פורום מחלות חניכיים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    סיגל
    01/06/2008

שלום רב,
    יש לי שאלה.
    לאחרונה כשאני מצחצחת שינייים אני אח"כ מגרגרת עם המשחת שיניים 2 דקות.

זה נראה לי עושה את הפעולה כמו שעושים מיי פה. האם אני צודקת? האם זה טוב מה שאני עושה, או שזה לא תורם לי כלל?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    01/06/2008

זה לא תורם שום דבר משמעותי.
    המחקרים המדעיים אינם מצביעים על תרומה לבריאות השיניים והחניכיים אם משהים את משחת השיניים בפה אחרי גמר ההברשה. יתרה מזאת, משחות שיניים המכילות חמרים סבוניים ומקציפים עלולות לגרום לגירוי של החניכיים והריריות במגע ממושך, ממש כמו שסבון גורם לגירוי העור במגע ממושך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת...
    אורי
    29/05/2008

יש לי דלקת חניכיים כבר מספר חודשים. אני משתמשת במשחת שיניים נגד הדלקת בהמלצת רופא שיניים וגם במי פה. הדלקת אומנם נחלשה אבל עדי קיימת. כמו שהבנתי דלקת קשה עלולה לגרום לנזק בבסיס השן ולגרום לנפילתה.
    מה לעשות כדי למנוע מצב כזה???

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת...

הוספת תגובה

• הטיפול בדלקת

ד״ר יעקב הורביץ
    30/05/2008

טוב עשית בכך שיישמת את המלצת רופא השיניים שלך. אולם, אם מזה מספר חודשים הדלקת קיימת וטרם נרפאה, הגיע הזמן לפנות לבדיקה וטיפול אצל מומחה לחניכיים. תוכלי להיעזר ברשימת המומחים באתר www.perio.org.il

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גשר או השתלה
    חן
    26/05/2008

שלום, אני מתלבטת מה מתרפא יותר מהר, מה מחזיק לאורך זמן גשר או השתלת שן?

לקביעת תור
    סגירה
    גשר או השתלה

הוספת תגובה

• גשר או השתלה

ד״ר יעקב הורביץ
    27/05/2008

באופן כללי אם חסרה שן אחת אפשר לשחזר אותה בשתי אפשרויות:
    גשר- השיניים הסמוכות לרווח משני צדדיו משמשות כעמודי תמיכה לגשר המחבר ביניהן ומשחזר את השן החסרה. בצורת שחזור זו מכינים את השיניים לקבלת הגשר על ידי הורדת חומר שן כדי לאפשר הכנה והרכבה של הגשר אשר נסמך על השיניים.
    שתל- מחדירים את השתל לתוך העצם באזור השן החסרה ולאחר תקופת החלמה וקליטה ( עד שישה חודשים, בהתאם למקרה) מכינים כתר המחובר אל השתל ומשחזר את השן החסרה ללא צורך בתמיכה מן השיניים הסמוכות.
    באופן כללי במחקרים לא נמצא הבדל משמעותי בין גשר לשתל בנוגע למשך הישרדות השחזור.
    עם זאת מאחר וקיימים הבדלים בין המקרים, גם זמן ההישרדות עלול להיות שונה. יש לבחון כל מקרה לגופו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתןחי חניכיים
    שי
    23/05/2008

לאחר בדיקה הומלץ לי: לעבור ניתוח חניכיים בארבעה מקומות שונים ולפני כן לערוך באותתם המקומות כהכנה הקצאת שורשים. האם זהו דבר מקובל?? בנוסף הומלץ לי לבצע עקירה של כל שיני הבינה ע"מ שמחלת החניכיים לא תתפשט בגלל שיניים לא שימושיות אלה . האם זהו גם דבר מקובל. בנוסף אודה לך באם תאמר לי מה עלות סבירה של טיפול מעין זה.

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתןחי חניכיים

הוספת תגובה

• ניתוחי חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    23/05/2008

פנה לקבלת חוות דעת נוספת.
    את ההחלטה לבצע ניתוחי חניכיים רצוי לקבל אחרי ביצוע טיפול מוכוון גורמים-Cause Related Therapy- הכולל הדרכה ותרגול בהגיינה אוראלית, סילוק אבנית והקצעת שורשים ובדיקה נוספת בגמר הטיפול.
    באשר לשיני הבינה, באופן כללי ישנם המצדדים בעקירתן ואילו אחרים מעדיפים שלא לעקור אותן. כמובן, כדי שתוכל אתה להחליט מה לעשות במקרה הפרטי שלך כדאי לקבל חוות דעת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מעין
    22/05/2008

כשאני מצחצחת שיניים יורד לי דם. החלפתי מברשת וכעת יורד לי יותר דם מהשיניים הצדדיות.
    מה הבעיה אצלי ומה לעשות?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד״ר יעקב הורביץ
    22/05/2008

דימום כאשר את מצחצחת את השיניים מעיד על כך שיש לך ככל הנראה דלקת חניכיים.
    לכן אני ממליץ שתפני לרופא מומחה למחלות חניכיים לבדיקה ואבחון. אפשרות נוספת- פני לרופא השיניים שלך לבדיקה ראשונית ואבחון.
    אם המחלה ממנה את סובלת היא gingivitis הרי שניקוי שיניים, סילוק האבנית והדרכה ותרגול של טכניקת ניקוי שיניים המתאימה לך תעזור בריפוי המחלה. אם המחלה ממנה את סובלת היא periodontitis יתכן ויידרשו גם ניתוחי חניכיים להשלמת הטיפול.
    מידע נוסף על מחלות חניכיים ולמציאת מומחה למחלות חניכיים תוכלי למצוא באתר:
    www.perio.org.il

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיגת עצם כתוצאה מלקיחת תרופות
    יפה גולן
    19/05/2008

שלום רב,

לסת תחתונה קיימים 7 שתלים עליהם מורכב גשר. בסך הכל 9 שיניים מהן 2 באוויר. ההשתלה בוצעה לפני כחמש שנים. למרות השתלים קיימת כל הזמן ספיגת עצם. אני דואגת לצחצוח נכון וביקור אצל שיננית כל 4 חודשים ועדיין ממשיכה הספיגה. לדעת רופא השיניים שביצע את ההשתלות ייתכן כי חלק מהתרופות שאני לוקחת גורמות לתופעה של הספיגה.
    התרופות הן: ויופקס (נוגדות דיכאון וחרדה)
    ריתמקס, נורמליל, סימוביל, אספירין ואנדלקס.

הנני בת 59 . לסת עליונה כבר שנים קיימת תותבת מלאה. לסת תחתונה כפי שציינתי הכל שתלים, ולמרות הנקיון דלקות חניכיים חוזרות ונשנות.

מה דעתך?

בתודה,
    יפה

הוספת תגובה

• ספיגת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    20/05/2008

לא ידוע לי על תרופות הגורמות לספיגת עצם. מרבית התרופות שציינת גם הן לא ידועות כגורמות לספיגת עצם. אינני מכיר את התרופה ויופקס.
    כדאי שתפני לבדיקה אצל מומחה לחניכיים. לרשימת המומחים לחניכיים תוכלי לגשת לאתר:
    www.perio.org.il

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חניכיים מתחת לכתר
    טליה
    18/05/2008

שלום, יש לי שני כתרים מחוברים והחניכיים מתחת כואבות ומתנפחות מדי פעם, האם יצטרכו להסיר לי את הכתרים?

לקביעת תור
    סגירה
    חניכיים מתחת לכתר

הוספת תגובה

• חניכיים מתחת לכתר

ד״ר יעקב הורביץ
    20/05/2008

יתכן שכן.
    קרוב לודאי שהחיידקים המצטברים בין השיניים גורמים בפיך לדלקת חניכיים המתבטאת, בין השאר, בנפיחות. אם ניתן לנקות את האזור כראוי החניכיים יתרפאו. קיימים מקרים בהם אי אפשר להתגבר על הקושי המכאני ולנקות את האזור ויש צורך להסיר את הכתרים ולהכין כתרים חדשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ונסיגה
    נועה
    11/05/2008

האם דלקת בחניכיים גורמת לנסיגת חניכיים? אם לא, מה כן יגרום לנסיגת חניכיים מלבד תורשה?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ונסיגה

הוספת תגובה

• דלקת ונסיגה

ד״ר יעקב הורביץ
    11/05/2008

דלקת בחניכיים אכן גורמת לנסיגת חניכיים. הברשה תוקפנית גורמת גם היא לנסיגת חניכיים. תורשה אינה גורמת לנסיגת חניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה

ד״ר יעקב הורביץ
    08/06/2008

טיפול אורתודונטי בגיל צעיר, נסיגת חניכיים קיצונית בלסת התחתונה וסבל רב מדלקות בחניכיים? הכי טוב שתפני למומחה לחניכיים לבדיקה, אבחון וטיפול. הרופאים המומחים למחלות חניכיים הם מומחים, בין השאר, גם לטיפול בנסיגות חניכיים.
    את רשימת המומחים תוכלי למצוא באתר www.perio.org.il

רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים
    מיכל
    11/05/2008

אני מטופלת בטיפולי שיניים באופן אינטנסיבי מגילאי העשרה, בגיל 20 אובחנה אצלי מחלת חניכיים, ריפיון באחיזה שבין החניכיים לשיניים, עברתי פעמיים ניתוחי פה סביב כיסים עמוקים, כיום אני בת 36 ואיבדתי כבר 5 שיניים. אני רוצה לציין שאני מקפידה על היגיינת הפה, וכן עוברת 4 פעמים בשנה טיפולי שיננית לסילוק אבנית. אבי סבל רבות ממחלת החניכיים, אני מבינה שישנו מרכיב גנטי. אני פונה בשאלה כיצד בכל זאת אוכל לטפל ולעצור את נזקי המחלה, האם יש קשר עם העובדה אני נמנעת ממוצרי חלב, האם מומלץ תוספת סידן, ובכלל האם ידוע לך על תוספים מומלצים, אשמח לקבל הפנייה ממך לאתרים שיכולים לסייע מבחינת טיפול ותחזוקה. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת חניכיים

הוספת תגובה

• מחלת חניכיים

ד״ר יעקב הורביץ
    11/05/2008

מקובל שהמרכיב הגנטי מהווה כ-50% מן הגורמים המשפיעים על ההרס הנוצר על ידי דלקת החניכיים. עם זאת, 50 האחוזים הנותרים הם המרכיב הסביבתי: הגיינת הפה הביתית היומיומית, הטיפול במרפאת השיניים, ניקוי השיניים התקופתי, התזונה, המצב הנפשי. האקדמיה וגם האיגודים המקצועיים בארץ, באירופה ובארה"ב לא מצביעים על תוספי מזון העשויים להועיל בטיפול במחלת החניכיים ובתחזוקת הפה, החניך והשן. יש המצדדים בנטילת קואנזים Q-10 אלא שאין מספיק מחקרים המצביעים על השפעה מועילה שלו. מחלה חמורה מהסוג aggressive periodontitis מופיעה בערך ב- 1% מן האוכלוסיה. אם אכן אובחנת כסובלת מסוג זה של מחלה, יתכן ומצבך היה עלול להיות גרוע יותר אלמלא הטיפולים שקיבלת. למותר לציין שעלייך להיות במעקב מתמיד אצל רופא חניכיים בנוסף לטיפול השיננית שתיארת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשר שעולה על השיניים דחוף
    עליזה
    05/05/2008

היי

אני בת 16 עוד מעט לפני כמה שנים עברתי ניתוח בחניכיים מכיון שהבשר עלה לי
    על השיניים לאחר שנה זה שוב חזר יש לך מוסג ממה זה נובעה?
    או יש רופא שתוכל להפנות אותי אליו???

לקביעת תור
    סגירה
    בשר שעולה על השיניים דחוף

הוספת תגובה

• בשר שעולה על השיניים

ד״ר יעקב הורביץ
    06/05/2008

שגשוג החניכיים הינו תופעת לוואי של דלקת חניכיים וגם של תרופות. עלייך לפנות לבדיקה ואבחון אצל מומחה לחניכיים.
    לרשימת המומחים לחניכיים:
    www.perio.org.il

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקום שתלים
    יעל
    03/05/2008

מהו התכנון היעיל בביצוע 2 שתלים ללסת תחתונה כדי לעגן מעליה תותבת שלמה?
    כלומר - היכן הכי טוב למקם את 2 השתלים?
    מה קורה בזמן ההמנתה עד שהשתלים נקלטים? כלומר - כמה זמן לאחר ביצוע השתלים ניתן לשים את התותבת הישנה מעל ולא להישאר בלי שיניים בכלל?מבלי שהשתל יפגע?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מיקום שתלים

הוספת תגובה

• מיקום שתלים

ד״ר יעקב הורביץ
    03/05/2008

שני שתלים בלסת התחתונה ממוקמים בדרך כלל באזור הניבים. לפי הפרוטוקול המקובל, כשבועיים אחרי ניתוח ההשתלה אפשר לרפד את התותבת ולהרכיב אותה. בזמן ההמתנה עד שהשתלים נקלטים מרכיבים את התותבת עם ריפוד רך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת
    נונו
    02/05/2008

שלום

אני סובלת מדלקת חניככים..התיעצתי עם רופא שאמר שצריך שיננית לניקוי (הוא אמר שאני עדיין צעירה מדי לדלקת כזו..אני בת 27) שאלתי אותו על הטיפול הוא אמר שהוא לא קול מבחינת כאב וזה גם דורש כסף שאין לי בתקופה זו. המליץ על מי פה (מד נט) וflossing אני התחלתי תקופה והפסקתי ואז הכאבים חזרו בשיננים העלינות ימינה. חזרתי להשתמש אבל הכאבים לא הולכים..גורמים לכאבי ראש עזים. אני משתמשת באופטלגין להפחית את הכאב. האם יש משחת שיניים גם מומלצת? האם התמדה בשימוש במי פה וקיסמי שיניים עוזרת לדלקת להיפחת? אני עשיתי טיפול בכל השינים שלי אחרי הלידה..

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת

הוספת תגובה

• דלקת

ד״ר יעקב הורביץ
    02/05/2008

בנוגע לשאלותיך:
    1. האם יש משחת שיניים מומלצת?
    כל משחת שיניים המכילה פלואוריד מתאימה לשימוש.
    2. האם התמדה בשימוש במי פה וקיסמי שיניים עוזרת לדלקת להיפחת?
    לצערינו טרם התגלו מי הפה המופלאים המרפאים את דלקת החניכיים. יש מחקרים המצביעים על כך ששימוש קבוע במי פה המכילים כלורהקסידין, מהסוג של קורסודיל ותרודנט, מועילים בהפחתת הדלקת בחניכיים. אולם, אליה וקוץ בה. שימוש קבוע וממושך גורם להכתמה חיצונית של השיניים ולהצטברות אבנית מוגברת. שימוש קבוע בקיסמי שיניים בטכניקה נכונה עוזר בהפחתת דלקת החניכיים.

נראה שאת זקוקה לבדיקה, אבחון וטיפול אשר יעזרו להבריא את מצב הפה שלך. כדאי שתפני למומחה לחניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה!!!
    עינת סוקול
    01/05/2008

בתקופה האחרונה התחלתי לחוש כאבים בעיקר בשן אחת שהינה הקיצונית מבין השיניים על החניכיים השמאליות העליונות. כמו כן, מדי פעם חשתי מעט כאב בשיניים הסמוכות לה, בעיקר בתגובה לקור (מים קרים).
    אמש הכאבים גברו בתחילה באותה שן, ולאחר מכן הכאב עבר לשן אחרת הסמוכה לה, ואז לשן אחרת הנמצאת בחניכיים השמאליות התחתונות.
    לאחר שהלכתי לישון, קמתי באמצע הלילה עם כאבים עזים בעיקר בחניכיים העליונות, מעט בחניכיים התחתונות ומגיעים עד לרכה השמאלית.
    חשוב לציין כי אני סובלת ממחלת הפה והחניכיים "ליכנפלאנוס" ואינני יודעת האם יש קשר גם למחלה זו.
    אשמח למענה בהקדם האפשרי.
    תודות,
    עינת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• תשובה לשאלה דחופה

ד״ר יעקב הורביץ
    01/05/2008

כאבים עזים כפי שאת מתארת נובעים לרוב מדלקת חריפה במוך השן. עליך לפנות לרופא שיניים לקבלת עזרה. יתכן וצריך טיפול שורש באחת השיניים.
    אין קשר בין הבעיה שתיארת למחלת Lichen Planus.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיגה
    נ.
    30/04/2008

שלום, אני בת 32 ויש לי נסיגת חניכיים רצינית כמעט בכל השיניים, אני מצחצחת טוב ומנקה עם חוט אין לי דימום או כאב וזאת בזכות צחצוח עם מי מלח. האם טיפול מאין זה יכול לעצור את ההידרדרות? אגב, במקרה שלי זה תורשתי. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נסיגה

הוספת תגובה

• נסיגה

ד״ר יעקב הורביץ
    30/04/2008

מחלת החניכיים איננה מחלה תורשתית. זו מחלה זיהומית- תגובת הגוף לזיהום הנגרם על ידי חיידקים. אבל הגנטיקה, התורשה, קובעת את תגובת הגוף ולכן הינה בעלת השפעה על מופע המחלה והתוצאות ההרסניות שלו. צחצוח טוב ושימוש בחוט דנטלי בהחלט יכול לעצור את ההידרדרות. עם זאת, אם הבעיה שאת מתארת היא תורשתית בכך שהיא מופיעה בבני משפחה נוספים, כדאי שתיבדקי על ידי מומחה לחניכיים ותמליצי בפני בני משפחתך לפנות גם כן לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת עצם
    פרח
    27/04/2008

ד"ר שלום!
    נאמר לי שעליי לעבור ניתוח של השתלת עצם על מנת שאוכל לעשות שתלים.
    רציתי לדעת כיצד מתבצע ניתוח זה,מה הסיכונים בכך ומהם אחוזי ההצלחה של ניתוח זה
    ומהו בערך המחיר של ביצוע ניתוח זה?

בתודה מראש:)

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת עצם

הוספת תגובה

• השתלת עצם

ד״ר יעקב הורביץ
    28/04/2008

עליך לשאול את הרופא המטפל את כל השאלות המתעוררות אצלך, לרבות אחוזי ההצלחה של הניתוח המומלץ וגם עלותו. באופן כללי, כאשר חסרה עצם לצורך ביצוע שתלים דנטליים אפשר להיעזר בפעולה של השתלת עצם הנעשית על ידי שימוש בעצם מן הגוף עצמו, אשר נלקחת לרוב מעצמות הלסתות או הגולגולת או בעצם מתורם או אף חלקיקי עצם מבקר וחלקיקי תחליף עצם. לעיתים מקבעים את העצם המושתלת באמצעות מסמרים או ברגים. לעיתים משתמשים בממברנות כדי לקבע מתחתיהן את שתל העצם. אחוזי ההצלחה יכולים להגיע עד 95%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה