מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נסיגת חניכייםאילן09/12/2007
אני בן 26 ויש לי נסיגת חניכיים עקב טיפול לקוי במשך השנים
רציתי לדעת אם יש ניתוח לעצור את הנסיגה ולשחזר לי קו יישור חניכיים בסיסי
תודה ד"ר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ11/12/2007ראה התשובה לשאלתך השניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסים בחניכייםאב09/12/2007
רופאת השיניים מצאה שלבני בן ה-13 שיניים בריאות אבל יש לו כיסים סביב השיניים בעומק 5 מ"מ במקום עד 3 מ"מ, מה שעלול לגרום לו לנסיגת חניכיים. היא הפנתה אותנו למומחה לבעיות חניכיים. המומחה הציע תכנית טיפולית שכללה שישה טיפולים שבועיים אצל שיננית במרפאתו, קורס בן 3 שבועות במקביל של 750 מ"ג טבעציקלין ליום (כגורם אנטי-דלקתי, לא אנטיביוטי), ולקינוח, צילומי רנטגן מפורטים של הפה לשלילת בעיות נוספות ובחינת מצב העצם. הילד קיבל גם מכשיר קיסם רוטט לגירוי יומיומי של החניכיים.
לדברי המומחה, גם כאשר הטיפול מצליח, הוא זמני בלבד, ומצריך, במקרה הטוב, ביקור-חיזוק אצל השיננית אחת לחודשיים שלושה, וקורס של טבעציקלין אחת לשנתיים שלוש, וזאת לכל החיים. מעבר לכך, הפתרון המניעתי היחיד שיכול היה להציע הוא למרוח את החניכיים בווזלין לפני השינה. מחוץ לזה לא קיים לדעתו שום תכשיר (כמו מי פה וכיו"ב) העשוי לשמר את החניכיים.
בפועל, הילד עבר את ששת הטיפולים המומלצים אצל השיננית, אך לא נתתי לו את האנטיביוטיקה במקביל (בגלל תופעות הלוואי) ובסוף הטיפול לא מצאתי לנכון להעביר אותו סידרה של צילומי רנטגן (ראיתי בזה חשיפה מיותרת לאור העובדה שהוא ילד בריא עם שיניים בריאות, מחוץ לבעיית הכיסים). עקב סירובי זה התנער המומחה מאחריותו לטיפול ובזה תם הממשק שלנו איתו. אפילו את העובדה שכיסיו של הילד הצטמצמו בשל טיפולי השיננית הוא פטר כתופעה (שאת שמה איני זוכר) שנראית טוב על פניו אבל אינה מהווה את ההחלמה המבוקשת!
שאלותי:
? האם כיסים של 5 מ"מ עלולים לגרום לבני לנסיגת חניכיים?
? האם תכנית הטיפול שפורטה לעיל היא הסטנדרט המומלץ ברפואת החניכיים? האם לא היה כאן overkill?
? האם אין דרך אחרת מאשר לשעבד את הילד לכל חייו לטיפול זמני מתמשך?
? מה אתה היית ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסים בחניכיים בגיל צעיר
ד״ר יעקב הורביץ09/12/2007האבחנה אצל בנך הינה ככל הנראה סוג של Aggressive Periodontitis.
המחלה מופיעה בערך ב 1% מן האוכלוסיה. לשאלותיך:
אבחנה שלמה ומלאה אפשר לעשות רק בשילוב של בדיקה קלינית וצילומי רנטגן של כל השיניים. מאחר והמחלה הינה אגרסיבית, כלומר עשויה לגרום לאבדן עצם מתקדם ואף לאבדן השיניים במהירות ובגיל צעיר, ככל שהאבחון והטיפול נעשה בשלב מוקדם יותר כן ייטב. בד"כ מומלץ לשלב טיפול מכאני, קרי, ניקוי שיניים, הקצעת שורשים, ניתוחי חניכיים, וטיפול אנטיביוטי. אולם, עיתוי הטיפול יכול להשתנות. אפשר לשלב את הטיפול המכאני והטיפול האנטיביוטי ואפשר לפצל אותם. מקובל שהתוצאות המתקבלות בטיפול משולב טובות יותר אולם אפשר בהחלט לבצע טיפול מכאני, להעריך את התוצאה ורק אז להחליט אם להוסיף גם טיפול אנטיביוטי. למרבה הצער, הנטיה למחלת החניכיים טמונה בתגובת הגוף לחיידקים וזו לא משתנה בעקבות הטיפול. לכן יש צורך בטיפול תחזוקתי ומעקב מתמשך כל החיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעתי
מור23/03/2011בתור מישהי שסובלת מכיסים כבר שנים, כמעט איבדה שן בגלל זה ומסתובבת עם נסיגות חניכיים מכוערות לגמרי (ואני רק בת 24) המלצתי היא - תשקיעי.
בעיית הכיסים עלולה לגרום לנסיגה, לבעיות דנטליות אחרות, לתזוזת שיניים.
חיוך הוא המתכון לבטחון עצמי. אל תתני לבן שלך לאבד את הביטחון שלו בעצמו.
הצילומים הם הכרחיים על מנת לדעת את מצב הילד, הבדיקות התקופתיות הן המתכון למנוע את ההחמרה שממנה אין דרך חזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתלת עצם + ממברנהירדן07/12/2007
עקב כירוגיה אנדודונטלית הומלץ לי עלהשתלת עצם, כדי שלא יווצר שקע באיזור וכן בגלל דלקת שהייתה וספגה את העצם, כמובן שבאמצע טיפול אין הרבה אפשרויות בירור והסכמתי לכך - כי זה נראה הגיוני ונכון.
הרופא השתמש ב Bio-Oss כעצם מלאכותית וב TutoDent כממברנה
רציתי לשאול לדעתכם הן לגבי ההצעה, מידת חשיבותה וטיב החומרים...
למרות שכבר זה בוצע - חשוב לי לדעת, עוד בטרם אלך להוריד תפרים....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת עצם + ממברנה
ד״ר יעקב הורביץ09/12/2007הרופא המתאים לענות על שאלתך, ובפרט לגבי ההצעה ומידת חשיבותה הוא אנדודונט (מומחה לטיפולי שורש). עם זאת, השתלת עצם נעשית תכופות על ידי רופא חניכיים, לכן אוכל לומר שהחומרים שציינת מקובלים בשימוש וההצעה נראית סבירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבחירה הייתה מושכלתנויה07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
לבצע אמפוטציה ולא עקירה
נויה07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק הזמן יתן תשובה לשאלה זו.
ד״ר יעקב הורביץ07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמפוטציהנויה07/12/2007
איך ואחרי כמה זמן יודעים אם הצליחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפוטציה
ד״ר יעקב הורביץ07/12/2007מטרת האמפוטציה היא לשמר כותרת של שן טוחנת עליונה במצב תפקודי עם אחד או שניים משלושת השורשים שלה. סיכויי ההצלחה לטווח של 10 שנים מגיעים, לפי מחקרים שונים עד ל 40%. כישלון נובע לרוב משבר של אחד או יותר מן השורשים הנותרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לדלקתנורית05/12/2007
נראה לי כי מתפתחת לי דלקת מתחת לכתר בחניכיים העליונות. האם שטיפות מי מלח מספיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לדלקת
ד״ר יעקב הורביץ07/12/2007אם הכוונה לדלקת בחניכיים שמסביב לכתר הרי ששטיפות במי מלח עשויות לעזור בהקטנת הבצקת הנוצרת ברקמות אך לא לרפא את הדלקת. כדאי להיעזר ברופא שיניים רופא חניכיים או שיננית כדי ללמוד איך לנקות את כל שולי הכתר, בכל היקף השן, בצורה טובה. אם מקור הדלקת אינו בחניכיים אלא בשן, ודאי ששטיפות במי מלח לא יפתרו את הבעייה ועליך לפנות לרופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםלאה03/12/2007
האם קיימת אפשרות לחום גוף כתוצאה מדלקת בחניכיים או בשן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
ד״ר יעקב הורביץ07/12/2007האפשרות לעלית חום הגוף כתוצאה מדלקת בחניכיים או בשן הינה נדירה אך אפשרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין28/11/2007
שלום,
אני בת 22 ואני סובלת זה שנים מדלקות חניכיים בלתי פוסקות.
הדלקת מופיע תמיד באותו מקום = מתחת לשיניים המונחות בקו אנכי לאף.
(מעל לסנטר) אז מהי בעצם הדרך היעילה ביותר לטפל בדלקת חניכיים?לפעמים אני משתמשת במי פה ובאותו רגע הם באמת מפיגים את הריח הרע, אך אחרי פחות מכמה שעות הריח חוזר באותו המקום רק בעוצמה יותר גדולה. לכן הפסקתי להשתמש במי פה.
מדוע מי פה גורמים לריח מהמקום המודלק להיות יותר דומיננטי?
והאם מי מלח עשויים לטפל בבעיה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכײם
ד״ר יעקב הורביץ29/11/2007get professional advise as soon as possible
for a list of periodontists:
www.perio.org.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל המלצה על רופא למחלותרותי26/11/2007
חניכיים באיזור חיפה
תודה מראש
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופאים מומחים למחלות חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ27/11/2007לרשימת המומחים אפשר לגשת לאתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה:
www.perio.org.il* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםשני25/11/2007
איך מטפלים בדלקת חניכיים??
כי אני מצחצחת פעמיים ביום ושותפת את הפה עם מיי פה ואני לא רואה שום תוצאות.
יש לציין שאני כבר יותר מחודשיים וחצי משתמשת.
הדקלת נוצרה בתחילה של עישון, זילזול בשיניים וכו'.
עכשיו השיניים שלי הם דיי צהובות בגלל זה כי לפני הדלקת הכל היה לבן ומבריק..
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ25/11/2007מידע על דלקת חניכיים והטיפול בה אפשר למצוא באתרים הבאים:
www.perio.org.il
www.perio.org
בנוסף, אפשר לפנות למומחה לחניכיים. את רשימת המומחים לחניכיים תוכלי למצוא באתר:
http://www.perio.org.il/?CategoryID=206&ArticleID=208* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת חניכייםנועה24/11/2007
1. האם לסטרס ומצב נפשי השפעה על דלקת חניכיים ?
2. האם למחסור רציני בויטמין D השפעה על שיניים וחניכיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים ומצב הגוף והנפש
ד״ר יעקב הורביץ25/11/20071. אין ממצאים הקושרים את המצב הנפשי למצב החניכיים באופן חד משמעי אולם קיימות עדויות לכך שבמצבי דחק (סטרס) יכולת הגוף להתמודד עם המזיקים, לדוגמא, חיידקי מחלת החניכיים, יורדת.
2. טרם בוצע מחקר בו נבדק ישירות הקשר בין ויטמין D, סידן ומחלת חניכיים אולם כבר נמצא שחוסר בויטמין D ובסידן כרוך בעליה בתגובה הדלקתית בחניכיים ובעקיפין גם במחלת חניכיים ואובדן עצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע מוגלתי בחניכייםנעמי21/11/2007
שלום!
יש לי בחניכיים מעל לשן הקדמית מן פצע שמתמלא כל הזמן במוגלה.הרופא אמר שחייבים לטפל בזה. השן עברה בעבר טיפול שורש, והפתרון של הרופא זה לעשות טיפול שורש חדש ואז להוציא את כל האזור שבו נוצרת המוגלה מתוך החניכיים ולהשתיל במקום האזור הזה עצם. לפי מה שהוא אמר ההשתלה עלולה לא להצליח ואז חייבים לעקור את השן ולהשתיל חדשה. ואם לא אטפל בה, האזור שמייצר מוגלה עלול להתפשט לשיניים הקרובות...
האם יש אפשרויות אחרות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע מוגלתי בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ21/11/2007הניחוש המלומד מתיאורך הוא שקיים תהליך דלקתי שמקורו בשן. על כן הציע הרופא לבצע טיפול שורש חוזר. הצלחת הטיפול תתבטא בהיעלמות הפצע המוגלתי וכן במראה תקין בצילום רנטגן שיבוצע כשישה חודשים לאחר מכן. באשר להמשך הצעת הטיפול, קרי, להוציא את כל האזור ולהשתיל עצם, כדאי להמתין ולראות את תוצאת טיפול השורש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי פה decapinolאורית20/11/2007
ד"ר שלום ,
שתי שאלות לי אליך:
1) האם השטיפה הנ"ל יעילה במניעה וטיפול בנסיגת חניכיים , כמו כן האם זה בסדר להשתמש בה באופן קבוע
2) יש לי כתר קרוב ל10 שנים ( אני בת 31) ומסביבו החלה נסיגה קלה, האם מומלץ להחליף את הכתר?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי פה דקפינול
ד״ר יעקב הורביץ21/11/20071. השטיפה הנ"ל יעילה בהפחתת דלקת בחניכיים (gingivitis) כאשר היא מתוספת לניקוי שיניים באמצעות מברשת שיניים וחוט דנטלי. בהתווית התכשיר אין עדות לכך שהשטיפה יעילה במניעה וטיפול בנסיגת חניכיים. זה בסדר להשתמש בה באופן קבוע.
2. אם רופא השיניים שלך מצא שהכתר תקין ואין הפרעה אסתטית, הרי שלא מומלץ להחליף את הכתר. כמובן שאם קיימת בעייה רפואית הקשורה לשן או אם נסיגת החניכיים הקלה שחלה מסביב לכתר מהווה בעייה אסתטית, יש לשקול החלפת הכתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינטזה של התמחויותירדן19/11/2007
בעקבות חשד לסדק בשורש הופנתי לאנדודנט שהמליץ שכירוג יבצע אמפוטציה אח"כ אמר שעדיף שפריודנט יבצע את הפרוצדורה
התבלבלתי לגמרי
פניתי לחוות דעת נוספת... רופא שיניים כללי הפנה אותי לאנדודנט שיבצע אקספלורציה ובמידת הצורך יעשה אף את האמפוטציה כששאלתי מדוע לא מומחה חניכיים נאמר לי שגם אנדודנט יכול לבצע זאת והרי במילא הפריודנט יבקש מהאנדודנט לאטום את השורש טרם כריתתו
בקיצור התבלבלתי עוד יותר
מומחה לשיקום הפה בכלל אמר שעדיף לעקור
לבצע הרמת סינוס ושתל
איך יוצאים מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשורש
ד״ר יעקב הורביץ20/11/2007מגיפת סדקים פשטה בין שואלי הפורום!
כדי לעשות סדר בבלגאן יש לציין שבמקרים רבים אפשר לראות את הסדק רק בניתוח אקספלורטיבי. דעתי הבלתי אובייקטיבית בעליל הינה שניתוח אקספלורטיבי מסוג זה רצוי שייעשה על ידי הפריודונט.
תרשים זרימה אפשרי הוא: רופא השיניים הכללי מאבחן חשד לסדק, מפנה לפריודונט לבדיקה וניתוח אקספלורטיבי. במהלך הניתוח אפשר לקטוע את השורש או לעקור את השן, הכל לפי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע?
ירדן25/11/2007סליחה שאני חוזרת ושואלת ותודה על תשובותייך - אני מקווה שאני לא יותר מידי מטרידה...
רציתי להבין מדוע עדיף רופא חניכיים שיעשה את הפרוצדורה הזו ... כיוון שרופאים שונים טוענים אחרת.. כל אחד מהמקום שממנו בא... (ונסה ככל שתוכל להיות אובייקטיבי...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע
ד״ר יעקב הורביץ25/11/2007למומחה למחלות חניכיים (זהו תואר המומחה כפי שניתן על ידי משרד הבריאות) הידע הדרוש לטיפול בחניכיים, כולל טיפול כירורגי בחניכיים. זהו אחד היתרונות בטיפול כירורגי כזה דוקא אצל מומחה למחלות חניכיים. עם זאת אין מגבלה חוקית לכל רופא שיניים לבצע פעולה זו וגם למטופל אין חובה להיעזר דוקא בשירותיו של מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "שן אבודה"אורית19/11/2007
כמומחה לחניכיים מתי ובאיזה תנאים תגדיר את השן כ"אבודה" ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן אבודה
ד״ר יעקב הורביץ19/11/2007שן אבודה היא שן שלא ניתן לשמר ו/או לשחזר ו/או לשפר את התפקוד שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)