פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צילום חזה
    שולה
    09/11/2015

שלום רב
    עקב סרטן שד עברתי לפני 4.5 שנים כריתה מלאה וכימותרפיה. לאחרונה חשתי כאב בצלע (באותו צד שנותח) , עשיתי צילום חזה שבו לא נראה שינוי בצלע אבל אובחן : לא הודגם צל השד. תסנין עדין בריאה, ללא תפליט לב לא מוגדל.
    מה משמעות הממצא
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צילום חזה

הוספת תגובה

• צילום חזה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    09/11/2015

שולה שלום
    לצערי אין אפשרות לתת תשובה כללית בנושא כ"כ חשוב לבריאותך.
    יש תסנינים עדינים שאין להם משמעות ואחרים המצדיקים המשך בירור.
    אין ברירה אלא לגשת למרפאת ריאות כדי שמישהו מקצועי יראה את הצילום ויוכל לתת המלצה נכונה מה הלאה...
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה
    הילה
    04/11/2015

שלום רב
    בת 33, מעשנת 5 סיגריות +- בשבוע
    כבר שנה יש לי קשיי נשימה, אובחנתי כאלרגית לקדריט האבק ןתערובת של דשאים שנמצאת רוב השנה, לא לקוחת שום טיפול

עשו לי צילום חזה ויצא תקין
    שאלתי היא האם צילום חזה והא מספיק כדי לשלול סרטן ריאות? כי מעבר לקושי בנשיהמ יש לי כאבים בכתף ובגב שמקשים עלי לנשום עוד יותר ואני רוצה לוודא שמיציתי את הבירור
    רוב תודות
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    קושי נשימה

הוספת תגובה

• קושי נשימה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    04/11/2015

כדי למצות את הבירור בשאלה ששאלת צילום חזה אינו מספיק ויש צורך ב CT חזה במינון קרינה נמוך.
    לאור גילך אין בכך צורך ואני מציע לפנות למרפאת ריאות לבדיקה מסודרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טימוס בבדיקת FDG PET
    צעיר
    02/11/2015

פרופ' נכבד שלום רב,

אנוכי בן 26, בעל הכשרה רפואית. מבין את מגבלות הפורום אך מקווה כי אוכל להבין בעזרתך האם כדאי לפנות לגורם מקצועי בתחום מומוחיותך בענייני הבא:
    לפני 4 שנים כריתת אדרנל ע"ר פיאוכרומוציטומה. כעת הישנות של הגידול באדרנל השני (על בסיס קליניקה, ביוכימיה ברורה, מיפוי MIBG חיובי לאדרנל, MRI ופט סיטי- ללא ממצא באדרנל). סיפור מאוד מורכב ואפור, ולאחר התייעצות עם מיטב המומחים בנושא בעולם, הוחלט ללכת על כריתה משמרת קורטקס של האדרנל השני.

המנתח שמגיע מחו"ל, ביקש שאבצע FDG PET לפני המהלך הניתוחי, ובפענוח סוכמה בין היתר קליטה פיזיולוגית בטימוס.
    מצ"ב תמונה להתרשמות כללית של הקליטה בטימוס (מבין את המגבלות בפורום, אינני מצפה לפענוח, המטרה היא התרשמותך).
    רציתי לשאול האם בגילי זה סבירה קליטה שכזו בטימוס? לציין כי יש לי תחושת אי נוחות בבית החזה וחום (FUO) מזה כעשרה חודשים, המיוחסים לפיאוכרומוציטומה.
    (טרם עברתי טיפול כלשהו שיכול לגרום להיפרלזיה של הטימוס).
    יש לדעתך מקום לוודא את הנושא עם מומחה מכיר' חזה או לא להתייחס לנושא כלל ולסמוך על פענוח הבדיקה שהגדיר את הקליטה כפיזיולוגית?

תודה רבה מראש על עזרתך והתייחסותך!

לקביעת תור
    סגירה
    טימוס בבדיקת FDG PET

הוספת תגובה

• טימוס בבדיקת FDG PET - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    02/11/2015

צעיר שלום
    ברורות ומובנות לך מגבלת התשובה ובכל זאת נראה לי כי יש מקום לנסות לסייע לך.
    א. אפשרי כי קליטה בטימוס תהיה פיזיולוגית אך בגיל 26 זה לא הדבר השכיח במי שלא קיבל שום טיפול סיסטמי.
    ב. תמיד במקרים מורכבים (ולצערנו אתה מורכב) כדאי להתייעץ ולכן בהחל ממליץ לך להביא את הבדיקה למומחה בניתוחי חזה ולהוועץ עמו.
    ג. שווה בכל מקרה לטעמי לבצע גם בדיקת MRI הן על מנת לסייע עוד קצת בהבנה המצב ובעיקר במידה ויהיה צורך בהמשך מעקב על מנת שיהיה בסיס למעקב בבדיקה מדוייקת לנושא זה ואינה כרוכה בקרינה מייננת..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יניב
    02/11/2015

ראשית, תודה רבה על המענה האדיב. שמי יניב, והנני סטודנט לרפואה.

אציין כי מתוך סקרנות אישית ובמגבלות הבנתי המועטת, עברתי על ההדמיות שבידי, וראיתי כי בפט שלפני 10 חודשים עוצמת SUV מקסימאלית בטימוס של עד 2.7, ובזו שצירפתי מגיעה עד 3.2.
    יתר על כן, בפענוח המלא לא נמצא ממצא אדרנלי, ויש בלוטת לימפה בבסיס הצוואר שקולטת בעוצמה של עד 3.7 בפט הקודם מלפני עשרה חודשים, וכעת 1.7- סוכמה כתגובתית (?).
    הפיאו מסוכם כחשד גבוה להיפרפלזיה מדולרית של האדרנל (קליניקה, ביוכימיה חיובית, מיפוי פונק' MIBG חיובי, הדמיות אנטומיות- ללא נגע).

איני יודע להסביר מדוע, אך אני לא רגוע לחלוטין עם הפענוח והקליטה הזו בטימוס, בייחוד לאור אי הנוחות והחום הממושך שלא תמיד מאפיינים פיאו, ובעצם העובדה כי ראיתי בספרות שערכי קליטה שכאלו הם כבר "מדגדגים" קצה פיזיולוגי עליון. הייתי רוצה לוודא שהקליטה בטימוס היא אכן תמימה ולא קשורה לתמונה הקלינית ממנה אנוכי סובל.
    אני מנסה להתמקד בעיקר הבעיה שפקדה אותי בשנית, ולא להתפזר עם בירור ובדיקות מיותרות, אך נראה לי שאנסה בכל זאת להגיע להתייעצות עימך בהקדם (אולי אף לפני הניתוח המתוכנן בעוד שבועות בודדים).

תודה רבה ובברכת ערב נעים,
    יניב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    02/11/2015

יניב שלום
    צריך באמת להשוות את הבדיקות ובמידה וההבדל אינו משמעותי בוודאי שלא צריך לעכב את הניתוח המתכנן של האדרנל.
    אין לי אלא לאחל לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרס קיצוני וקרע
    אליהו
    31/10/2015

יכול שיש השפעה להתפרצות של כעס או בהלה או עליה מהירה של לחץ דם, לגרום לקרע מפרצת חזה- אבי העורקים, או דיסקציה מפרצת חזה ?

האם אבחון דיסקציה הינה התוויה לניתוח דחוף ?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    סטרס קיצוני וקרע

הוספת תגובה

• סטרס קיצוני וקרע - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    31/10/2015

אליהו שלום
    עליה בלחצי דם בהחלט עלולה לגרום לקרע של מפרצת. כיוון שכעס ובהלה עלולים לגרום לעלילה בלחצי הדם הם עלולים לגרום באופן עקיף לקרע.
    זיהוי של דיסקציה מחייב התייחסות טיפולית.
    יש מספר אפשרויות טיפול בהתאם לסוג הדיסקציה לא כולן ניתוחיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר !

אליהו
    01/11/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי למלא את הריאה.
    יאיר
    25/10/2015

בוקר טוב.
    הבוקר קמתי עם הרגשה מוזרה בריאה הימנית: אני לא מסוגל למלא אותה עד הסוף כי אני מרגיש כאילו יש שם משהו, בקצה התחתון שלה (כבד? ), שמונע ממני. כשאני מגיע עד למשהו הזה - אני מרגיש כאבים קלים. זה קצת מזכיר את כאבי הטחול שלפעמים אני מרגיש בריצות, אבל זה שונה.
    האם אני צריך לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי למלא את הריאה.

הוספת תגובה

• קושי למלא את הריאה. - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    25/10/2015

קשה על סמך הכתוב להחליט מה הבעיה כי זה יכול להיות דברים רבים. בכל מקרה מציע כי תיגש להבדק ע"י רופא המשפחה ותעשה צילום חזה בכדי לוודא שהכל בסדר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר עכשיו? או בעוד כמה ימים?

יאיר
    25/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר עכשיו? או בעוד כמה ימים? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    25/10/2015

רצוי כבר היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לדלקת ראות
    רות
    20/10/2015

שלום.מאחר ואני בת 71 וחוסנתי נגד דלקת ראות לפני חמש שנים האים לא צריך באמת לקבל חיסון חוזר גם במקרה שלי? אדנו קרצינומה בריאה .מצב רגוע.עברתי לפני שלוש כריתת אונה .מרגישה טוב.במשך השנה האחרונה היו 2 דלקות ראות שטופלו באנטיביוטיקה ללא אשפוזים ויש לי מחלת ראות חסימתית בצורה קלה מטופלת במשאף סימבקורט פעמיים ביום.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לדלקת ראות

הוספת תגובה

• חיסון לדלקת ראות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    22/10/2015

החיסון לדלקת ריאות נחשב יעיל מאוד ל 5 שנים ולאחר מכן יש ירידה ביעילותו לכיוון 10 שנים בגילך ולאחר כריתת גידול בריאה ועם מחלת ריאות חסימתית ומחלה אוטואימונית נראה כי יש יתרון לחיסון חוזר עוד פעם אחת אחרי 5-6 שנים מהחיסון הראשון אם כי ההמלצות לכך אינן ממש חד משמעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאה ומחלה אוטואימונית
    רות
    19/10/2015

שלום. במקרה הזדמן לי לשמוע היום בטלויזיה פרופסורית מנהלת מחלקה אונקולוגית באחד המרכזים הרפואיים בארץ שדיברה שיש תקווה להפוך את סרטן הריאה הממאיר למחלה כרונית על ידי מתן תרופה בשם קיטורדה (אולי אני לא מדיקת בשם) אבל למי שיש מחלה אוטואימונית זה לא מתאים. בנוסף לאדנו קרצינומה של הריאה יש לי לופוס מזה 10 שנים .אומנם לא פעיל רק מעבדתי .אכזב אותי מאוד שלא ניתנת התרופה לחולים עים מחלה אוטואימונית.האים זה נכון מה ששמעתי? תודה.

הוספת תגובה

• סרטן ריאה ומחלה אוטואימונית - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    19/10/2015

רות שלום
    הה ששמעת בעיקרון נכון..
    בכל מקרה יש לזכור כי מדובר בתרופה חדשה מאוד ועדיין ניסיונית למרבית ההתוויות והרפואה עדיין לומדת אותה.
    יש לנו בהחלט תקוות רבות מתרופה זו ודומות לה אך עןד הדרך ארוכה לצערי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE שאלה
    רות
    18/10/2015

שלום. תודה רבה על התשובות שאתה נותן ומסביר ברור. ממש מעולה. רות.

לקביעת תור
    סגירה
    RE שאלה

הוספת תגובה

• RE שאלה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    18/10/2015

ברצון
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE שאלה.
    רות
    17/10/2015

שלום.תודה רבה על התשובה אני הבנתי שזה אותו דבר כמו שהיה בפט הקודם לפני 4חודשים ואז האונקולוג אמר שה המצב הכי טוב שיכול להיות גם הפעם היה כתוב שאין תאי סרטן השאלה שלי כמה זמן יכול להיות מצב ראקטיבי באזור הניתוח .עברו כבר 3שנים האים זה יכול להיות מצב דלקת לכן יש קליטה של הFDG או שתמיד יכול להיות מצב קליטה במקום זה למרות שאין דלקת ואין תאי סרטן. בכל אופן תודה על התשובה המפורתת שלך עזרתה לי מאוד.

לקביעת תור
    סגירה
    RE שאלה.

הוספת תגובה

• RE שאלה. - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    18/10/2015

רות שלום
    מצב ריאקטיבי יכול להשאר זמן רב ואפילו לתמיד.
    במידה והמצב יציב בכל הבדיקות שעשית זה בהחלט מאוד מרגיע וממשיכים את המעקב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה
    אורנה
    16/10/2015

בהמשך לשאלתי מאתמול, לקחתי ביום ראשון מונורול (שכתוב חד משמעית שלוקחים רק מנה אחת) והרופאה אמרה לי לקחת גם ביום שלישי עוד אחד ולקחתי לצערי. למחרת עד היום יש לי קוצר וקשיי נשימה שאני מרגישה שאני מתעלפת כאילו הולכת למות. בלילה ישנה בסדר גמור. כתוב תופעות לוואי על התרופה שאם יש קוצר וקשיי נשימה לגשת למיון. לא בא לי ללכת למיון. שאלתי האם זה כתוצאה מעוד שקית שלקחתי? והאם זה יעבור ולא נגרם לי חלילה נזק לריאות. כל זה קרה לי למחרת אחרי שביום שלישי הייתי אצל הרופאה שהיא דפקה לי על הגב ובערב לקחתי את המונורול. קוצר וקשיי הנשימה התחילו לי ברביעי בבוקר וכבר 3 ימים שאני כל שניה נחנקת. פשוט יש לי סחרחורת מהקוצר נשימה. זה יעבור לדעתך.?תודה רבה רבה דפנה.

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה בבקשה

הוספת תגובה

• עוד שאלה בבקשה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    17/10/2015

מונורול היא תרופה אנטיביוטית לדלקת בדרכי השתן.
    הטיפול המקובל הוא נטילה בודדת אם כי לקיחה נוספת אחרי מספר ימים לא אמורה להשפיע לרעה באופן בו את מתארת.
    כמו לכל תרופה גם למונורול יש תופעות לוואי כגון חולשה בחילות כאבי ראש כאבי בטן שלשולים. תופעות לוואי של חנק וקוצר נשימה אינה תופעת לוואי מוכרת אבל בתרופות הכל יכול להיות..
    במידה ואחרי 3 ימים מנטילת התרופה זה לא עבר מאוד לא סביר שזה קשור לתרופה אך במידה והמצב נמשך בכל מקרה עליך לגשת למרפאה או למיון ולהבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שנים אחרי כריתת אונה בגלל אדנוקרצינומה
    פרופ` אלון בן נון
    16/10/2015

שלום.עברתי לפני 3 שנים כריתת אונה בגלל אדנוקרצינומה. השאלה שלי לי יש נון סמול
    אדנו קרצינומה והשאלה שלי מה יותר מתפתח מהר נון סמול או סמול? ושאלה נוספת אני עשיתי סי טי פט והיה רשום קליטה מוגברת של FDG סביב סיכות בשער הריאה הימני -ריאקטיבית השאלה שלי מה זה ריאקיבית זה טוב או לא טוב למה הכוונה?הניתוח שעברתי זה RLL. מה משמעות המילה ריאקטיבית במקרה זה.תודה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    17/10/2015

רות שלום
    נון סמול (NSCC) הוא גידול המתפתח ברוב המקרים לאט יותר מ SMALL CELL CA (SCC ) והכלים הטיפוליים טובים יותר. הטיפול הטוב ביותר למחלה מוקדמת הוא כריתה שלמה של האונה ובלוטות הלימפה שלה ועל פי מכתבך אני מביך כי זה מה שעברת.
    את תשובת ה PET ואת הבדיקה עליך להראות למנתח שלך בביקורת במרפאה כי השאלה האם מדובר בקליטה רריאקטיבית או קליטה המייצגת מחלה היא שאלה חשובה ויש צורך בהסתכלות מדוקדקת ובהשוואה לבדיקות הקודמות שעשית.
    קליטה ריאקטיבית כמובן טובה יותר כי לא מדובר בגידול אלא בקליטה במקום בו יש תגובה לניתוח ולסיכות ובעצם זו קליטה חסרת חשיבות (בניגוד לקליטה גידולית).
    אנא פני למרפאה האונקולוגית ולרופא המנתח על מנת לבדוק את הדברים לעומק
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת רופאה
    אורנה
    13/10/2015

דר שלום רב ותודה מראש, יש לי שאלה מקווה שתעזור לי. הייתי אצל רופאה משפחה בגלל כאבים בטן תחתונה אולי דלקת בשלפוחית השתן. בדקה אותי ואז ביקשה שאשב ונתנה לי עם האגרוף מכות לאורך כל הגב מלמעלה עד למטה משני הצדדים די חזקים. אחרי זה שאלתי למה המכות? אמרה לבדוק את עמוד השדרה והכליות (מה קשר עמוד שדרה) אחרי שעתיים התחילו לי כאבי גב למעלה מה שלא היה לי מעולם וכשאני נושמת קשה לי לנשום ולפהק. האם המכות האלה יכולים לגרום לי נזק לריאות? או לעמוד שדרה? או ולכליות? לא מובן לי איזה מן בדיקה זאת? נבהלתי מעצם הבדיקה וחלילה שלא עשתה לי נזק.
    תודה רבה רבה על תשובתך הכנה, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת רופאה

הוספת תגובה

• בדיקת רופאה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    14/10/2015

דפנה שלום ״דפיקות״ על הכליות ועל עמוד השדרה הן חלק מהבדיקה המקובלת לבדיקת רגישות מקומית בעיקר על פני הכליות. כמובן שהמכות צריכות להיות בעוצמה ומינון סבירים וזה משהו שלומדים מעשית ולא כתוב בספרים.
    קשה מאוד להאמין כי הרופאה שלך הכתה חזק עד כדי גרימת נזק כלשהו. זה צריך להיות ממש כוח בלתי סביר.
    במידה והכאב מנשיך כדאי לפנות למיון להערכה מסודרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בקומה מינוס אחת
    אני
    09/10/2015

שלום, יכול להיות שהשאלה לא קשורה לפורום אז אשמח אם תפנו אותי, בכל מקרה מקווה שתעזרו לי.
    אני בת 33, עובדת בבניין ישן ובקומה מינוס אחת מתחת לאדמה, אין חלונות, יש איוורור מבחוץ, לא מזגן אלא ממש פתח המכניס אוויר מבחוץ לקומה, אני נמצאת במקום הזה כבר שלוש שנים וכל יום בערך 6.5 שעות, השאלה היא האם זה לא מסוכן? חשוב לציין שהם עשו בדיקת ראדון לפני שנה ויצא תקין את המספרים לא ראיתי.
    בבקשה זקוקה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה בקומה מינוס אחת

הוספת תגובה

• עבודה בקומה מינוס אחת - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    10/10/2015

במידה והמערכת עומדת בתקנים של מכון התקנים ונבדקת על פי המקובל אין בעבודה זו סיכון מעבר לרגיל.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך
    ג
    08/10/2015

אני מאד חוששת
    עשיתי צילום ריאות נוסף אחרי 4 ימים האם יש שיפור, האם זה לא נראה כמו גידול?
    יש עדיין גירוי בצד ימני וכאב קל באיזור הסערפת ימין, שיעול עקב גירוי עדיין יש, מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    בהמשך לתשובתך

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    08/10/2015

איכות הצילומים אינה מאפשרת השוואהמ וזה נושא בריאותי חשוב ורציני מכפי שיהיה אפשרי לענות על בערך...
    אנא פני באופן מסודר למרפאה כירורגית חזה או מכון ריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת בבית החזה 4 שנים
    עידן
    06/10/2015

גבר בשנות ה20 סובל מכאבים בחזה שכרגע לפי הרופאים אמרו שמדובר בדלקת בית החזה אבל משום מה זה לא עובר וזה פשוט נמצא 4 שנים מצב סטטי פעם כואב יותר פעם פחות .

אני גם סובל 4 שנים מהפרעות שינה קשות אני לא ישן יותר משעה בלילה וגם זה בלחץ זה כבר סיפור אחר כי זה משהו נדיר וקשה מנשוא וניסיתי כל דבר אפשרי ולא עזר כלום ואין לי שום בעיה נפשית . מדובר בהפרעת שינה ראשונית שום כדור לא עוזר . מה שכן שאני נרדם וקם אחריי כמה דק' תמיד אני מרגיש את כאב בחזה מחריף לפעמים אני מתמתח אז יוצאםי לי קליקים חדים וכואבים . ופשוט אני לא מטפל בזה ואין לי מושג מזה ועשו לי צילום רנטגן לא ראו משהו מיוחד .. אבל זה מפריע ומה אני בא לשאול ?-

האם ישנו קשר בין הכאבים בחזה החריפים שיש לי כאבים שמרגישים לי בעצמות באמצע החזה שמקרין לכל החזה האם ישנו קשר בין הפרעות השינה שלא עוברות לי בכלל לבין הכל הסיפטומים שתיארתי שמתארים דלקת בית סחוס החזה ? אולי זה הגורם להפרעת השינה שלי .

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בבית החזה 4 שנים

הוספת תגובה

• דלקת בבית החזה 4 שנים - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    06/10/2015

מה שאתה מתאר נשמע כמו tietze syndrome תסמונת הנובעת מדלקת בסחוסי בית החזה ויכולה לגרום לכאבים כפי שאתה מתאר הכאב כמובן יכול להפריע לשינה אם כי לא בטוח שזו הסיבה.
    עליך לבקש מרופא המשפחה לקבל פעם אחת כדור חזק נגד כאבים לפני השינה ולראות האם זה מסייע לישון טוב יותר. בעיקרון עליך להגיע למרפאת כאב ולבחון את אופציות הטיפול השונות במצב זה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן זה ממש מרגיש ככה

עידן
    07/10/2015

הקטע הוא שבחיים לא לקחתי כדורים כי לפעמים הכאבים היו סבילים ז"א לא כאב סטטים רק כאב בתזוזה אבל לפעמים שאני במצב של בלי שינה זה כאבים חדים שבאים בנשימה שיעול ועוד .

חשוב לציין שהייתי ספורטאי לפני שהפסקתי לישון והייתי מתאמן בחדר כושר ומשם זה התחיל ממש בקטנה פשוט נחתי וזה עבר וחזרתי להתאמן על בית החזה וזה היה חוזר מידיי פעם והייתי נח פשוט ושם קומפרסים של קרח .

אבל אני לא מתאמן מזה שנתיים כבר בגלל שאני לא יכול לישון וזה מחמיר את המצב ורק שיוצאים לי הקליקים אני מרגיש שמשהו משתחרר אבל לפעמים כל קליק זה מלווה בכאב חד וקשה .

אתה מתכוון לכדור אנטי דלקתי .. כעקרון אני צריך טיפול .... או משהו נגד כאב כי אם זה הייתי בריא ביכול ובלי הפרעות שינה הכאבים הללו ברוב הזמן ניתן לסבל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בדיקות דם שניתן לזהות את הדלקת ?

עידן
    07/10/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש בדיקות דם שניתן לזהות את הדלקת ? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    07/10/2015

לעיתים רמות CRP גבוהות אך לרוב כל בדיקות המעבדה תקינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה