יש לציין כי זהו השתל השני שהנני עוברת (השתל הראשון בשן 46 עבר בהצלחה). מס' שעות רב לאחר הטיפול חשתי כי חצי שפה שמאלית תחתונה שלי עדיין רדומה. משיחה עם הכירורג שביצע את השתל עלתה הסבירות כי השתל לוחץ מעט העצב (הוכנס שתל באורך 13) ביום שלמחרת הגעתי אל רופא השיניים שלי ששחרר מעט את הלחץ, אך עדיין לא היה כל שיפור. אתמול (כיומיים לאחר ההשתלה) שבתי אל הכירוג ע"פ בקשתו ובצילום נראה כי השתל עדיין קרוב אל העצב (אך לא נוגע בו) והחליט להחליף את השתל לשתל קצר יותר. לאחר ההחלפה ביצע צילום בו נראה כי כעת אין קשר בין העצב לשתל. נאמר לי ע"י הרופא כי התחושה תחזור אך ייתכן וזה ייקח מעט זמן. שאלתי היא מהם הסיכונים בפגיעה שכזו וכמו כן, מהו פרק הזמן הממוצע לחזרת התחושה?יש לציין כי מלבד האיזור הרדום (חצי שפה תחתונה בלבד) יש לי תחושה באיזור השתל וכן בכל צד שמאל של הפה. כמו כן הנני בחורה צעירה ללא כל בעיות חניכיים. אודה לתשובתך המהירה שכן הנני חרדה מאוד בנושא זה. בברכה, שירן

הוספת תגובה

• פגיעה בעצב בעת ביצוע החדרת שתל

ד״ר יעקב הורביץ
    29/10/2008

לשאלתך, הסיכון הקיים בפגיעה כזו הוא של אבדן לצמיתות של התחושה באזור המעוצבב על ידי העצב הפגוע. בדרך כלל חל שיפור הדרגתי בתחושה בטווח של 6-12 חודשים אחרי הפגיעה. מידת ההתאוששות והריפוי תלויה במידת הפגיעה. ככל שהפגיעה קלה יותר כך צפויה ההתאוששות להיות שלמה יותר.ברוב המקרים, לא נצפה שיפור נוסף אחרי 12 חודשים. במקרה שלך, טוב עשה הרופא בכך שהוציא את השתל והחליפו בשתל קצר יותר ובכך הקטין את משך הזמן שהשתל גרם ללחץ על העצב.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

שירן
    29/10/2008

ראשית תודה על המענה המהיר. שאלתי מתייחסת להאם ישנה דרך לטפל במקום? האם ישנם תרגילים מסויימים שעשויים לזרז את הליך הריפוי של המקום? וכן מהם הסימנים שלפיהם אוכל לדעת האם אכן מתחיל הליך של ריפוי המקום. להתייחסותך אודה. בברכה, שירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/10/2008

נסי ליטול לתקופה של כמה שבועות ויטמינים מקבוצת B וכן ויטמין C, אשר משתתפים בתהליך ריפוי פצע.
    הליך הריפוי מתרחש כל הזמן. השינויים בתחושה- חזרה הדרגתית של התחושה באיזור, הוא הסימן אותו את מחפשת. לעיתים התהליך דומה לתהליך הקורה כשנרדמת יד או רגל: בהתחלה מופיעה תחושת נימול ועקצוץ ובהדרגה היא מתפוגגת והתחושה הרגילה שבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה די מוזרה..נבועת מיאוש:
    אסתי
    27/10/2008

האם ידוע לכם על קשר או מתאם כלשהו בין מיגרנה לדלקת בחניכיים (דלקת נורמאלית שרואים אצל כל פציינט שלישי בעל הכיסא)

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה די מוזרה

ד״ר יעקב הורביץ
    28/10/2008

מיגרנה עלולה להוות מטרד הגורם לפגיעה משמעותית באיכות החיים. לכן כל דבר העשוי להקל על הסימנים והתופעות שלה מתקבל בברכה. אם את/ה סובל/ת ממיגרנה ומיואש מכך ששום דבר לא עוזר, ואת/ה סבור/ה שיש לך דלקת חניכיים, כדאי לך לפנות לבדיקה, אבחון וטיפול בהתאם לצורך אצל מומחה לחניכיים. תוכל/י לשמוח אם אין לך דלקת חניכיים, ואם יש דלקת הרי שכדאי לטפל בה כדי להתרפא. אם הטיפול הביא גם להקלה בסימני המיגרנה, מה טוב. ואם לא, לא נורא, לפחות נפטרת מבעיה רפואית אחת.

נקודה נוספת לדיון קצר היא הצגת דלקת החניכיים כדלקת נורמלית שרואים אצל כל פציינט שלישי. אין דבר כזה. דלקת החניכיים איננה דבר נורמלי וצריך לטפל בה. אמנם בחלק מהמקרים הדלקת קלה וגם הטיפול בה קל ופשוט (ניקוי שיניים יסודי ביתי וסילוק אבנית במרפאת השיניים אצל רופא השיניים, השננית או רופא החניכיים) אך הבעיה והצרה שלנו היא שבגלל האופי הכרוני ודרגת הסערה הנמוכה,סימני הדלקת ההתחלתיים עלולים לחמוק מעיני המתבונן וגם מתחושת הפציינט והנזקים החמורים שהיא גורמת מצטברים אט אט ואנו מבחינים בהם רק בשלב מאוד מאוחר. לסיכום, אין דבר כזה דלקת נורמאלית.

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ירדן
    26/10/2008

לפני שלוש שנים שקמתי לסת תחתית עם גשר מוצב על 5 שניים עם טפול שורש ,לפני שבוע היה לי דלקת ופנתי למרפאת שניים שלחו אותי לצלום פנורמי ולדעת הרופא כל השניים רקובות וצרך לעקור הכל ולהשתיל 4 שתלים ועליהם תותבת שלימה. שאלתי האם זה הטפול הרצוי או אולי לבצע גשר על 4 השתלים כ גשר קבוע או אולי רק תותבת ללא שתלים. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    27/10/2008

אין באפשרות הפורום להוות תחליף לבדיקה, אבחון וייעוץ. לכן אני ממליץ שאם התשובה לשאלתך חשובה לך, תפנה/תפני לבדיקה אצל רופא שיניים נוסף. בכל אופן, אם הברירה היחידה המתאימה הינה עקירת כל השיניים בלסת, צריך להשלים את השיניים החסרות בדרך כלשהי. אחת האפשרויות היא תותבת שלמה. בחלק מן המקרים התותבת השלמה בלסת התחתונה אינה מספיק יציבה. כדי לשפר את יציבתה אפשר להתקין שניים עד ארבעה שתלים בלסת התחתונה המשמשים לתמיכה ועיגון של התותבת וכך משפרים משמעותית את יציבותה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ענת
    22/10/2008

שלום, לפני כשבועיים עברתי טיפול שיניים הכולל סתימה בשןבצד השמאלי של הלסת, הטיפול כלל כמובן הרדמה מקומית. כמה ימים לאחר הטיפולהתחתי לחוש הרגשת נימול בשפה העליונה בחלק הימני של הפה העליון, תחושת הנימול מופיעה כל 20 דקות לערך ולא כוללת תופעות נוספות, האם יש מקום לדאגה והאם הזמן שעבר(שבועיים הוא סביר)? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

מערכת BeOK
    23/10/2008

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=75 id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים וטיפול שורש
    יעלי
    19/10/2008

דר' שלום לפני כחודש בלי כל סימן מוקדם הרגשתי ששן קידמית מתנדנדת לי מיד הלכתי לרופא שיניים ששלח אותי למומחה לחניכיים עשיתי צילום חניכיים והרופא אמר שיש לי נסיגה והוא יתחיל בשיננית עמוקה ואז יחליט לגבי ההמשך.סיפרתי לו שמעל השן שמתנדנת יצאה לי שלפוחית עם מוגלה לאחר הטיפול הראשוני הוא אמר שאני צריכה טיפול שורש בשן שמתנדנדת השאלה שלי האם ייתכן שצריך טיפול שורש גם כשלא רואים חור או משהו כזה בשן כי השן ללא חור היא מתנדנדת איזה מין טיפול שורש זה אמור להיות איך מגיעים לשורש השן כשהיא שלמה,קצת מוזר לי (הרופא שלח אותי לרופא מטעמו לטיפול שורש )האם אני יכולה לגשת לכל רופא שעושה טיפולי שורש או שזה טיפול של מומחה לשורש

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים וטיפול שורש

ד״ר יעקב הורביץ
    20/10/2008

לשאלתך, לעיתים צריך טיפול שורש בשן גם כשלא רואים חור בשן. ככל הנראה הסימן שבגללו המליץ רופא החניכים על טיפול שרש בשן הוא השלפוחית והמוגלה שהופיעו מעל השן.
    כדי להגיע לשורש השן קודחים חור בכותרת ודרכו מגיעים לתעלת השורש.
    ודאי שאת יכולה וזכאית לבחור במי שיטפל בבעיות הרפואיות שלך. עם זאת, כדאי ללכת לרופא עם המלצות, ואני סבור שהמלצת רופא החניכיים שלך ודאי טובה לא פחות ואולי אף יותר מהמלצת אדם מן היישוב ללא ידע ברפואת שיניים. החוק הישראלי מתיר לכל רופא שיניים לעסוק בכל תחום, לרבות טיפולי שורש. עם זאת, מצא המחוקק לנכון לאשר התמחות בשבעה תחומים שונים, לרבות טיפולי חניכיים וגם טיפולי שורש, להתקין תקנות בדבר משך ואופי ההתמחות ולאשר תואר מומחה רק למי שסיים לימודיו כחוק ועמד בהצלחה בבחינות (הדי קשות, יש לציין). בסופו של דבר, מאחר והבעייה הרפואית היא אצלך, גם הבחירה ברופא המטפל היא בידייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה