מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חניכיים וכתמיםכרמי18/11/2007
סבלתי שנים מעששת ומשיניים לא הכי נקיות ויפות. לאחרונה התחיל להתפתח אצלי מן כתם סגלגל על החניכיים באחד הצדדים. מה זה עלול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים וכתמים
ד״ר יעקב הורביץ19/11/2007זה הזמן לפנות לבדיקה אצל רופא שיניים. אין אפשרות לאבחן בעיות מסוג זה באמצעות שאילתות בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מכיר את דר.ערן פרונט מומחה בתחוםרותי16/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אולי - ערן פרמון ???
ירדן20/11/2007חמד של אדם
סבלני וסובלני
שווה ללכת להתרשם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות חניכייםסתו14/11/2007
שלום,
אני בהריון בשבוע 15 ומאתמול החניכיים התחתונות נפוחות לי, בעיקר מימין. לציין כי בצחצוח הבוקר היה דימום, וכן שאני נוטלת תרופות מדכאות מעק חיסון.
מה עלי לעשות ע"מ להקטין את הנפיחות (והסבל?).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בחניכיים בהריון
ד״ר יעקב הורביץ16/11/2007בתקופת ההריון סימני דלקת החניכיים חמורים יותר בגלל השינויים ההורמונליים. לכן יש להקפיד הרבה יותר על שמירת רמה גבוהה של ניקיון השיניים. מומלץ לפנות ללא דיחוי לרופא שיניים/רופא חניכיים לבדיקה וקבלת הדרכה איך לנקות את השיניים (הדרכה בגהות הפה), וסילוק אבנית. בנתיים נסי שטיפות במי מלח פושרים וכן במי פה המכילים כלורהקסידין (קורסודיל, תרודנט, לייסר וכיו"ב).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגנוזה של השןירדן13/11/2007
איך יודעים מראש אם לשן יש פרוגנוזה טובה או לא?
באופן תיאורתי אם יש טיפול שהוא אפשרי והוא מבוצע כהלכה - הבעייה אמורה להפתר -
כך למיטב הבנתי...
כלומר - נניח שיש לי סדק בשורש של שן טוחנת עליונה והשורש הסדוק יכרת אזיי מדוע צריך לחשוב על הפרוגנוזה... הפעולה לא תפתור את הבעייה
אם הייתה פיסטולה וכעת איננה זה אומר שכבר אין דלקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגנוזה של שן
ד״ר יעקב הורביץ13/11/2007הפרוגנוזה יכולה לעזור להחליט האם לבצע טיפול או לעקור את השן. בנוסף, הפרוגנוזה נכונה לטיפול אפשרי המבוצע כהלכה. ישנם טיפולים המבוצעים כמיטב יכולתו של הרופא וסיכויי ההצלחה שלהם, כלומר, הפרוגנוזה, בינוניים. כזה הוא טיפול כריתת שורש. הפרוגנוזה לשן אחרי כריתת שורש שבוצעה כהלכה הינה בינונית.
בבואך לבדיקה אצל מומחה לחניכיים בנושא השן, אפשר לשאול אותו מה הפרוגנוזה לשן וכיצד הגיע אליה. כדאי גם לבחון מה רצונך בקשת שבין ביצוע כל טיפול אפשרי ללא התחשבות בזמן וכסף לבין ביצוע טיפול מהיר וזול. לפעמים לאנשים שונים מתאימים טיפולים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההחלטה קשה...
ירדן13/11/2007מקריאה בפורום זה ואחרים הבנתי שאמפוטציה המבוצעת כראוי יכולה ב 90% לשרוד בפה לתקופה של 10 שנים... בעיניי זו הצלחה כבירה מול עקירה....
איך אתה מגדיר בינוני?
כסף זה שיקול שפחות חשוב בעיניי
זמן - חשוב מאוד - כי אינו מצוי אצלי בשפע...
סיבוכים אפשריים - אני רוצה מימינום סיכוי... (שקיימים באופציה השנייה של עקירה הרמת סינוס ושתל)
מדובר בשן 26 שהיא לצערי גם האחרונה שנותרה לי במשנן...
השן כבר "משוקמת" - עברה טיפול שורש מבנה וכתר
ודעתך כעת - מהי ?
ותודה מכל הלב על סבלנותך וסובלנותך....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטה קשה
ד״ר יעקב הורביץ13/11/2007באופן כללי, הפרוגנוזה לשן שעברה טיפול שורש, מבנה וכתר ואח"כ כריתת שורש הינה בינונית (70%) ולא גבוהה (90%).
עם זאת, לטעמי, מוטב להצטער על מה שעשית מאשר על מה שלא עשית. אפשר לעקור אחרי כריתת שורש אבל אי אפשר לבצע כריתת שורש אחרי עקירה. לכל היותר, תוכל להצטער על כך שבוצעה כריתת שורש לחינם. ומה אומר על כך מומחה החניכיים שבדק אותך? כדאי לשמוע מה יותר כדאי לדעתו ואם אכן "שווה" לבצע כריתת שורש ולא לעקור את כל השן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמלצה לאמפוטציה היא מאנדודנט
ירדן14/11/2007אך 4 רופאי שיניים כללים + מומחה לשיקום הפה המליצו לעקור...(את כל השן )
כיוון שהשן אינה מציקה לי ודעותי כדעותייך (אהבתי את הגישה של : לעקור אפשר תמיד..) אני עדיין מסתובבת עם הבעייה (כמעט 3 חודשים)
מה שמציק לי זה המחשבות האם נספגת לי העצם והאם יש סיכוי לדלקת באיזור שעלולה להתפשט גם למקומות אחרים...
בעייה נוספת היא שגם אם אני כבר יודעת מה צריך לעשות אני לא מוצאת מי שיעשה זאת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה לאמפוטציה
ד״ר יעקב הורביץ14/11/2007על זה ניתן לומר: יגעת ומצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלוואי ויכלתי לאמר "מצאתי"
ירדן16/11/2007כמה מיקום מגורים גיאוגרפי יכול להשפיע...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך למצוא מומחה לחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ16/11/2007נסי להיעזר ברשימת המומחים המופיעה באתר האיגוד הישראלי לפריודונטיה ואוסיאואינטגרציה.
http://www.perio.org.il/?CategoryID=209* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה40% או 74% הצלחה
ירדן07/12/2007תשובתך מהיום לא תואמת לתשובה הנוכחית
היכן מקור הטעות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובה שניתנה ל"נויה"
ירדן07/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
ד״ר יעקב הורביץ09/12/2007התשובה משתנה במחקרים שונים לתקופות זמן שונות. ההצלחה לטווח של 10 שנים מגיעה ככל הנראה עד 40%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחות שנים יותר אחוזים?
ירדן09/12/2007די הסתמכתי על הידע שהפגנת כאן לא אחת כאשר דיברת על 70% ומעלה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשנים ואחוזים
ד״ר יעקב הורביץ11/12/2007אני הייתי מעדיף לשמר בפי שן גם לתקופה של פחות מעשר שנים גם אם סיכויי ההצלחה ל 10 שנים אינם 90% או אפילו 70% . אבל זו הרגשה אישית בלבד. גם טיפולים אחרים, כמו שתלים או גשרים, אינם מבטיחים הצלחה מלאה לתקופות של 10 שנים ומעלה. אפילו בטווח של שנה אין 100% הצלחה, קל וחומר בתקופות ארוכות יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb
m24/03/2011c
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהe
m24/03/2011f
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהh
m24/03/2011i
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהk
m24/03/2011l
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהn
m24/03/2011o
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהq
m24/03/2011r
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהt
m24/03/2011u
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהw
m24/03/2011x
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהz
m24/03/20110
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה2
m24/03/20113
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה5
m24/03/20116
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה8
m24/03/20119
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהb
m24/03/2011c
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהe
m24/03/2011f
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהh
m24/03/2011i
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהk
m24/03/2011l
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהn
m24/03/2011o
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsfdgsdfg
m24/03/2011sdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsdfg
m24/03/2011sdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsfgsdfg
m24/03/2011sdfgsdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהfg
m24/03/2011f
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdf
m24/03/2011dfgdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsdfgdsfg
m24/03/2011sdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsdfgdsfg
m24/03/2011sdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsdfgsdfg
m24/03/2011sdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsdfgsdfg
m24/03/2011sdfgsdfgsdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsdfg
m24/03/2011sdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהf
m24/03/2011fg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהdfghdfghdfgh
m24/03/2011dfhdfhd
m24/03/2011sdfg
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפואה שמרנית או חדשנית...ירון09/11/2007
רציתי לדעת מה הגישה שלך כמומחה לחניכים...
האם יש לך נטיה לשמרנות ולנסות כל דבר המסוגל להציל את השן או שלדעתך חדשנות היא עדיפה וכשנוצרת בעייה קצת מסובכת הנטייה היא לעקור את השן וללכת על אופציית השתלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואה שמרנית או חדשנית
ד״ר יעקב הורביץ09/11/2007כל מקרה לגופו. את השיניים שלנו כדאי לשמור. השאלה היא כמובן היכן הגבול בין שימור לעקירה וחיפוש פיתרון חלופי. למרבה המזל יש כיום כלים ברשות רופא החניכיים המיועדים לשמור, ולשמר את השיניים. מנגד, או אולי כהשלמה, קיימים גם פתרונות טובים, חלקם חדשניים ואף נועזים, להשלמת שיניים חסרות במקרים בהם חסרות שיניים ו/או העצם התומכת בשיניים. כמו בחיים בהם הדברים נעים כבמטוטלת, כך גם ברפואת השינים והחניכיים. בעבר הרחוק היתה נטיה להשלים עם אבדן השיניים, אח"כ רצון להלחם על כל שן ושן, אח"כ המחשבה האאופורית על כך שהשתלים הם פתרון הקסם והתחליף המושלם לשיניים, והיום, הידיעה שכל תחליף מעשה ידי אדם, כזה הוא: מעשה ידי אדם, עם גאונותו ומגבלותיו הדרים בכפיפה אחת.
כשנוצרת בעייה מסובכת כדאי לעשות סיעור מוחות בין הפציינט והרופא ולפעמים לשתף עוד גורמים, ולבסוף להחליט את ההחלטה המתאימה ביותר לאותו המקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם המיסקציה = כריתת שורש אחד?חגית09/11/2007
יש לי בלבול קטן : בעקבות חשד לסדק בשורש ובגלל רצוני לשמור על המשנן הציעו לי לכרות שורש MB (האם יש משמעות לשורש הנכרת?) - אני מתבלבלת בין המושגים כי יש המתקנים אותי ואומרים שהמיסקציה זה לא קיטוע השורש...
רציתי גם לדעת מי עדיף לי מומחה לחניכיים או כירוג - ונניח שפותחים את החניכיים האם יכולה להתגלות בעייה אחרת ולא סדק? ואז למומחה יהיו גם הכלים והידע לעשות זאת טוב ?
האם הגישה המלומדת בהתמחות היא שמרנית המנסה לשמור על השיניים או שיש נטייה לחדשנות בעקבות פרוגנוזה טובה יותר עם שתלים?
לתשובותייך, מראש אודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המיסקציה
ד״ר יעקב הורביץ09/11/2007תשובה פשוטה לשאלה מסובכת.
המיסקציה= חיתוך לשניים. לשיניים הטוחנות העליונות יש שלושה שורשים. לכן ככל הנראה הכוונה במקרה שלך היא כריתה של אחד משלושת השורשים. במקרה זה, השורש ה- mesiobuccal, MB.
באשר לשאלתך השניה- העדפתי הלא אובייקטיבית בעליל היא מומחה לחניכיים. הכי חשוב, שרופא השיניים שלך הוא כזה בו את יכולה לתת אמון.
השמרנות והחדשנות, רצוי שידורו בכפיפה אחת. לכל פתרון יש את מקומו. גם לשימור השיניים וגם לשתלים דנטליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שיניי בינה-דלקת חניכייםכלנית07/11/2007
שלום רב,
אני בת 35 ולפני כ-3 שנים התחלתי לסבול מכאב-לחץ בחניכיים מלווה בתחושה שהשיניים נדחפות החוצה. לפני כ-5 חודשים הופיעה דלקת והשיניים החלו להתנדנד לסרוגין ב"טיקים" קלים, כמו כן קיימת אצלי נסיגת חניכיים עקב צחצוח אגרסיבי.
רופא החניכיים המליץ על עקירת 4 שיניי הבינה שלי ואמר שהן אלו הגורמות ללחץ והכאב ודוחפות את שאר השיניים, הוא גם המליץ על הקצאות עבור הכיסים.
שאלתי היא האם באמת עקירת שיניי הבינה (2 מהן כלואות) הכרחית להבראת החניכיים, האם שיניי בינה שהחלו לבקוע לפני 20 שנה והן תקינות לחלוטין הן גורם למחלת חניכיים ואף יכולות לגרום לנשירת שיניים?
לתשובתך האדיבה והמהירה אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שיני בינה ודלקת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ07/11/20071. האם באמת עקירת שיניי הבינה (2 מהן כלואות) הכרחית להבראת החניכיים?
אם אובחנה דלקת חניכיים, אבדן עצם וכיסים בטוחנות השניות, עקירת שיני בינה עשויה לעזור להבראת החניכיים בסמוך אליהן, כלומר בצד האחורי של הטוחנת השניה.
2. האם שיניי בינה שהחלו לבקוע לפני 20 שנה והן תקינות לחלוטין הן גורם למחלת חניכיים ואף יכולות לגרום לנשירת שיניים?
החיידקים המצטברים על פני שטח השיניים- רובד חיידקים, פלאק- הם הגורמים למחלת חניכיים. מיקום לא תקין של שיני בינה עלול להקשות על רמה נאותה של תחזוקת השן והחניך ולהצטברות של רובד חיידקים בסביבתם ובכך לתרום תרומה הרסנית לעצם התומכת בשיניים הטוחנות השניות, אלו הקרובות לשיני הבינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים מסביב לכתראושר06/11/2007
צבעם אדם יותר, כבר כמה שנים. אני שוטפת את הפה עם מי מלח מידי פעם. זה לא כואב בכלל רק השאלה : האם זו דלקת קטנה או מסיבה אחרת? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים מסביב לכתר
ד״ר יעקב הורביץ06/11/2007צבע אדום= דלקת. זו ככל הנראה דלקת.
צבע החניכיים צריך להיות ורוד בהיר.
חיידקים בשולי הכתרים, בקרבת החניכיים, גורמים לדלקת בחניכיים ולמראה חניכיים אדמומי.
היוועצי ברופא השיניים שלך או ברופא חניכיים לקבלת רעיונות כיצד לטפל בדלקת; הברשה וניקוי נכון יכולים לעזור. לעיתים הבעייה מחמירה בגלל תגובה אלרגית לחומרי הכתר ויש צורך בהחלפתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיגת חניכייםמ.04/11/2007
שלום ,
אני מקפיד לבצע ניקוי אבנית אצל שיננית
אחד לשלושה חודשים אבל דלקת החניכיים לא חולפת
התחלתי להשתמש במי פה "תרודנט" ואני חש בשיפור ניכר ,
בעלון המצורף כתוב כי לדלקת חניכיים מומלץ להשתמש בתרודנט בוקר וערב כחודש ימים ,
אבל שמעתי שמותר עד 10 ימים להשתמש בתרודנט ,
כמה ימים באמת מותר להשתמש בתרודנט ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיגת חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ05/11/2007בספרות המחקרית לא ידועה הגבלה על השימוש בשטיפות פה המכילות כלורהרסידין, דוגמת תרודנט. עם זאת, תופעת הלוואי של צביעה חיצונית של השיניים, המופיעה ב 30% מהמשתמשים, מתגברת עם העליה במשך השימוש בשטיפה. זו אחת הסיבות מדוע מומלץ להשתמש בשטיפה זמן מוגבל. הצביעה, כמובן, ניתנת להסרה בעת ניקוי השיניים.
אם הנך מקפיד לבצע ניקוי שיניים אחת לשלושה חודשים ובכל זאת דלקת החניכיים לא חולפת, פנה לבדיקה אצל מומחה לחניכיים. הניקוי הסטנדרטי מתאים אמנם לכ 80% מן האוכלוסיה אך יתכן ואתה שייך ל 20% האחרים הזקוקים לטיפול אצל מומחה לחניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירה של אחד משורשי השןחגית01/11/2007
בעקבות חשד למעלה מסביר לסדק בשורש ( אי הוודאות באבחון מוציאה אותי מדעתי) הוצע לי לבצע טיפול אקספלורטיבי עם אופציה של עקירת השורש MB בלבד, נאמר לי שהסיכויים הם לא ודאיים אך זה עדיף מלעקור ישר את השן...
רציתי בבקשה לשאול:
1. מהם סיכויי ההצלחה בטיפול זה?
2. אחרי כמה זמן ניתן לדעת שהטיפול הצליח?
3. כיצד מבוצעת פעולה זו - דרך השורש או דרך החניכיים?
4. מה קורה מבחינת הנזק לחניכיים, אם פעולה זו נכשלת ואז צריך ללכת על אופציית השתלים?
כיוון שזו השן הטוחנת היחידה שנשארה לי במשנן, אני מנסה לשמור עליה...
האם כדאי לי ?
מראש, לתשובתכם אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירה
ד״ר יעקב הורביץ02/11/2007התשובות להלן מתייחסות להצלחה של טיפול אקספלורטיבי עם עקירת השורש הMB בלבד, לשמר את השן מתפקדת וללא סימני בעיות/כאבים למשך שנתיים.
1. סיכויי ההצלחה סבירים.
2. במהלך הטיפול ניתן לדעת אם אפשר להשאיר את השן או לעקור אותה.
3. הפעולה מבוצעת באמצעות ניתוח חניכיים.
4. הנזק לחניכיים מינימאלי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבולבלת
חגית02/11/2007כלומר במקרה הטוב השן תחזיק עוד שנתיים מעמד ואז אצטרך להתחיל את תהליך הרמת הסינוס השתלת העצם והשתלת ה"דיבלים" לשיניים... :(
מה פירוש המילה אקספלורטיבי?
מהו שורש MB?
כאשר אתה אומר סיכויים סבירים... למה כוונתך?
אם הייתי מתלבט לגבי שן כזו אצלך בפה - מה היית עושה? ( מדובר בשן 26 אשר הינה אחרונה במשנן...)
אנוכי בת 44 - אם זה משנה ובריאה בדרך כלל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת הבילבול
ד״ר יעקב הורביץ03/11/20071. עתיד השן שלך אינו ידוע לי . אם השארת השן לשנתיים אינה מקובלת עליך הפתרון הוא עקירת השן.
2. אקספלורטיבי פירושו ששייך או קשור לחקירה, לגילוי, לגישוש.
3. שורש MB הוא אחד מהשורשים בשן טוחנת עליונה.
4. סיכויי הצלחה סבירים הם כ 74%.
5. הייתי משתדל לשמר את השן לתקופה של שנתיים ואז נראה.
6. איחולי עד 120 בבריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על נחמדות, סבלנות וסובלנות....
חגית05/11/2007כנראה שאלך על זה... אני מניחה שעליי לפנות לכירוג פה ולסת עם נשמה שמרנית !
שמתי לב שהמדיניות המאוד רווחת היא לעקור וללכת על אופציית השתלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ד״ר יעקב הורביץ05/11/2007בחרי בכירורג פה ולסת או במומחה לחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי הצלחה
ירדן11/12/2007גם כאן מצויין 74% למה כעת אתה מדבר על 40%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי הצלחה
ד״ר יעקב הורביץ11/12/2007הצלחת כריתת שורש שן מושפעת מגורמים רבים: מצב השן, איכות טיפול השורש, כוחות הסגר והלעיסה, מצב החניכיים, סוג השיקום (סתימה, מילואה או כתר) ואיכותו. ככל שעובר זמן רב עולים הסיכויים לבעיות בשן (שברים בשורשים, כשלון טיפול השורש, עששת וריקבון, שבר בשיקום, בעיות חניכיים) וסיכויי ההצלחה יורדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטה בחניכיים (פיסטולה?)ירדן30/10/2007
מה יכולות להיות הסיבות לכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטה בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ30/10/2007פיסטולה בחניכיים מנקזת לחלל הפה את תוצרי הדלקת ויכולה להופיע כתוצאה מדלקת סביב חוד השן או כתוצאה מדלקת בחניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון סדק בשורשירדן30/10/2007
כיצד מאבחנים סדק בשורש? - הרי משנתגלה יש לעקור את השן ועל מנת להימנע מכך חובה שהאבחנה תהיי חד משמעית! או שלדעתך כן יש טיפול לסדק בשורש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדק בשורש
ד״ר יעקב הורביץ30/10/2007האבחנה הינה חד משמעית כשניתן לראות את הסדק. לעיתים אין אפשרות לראותו אלא בניתוח ואבחנה כזו במהלך הניתוח משמעותה שצריך לעקור את השן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמומחה חניכיים
ירדן11/11/2007במקרה ותגלה סדק לא תנסה ראשית לעקור את השורש הסדוק...
הרי את השן אפשר תמיד לעקור.
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמומחה חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ13/11/2007התשובה המלאה יכולה להנתן רק אחרי בדיקה ולא באמצעות הפורום. על כן מומלץ שתפנה/י לבדיקה אצל רופא שיניים או מומחה לחניכיים. כדאי לשקול מהו מצבה של השן, לרבות ממדי הרס השן, מצב החניכיים מסביב לשן,סיכויי השן לתפקד לאחר הטיפול, עלות הטיפול וכן מהו רצונך, האם לנסות כל דרך אפשרית להציל את השן ללא התחשבות בזמן, ומחיר או להעדיף טיפול קצר ומהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים ואוזנייםנירה29/10/2007
שלום,
יש לי בעיה מוזרה (או שלא).
בכל פעם שיש לי כאבים באוזן יש לי גם כאבי חניכיים.
אני לא יודעת מה הקשר ומה גורם למה. לעיתים יש דלקת באוזן לעיתים לא (או שהיא עמוק בפנים אבל ממש לא נראית והקיסם יוצא יבש ).
רציתי לשאול האם יש קשר בין הדברים?
האם דלקת מהחניכיים יכולה להגיע לאוזן ולהיפך?
תודה רבה על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים ואוזניים
ד״ר יעקב הורביץ30/10/2007לא ידוע לי על קשר בין שני האיברים שציינת.
לפעמים, כאשר יש דלקת בסינוסים, סינוסיטיס, מופיעים כאבים בשיניים בלסת העליונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזילהנירה29/10/2007
שלום
לא בטוח אם זה הפורום הנכון אם לא - תפנו אותי בבקשה - למתאים.
הבעיה שלי שבזמן שינה נוזל לי מים מהפה. לפעמים אני מתעורר מזה.
אני יודע שאני ישן עם פה פתוח (יש לי שיניים קצת בולטות)
רציתי לדעת אם התופעה מוכרת אצל מבוגרים, ממה היא נובעת, האם יש דרך לטפל בזה?
(אני יודע שזה קיים גם אצל בני המשפחה).
לתשובתכם אודה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK30/10/2007לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=66 id=link]אורתודונטיה - יישור שיניים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיסי חניכייםאלמונית29/10/2007
רופאת שיניים שבחנה צילומי סטטוס מקביליות קבעה כי יש לי כיסי חניכיים בשיניים האחוריות והפנתה אותי לרופאת חניכיים.
הדבר מלחיץ אותי מאוד והייתי רוצה לדעת האם יש סיבה טובה להלחץ ובמה מדובר? האם המצב הפיך או שניתן לעצור התדרדרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסי חניכיים
ד״ר יעקב הורביץ29/10/2007מדובר ככל הנראה במחלת חניכיים הגורמת לספיגה של העצם המחזיקה את השיניים ולנסיגת חניכיים.
ברוב המקרים ניתן לעצור את ההדרדרות ובחלק מהמקרים המצב הפיך.
פנה/פני לרופאת החניכיים לבדיקה, אבחון והתייעצות.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)