פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פצעים ובעיות בפה
    לימונית
    19/10/2008

ד"ר שלום רב, בשנים האחרונות אני סובלת הרבה מאוד מכל מני פצעים על הלשון בנוסף לאפטות - מהן אני סובלת כבר מהילדות. בנוסף יש לי הרבה מאוד פעמים כאבים בחך העליון - דומים לכוויה. הדבר החמיר מאוד בשנים האחרונות. לפני כשנתיים-שלוש סבלתי באופן רציף של כ-2-4 חודשים מהתפרצות אפטות ופצעים מרובים בלשון (כאילו יש לי קוצים של סברס). הפצעים חוזרים על עצמם שוב, מפעם לפעם, וגם הבעיות הנוספות - בחיך העליון והאפטות. אציין שאני סובלת מנזלת אלרגית ומאטופיק דרמטטיס, ולפני שנה במחלת החורף לקיתי בדלקת ראות מלווה בסינוסיטיס, שעד היום, לדעתי, לא ממש החלים. עדיין יש לי הרבה מאוד כאבי ראש מהסוג של סינוסיטיס. מכיוון שאני בטיפולים לקראת הריון בשנה האחרונה, בזמן המחלה חיכיתי להיות בין הטיפולים כדי להגיע ל-C.T של הסינוסים, וכשעגעתי אליו ראו רק ריריות מעובות. אציין גם שעברתי בשנת 1993 ניתוח להצרת הריריות ותיקון מחיצה, אך מאז לא חשתי אף פעם הטבה. כמו כן, אני סובלת מתחושת יובש נוראי בפה ושותה בכמויות אדירות. כל הזמן צריכה להרטיב את הפה, גם בלילה. ובכלל, יש פעמים, במיוחד במצב שכיבה (בלי קשר אם אני ישנה או לא) שמרוב יובש הלשון נדבקת לי לחניכיים וממש קשה אפילו להפריד אותה. ברצוני לדעת האם זה נראה לך קשור לתחום רפואת השיניים? ואם כן, מה לדעתך ניתן לעשות בנדון? בתודה מראש, לימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פצעים ובעיות בפה

הוספת תגובה

• פצעים ובעיות בפה

ד״ר יעקב הורביץ
    20/10/2008

הבעיות שתיארת קשורות בצורה ישירה ועקיפה לתחומים רבים, בהם קיימים רופאים מומחים: רפואה פנימית, אלרגיה, אימונולוגיה, אף אוזן גרון ורפואת הפה. לכן, גם הטיפול בבעיות רצוי שייעשה על ידי צוות הכולל רופאים מכל התחומים הללו. בגלל תחושת היובש בפה וכן האפטות והפצעים בפה, כדאי שתפני למומחה לרפואת הפה לייעוץ ואבחון.

רפואה שלמה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים וצחצוח שיניים
    רחלי
    18/10/2008

שלום אם יש לי נסיגה בשן אחת ואני מצחצחת שיניים באותה מברשת זה יכול להדביק לי שיניים אחרות? ואני משתמשת 4 שנים כבר במשחת שיניים פרודונטקס , האם היא טובה להמשיך להשתמש בה? או להפסיק?

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים וצחצוח שיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    20/10/2008

נסיגת חניכיים בשן אחת מופיעה לעיתים בגלל שילוב של ליקוי בטכניקת הברשת השיניים וליקוי בעמדת השן. על כן, קרוב לודאי שזה לא יכול להדביק שיניים אחרות. עם זאת, כדי להסיר ספק עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
    בפורום הזה איננו אין אנו ממליצין על מוצרים מסחריים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מיכל
    16/10/2008

שלום!! יש לי שאלה: אני רוצה ללמוד שיננות בהדסה עין כרם בירושלים: האם רוב הבנות שמסימות מוצאות עבודה בתחום? האם צריך רק ממוצע ציונים גבוהה בכדי לעבוד בתחום או גם מי שעובר בציון 60 יכול לעבוד במקצוע? מהן שעות העבודה בדרך כלל? ומהו השכר ההתחלתי? האם המחלות בפה שיש לאנשים יכולים להדביק את השיננית?! אודה לתשובות..................

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/10/2008

השאלות הן מחוץ לתחום הפורום.
    נסי להיעזר באתר האיגוד השיננות הישראלי

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגת חניכיים
    אביבה
    16/10/2008

בעלי ואני גרים בחיפה. בעלי סובל מנסיגת חניכיים שגורמת לו לנפיחות, מוגלה וכאבים חזקים. לאחרונה הוא צורך הרבה מוקסיפן. איננו מכירים רופאי שיניים שמתמחים במחלות חניכיים בחיפה ואודה לכם אם תוכלו להמליץ לנו למי לפנות כי בעלי ממש סובל. תודה, אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגת חניכיים

הוספת תגובה

• רופאי חניכיים בחיפה

ד״ר יעקב הורביץ
    17/10/2008

1. תוכלו להיעזר ברשימת המומחים הנמצאת באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה:

2. תוכלו לפנות ליחידה לחניכיים במחלקה לרפואת הפה והשיניים בבי"ח רמב"ם בטל. 04-8542983.

רפואה שלמה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים
    שי
    13/10/2008

שלום. רציתי לשאול: לעיתים, שאני אוכל, פתאום אני מרגיש כאב בחניכיים, ולעיתים, אף יורד לי קצת דם. על מה זה מעיד, ועוד בגילי (17.7)? ומה הדרך הכי טובה להבטיח שהחניכיים שלי יהיו בריאות לחלוטין? אשמח לקבל מענה מפורט לכל שאלותי. מצפה לתשובה בספיד. שי.

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים

הוספת תגובה

• שי

ד״ר יעקב הורביץ
    13/10/2008

שי היקר,

הדימום, גם בגילך, מעיד על דלקת בחניכיים.
    הדרך הטובה ביותר להבטיח שהחניכיים שלך יהיו בריאות לחלוטין כוללת את נקיטת הצעדים הבאים כולם, ללא קיצורי דרך, בלי ויתורים, הקלות, אישורי היעדרות מאמא וכיו"ב. ובספיד:
    1. גש לבדיקה אצל מומחה לחניכיים לקבלת חוות דעת מקצועית.
    2. בקש ממומחה החניכיים שימליץ בפניך על תכנית הטיפול המתאימה למצבך.
    3. בצע את ההמלצות שקיבלת.
    4. המינימום הנדרש לטיפול במצבך הוא:
    א. הדרכה בהגיינה אוראלית, איך לנקות את השיניים הפרטיות שלך.
    ב. תרגול הטכניקה המתאימה לניקוי השיניים שלך.
    ג. יישום יומיומי של הטכניקה שלמדת.
    ד. ניקוי השיניים וסילוק אבנית מקצועי במרפאת החניכיים.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול שורש ונסיגת חניכיים
    רחלי
    12/10/2008

שלום ד"ר עשיתי טיפול שורש לפני כשנה והשן הזו כואבת לי מאז... הלכתי לרופא אחר ונאמר לי שהוא עבר לי טיפה את השורש וזה לא צריך להוות בעיה , עזבתי את זה למרות שעדיין היו כאבים מציקים לפני מספר ימים ראיתי שהשורש נחשף ולא הבנתי מה זה? כי כל השיניים שלי בריאות והחניכיים שלי ורודות , ורק השן של הטיפול שורש יש לי נסיגת חניכיים הלכתי לרופא היום והוא נתן לי אנטיביוטיקה , השאלה שלי היא אם יש לי נסיגה בגלל שזה עבר את השורש או כי יש לי דלקת בשן הזו? או שנכנס לי חיידק בטיפול שורש עצמו ובגלל זה מאז סבלתי מכאבים? אני לא מבינה בנסיגת חניכיים כי אפעם לא סבלתי מזה אבל לא נשמע לי הגיוני שהחניכיים בשן זו יצמחו חזרה , מה אני אמורה לעשות כדי שלא יראו את השורש ,זהו הלכו לי החניכיים בשן הזו ?:( אני מצחצחת שיניים ומטפלת בשיניים כמו שצריך..ומה ניתן להעביר כאבים כאלו? שאלתי המון אני יודעת פשוט זה ממש מלחיץ אותי זה לא אסתטי זה כזה מגעיל , אני מקווה שתענה בסבלנות וגם אם באופן לא מדוייק , אז בערך תודה רבה לך , חג שמח

הוספת תגובה

• טיפול שורש ונסיגת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    13/10/2008

השאלה שלך ספציפית וכדי לענות עליה עליך לפנות לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
    רפואה שלמה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים
    דנה
    06/10/2008

אתמול הייתי אצל רופאת השיניים שלי שהיתה אמורה לקחת לי מידות לכתרים. אבל מבדיקה של הפה היא ראתה נקודות לבנות על החניכיים וגם פסים לבנים דקים ואמרה שאי אפשר לעשות שום טיפול עד שמבררים מה פשר הנקודות הלבנות. היא אמרה משהו כמו "לחן" והפנתה אותי לפרופ' לפה ולסת. ואמרה שיכול להיות שיתנו לי משחה למרות במשך כל החיים ואם לא מטפלים בזה בזמן זה יכול לגרום למחלות מאוד מסוכנות??? מה זה יכול להיות? לחוצה מאוד. תודה וגמר חתימה טובה דנה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה

ד״ר יעקב הורביץ
    06/10/2008

התיאור שלך מתאים לאבחנה המשוערת: Lichen Planus
    אכן, יש מקום לבדיקה ואבחון אצל מומחה לרפואת הפה או אצל מומחה לכירורגיית פה ולסתות. חולים במחלה זו צריכים להיות במעקב קבוע לגילוי מוקדם של שינויים ממאירים בריריות הנגועות במחלה. בנוסף, תוכלי לגלוש ולחפש באינטרנט פרטים על המחלה הנ"ל.
    בהצלחה, שנה טובה וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רמי
    05/10/2008

יש לי נסיגת חניכיים מאוד קשה . כבר טיפלתי בשיניים עשרות פעמים וכל שן אחרי שלוש ארבע שנים בערך נופלת מכיוון שהחניכיים נסוגות והכתרים מתפוררים ונופלים אפילו מהבורג. שום רופא שיניים שביקרתי אצלו לו הציג בפניי פתרון לבעיה.( כנראה מאינטרס כספי לצערי). האם יש טיפול לבעיה כזו והאם ניתן להחזיר את החניכיים למצב נורמלי. אם כן בבקשה תאמר לי לאן לפנות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    06/10/2008

אינני יודע אם יש טיפול לבעייה שלך ואם ניתן להחזיר את החניכיים למצב נורמלי אך עדיין לא כדאי לך להתייאש. מן התיאור שלך אני מסיק שטיפלת פעמים רבות בשיניים אך לא בחניכיים. אני ממליץ שתפנה לבדיקה אצל מומחה לחניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול חניכיים.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתלים ועישון
    אסנת גיא
    30/09/2008

האם ישנו קשר בין הצלחת קליטה של שתלים לבין עישון?, ואם כן, האם 6 סיגריות ביום עלולות להקטין באופן ניכר את הסיכוי לקליטת שתלים מוצלחת? אסנת

לקביעת תור
    סגירה
    שתלים ועישון

הוספת תגובה

• שתלים ועישון

ד״ר יעקב הורביץ
    03/10/2008

העישון הינו גורם סיכון להצלחת שתלים דנטליים. העישון מפחית את סיכויי ההצלחה של שתלים וגם את סיכויי ההישרדות שלהם בפה ומגדיל פי 2-2.5 את סיכויי הכישלון. העישון מגדיל את הסיכוי לסיבוכים: אבדן עצם מסביב לשתלים, דלקת בחניכיים מסביב לשתלים וכשלון של השתלות עצם מסביב לשתלים. טרם בוצעו מחקרים הבודקים מהי ההשפעה הספציפית של עישון סיגריה אחת ביום, שתי סיגריות ביום, עשרים סיגריות ביום או כל מספר אחר של סיגריות. על כן, עשי את החשבון בעצמך והחליטי האם את מוכנה להגדלת סיכויי הכשלון של ההשתלה בתמורה להמשך העישון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עצם ( ללא שתל שן)
    אורלי
    27/09/2008

לדר יעקב הורוביץ שלום רב אני בת 46,טופלתי עי פריודנט עי הקצעות וניתוחי חניכיים. לפני 3 שבועות בוצע הניתוח האחרון כשבמהלכו גם בוצעה השתלת עצם בשן הקידמית ( חותכת). הניתוח בוצע בשיניים של הלסת העליונה מצד שמאל וכן בשיניים הקידמיות של הלסת. השתלת העצם בשן בוצעה לפ י המלצתו של הפריודנט שאמר שהשתלת העצם תיתן תמיכבה טובה יותר לשן,( השן מיתנדנדת). שאלותיי הם:1 כיום קיימת רגישות גבוהה מאד בשן ( שביצעו בה השתלת העצם)והיא כואבת כשאני נוגסת בדבר מאכל, כמט כן השן ממשיכה להיות ניידת . לפי דברי הפריודנט השן תמשיך להיות ניידת אז איך בכל זאת רואים שלשן יש תמיכת עצם טובה יותר? האם בצילום?אני חשה שהשן לא יציבה בכלל וגם רגישה כוואבת.2.הפריודנט אמר שהשתלת העצם נקראת דומוגיי( או דולוגי) ורציתי לדעת ממה זה והאם החומר מומלץ? אני שואלת שאלות אלו כיון שבעבר ביצעתי השתלת עצם ב2 שיניים ,בשן טוחנת ושן ניב ( לפי הרופא דאז, אמר לי שזה מעצם ש ל חזיר)התוצאה הית שונה לחלוטין . השיניים התיצבו לאחר מס ימים מהניתוח ולא חשתי את הרגישות שאני חשה היום. אבקש את הסברך שכן הפריודנט פוטר אותי בתשובות קצרות ולא ברורות. בתודה ובברכת חג שמח אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת עצם ( ללא שתל שן)

הוספת תגובה

• השתלת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    03/10/2008

אורלי שלום רב,
    1. את תמיכת העצם בשן מעריכים על ידי שילוב של בדיקה קלינית וצילום רנטגן.
    2. החומר שציינת אינו מוכר לי. יתכן וכוונתך לחומר בשם אמדוגיין. חומר זה איננו עצם אלא חלבון המעודד את תהליך בניית העצם ובניית החיבור של השן אל העצם.
    תהליך בניית העצם אורך זמן. את התוצאות של השימוש באמדוגיין ניתן להעריך רק כשישה חודשים אחרי הניתוח ולא לפני כן. אני מאחל לך שאכן יצליח הטיפול שקיבלת, העצם תלך ותיווצר, ניידות השן תלך ותפחת והרגישות ממנה את סובלת תלך ותיעלם.

שנה טובה וגמר חתימה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרודונטקס
    עמית
    23/09/2008

האם משחת השיניים מתאימה לי אם יש לי דלקת חניכיים קלה ? והאם יש אפשרות לשלב איתה גם משחת שיניים אחרת? נגיד בוקר קולגייט ערב פרודונטקס... או להיפך. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פרודונטקס

הוספת תגובה

• פרודונטקס

ד״ר יעקב הורביץ
    26/09/2008

המשחה מתאימה.
    יש אפשרות לשלב איתה גם משחת שיניים אחרת.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    עמית
    22/09/2008

היי, אני בת 19 לפני כשנה וחצי היתי בשרשרת טיפולי שיניים ארוכה שכללה 11 סתימות ו2 טיפולי שורש. עכשיו אני בטוחה שיש לי דלקת חניכיים. אני מודעת לסימפטומים, ואצלי יש דימום לעיתים בעת הצחצוח, אבל לא משהו מאסיבי או שכיח כל כך, וקיימת נפיחות קלה איפשהו בחניכיים וגם זה לעיתים רחוקות. השיניים אמנם לא אדומות בצורה רצינית או בולטת לעין אך גם לא בצבע ורוד בהיר. אני רוצה להתחיל טיפול עכשיו לפני שיהיה מאוחר מידי, האם טיפול אצל שיננית באמת יעיל? הוא כואב? והאם שימוש במי פה/מי מלח יכולים גם כן להועיל?

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• תשובה לעמית

ד״ר יעקב הורביץ
    26/09/2008

לא ניתן לאבחן את הבעייה שלך ללא בדיקה פריודונטלית. אני ממליץ לך להוועץ ברופא השיניים שלך ולקבל את הצעתו לגבי הטיפול המתאים. קרוב לודאי שהשלב הראשון של הטיפול, וככל הנראה גם השלב האחרון, יכלול הדרכה איך לנקות את השיניים וכן סילוק אבנית. הטיפול הזה מבוצע בדרך כלל על ידי השיננית. הטיפול באמת יעיל ועלול להיות מלוווה ברגישות או כאב קל, אשר חולפים בסיום הטיפול. שימוש במי פה יכול להועיל. אולם, למרבה הצער, אינו מהווה תחליף לסילוק רובד החיידקים על ידי הברשת השיניים, הניקוי בעזרת קיסמי שיניים דנטליים או חוט דנטלי וסילוק האבנית על ידי השיננית. השימוש בשטיפות מי מלח עשוי להפחית את נפיחות החניכיים אבל לא לרפא את מחלת החניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לא פחות חשובה
    מחפשת תשובה
    21/09/2008

בהנחה כמובן שהפתרון היחיד למקרה דלקת החניכיים שציינתי קודם הוא לגשת לבדיקה ולמומחה, האם יש איזו השתתפות של קופות החולים במקרים אלו?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לא פחות חשובה

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה לא פחות חשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    22/09/2008

לא.
    הטיפול במחלות חניכיים אינו מכוסה על ידי קופות החולים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת חניכיים כרונית
    מחפשת תשובה
    21/09/2008

שלום ותודה למשיבים. אני סובלת מזה שנים מדלקת חניכיים כרונית. שכוללת חניכיים נפוחות, מדממות בקלות במגע, ונסיגת חניכיים קלה. לאחרונה רכשתי מברשת שיניים חשמלית בשביל לעשות את הצחצוח מועיל יותר שכן כולל צחצוח אצלי לדימומים, וזה כמעט ללא שיפור למרות שאני משתמשת במשחה מיוחד ומקפידה היטב על, חוט דנטלי, קיסמים דנטליים שנדרש ושטיפה עם מי פה. אני נמנעת מפגישה עם שיננית מכיון שאני זוכרת את הפגישות האלה כתרואמטיות במיוחד, בפעם האחרונה שהלכתי (לפני כ4 שנים ואחרי דחייה ופחד) הגעתי לרופאת השינים שהציעה הקצאת שורשים ב2 שלבים וגם ניקוי יסודי, ואף אמרה לי שאפילו שיש לי שיניים יפות אני עלולה לאבדן אותן בגלל החניכיים. אני נמנעת כאמור מלהגיע לטיפול מהפחד האם יש פתרון כלשהו למצב זה?...

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת חניכיים כרונית

הוספת תגובה

• תשובה למחפשת תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    22/09/2008

דלקת חניכיים כרונית, כמו כל המחלות הכרוניות כמו סוכרת, מחלות כלי דם ועוד, היא מחלה הגורמת לנזקים מצטברים. חשוב לטפל במחלה בצורה יסודית ראשית, כדי לרפא אותך ושנית, כדי להפסיק או להקטין את הצטברות הנזקים שהיא גורמת: נסיגת חניכיים, ריח פה, עליה בשכיחות של מחלות לב ושבץ מוחי.
    בעיית החרדה והפחד מטיפול שיניים היא כל כך קשה שהיא גורמת לך לוותר על הטיפול ולגרום לעצמך עוד יותר נזק. אני מציע לך לנסות ולפנות לכמה מומחים לחניכיים. אחד מהם ודאי יהיה מתאים לך, בעל גישה נוחה ונעימה שתעזור לך להתגבר על החרדות והפחדים. אין ספק, אמנם טיפול שינים וטיפול חניכיים אינם דבר נעים, אבל אפשר להתגבר על הפחד ממנו, או לפחות להתאמץ ולמצוא דרך להתגבר עליו.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו ניתוח חניכיים?
    איציק
    18/09/2008

בביקור אצל רופא השיניים הנל אבחן נסיגת חניכיים ולכן התחלתי טיפול בהקצעת שורשים.כאשר אסיים הטיפול הרופא אמר כי כנראה אזדקק לניתוח חניכיים. אבקש לדעת מהו ההליך, איך מבוצע וזמן החלמה תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מהו ניתוח חניכיים?

הוספת תגובה

• נתוח חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    22/09/2008

ראשית, אם תזדקק, כנראה, לנתוח חניכיים אמליץ לך לפנות לבדיקה אצל מומחה לחניכיים. רצוי שההחלטה לגבי הצורך בניתוח חניכיים תבוצע בשתוף עם מומחה לחניכיים.
    באשר לשאלתך מהו ניתוח חניכיים: הניתוח מבוצע באלחוש מקומי, החניכיים מופשלים כדי לגלות את העצם ושרשי השיניים, מבוצע ניקוי יסודי של השורשים, סילוק האבנית ורובד החיידקים וסילוק הרקמה הדלקתית. אח"כ מבצעים לפי הצורך שלבים נוספים כמו השתלת עצם, שימוש בחמרים לעידוד צמיחת העצם, עקירות וכריתת שורשים, הכל לפי הצורך. לבסוף החניכיים מוחזרים ומקובעים למקומם בעזרת תפרים. משך ההחלמה הוא כשבוע עד שבועיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה