מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליוניםליזי23/07/2016
שלום פרופ' בן נון,
בני עבר לפני שנתיים וחצי CT של החזה ללא הזרקת חומר ניגוד.
הסיבה: בצילום חזה שנעשה 6 חודשים קודם לכן, נרשם שמימין הודגם מוקד סמיך סגלגל מושלך על צלע מס' 7 וטיבו לא ברור. כמו כן משמאל רושם למוקדים זעירים המושלכים על צלע מס' 8 . אי לכך הומלץ על CT מכוון אל בית החזה.
הצילום נעשה עקב תלונה על כאבי גב בגלל מכה שקיבל.
ב CT נרשם : בחלון ריאה - אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים.
כל השאר תודה לאל בסדר. כמו כן רשום: אין לזהות SOL
ראשית, האם יש מקום לדאגה וחייבים מעקב ? האם המצב הפיך ?
בעיקרון הוא בן 42 הסובל מאסתמה קלה ואלרגיות מגיל 18.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמפיזמה ריאתית צנטרילובולרית מודגמת בשדות הריאה העליונים - תגובה
פרופ` אלון בן נון23/07/2016ליזי שלום
בעיקרון לא נראה על פי התשובה כי יש סיבה לדאגה אך בכל זאת ממליץ:
1. במידה והוא מעשן יש להפסיק
2. יש להפנותו לבדיקה ומעקב אצל רופא ריאות בקופ"ח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי עצם סטרנום בולטת בין החזהדניאל15/07/2016
שלום,
אני בת 21 ומאז שאני קטנה יש לי עצם בולטת בין החזה.
כמובן שלא רואים את זה עם חולצות (בגלל החזה), רואים את זה קצת שאני עם בגד ים אך שאני שוכבת היא כן בולטת וזה נראה די מוזר.
אשמח לדעת אם יש פיתרון לבעיה הזאת.
כמובן שזה לא כואב ולא מפריע חוץ ממראה חיצוני.
תודה רבה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי עצם סטרנום בולטת בין החזה - תגובה
פרופ` אלון בן נון17/07/2016דניאל שלום
כמובן שבכדי לענות על השאלה צריך לראות את המקום וכל מה שאכתוב הוא כללי ולא מדוייק לגביך...
לכן עליך לפנות למרפאת כירורגית חזה על מנת לקבל תשובה מדוייקת.
ככלל כשמדובר בניתוחים של הסרת עצם בולטת מסיבה אסטטית אני אישית אינני תומך בכך. ניתוחים בהם יש פגיעה בשלמות כלוב בית החזה עבור אסטטיקה אינם מומלצים אלא במידה וזה באמת משהו מאוד ממוקם....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלע מס' 4 מעל החזה משמאל בולטתYafe10/07/2016
שלום ד"ר,
אני בת 23, לפני חודשיים שמתי לב לבליטה בצלע 4 מעל החזה בצד שמאל שלא ראיתי לפני כן מעולם. תמיד הייתי רזה - 45 ק"ג, ירדתי בתקופת מבחנים מלחץ וקוצר זמן ל43. האם ייתכן שזה מבנה שנחשף? זה פשוט נראה כאילו העצם בחוץ. ורק בצד אחד.
אציין שעשיתי צילום חזה ואולטרסאונד רקמות רכות תקינים.
אני לא מעוניינת להתעסק עם בדיקות שחושפות לקרינה כגון מיפוי עצם במידה ואין הצדקה.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלע מס' 4 מעל החזה משמאל בולטת - תגובה
פרופ` אלון בן נון11/07/2016יפה שלום
התיאור שלך מתאים מאוד למצב בו ירידה במשקל גרמה לחשיפת המבנה הגרמי/סחוסי של הצלעות באותו האזור אך כמובן שבלי לראות את המקום ואת הבדיקות שעשית לא יחתן לקבוע זאת בוודאות.
כדאי להבדק עי כירורג חזה ולקבוע זאת סופית ובמידה וזה המצב אין באמת כל צורך בבדיקות נוספות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
Yafe11/07/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת CT - מוקד הצללה פיברוטי בריאהלילך06/07/2016
שלום!
בבדיקת CT שעברתי נמצא מוקד הצללה פיברוטי בריאה.
האם זה ממצא שדורש התיחסות?מה עלי לעשות הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצללה בריאה - תגובה
פרופ` אלון בן נון06/07/2016לילך שלום
כמובן שאין אפשרות לענות באופן מדוייק על שאלה חשובה כזו מבלי לראות את ה CT במלואו ולכן את זקוקה לבדיקה של רופא ריאות או כירורג חזה. במידה והתהליך נראה באמת רק כפיברוטי יש צורך במעקב בלבד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוטורקס ספונטני - טיפול מומלץשלמה07/06/2016
שלום
בני רזה וגבוה (18), לאחר מקרה של חזה אוויר ספונטני שלישי (אתמול קרה לו שוב בריאה ימין, לפני שבועיים גם בריאה ימין לפני שנה וחצי ריאה שמאל)
מוצע לו לעבור ניתוח לגרד הריאה וכריתת בועיות (במידה ויש).
אבקש לדעת אם יש פרוצדורה אחרת מומלצת.
אלו בדיקות נהוג לעשות לפני ניתוח.
חוץ מאשר צילום חזה, ודם... האם יש לעשות עוד בדיקות.
מה ידוע על תסמונת מרפאן והאם יש לשלול לפני ניתוח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנאומוטורקס ספונטני - טיפול מומלץ - תגובה
פרופ` אלון בן נון08/06/2016שלמה שלום
הניתוח שהוצא לו הוא הטיפול המתאים ביותר למצב זה ועל פי מה שתיארת נראה כי הוא אכן זקוק לניתוח.
במצב זה במידה ויש ממש חשד למרפן יש בדיקות גנטיות שניתן לבצע למוטציות בכרומוזום 15. כמוכן כדאי לבצע אקו של הלב אפילו עם דרגת החשד נמוכה.
במידה ויש מרפן במשפחה דרגת החשד גבוהה יותר אך במידה ואין זה לא שולל לחלוטין.
עליכם להגיע למחלקה כירורגית חזה מסודרת ואני בטוח כי כל הדברים האלה יוסברו לכם באופן טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים זמן רק לאחר ניתוח לכריתת בולותיונתן סופר06/06/2016
שלום,
אבי (65) עבר לפני כארבעה חודשים ניתוח לכריתת בולות בפסגת ריאה ימנית בשל פנאומוטרקס חוזר מימין.
הניתוח עבר בהצלחה לדברי הרופאים (מרכז רפואי סורוקה).
עד היום הוא חש בכאבים עזים בדופן בית החזה מימין כתוצאה מהניתוח , הוא נטל במשך חודשים משכחי כאבים כגון אופטלגין נוזלי, נורופן, ואקמול אך המצב אינו משתפר.
אשמח לקבל חוות דעת/המלצה ממך איך אפשר להקל או לטפל בכאבים, כי בקופת החולים אומרים לו שזה לגיטימי ואין מה לעשות.
בתודה מראש!
יונתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים זמן רק לאחר ניתוח לכריתת בולות - תגובה
פרופ` אלון בן נון06/06/2016יונתן שלום
לצערי אכן הדבר אפשרי אך במרבית המקרים ניתן לשפר ולהקל.
עליו לחזור לכירורג המנתח על מנת לוודא שאכן אין בעיה כלשהי ובמידה ואין לבקש ממנו הפניה מסודרת למרפאת כאב שם קיימים כלים נוספים מעבר למה שיש בקופת החולים על מנת לנסות להקל עליו ולפתור את תסמונת הכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה המהירה
יונתן סופר06/06/2016הייתי רוצה לשאול האם הנך מקבל באופן פרטי מקרים כאלה ומטפל בהם או שיש לך המצלצה לרופא פרטי שיטפל בעניין זה?
(אבי די מאס בבירוקרטיה והתורים הארוכים של בתי החולים וקופות החולים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור MRI לממצא שומני במדיאסטינום אחורידניאלה25/05/2016
שלום, בת 60 אושפזתי לאחר כמה ימים של כאבים באזור החזה והצלעות ואי יכולת לאכול. הכאבים חלפו לאחר צום.
ב CT בטן ואגן לאחר שתיה טלבריקס גסטרו מדולל והזרקת חומר ניגוד לוריד נמצא:
"באזור מעבר חזה/בטן - במדיאסטינום האחורי מודגם ממצא שומני בגודל 11X11X42 שנכלל בצורה חלקית בלבד בסריקה – ליפומה? ליפוסרקומה? "
הופניתי ע"י רופא המשפחה ל- MRI בית החזה עם חומר ניגוד.
האם ב MRI ניתן יהיה לאבחן אם הממצא ממאיר או שפיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור MRI לממצא שומני במדיאסטינום אחורי - תגובה
פרופ` אלון בן נון25/05/2016דניאלה שלום
בדיקת ה MRI תסייע לאפיין את התהליך טוב יותר ותעזור לקבוע מה נכון לעשות הלאה.
רק בדיקה פתולוגית יכולה לקבוע בוודאות האם תהליך הוא שפיר או ממאיר אך לעיתים קרובות בדיקות הדימות נותנות אפיון טוב מספיק בכדי לדעת האם צריך ביופסיה מחטית, ניתוח או אפשר להסתפק במעקב
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנאומוטורקס ספונטני.. חייב לנקז?שלמה22/05/2016
מה ההגדרה הרפואית שנותנת החלטה בין ניקוז להחלמה טבעית? לדוגמא במידה והאוויר הכלוא תופס 10 אחוז מנפח הרהריאה.. מנקזים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פנאומוטורקס ספונטני.. חייב לנקז? - תגובה
פרופ` אלון בן נון23/05/2016שלמה שלום
כמו הרבה דברים ברפואה לא מדובר במתימטיקה ואין תמיד תשובה חד משמעית
ההחלטה כיצד לנהוג משלבת בתוכה את מצב המטופל,
את קצב התפתחות האירוע
את ההיסטוריה שלו,
ואת ממצאי הצילום
על פי מכלול הנתונים מתקבלת ההחלטה האם לנקז או לא.. יש מקומות שמשתמשים גם בניקור מחטי של האויר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכון לסרטן מעישון צמחים שאינם טבקפיני16/05/2016
שלום,ידוע שעישון סיגריות רגילות מטבק מזיק מאוד לבריאות.
לאחרונה נודע לי שישנם סיגריות תה ירוק / צמחי מרפא ממש של חליטות לשתייה.
ההיגיון אומר שמה שבריא לאכילה/שתייה ובטח לא מזיק, קל וחומר כך בעישון.
סגולותיו של התה הירוק כנוגד חמצון חזק מאוד ידועות ומוכחות קלינית.
אני בעצמי גמול מסגריות טבק כ12 שנה, ניסיתי ומצא חן בעני הדבר.
נשאלת השאלה האם העשן הבעירה והפיח לכשעצמו יזיק לבריאותי?
בברכה,תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לסרטן מעישון צמחים שאינם טבק - תגובה
פרופ` אלון בן נון16/05/2016פיני שלום
לצערנו לא כל מה שהגיוני מתברר כנכון...
היות ואין לנו מספיק נתונים לגבי הנזק של עישון של מיני צמחי מרפא שונים כי הדבר לא נבדק באופן מדעי מקובל אין באפשרותי לתת לך המלצה מבוססת...
לאור זאת כל אחד הישר בעיניו יעשה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 31 כרגע הריון תאומים שבוע 32 IVFמאיה04/05/2016
שלום
אני בת 31 כרגע בהריון תאומים שבוע 32 (IVF)
לפני 3 שנים גילתי גוש שפיר בשד ימין ומאז במעקב כל חצי שנה עושה בדיקת אולטרא'.
הגוש סטטי עם גבולות סדירים תמיד. היום עשיתי שוב את הבדיקה וראו שהגוש גדל קצת.. עדיין עם גבולות סדירים. האם זה בגלל ההריון? האם זה מסוכן שזה גדל? האם הגוש יחזור למימדיו הרגילים לאחר ההריון? האם מותר להניק עם גוש שפיר? ההנקה יכולה להחמיר את המצב?
מתי יהיה אפשר להסיר את הגוש?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שפיר בשד בהריון - תגובה
פרופ` אלון בן נון05/05/2016מאיה שלום
השאלות שלך חשובות מאוד
כעיקרון גוש שפיר יכול לגדול בהריון כפי שגדל כל השד ולרוב יחזור למימדיו הקודמים.
אין מניעה להניק עם גוש שפיר ידוע.
העצה החשובה ביותר הינה להיות במעקב מסודר של מרפאת שד רב תחומית על מנת לוודא שאין הפתעות ולקבל תשובות אישיות מתאימות למצבך ולא תשובה כללית עקרונית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך
מאיה05/05/2016ידוע לך היכן יש מרפאות שד באיזור נתניה? האם הם עובדים עם קופת החולים שהבדיקות והמעקבים יהיו נוחים יותר כלכלית..?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ובהמשך - תגובה
פרופ` אלון בן נון07/05/2016לצערי אין לי כל מידע בנושא זה.
כדאי להוועץ בגניקולוג המטפל או ברופא המשפחה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 31 כרגע הריון תאומים שבוע 32 IVF - תגובה
פרופ` אלון בן נון07/05/2016שאלה דומה נשאלה ויש תגובה במערכת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה פרוש הממצאים שיצאו ב-ct בית החזה?מירי27/04/2016
שלום פרופ',
אבא שלי בן 83 בגלל קושי בבליעה הציע הרופא לתת לו לעשות בדיקת ct
בתוצאה כתוב:
הודגמה הצללת "זכוכית חול" מעוגלת קטנה ב-RUL באספקט הקדמי בקורטר 1.4 ס"מ תהליך דלקתי? (סימן השאלה אומר שזה לא וודאי נכון?)
שינויים טרשתיים בולטים באארורטה והעורקים הקורונריים
בסריקת בטן עליונה ציסטות פשוטות ומסובכות ידיעות בשתי הכליות, מבנה גרמי ללא ממצא הרסני.
אשמח לשמוע דעתך על ממצאים אלו? ואם צריך לעשות משהו בנדון?
תודה רבה ויישר כוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה פרוש הממצאים שיצאו ב-ct בית החזה? - תגובה
פרופ` אלון בן נון02/05/2016מירי שלום
ממצא מסוג זה יכול לייצג בעיות שונות שלחלקן יש משמעות רצינית יותר ולחלקו אין משמעות לטווח הארוך. לאור זאת יש מורך לפנות עם בדיקת ה CT לכירורג יזה או רופא ריאות ולקבל המלצה מסודרת להמשך הבירור/מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצללה בצד ימין של הריאה וחשד לתסנין ריאתיאלון16/04/2016
לרופא שלום,
אני בן 46 ולפני שמונה שנים עברתי כריתת בלוטת התריס בשל סרטן פפילרי. מאז אין סימנים להשנות המחלה (בדיקות דם ואולטראסאונד). לפני חודשיים חליתי במה שנראה כדלקת ריאות (חום גבוהה) וטופלתי באנטיביוטיקה. לאחר שבועי החום עבר ולאחר שבועיים הצפצופים עברו, אך במשך כל התקופה הרגשתי שיעול (קושי בהוצאת ליחה או שיעול יבש), עייפות יחסית, קושי בנשימה וכאבי חזה קלים ללא צפצופים. צילום חזה שנערך לפני חודש תקין. בשבוע האחרון קשה לי יותר לנשוף (לא לנשום) שמתגבר בשכיבה על הבטן. הרופאה ערכה בדיק'ת דם (תקינה) ובצילום חזה נמצא רושם להצללה עדינה מצד ימין מתאים לתסנין ריאתי.
הרופאה נתנה אנטיביוטיקה, אך רציתי לדעת מה עליי לעשות כדי להסיר דאגה מליבי (מה לבקש מהרופא?)
תודה,
אלון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצללה בצד ימין של הריאה וחשד לתסנין ריאתי - תגובה
פרופ` אלון בן נון17/04/2016אלון שלום
נראה כי אתה מטופל כראוי.
כדאי לסיים את הטיפול האנטיביוטי ולאחר כשלשה שבועות לבקש צילום ביקורת לוודא שאכן התהליך "התנקה".
במידה והטיפול האנטיביוטי לא ישפר את המצב יהיה כדאי לבקש הפניה לרופא ריאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הפרוש למילה כוריאנט בסיטי חזה?בסרטן ראה?רות07/04/2016
שלום
עשיתי סיטי חזה בטן ואגן והיה רשום נוזל בפריקרד בכמות מועטה ובסוגריים יתכן כוריאנט נורמלי.מה פרוש המילה כוריאנט?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הפרוש למילה כוריאנט בסיטי חזה?בסרטן ראה? - תגובה
פרופ` אלון בן נון07/04/2016ממצא שאינו שכיח במרבית האוכלוסיה אבל בהחלט יכול להיות נורמלי באחוז מסויים באוכלוסיה ואינו בהכרח מייצג חריגה מהנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות04/04/2016
שלום.יש לי שאלה שהייתי רוצה לדעת.אני חולת סרטן ריאה והאונקולוג נתן לי לפני 5 חודשים לעשות סיטי פט והאונקולוג היה מרוצה מהתוצאה.עכשיו האונקולוג ביקש סיטי רגיל לא פט ורשם סיטי חזה ובטן להשוואה.קיבלתי את התשובה עדיין לא הגעתי לאונקולוג וראיתי שרשום שנעשתה השוואה עם סיטי רגיל חזה ובטן שנעשה לפני שנתיים.שאלתי היא האם הגיוני שהרנטגונולוג לא יעשה השוואה עם הסיטי חזה מלפני 5 חודשים ?שהיה פט והוא עשה השוואה עם סיטי חזה ובטן רגיל מלפני שנתיים?וכל הסיטי בוצעו באותו מקום.יתכן שהוא טעה בתאריכי הסיטי להשוואה?ברור שעוד מספר ימים אגיע לאונקולוג שלי אני פשוט סקרנית מאוד לדעת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
פרופ` אלון בן נון04/04/2016יתכן והוא טעה.
גם לדעתי צריך להשוות לבדיקה קודמת ואפשרי כמובן להשוות רחוק יותר אבל לא במקום האחרונות.
כדאי לברר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה לאחר חור בריאה .............................אורית02/04/2016
שלום אני נמצאית 3 חודשים לאחר ניתוח הסרת אדרנל בשל פאוכרומציטומה. לאחר הניתוח נוצר לי חור בריאה. מההרדמה. קטן אומנם לפי הרופא המנתח אך הדבר הצריך השארות בהתאוששות לכמה שעות נוספות בהמתנה שיסגר החור ספונטני ללא התערבות ואכן כך היה . שאלתי היא האם יש לי הגבלה של טיסה ? משום ששמעתי שלאחר מקרים כאלו עדיף לא לטוס שנה אחרי ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה לאחר חור בריאה ............................. - תגובה
פרופ` אלון בן נון02/04/2016אורית שלום
ההמלצה המקובלת הינה להמנע מטיסה חודש לאחר אירוע מסוג זה.
המלצה מכבידה יותר דוגלת בשלשה חודשים
אינני מכיר המלצה להמנע מטיסה לשנה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)