מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת חניכייםעדי19/06/2008
ד"ר שלום!
אני בחורה בת 24. אף פעם לא סבלתי מבעיות בשיניים או בחניכיים,
במשך זמן מה הרגשתי כאבים כאשר אני אוכלת ושותה. רופא שיניים אמר לי שיש לי נסיגת חניכיים.
הלכתי למומחה חניכיים והוא אמר שזה מצחצוח. וע"י צחצוח נכון אפשר לעצור זאת.
1. האם זה ייתכן כי רק מצחצוח ישנה נסיגה ב7-8 שיניים, יש דרך נוספת לעצור זאת?
2. אסטטית זה מאוד מפריע לי, הבנתי שניתן לעשות השתלה, מה הסיכונים וההשלכות של ניתוח זה? ומה העלויות בתחום זה?
תודה רבה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ21/06/2008צחצוח שיניים חזק, אגרסיבי, תוקפני לשיניים, עלול לגרום לנסיגת חניכיים. כדי לעצור את תהליך הנסיגה צריך לעבור "סדרת חינוך" בהברשה נכונה של השיניים.
השתלת חניכיים יכולה לעזור במקרים רבים של נסיגת חניכיים. הסיכונים בניתוח כוללים נפיחות, שטף דם בלחי ובשפה, אי קליטה של השתל, פגיעה הפיכה ולעיתים קבועה בתחושה בגלל פגיעה בעצב באיזור.
בנושא הטיפול המתאים ביותר עבורך, הסיכונים, סיכויי ההצלחה ועלויותיו עליך לפנות למומחה למחלות חניכיים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסיגת חניכיים
לורן15/09/2009בוקר טוב,
הבעיה שלי היא כזאת,יש לי נסיגת חניכיים אגרסיבית,יש לי רווחים בלסת עליונה,וקצת בתחתונה עברתי הקצעת שורשים פעמיים,טיפולי שיננית,
לפני הנחייתו של רופא החניכיים שלי,אני אמורה לעבור שוב הקצעת שורשים,וניתוחי חניכיים להוספת עצם,
והשאלה היא:כיוון שלי מאוד מפריע הרווח בין השניים,אני רוצה לדעת מהו הטיפול הנכון והמהיר?
האם אפשר לפתור את הרווחים על ידי השתלת חניכיים ולא ניתוח הוספת עצם?
ומה בכלל ההבדל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךלי18/06/2008
זאת אומרת יש מצב שהם יעלמו מעצמם? אולי זה שטף דם? או חלק מדלקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד״ר יעקב הורביץ18/06/2008נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימיםלי16/06/2008
מה זה אומר נימים סגולים בחניכיים והאם זה עובר.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימים
ד״ר יעקב הורביץ17/06/2008לא נתקלתי בתופעה מהסוג שתיארת. אולי כלי הדם הקטנים משתקפים מבעד לרירית ונדמה כאילו צבעם סגול. על כל פנים, צבע סגול בגוף איננו מומלץ. אם הנימים הסגולים לא נעלמים פנה/פני לבדיקה אצל רופא השיניים שלך או אצל מומחה למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל15/06/2008
בת 22, עם דלקת די חריפה בחניכיים עקב טיפול אורתונדטי שעשיתי.
לאחרונה עשו לי ניקוי שיניים והרופאה נתנה לי מי פה דנטליים לכיווץ החניכיים.
האמת שזה לא עשה הרבה ולא הרגשתי שינוי משמעותי..אני מצחצחת לעיתים קרובות פעמיים ביום ואני לא מבינה מדוע הדלקת לא עוברת..
אולי אם תוכל להמליץ לי על מי פה ספציפיים? כי אני כבר מיואשת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד״ר יעקב הורביץ17/06/2008אל ייאוש!!!
מי פה אמנם לא צפויים להביא מזור לבעייתך אבל בדיקת חניכיים וטיפול אצל מומחה לחניכיים עשויים לעזור בהחלט. דלקת חריפה דורשת טיפול הכולל ניקוי יסודי של השיניים, הדרכה בצחצוח נכון ומתאים ובקרה. אם רצית שיניים ישרות ויפות, כדאי להשקיע מאמץ נוסף כדי שגם החניכיים המחזיקות ותומכות בשינייך יהיו בריאות ויפות.
למידע נוסף ולרשימת המומחים לחניכיים תוכלי להעזר באתר:
www.perio.org.il
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים אדומות, וכאב באכילהחווה13/06/2008
ד"ר שלום,
אני בת 38 ואני בטיפול "סד לילה" עקב כאבים במפרק כתוצאה מטיפול אורטודנטי כושל.
כרגע יש לי כאבים בחניכיים העליונות והן גם אדומות (למרות שאת ה"סד לילה" אני מניחה על השיניים בתחתונות).
כשאני אוכלת גם מאוד כואב לי.
חשוב לציין שיש לי שם כתרים בני 8 שנים.
האם זה דלקת חניכיים? או שמא זה קשור לבעיית מפרק הלסת שקיים אצלי?
תודה,
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים אדומות וכאב באכילה
ד״ר יעקב הורביץ14/06/2008יש אצלך הצטרפות מקרים: גם בעיות במפרק הלסת וגם דלקת בחניכיים. שתי המחלות יכולות להתבטא בו זמנית ללא קשר ביניהן.
לכן עליך לטפל הן בבעיית המפרק והן בבעיית החניכיים. פני לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.
לרשימת המומחים למחלות חניכיים תוכלי לגלוש לאתר: www.perio.org.il
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעם מתכתי בפה. מה מקורו?מיכל13/06/2008
שלום רב ד"ר,
יש לי דלקות חניכיים שהולכות ובאות. אני מודעת לזה, רק בגלל שהשיניים,לצערי, מתעקמות
יותר ויותר ושורשי ארבעה שיניים התחילו להיחשף. רציתי לברר, יש לי כתר (על שלוש שיניים) שקיים שנים רבות. לאחרונה, בגלל נסיגת החניכיים, אמר לי רופא, שיש להחליף אותו. בשבועים האחרונים, יש לי טעם ממש מתכתי חזק בפה. האם זה בגלל הדלקת, או בגלל המתכת שבכתרים? האם יש לעשות כתרים ללא מתכת, והאם יש כתרים נטולי מתכת?. אוליי בכלל הטעם המתכתי הוא בגלל הדלקת.אני רוצה לציין, שאני מאוד מקפידה על היגיינה צחצוח אחרי כל ארוחה, קיסמים ולא אוכלת מתוקים. (אגב, לאבי ולאחותי שנים סבלו מדלקות חניכיים. תורשה?).
שבת שלום ותודה,
מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעם מתכתי
ד״ר יעקב הורביץ14/06/2008טעם מתכתי בפה מעיד, לרוב, על דלקת חניכיים. סיבות נוספות, בסבירות נמוכה יותר, הן כתרים וסתימות המכילים מתכת, מחלות כלליות ותרופות אשר תופעות הלוואי שלהן כוללות גם שינויי טעם או טעם מתכתי בפה. כנראה שאת זקוקה לטיפול חניכיים אצל מומחה לחניכיים לפני החלפת השחזור הקיים (הגשר הקיים שנים רבות).
כיום אפשר לבצע גם כתרים נטולי מתכת אבל כדי להחליט מה מתאים במקרה שלך דרושה בדיקה קלינית.
טוב עושה את בהקפידך על הגיינה. אלמלא כן יתכן והרקע התורשתי שלך היה מביא לאבדן כל השיניים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה והמקצועית
מיכל16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחריות ????ירדן10/06/2008
על מי האחריות כאשר כתר קבוע נופל ביום הראשון להדבקתו, עובר הדבקה חוזרת עוד פעמיים נוספות עד שבסופו של דבר הולך לאיבוד? 3 הדבקות ב 3 ימים....
מה עושים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחריות
ד״ר יעקב הורביץ12/06/2008שאלה זו אינה בתחום בו עוסק הפורום. אינטואיטיבית אמליץ שתפני לרופא המטפל. אולי כדאי שתוועצי בפורום רפואת השיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חניכייםלידה08/06/2008
כמעט שנה יש לי שן מושתלת אך עדין לא עוברים כאבים בחניכיים מסביב לשן בזמן ציחצוח או ניקוי במברשת דנטלית. לאחר בדיקת רופא שיניים עברתי ניקוי אצל שיננית ושמתי 10 ימים קורסודיל ג 'ל,
גם זה לא עזר.מה הם הסיבות האפשריות לכאבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2008כאבים מסביב לשן מושתלת עלולים להגרם על ידי רובד חיידקים הגורמים לדלקת מקומית בחניכיים בגלל הרגל ניקוי לא מתאים או התאמה לקויה של הכתר. אפשרות פחות סבירה אך קיימת היא שהשתל אינו תקין והליקוי מתבטא בתחושת כאבים המופיעה רק בצחצוח. פני לרופא השיניים שלך או למומחה לחניכיים לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלות שינייםקלודין08/06/2008
שלום לך
עברתי השתלות שיניים בלסת התחתונה משני צידיה.ונותרו 5 שניים בריאות קדמיות.לאחר השתלה קרה לי משהו מוזר בשניים הבריאות כמו למשל חוסר תחושה ....זזו קצת...זה לא מה שהיה לפני ההשתלה...השאלה שלי אם התופעה הזו בעקבות הטראומה של ההשתלות? או זה מיקריות?
שאלה נוספת מה עלי לעשות בשניים הבריאות להשאיר אותם או לעשות טיפולים נוספים ומהם?
אני מאד חוששת....ממתינה לתשובה לפני שיקחו מדידות לכתרים הקבועים.
תודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלות שיניים
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2008חוסר תחושה בשיניים הקדמיות אחרי השתלות באזורים האחוריים עלול להצביע על פגיעה בעצב הלסת.
כדאי שתפני את השאלה לרופא שביצע את הטיפול.
שאלתך בנושא השיניים הבריאות לא ברורה. אם הן בריאות אין צורך לעשות בהן טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשתלות שיניים
קלודין09/06/2008שלום לך
קבלתי תשובה לגבי שאלתי הראשונה ,ויעצת לי לדבר עם הרופא שביצע את ההשתלות .אמרתי לו כמה פעמים וקבלתי תשובה ממנו חד משמעית אם אני מרגישה את השפה התחתונה זה אומר שאין פגיעה בעצב.ולא התיחס לחוסר התחושה בשניים שלי הקדמיות.כעת מבינה אולי? זו התחמקות מלקחת אחריות על הנזק שנגרם .אם אכן מדובר בפגיעה בעצב....ואם כן ....מה עלי לעשות בקשר לזה?
מודה לך על עזרתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה(ה)שתלות שיניים
ד״ר יעקב הורביץ09/06/2008טיפולים רפואיים נושאים בחובם, יחד עם ריפוי המחלות ופתרון הבעייות, גם חסרונות, תופעות לוואי, סיבוכים וסיכונים. הדבר נכון גם לגבי השתלות שיניים. תופעת הלוואי שתיארת אינה שכיחה אבל אפשרית ולרוב ניתן לחיות עימה. בחלק מהמקרים התחושה חוזרת אחרי כמה חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלות שיניים המשך
קלודין16/06/2008אם אכן היתה פגיעה בעצב ...ניתן לראות בצילום פנורמי???
האם במקרה זה יש מקום לתביעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד״ר יעקב הורביץ17/06/2008לעיתים ניתן להבחין בפגיעה בצילום פנורמי.
באשר לשאלתך בנושא התביעה, ללא כל הנתונים לא ניתן לענות על כך. עליך לפנות לבדיקה ולא להסתפק ביעוץ אינטרנטי. צריך לבחון האם היתה כאן רשלנות בטיפול או שזהו בגדר סיבוך בלבד, והאם חלה פגיעה ממשית בתפקוד כתוצאה מן הבעיה. לא כל הסיבוכים, גם אם הם קשים, מובילים לתביעות, לולא כן אף רופא לא היה מבצע את הטיפול או שמחיר הטיפול היה גבוה ומחוץ להישג ידם של מרבית האוכלוסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעקבות תאונה שעברתי בגיל 13נרי08/06/2008
,נשברו לי שתי השיניים הקדמיות,עברתי טיפולי שיניים קשים מאוד,עשו לי שתי השתלות,בתקופה הראשונה היו לי כתרים זמניים באיכות ירודה ויותר מאוחר "שידרגתי" אותם לכתרים מחרסינה.
כיום מצב החיניכיים ,בפרט באיזור זה,ממש לא טוב,אני מקפיד על היגיינת השיניים,צחצוח נכון וחוט דנטלי,אך זה לא עוזר לי כ"כ,המקום המטופל מתאפיין בכאבים חולפים,נפיחות וצבע חניכיים כהה יותר,אני יכול להבין שהוא "מודלק" ,כמו"כ מידי פעם יורד לי קצת דם מאיזור זה וזה ממש לא נעים.
שאלתי היא:מה ניתן לעשות כדי להשיב את "החיוך הנכון למקומו",האם זה קשור גם לכתרים ה"משודרגים" שאולי כבר לא יושבים כ"כ טוב כמו פעם...
אודה לכם על ההתיחסות לשאלתי,נרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעקבות תאונה
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2008הטיפול בשיניים שנשברו בעקבות תאונה משולב בד"כ מטיפול בשורשי השיניים, טיפול בחניכיים והשלמת הכותרות על ידי כתרים. "החיוך הנכון" הוא שלוב בלתי ניתן להפרדה של חניכיים בריאות ויפות ושיניים בריאות ויפות. אי אפשר להיות יותר מפורט בלי בדיקה של המקרה המסויים שלך.
מצב חניכיים לא טוב, כאבים באים וחולפים, צבע חניכיים כהה, דימום, כל אלו מצביעים על כך שהטיפול הדרוש אצלך רצוי שיהיה משולב: גם טיפול חניכיים כדי לרפא את המצב הדלקתי בחניכיים ואולי לשפר את הצבע הכהה שלהן, וגם טיפול שיניים לפתרון בעיית הכאבים. באשר לטיפול החניכיים תוכל למצוא מומחה למחלות חניכיים שיעזור לך ב: www.perio.org.il.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ניתוח חניכיים - מוזריוסי07/06/2008
אז ככה היתי אצל מומחה חניכיים
וביקשתי לעבור השתלת חניכיים - הרופא אמר לי
שאין שום בעיה והמליץ לי לעשות ניתוח חניכיים על גבי
שני שיניים ששם המצב הכי חמור..
עכשיו הוא אמר לי שיש בערך 70 אחוזי הצלחה והשתלים נקלטים..
מה שמוזר הוא אמר לי שהחניכיים המושתלות יהיו יותר "לבנות"
משאר החניכיים והדבר הזה מקובל בגלל שזה נלקח מאזור אחר (לוע או חיך.. משהו כזה)
ושם החניכיים יותר לבנות משאר החניכיים הרגילות..
שאלתי היא האם ככה זה אמור להיות?! כיאילו באמת בכל ניתוח חניכיים החניכיים
המושתלות יהיו לבנות יותר ? האם זה יהיה אסטתי ?! כי ראיתי תמונות ברשת
שדווקא עשו השתלת חניכיים והחניכיים ממש נראות בדיוק כמו שאר החניכיים ממש שלא שמים
לב שמישהו עבר השתלה.
אני די לחוץ כי אני לא רוצה שיראו פתאום משהו מוזר כזה - כיאילו ממש הבדלי צבע
בין החניכיים ואז זה יראה בכלל לא אסטתי ואני רוצה מההתחלה לעבור ניתוח חניכיים
בגלל שחשוב לי המראה של החניכיים - וחשוב לי שזה יהיה אחיד ולא יורגש.
האם זה ככה בכל העולם או שזה מקרה ספציפי ועליי לפנות למומחה אחר?
תודה רבה מראש על כל תשובה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ08/06/2008השתלת חניכיים לכיסוי שורשים חשופים נעשית בד"כ באמצעות שתל הנלקח מאיזור החיך. בכל מקרה ובפרט כאשר מטרת ההשתלה הינה שיפור האסתטיקה צריך לבחון את אופציות הטיפול, התוצאות הצפויות מהן, הסיבוכים וכן סיכויי ההצלחה. הצג את הבעיה בפני המומחה לחניכיים כפי שהצגת אותה כאן כדי לקבל את חוות דעתו. אם אינך שלם עם ההצעה שקבלת כדאי שתוותר על כך או שתפנה לקבלת הצעות טיפול אצל מומחים נוספים למחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דבר נוסף..לי05/06/2008
האם ייתכן שנפיחות בחניכיים מקנה לחניכיים מראה מכווץ יותר? וברגע שתרד הנפיחות גם מעט מהכיווץ יירד?
ודבר נוסף האם שיננית שניקתה באופן אגרסיבי עלולה לגרום לנסיגה בשן שהייתה ללא נסיגה?
תודה ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף
ד״ר יעקב הורביץ05/06/2008נפיחות המקנה מראה מכווץ? לא נתקלתי בתופעה כזו.
ניקוי אגרסיבי עלול לגרום לנסיגה בשן שהייתה ללא נסיגה. זהו בחלק מהמקרים מחיר שיש לשלם על הטיפול בדלקת החניכיים. הנסיגה והתכווצות החניכיים לאחר הניקוי מתבטאת גם בשיניים בהן לא היתה נסיגה קודם לכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצותלי04/06/2008
שלום ד"ר,
לאחר ניקוי שיניים שעברתי הבחנתי כי חניכיי התכווצו ממש,
האם זוהי תופעה חולפת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצות
ד״ר יעקב הורביץ04/06/2008התכווצות החניכיים מתרחשת כאשר החניכיים הדלקתיים והנפוחים הולכים ומבריאים והבצקת חולפת. התכווצות של ממש מעידה על כך שגם המצב הדלקתי שמקודם היה חמור. יש לקוות שהריפוי שחל יהיה קבוע וגם ההתכווצות תהיה קבועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיית שתלרינה02/06/2008
מהי האינדקציה לדחיית שתל? כלומר, איך ניתן לדעת האם השתל נדחה? אחרי כמה זמן? האם הכאב באיזור הוא הסימן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיית שתל
ד״ר יעקב הורביץ02/06/2008כאשר השתל נדחה אין אינטגרציה בינו לבין העצם. השתל אינו מחובר בצורה מהודקת לעצם וניתן להוציאו בקלות יחסית. רוב מקרי הדחיה מתרחשים במהלך השנה הראשונה מיום ההשתלה. אבדן מאוחר יותר של השתל קורה לרוב מסיבות אחרות כגון דלקת חניכיים ועומס יתר.
הדחייה מתרחשת בד"כ ללא כאבים או שהיא מלווה בכאב קל.
מאחר ומקרי הדחיה נדירים יחסית- מעל 90% מן השתלים נקלטים- יש צורך במעקב אצל הרופא המנתח כדי לאבחן את התופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב לאחר ניקוי אבניתלי01/06/2008
שלום,
לאחרונה אובחנה אצלי נסיגת חניכיים. הייתי אצל פיורודנט ואמר שמצבי גבולי.
אינני יודעת אם הנסיגה היא בגלל הגשר שהיה לי או הצחצוח האגרסיבי. מה שכן כשהורדיו לי את הגרש לפני כמה חודשיים החניכיים היו במצב ממש טוב. אולי זה בגלל המכשיר לשמירת תוצאות שנתן לי האורטודנט?למרות שזה מכשיר עדין?הוא טען בתוקף שהמכשיר לא יגרום לי כל נזק.
בנוסף עשיתי ניקוי אבנית ושבוע לאחר מכן אני סובלת מכאבים ונפיחות בפה.האן זה הגיוני?
אני חוששת להשאר בלי שיניים ואני ממש צעירה.
מה עליי לעשות??הקצאת שורשים??
מצטערת על המוני השאלות אני חשה שאיכות חיי נפגעה.
תודה רבה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר ניקוי אבנית
ד״ר יעקב הורביץ02/06/2008מדבריך אני מבין שהיית בטיפול אצל אורתודונט לצורך ישור שיניים, בנוסף, היית בבדיקה אצל פריודונט אשר אבחן אצלך מחלת חניכיים. באופן כללי, יישור שיניים איננו גורם לנזק לשיניים ולחניכיים אבל אם תהליך היישור מבוצע בזמן שיש דלקת בחניכיים הרי שעלול להגרם נזק לחניכיים: נסיגת חניכיים ואבוד עצם התומכת בשיניים. גורם נוסף העלול לגרום לנסיגת חניכיים הינו הברשת שיניים אגרסיבית.
אם כך הרי שאת זקוקה לטיפול חניכיים. אי אפשר לאבחן את מצבך בפורום זה אבל ככל הנראה הטיפול צריך לכלול כמה מרכיבים: הדרכה ויישום נאות של הרגלי ניקוי שיניים מתאימים וכן סילוק אבנית ואולי גם הקצעת שורשים. במקרה שלך רצוי שהטיפול יבוצע בפיקוח הפריודונט כדי להקדיש תשומת לב גם לטיפול וגם לתופעות לוואי אפשריות כמו רגישות בחניכים ובשיניים במהלך הטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)