מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקצעת שורשים - רגישויותאילן07/12/2008
שלום האם אחרי הקצעת שורשים אמורה להיות רגישות בחניכיים \ שיניים ? אם כן לכמה זמן ? שבוע , שבועיים , חודש ? תודה מראש אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים- רגישויות
ד״ר יעקב הורביץ08/12/2008רגישות בחניכיים ובשיניים אחרי הקצעת שורשים הינה תופעת לוואי שכיחה. ניקוי השיניים וסילוק האבנית גורם לעליה זמנית ברגישות השיניים לקור. רגישות זו חולפת לאיטה תוך כמה שבועות. הצטברות חיידקים, פלאק, על גבי השיניים מגבירה את רגישותן. לכן, ניקוי שיניים ביתי טוב ואיכותי מאיץ את ההפחתה ברגישותן. גם בחניכיים עלולה להופיע רגישות אחרי הקצעת השורשים. רגישות זו חולפת לרוב תוך כמה ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה מנרגילהאקמול06/12/2008
אתמול אני וחברים התחלנו לעשן כל אחד בסבב כזה נרגילה . לקחתי איזה 30 שחטות . אחרי שזה נגמר השפתייםפ התחילו לההיות יבושות מאד , ועוד איכשהוא הסתדרתי כי שמתי וזלין . ועכשיו יום למחרת, יש לי כאב חנייכים במקום ספציפצי מעל שן אחת . וזה ממש כואב מה לעשות ? והאם זה מהנרגילה, או סתם משו שלא קשור תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב מהנרגילה
ד״ר יעקב הורביץ06/12/2008אקמול שלום רב,
פנה לרופא שיניים לבדיקה, אבחון וטיפול.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חניכייםמ06/12/2008
שלום ד'ר יעקב. אני כבר 5 ימים סובל מכאבים בחניכיים מתחת לשלושה שיניים מאחורה . הכאב לא רציני כל כך אבל מציק. החניכיים נראות לבנות מעט.. מה לדעתך הבעיה? האם יש צורך לפנות לרופא ואם כן לאיזה? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ06/12/2008בהסתמך על תיאורך אני מציע שתפנה לרופא שיניים. הכאבים יכולים להיות ביטוי לבעייה בשיניים או לבעייה בחניכיים. חלק ניכר מהבעיות המתאימות לתיאורך ניתנות לפיתרון/ריפוי אצל רופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים שמתחילות לכסות שיניםעופר03/12/2008
לילדתי בת ה14 חניכים נפוחות עד כדי טיפוס על רוב השינים וכיסוין באופן חלקי. הילדה מצחצחת היטב לפי הוראות השיננית וגם עושה ניקוי אבנית כמתבקש אך ללא הואיל! האורטודנט טוען שהמצב יחזור לקדמותו ויסתדר (רב הסיכויים) בעוד כמה חודשים בעת הוצאת הטבעות מהשינים? היתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים שמכסות את השיניים
ד״ר יעקב הורביץ03/12/2008טבעות על השיניים צוברות רובד חיידקים ומהוות מכשול בפני בעליהן בדרך להשגת שיניים נקיות. רובד חיידקים זה גורם לדלקת בחניכיים. הדלקת מתבטאת לעיתים בנפיחות חניכיים כמו שתיארת. במצב כזה יש דילמה כי צריך לבחור בין שני סיבוכים: האם להפסיק את הטיפול האורתודונטי, להוריד את הטבעות, לרפא את החניכיים ואח"כ להחזיר את הטבעות ולהמשיך אותו או להמשיך את הטיפול ולהסתכן בכך שייגרם נזק בלתי הפיך לחניכיים. הכי טוב להתחיל בטיפול האורתודונטי רק אחרי שברור לרופא וגם למטופל שרמת הניקיון, ההגיינה האוראלית, הינה גבוהה. אבל, מה לעשות, לפעמים המציאות שונה מן האידאל.
אם אתה חושש שייגרם לבתך נזק, אמליץ לך לקחת אותה לבדיקת חניכיים וטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים. יתכן ואפשר למצוא דרך לטפל בחניכיים החולות של בתך בלי להוריד את הטבעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכיים המשךרחל02/12/2008
1. רופאת השיניים אמרה לי כי כנראה יש לי נסיגת שיניים לא חמורה . האם רצוי לפנות לרופא מומחה חל ניכיים או רופא שיניים כל שהוא יכול לטפל בכך ? 2. האם רק רופא שיניים שנמצא ברשימת האיגוד הישראלי לפריודנטיה הוא מומחה חניכיים או שלא ?? אשמח לתשובות ותודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים המשך וסיום
ד״ר יעקב הורביץ03/12/20081. רצוי לפנות למומחה לחניכייים.
2. מומחה למחלות חניכיים, או בלועזית מומחה לפריודונטיה, נושא תעודה של משרד הבריאות המעידה על מומחיותו. כל תואר אחר כדוגמת "מורשה לטיפולי חניכיים", "מרפאה מוגבלת לטיפולי חניכיים", "מטפל במחלות חניכיים" "מומחה להשתלות" וכיו"ב אינה מעידה על מומחיות המוכרת על ידי מדינת ישראל. מרבית המומחים למחלות חניכיים, למעט אחד או שניים, חברים באיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה. רשימת המומחים החברים באיגוד מופיעה באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובות והסבלנות
רחל03/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםרחל02/12/2008
רופא השיניים אמרה לי כי כנראה יש לי נסיגת שיניים לא חמורה . האם רצוי לפנות לרופא מומחה חלניכיים או רופא שיניים כל שהוא יכול לטפל בכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ03/12/2008רצוי לפנות למומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להקצעת שורשיםרחל29/11/2008
אשמח לדעת מהו טווח המחיר להקצעת שורשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקצעת שורשים
ד״ר יעקב הורביץ30/11/2008השאלה הכספית ששאלת הינה מחוץ לתחום העיסוק של הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםרחל28/11/2008
הרופאה אמרה לי כי יש לי נסיגת חניכיים , האם בזמן הריון זה יכול להחמיר או שאין קשר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים בזמן הריון
ד״ר יעקב הורביץ30/11/2008נסיגת חניכיים הינה ביטוי למחלת חניכיים. בזמן הריון יכולה מחלת חניכיים הקיימת עוד קודם להריון להחמיר ולכן גם נסיגת החניכיים עלולה להחמיר.
לכן, אמליץ בפנייך לפנות לטיפול חניכיים כדי לרפא את מחלת החניכיים לעצור את נסיגת החניכיים ולבלום את ההידרדרות.
בהצלחה בהריון ובהצלחה בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפצס בחניכייםגילית28/11/2008
מתחת לגשר הופיעה נקודת מוגלה לבנה . היא מופיעה לסרוגין. כנראה אפצס באזור החניכיים. מה עושים במקרה שכזה? האם צחצוח במשחה לדלקת חניכיים יכול לעזור? האם שטיפה במי פה יכולים לרפא תופעה זו? האם יש צורך בהתערבות כירורגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ28/11/2008כדי לטפל במקרה שתיארת עלייך לגשת לאבחון אצל רופא שיניים או רופא חניכיים. האבצס יכול להיות ביטוי לבעייה בחניכיים או לבעייה באחת השיניים ואת הטיפול יש להתאים לאבחנה. משחת שיניים, מי פה וכיו"ב אינם מתאימים כדי לפתור את הבעייה שתיארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםרחל27/11/2008
על פי הרופא נאמר לי כי יש לי נסיגת חניכיים ועלי לעשות הקצעת שורשים . ברשותכם כמה שאלות אשמח לקבל מענה לכולם : 1. האם הקצעת שורשים הוא טיפול כואב וכיצד בדיוק מגיעים לשורש ? 2. האם טיפול כזה יכול לגרום נזק לשיניים ? 3. האם בגלל נסיגת החניכיים שיש לי יש לי מניעה להכנס להריון בזמן הקרוב ? האם ההריון יכול החמיר תופעה זו ? 4. את האבחנה קיבלתי בכללית סמייל של קופת חולים , האם עדיף לקבל גם דעה של רופא מומחה נוסף והאם רצוי שרופא מומחה חיצוני יבצע את הטיפול ? תודה מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ28/11/2008בתשובה לשאלותייך:
הקצעת שורשים הינה טיפול המבוצע באלחוש (הרדמה) מקומי של האזור המטופל, כך אין כאבים במהלך הטיפול. הקצעת שורשים פירושה ניקוי והחלקה של פני שטח השורש בעומק כיסי החניכיים. חיידקים ואבנית מצטברים על פני שטח השורש וגורמים לתגובה הדלקתית של החניכיים הקרויה מחלת חניכיים. הטיפול איננו גורם לנזק לשיניים. אין מניעה להכנס להריון במהלך תקופת הקצעת השורשים, ברם, באופן כללי מוטב לרפא את כל המחלות בגוף טרם הכניסה להריון, כולל מחלת החניכיים שממנה את סובלת. ידוע שבמהלך ההריון החניכיים רגישות יותר ולכן דלקות ומחלות חניכיים מתבטאות ביתר חריפות. זו סיבה נוספת לטפל במחלה טרם ההריון. לבסוף, אם את מרגישה שלא קיבלת מענה מספיק לשאלותיך במרפאה אליה פנית, כדאי שתפני למומחה נוסף לחניכיים.
בהצלחה בכל התחומים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לפני שמאבדים את השינייםmara27/11/2008
וזה מה שאמרו לי הופאים, התהליך הוא כדי שאני לא אאבד שיניים בגיל מוקדם, אני בת 40. בפורום אחר דיברו איתי על תאי לחץ... איך זה קשור? באופציות הקיימות אני צריה לעבור ניתוח חניכיים ויש לי 2 אופציות: 1- לעשות באמצעות רפואה רגילה ב-6 ניתוחים, כולל בכל אחד תפרים . 2- לעשות באמצעות רפואה בלייזר, ב-2 ניתוחים , כאשר הטיפול הוא אותו טיפול רק שבמקום לחתוך ותפרים, הפתיחה הסגירה נעשה בלייזר. האם הטיפול מוכר, שני הרופאים מזריקים אמדוגן באותם מקומות, יש לך המלצה?הערות? אשמח לקבל תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שמאבדים את השיניים
ד״ר יעקב הורביץ27/11/2008אם פנית לטיפול אצל מומחה למחלות חניכיים, הוא ודאי אבחן את מחלתך והציע את הפתרון המתאים. אם ההצעות שהצגת הוצגו בפנייך על ידי רופא שיניים כללי או רופא שיניים שאיננו מומחה למחלות חניכיים, אמליץ לך לפנות למומחה למחלות חניכיים לבדיקה אבחון וקבלת הצעת טיפול.
בתשובה לשאלותייך: לא ידוע לי על שימוש בתאי לחץ לטיפול במחלות חניכיים. ניתוחי חניכיים יכולים להוות חלק מהטיפול במחלת החניכיים. בנושא השימוש בלייזר, למרות השם המושך, הטכניקה הזו איננה מקובלת בטיפול במחלות חניכיים מפני שעד היום המחקרים המדעיים בנושא לא הצביעו על יתרונות ברורים לטיפול במחלות חניכיים באמצעות קרני לייזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהצחי26/11/2008
שלום רב, לבתי בת ה- 8 מתנדנדת שן טוחנת (השלישית מסוף הלסת) האם זה נורמלי? האם שן טוחנת אמורה לנשור בתהליך התחלפות השיניים? נא תשובתכם המהירה. אני דואגת מאוד. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK27/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=221 id=link]רפואת שיניים לילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לסרטן בחניכייםא23/11/2008
לאחר צילום חניכיים אבא שלי קיבל אבחנה מרופא השיניים שלו שיש לו חשש לסרטן, וצריך לעשות ביופסיה.אבא שלי בן 64 וסובל מסכרת. יש דבר כזה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לסרטן
ד״ר יעקב הורביץ24/11/2008כן, ודאי. ביופסיה מאפשרת אבחון יותר מדוייק של הרקמות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בניית עצםאייל22/11/2008
יש לי בעייה של ספיגת עצם בשן (אחת משתי הקדמיות) אך היא "חייה" אמנם מתנדנדת כשמזיזים אבל בהשוואה למומלץ ע"י רופא - שתל בלבד שאלתי היא: האם בכל זאת כאשר יש חוסר בעצם לא עדיף ליצור או לבנות עצם סביב שן קיימת וחייה מאשר בשתל ומה אחוזי ההצלחה או הריפוי והאם הקצעת/הקצאת שורשים הינה חלק מהטיפול? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בניית עצם
ד״ר יעקב הורביץ23/11/2008אין תשובה כללית אחת נכונה. לכל מצב מתאים פתרון אחר. מתאורך משתמע שקיימת אצלך מחלת חניכיים. קרוב לודאי אפשר ורצוי לטפל במחלתך על ידי הקצעת שורשים, בין השאר, ויתכן וניתן להציל את השן המתנדנדת. אם חשוב לך לשמור על שיניך פנה לרופא חניכיים לבדיקה, אבחון והצעת טיפול. את רשימת המומחים למחלות חניכיים תוכל למצוא באתר: perio
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםיעקב18/11/2008
שלום אני בן 43 ליפניי כ6 שניים התחלתי טיפוליי שיננית היום אני מגלה שמצב נסיגת החניכיים גדל מאש מה עליי לעשות?? האים מישחה מלוחה המומלצת למצב זה עי" רופאי השיניים יעילה?? ביתי בת 9 במהלך הלילה היא חורקת בשיניים ולעיתים טני נאלץ להעירה כדיי להפסיק?? לדעתי היא גורמת נזק לשיניים שלה מה עליי לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים וחריקת שיניים.
ד״ר יעקב הורביץ18/11/2008לשאלתך בנושא נסיגת החניכיים, כנראה שטיפולי שיננית הם טובים אבל אינם מספקים מענה הולם לבעייה שלך. עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה לחניכיים לצורך אבחון והכנת תכנית טיפול המתאימה לבעייה שלך.
תוכל להיעזר באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה כדי למצוא מומחה באיזור מגוריך:
לשאלתך בנושא חריקת השיניים של בתך אין לי תשובה. נסה לפנות לאחד הפורומים האחרים או לפנות לבדיקה אצל מומחה לרפואת הפה או מומחה לרפואת שיניים לילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)