מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרמת רצפת הסינוסדורון28/10/2007
כיצד היא מתבצעת? מהם אחוזי ההצלחה? מהם הסיבוכים? האם הם כרוניים או ברי חלוף? (סינוסיטיס למשל?!?) כמה שנים מבוצעת פרוצדורה זו?
שאלה נוספת - שמעתי כי יש היום טכניקה חדשה בה מרימים את הסינוס באמצעות בלון - הרבה פחות כואב והרבה פחות מסוכן - האכן? ואיפה אפשר לבצע אותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת רצפת הסינוס
ד״ר יעקב הורביץ28/10/2007הניתוח בא להוסיף עצם לרכס של הלסת העליונה על-ידי פתיחת חלונית בצד הסינוס והשתלת עצם בין הרכס הקיים לבין רירית הסינוס המורמת. הפעולה ידועה ומבוצעת מזה כשלושים שנה, בתחילה על ידי רופאי א.א.ג. ואח"כ על ידי מומחים לכירורגית פה ולסת, מומחים לחניכיים ואף רופאי שיניים כלליים.
אחוזי ההצלחה הינם 90% ואף יותר.
הסיבוכים החולפים כוללים כאבים, שטפי דם וזיהומים. סיבוכים נוספים- זיהומים, סינוסיטיס, זיהומים נרחבים.
רוב הסיבוכים ברי חלוף אולם לעיתים נוצרת דלקת כרונית של הסינוס.
הרמת הסינוס באמצעות בלון אינה כואבת פחות ואינה מסוכנת פחות משיטות אחרות להרמת רצפת הסינוס.
כמו בטיפולים אחרים, חשוב לבחור את הרופא המתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חניכיים מדממותפאר27/10/2007
כל בוקר לפני הצחצוח יורד דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חניכיים מדממות
ד״ר יעקב הורביץ27/10/2007זהו אחד הסימנים למחלת חניכיים.
העזר/י ב האיגוד הישראלי לפריודונטיה:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי שתליםדלית26/10/2007
מה ההבדל בין סוג שתל אחד למשנהו?
מהו הסוג הטוב והמומלץ ביותר? מה דעתך על על שתלים מסוג אלפא ביו?
האם יתכן מצב בו סוג מסויים של שתל, במידה ותתעורר בעייה כלשהי בעוד 10 שנים - לא ימצא לו המברג המתאים? מה עושים אז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי שתלים
ד״ר יעקב הורביץ26/10/2007השלמת שיניים חסרות באמצעות שתלים דנטליים נעשית מזה כארבעים שנה. בשנים האחרונות הפך הטיפול לנפוץ ומבוצע על ידי מספר גדל והולך של רופאי שיניים. מקובל שהשתלים הראשונים שנמכרו היו מתוצרת חברת ברנמרק שבשבדיה ומתוצרת חברת שטראומן שבשוייץ. במהלך השנים נוספו חברות רבות אחרות המייצרות שתלים במדינות שונות בעולם וגם בישראל. הטיפול באמצעות שתלים איננו מוצר מדף. זהו שרות הכולל אבחון, בחינת אפשרויות הטיפול והכנת תכנית טיפול מתאימה, ואחר כך ביצוע הטיפול.
הגם שמדובר בהכללה אפשר לומר שיש אמנם רופאי שיניים רבים המבצעים את הטיפול הזה, אבל רופא שיניים מומחה לחניכיים או מומחה לכירורגיית פה ולסת ידע טוב יותר לבצע את ההשתלה ולהתמודד עם הסוגיות האבחוניות והטיפוליות וגם עם הבעיות העלולות לצוץ (והרי בכל טיפול רפואי עלולות להופיע בעיות), ורופא שיניים מומחה לשיקום הפה ידע טוב יותר להתמודד עם ביצוע הכתרים או השיקום על השתלים. סביר להניח שרופא מומחה ומיומן ידע לבחור את השתל המתאים ביותר לביצוע הטיפול. לא סוג השתל אלא טיב הרופא הוא הקובע ולכן השתל הטוב והמומלץ ביותר הוא זה שיבוצע על ידי הרופא הטוב והמומלץ ביותר.
הפורום אינו מספק חוות דעת שיפוטית על חברות שתלים.
אני מניח שבכוונתך לשאול על המבנה המתאים ולא על המברג המתאים. בעיית אספקת החלקים לאורך שנים אכן קיימת ולכן נראה שכדאי לבחור בשתלים המיוצרים באופן דומה בחברות שונות כדי להמנע מבעיות מביכות בעתיד. חברות רבות מייצרות מזה שנים רבות שתלים בעלי חיבור מסוג משושה פנימי ויש סיכוי סביר שהייצור ימשיך גם בשנים הבאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחותMrs.piggy26/10/2007
(אני מקווה שאני במקום הנכון..).
לפני כשנה סבלתי ממתח ולחץ רב, ככל הנראה כתוצאה מכך התחלתי לנשוך את החניכיים בלילה, מה שהוא למצב של סימני שיניים, ונפיחות.
בנוסף, נשכתי גם את הלשון, שגם, הוביל לסימני שיניים ונפיחות.
אני סובלת מכך עד היום, מכיוון שזהו מעגל שלא נסגר, שכן, המקום כבר נפוח, ולפעמים אני נושכת מבלי לשים לב.
בעיקר בלילה.
הוצעו לי מספר הצעות לשיפור המצב, כמו שיוף השיניים, או סד ללילה, רציתי לדעת מה עוד ניתן לעשות כפיתרון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות
ד״ר יעקב הורביץ26/10/2007מאחר ועברה כבר שנה, הוצעו לך כמה הצעות אותן לא קיבלת והמצב השתפר, אולי ימשיך המצב להשתפר. אם לא, כדאי מאד שתפני לבדיקה אצל רופא שיניים או רופא חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן לטפלרינת24/10/2007
כאשר יש טיפול ארוך מורכב ולא פשוט - האם עדיף לטפל במרפאה ציבורית אשר נמצאת במקום מגוריי ומקום עבודתי או שעדיף לבחור רופא פרטי במרחק נסיעה של שעה וחצי
השיקול אינו כספי אלא נוחות, מקצועיות ואחריות שלאחר מכן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן לטפל
ד״ר יעקב הורביץ24/10/2007רפואת השיניים אינה כלולה בסל הבריאות ולכן כל מרפאות השיניים הן גופים פרטיים ולא ציבוריים. אם כוונתך למרפאת שיניים בבעלות של אחת מקופות החולים, הרי גם הן מרפאות פרטיות בבעלות של קופות החולים אשר בהן מועסקים רופאי שיניים כשכירים. טיפול ארוך ומורכב כדאי לקבל אצל רופא או צוות רופאים טוב. לכן בדקי את נושא המקצועיות, האחריות ונוחות קבלת הטיפול, והכלילי גם את שיקולי המרחק בחישוביך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שן לעקירהשירה23/10/2007
במידה ויש צורך לעקור שן הדורשת השתלת עצם לפני עקירה, כאשר האיזור דלקתי כנראה עקב סדק בשורש ( הסדק לא וודאי, איך לדעתך מאבחנים בוודאות סדק?) האם רצוי להשתיל את העצם בו בעת העקירה על מנת לשמור על המכתשית או בגלל הדלקת עדיף לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שן לעקירה
ד״ר יעקב הורביץ23/10/2007יש מקרים בהם עדיף לסלק את מקור הדלקת ולהשתיל עצם רק לאחר שהאתר מתרפא. במקרים אחרים עדיף להשתיל את העצם בעת העקירה על מנת לשמור על המכתשית. לשאלתך הנוספת, אבחנה ודאית של סדק נעשית כאשר רואים את הסדק. לפעמים ניתן לראותו רק בעת הניתוח, לאחר הפשלת החניכיים וגילוי שורש השן והעצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבים של משחת שינייםסער21/10/2007
איזה רכיבים משחת שיניים צריכה להכיל על מנת להגן על חניכיים רגישות בצורה הטובה ביותר (הן כואבות בחום וקור קיצוניים)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבי משחת שיניים
ד״ר יעקב הורביץ22/10/2007ככל הנראה הרגישות לחום וקור הינה בשיניים ולא בחניכיים.
משחת שיניים אינה חיונית כדי לשמור על בריאות השיניים והחניכיים. אפשר לנקות את השיניים במברשת שיניים וחוט דנטלי ללא משחת שיניים. בכל זאת, כמו ברחצה, בה רובינו מעדיפים להשתמש בסבון כלשהו, כך גם בניקוי הפה, מעדיפים להשתמש במשחת שיניים. רצוי שמשחת השיניים תכיל פלואוריד. תפקידו לחזק את השיניים בפני התקפת חיידקי העששת (חורים בשיניים). משחת השיניים מכילה גם חומרים אברזיביים אשר תפקידם לעזור בסילוק כתמים, ממש כמו חול לניקוי הכיור. אבל, מה לעשות, לעיתים השימוש הוא כל כך "יסודי" עד שהמשתמש מסיר גם חלק מחומר השן, וכאשר יש נסיגת חניכיים, חלק מחומר השורש, הדנטין, יורד בהברשה. החשיפה המתמדת של דנטין חדש גורמת לעליה ברגישות השיניים. לכן, רצוי להשתמש במשחה עדינה בעלת מקדם שחיקה נמוך ובמעט מאוד משחת שיניים בכל הברשה.
קיימות בשוק משחות שיניים להורדת כתמים ו/או למעשנים. השימוש בהן עלול להגביר את הרגישות מפני שהן נועדו לשייף ולשפשף את השן. לכן רצוי להמנע משימוש בהן. קיימות גם משחות לטיפול בשיניים רגישות וישנם מקרים בהם השימוש בהן עוזר להפחתת הרגישות.
אם בתוך כמה חודשים רגישותך לא תפחת או אם הרגישות אותה תיארת היא בחניכיים ולא בשיניים כדאי שתפנה לבדיקה אצל מומחה לחניכיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לחניכייםאורן17/10/2007
אם יש בחניכיים פיסטולה אז כנראה שיש דלקת... זה לא ממש כואב וכיוון שאני לא רוצה למהר לעקור את השן ולחפש פתרון ודרך להצילה - מה נחשב כזמן סביר שלא יגרם נזק לחניכיים...
כלומר במילים אחרות אחרי כמה זמן יגרם ממשי לעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק לחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ18/10/2007לעצם כבר נגרם נזק. אולי אפשר לטפל בשן ולהציל אותה. לכן, ככל שתקדים לפנות לרופא שיניים תשפר את הסיכויים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים בחמיכייםאפרת17/10/2007
שלום לך. אני מטופלת אצל אורתודנט ליישור שיניים ואני מרכיבה גשר. אני לא זוכרת ממתי, אבל יש לי כתמים כהים בחלק מהחניכיים. אין לי שום כאבים אך רציתי לדעת ממה כתמים יכולים להופיע? מה יכול לגרום לכך וכיצד מטפלים? בתודה מראש...אפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים בחניכיים
ד״ר יעקב הורביץ17/10/2007קרוב לודאי שהתופעה אותה את מתארת מצביעה על פיגמנטציה בחניכיים הקרויה melanin pigmentation. זו אחת הוריאציות הנורמליות של החניכיים ואינה מזיקה. חניכיים בצבע כהה יותר נמצאות בשכיחות גבוהה יחסית אצל כהי עור. אין צורך לטפל בתופעה זו. עם זאת כדאי בהחלט להוועץ בנושא אצל האורתודונט ואצל רופא השיניים שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריקת שינייםחגית16/10/2007
ביתי בת 3.8 , בתקופה האחרונה היא חורקת שיניים במהלך השינה, החריקות הן כל כך חזקות שכאשר אני ובעלי שומעים זאת זה ממש מעביר בנו צמרמורת.
מה צריך לעשות בנוגע לזה והאם יהיו לכך השלכות מסויימות בעתיד.
תשובה בהקדם אם זה אפשרי.
תודה, ההורים המוטרדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריקת שיניים
ד״ר יעקב הורביץ17/10/2007הציגי את שאלתך בפורום רפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינניתsamar15/10/2007
שלום רב,
אני סיימתי את לימודי כשיננית ועכשיו אני מחפשת עבודה. רציתי לדעת איפה יש ביקוש יותר, באזור חיפה או ירושלים? ומהו שכר השיננית (טווח ממוצע)?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיננית
ד״ר יעקב הורביץ17/10/2007פני למקום לימודיך, לאיגוד השינניות או להסתדרות לרפואת שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתרים וחניכייםאמא מודאגת14/10/2007
האם טיפול בשיניים על ידי כתרים וגשרים עלול לפעמים לפתח בעיות בחניכיים אפילו אם הכתרים מותאמים בצורה מושלמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתרים וגשרים
ד״ר יעקב הורביץ15/10/2007תכונת המושלמות לא הוענקה על ידי הבורא לבני האדם (לפרטים, ראי את ספר בראשית).
כתרים וגשרים הם גוף זר המצוי בפה ובשוליהם מצטברים חיידקים. ואכן, המחקרים מראים שקיימות יותר בעיות חניכיים בשיניים בהן יש כתרים וגשרים (וגם סתימות) מאשר בשיניים שלמות ובריאות. מה לעשות, לכל דבר טוב יש גם צד פחות טוב.
עם זאת אין בכך כדי למנוע את ביצוע הכתרים והגשרים במקרים הדרושים. יש להקפיד על הברשה נכונה ושימוש בחוט דנטלי, ניקוי שיניים ובדיקות תקופתיות אצל רופא השיניים/רופא החניכיים והשננית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי צילוםחגית13/10/2007
מה ההבדל בין צילום סטאטוס לפריאפקאלי?
ברור לי שסטטוס מתייחס לכל הפה - אך השאלה היא לגבי שן בודדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי צילום
ד״ר יעקב הורביץ14/10/2007צילום פריאפיקאלי- צילום קטן המאפשר לצפות בתמונת רנטגן של 2-3 שיניים והעצם התומכת בהן.
צילום סטאטוס- סדרת צילומים פריאפיקאלים המציגה תמונה של כל השיניים בשתי הלסתות.
צילום סטאטוס מקביליות- סדרת צילומים פריאפיקאלים המבוצעים בטכניקת צילום המציגה מבט מדוייק יותר ולכן בעלי רמת אבחנה טובה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחן בעית שורש
חגית14/10/2007ראשית - תודה על תשובתך המהירה...
שנית - איזה צילום עדיף על מנת לאבחן סדק בשורש בוודאות מוחלטת?
מה לגבי צילום פנוראמי?
למיטב הבנתי מעיון בפורומים רפואים העוסקים ברפואת שיניים במידה ויש דלקת הנובעת בגין סדק בשורש ככל שהזמן יחלוף יהיה נזק לעצם יותר מאשר תועלת - כמה זמן נחשב לסיכון מיותר?
אני פשוט מעוניינת לדעת בוודאות שאין סדק בשורש ואני רואה שרופאי השיניים בעצמם מתלבטים...
כנראה שהטיפול של חידוש ט"ש קשה יותר מעקירה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון סדק
ד״ר יעקב הורביץ15/10/2007אבחון של סדק ניתן לעשות רק בראיה ישירה. בדרך כלל יש להיעזר בצילום פריאפיקאלי.
צילום פנוראמי לרוב אינו מספק נתונים המסייעים באבחנה של סדק בשן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי מלחרונית10/10/2007
זה נכון שגרגור מי מלח חמים פעם ביום לפני השינה מסייע למניעה של מחלות חניכיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי מלח
ד״ר יעקב הורביץ12/10/2007גרגור במי מלח עשוי להקטין באופן זמני בצקת ברקמות אולם אין בכוחו למנוע מחלות חניכיים. הברשת שיניים ושימוש בחוט דנטלי יסייעו לך במניעת מחלות חניכיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אנטי דכאונית וחניכייםמדוכדכת08/10/2007
אני נוטלת תרופה אנטי דכאונית שגורמת ליובש בה. אני חוששת שהיא תזיק לי לחניכיים, יש לתרופות תופעות לוואי כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה אנטי דכאונית
ד״ר יעקב הורביץ12/10/2007תרופות הגורמות ליובש בפה עלולות לסייע להצטברות חיידקים על השיניים ולרגישות בחניכיים וקושי בהברשה טובה של השיניים. הקפדה על ניקוי השיניים, שימוש במשחת שיניים המכילה פלואוריד, ובדיקה אצל רופא שיניים או רופא חניכיים יעזרו לך להקטין את תופעות הלוואי ואף למנוע אותן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)