פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם גידולי עור ונגעי עור שונים יכולים להדביק ולצמוח גם בקנה הנשימה?
    יעקב
    24/03/2016

שלום ד'ר
    הערב הייתי עם חברים,ושם פגשתי מישהו שאני מכיר הייטב, שבעבר סיפר לי שיש לו סוג של סרטן עור, המיתבטא בהופעת גידולי עור או יבלות, שמידיי פעם מסירים לו אותם בניתוחי עור כירורגים,אינני יודע אם יש לו מחלת יבלות וירליות או סרטן עור, מה שוודאי זה המראה של יבלות ,גידולים קטנים בכל מיני מקומות אצלו כולל בידיים, הוא לחץ לי הערב ידיים, לא היה לי נעים שלא לתת לו יד, העיניין הוא שהייתי חייב מיד אחרי זה לקחת כדור ללחץ דם, כך שעם אותה יד פתחתי את כיסוי האלומיניום של הגלולה, ובלעתי את הכדור, האם קיימת אפשרות אפילו נמוכה שהגידולים האלה או היבלות במידה והן וירליות או מדבקות, האם עשויות עם הזמן להיתפתח אצלי או בגרון או בקנה הנשימה או בוושט, איזה שהם נגעים או יבלות או גידולים לאחר אותה נגיעה ביד של האיש, איך אוכל לדעת, או ניתן לדעת, אם ישנה הדבקה? , האם יכולים להופיע נגעים פנימיים כמו שהם מופיעים אצלו חיצונית? יש אפשרות כזו של הדבקה?אם זה מגורם ויראלי, או אולי גידולי אחר,או בכלל? יש נגעי עור על כפות הידיים שהם מדבקים ויכולים גם ליצור נגעים פנימיים, בסיטואציה כפי שתיארתי? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם גידולי עור ונגעי עור שונים יכולים להדביק ולצמוח גם בקנה הנשימה? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    25/03/2016

יעקב שלום
    אתה יכול להיות רגוע
    אין סיכון להדבקות קנה הנשימה או איבר אחר בתהליך שתיארת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין לאחר ניתוח LOBECTOMY
    יערה
    15/03/2016

שלום
    לפני כ- 4 שנים ו-3 חדשים עברתי כריתת אונה ימנית RUL . לפני שנתיים עברתי סידרת הקרנות
    ב-8 מחזורים עקב גילוי מוקדים בריאה השנייה. מאז הוגדרה מחלתי כSTAGE 4
    וזאת ללא גרורות כלשהן. האם זה מוצדק?
    אני נמצאת במעקב ונוטלת אירסה כ-15 חדש 4 פעמים בשבוע (אני שוקלת 40 קג).

שאלתי העיקרית- לפני כ-6 חדשים התחלתי לסבול מעיקצוצים ביד ימין מהכתף ועד לאצבעות הזרת והאמה. עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות כולל MRI ו- EMG ללא מימצאים חד משמעים. הועלתה סברה כי אלו כאבים נורופתים משניים להקרנות והתחלתי לקחת ליריקה. בנוסף, מאז 6 חדשים התחלתי לסבול מכאב בצד ימין באזור הצלעות.
    תוצאות הCT האחרון לא הראו כל עדות לגרורות.
    האם יתכן כי כאב זה נובע מהניתוח אשר נערך לפני 4 שנים?

בתודה

הוספת תגובה

• כאב בצד ימין לאחר ניתוח LOBECTOMY - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    19/03/2016

יערה שלום
    קשה מאוד לדעת בדיוק מה הסיבה לכאבים.
    בהנחה שעשית גם PET וגם הוא היה תקין בהחלט יתכן שהעצב באיזור הניתוח ״התעורר״ וזה המקור לתחושה.
    בחלק מהמקרים ניתן להקל עם אקופונקטורה בנוסף לטיפול בליריקה.
    כמובן שיש צורך לחזור על בדיקות הדימות ולראות שאין דינמיקה של הופעת ממצאים חדשים
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיחות בבית החזה אבחנה. אין ממצאים כלל
    שרון
    14/03/2016

יש לי נפיחות בבית החזה כבר מעל שנה. אין שום אבחנה. ראיתי כירורג אורתופד, צילומים ורופאי משפחה. אולי פה תמצא התשובה...

הוספת תגובה

• נפיחות בבית החזה אבחנה. אין ממצאים כלל - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    15/03/2016

לא ניתן למצוא תשובה כזו באינטרנט.
    יש צורך לפנות למרפאת כירורגית חזה להבדק ולבחון מה צריך לעשות על מנת לאפיין את הנפיחות,, US, CT? , ? MRI? או אולי הדבר ברור ואין צורך בכל בירור נוסף..
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה - ניתוח לובקטומיה ימנית
    לי
    08/03/2016

שלום, אבא שלי בן 68, לפני כחצי שנה עבר ניתוח לובקטומיה ימנית עליונה, מיזה כעשרה חודשים הפסיק לעשן.
    מאחרי הניתוח הוא מרגיש נשימה כבדה ויותר קושי לאחר מאמץ למשל עליית מדרגות.
    CT חזה: ללא ממצא, פרט ל: אמפיזה ריאתית ניכרת והקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין.
    בוצע בדיקת תפקודי ריאה בסיסי: ריאה חסימתית עם FEV169 אחוז.
    הרופאה שלחה לתפקודי ריאות מלאים, כדי לשקול טיפול LABA בלבד או גם ICS.
    עדיין לא בוצע.
    1. הקושי בנשימה נגרם עקב כריתת אונה?
    2. הטיפל שהוצע זה הטפול הנכון למקרה, או שכדאי עוד חוות דעת?
    3. טיפול במשאפים זה נחשב לאסטמה?
    4. משאפים הופך להתמכרות ותלות?
    אשמח לדעתך, תודה.

הוספת תגובה

• קושי נשימה - ניתוח לובקטומיה ימנית - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    08/03/2016

לי שלום
    בחולים עם מחלת ריאות כרונית על רקע עישון שנים רבות שעברו ניתוח ריאה אשר תמיד מחמיר במידה מסויימת את תפקודי הריאות בהחלט סביר שיהיה קושי בנשימה ומה שאת מתארת אינו בלתי צפוי.
    צריך הערכה מלאה של הלב והריאות כולל אקו לב ותפקודי ריאות מלאים ומבחן הליכה ל 6 דקת. יש בהחלט מקום לשקול טיפול באינהלציות , משאפים משולבים פיזיתרפיה נשימתית וסדנת שיקום ריאות על מנת להקל ולהביא את המטופל למצב האופטימלי.
    במצבים הקשים לעיתים יש גם צורך בחמצן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה - ניתוח לובקטומיה ימנית - תגובה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    08/03/2016

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי נשימה - ניתוח לובקטומיה ימנית - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    08/03/2016

לי שלום
    מה שאת מתארת בהחלט יכול להתתאים להחמרה לאחר ניתוח שלצערנו אינה נדירה בחולים עם הסטוריה של עישון כבד אחרי ניתוחים מסוג זה.
    מה שצריך הוא לבצע הערכה מלאה של הלב והריאות ולאחר מכן לקבוע מדיניות טיפול.
    מה שאתם צריכים זה רופא ריאות טוב (וכנראה כבר יש לך על פי הדברים שציינת) וקשר עם המנתח על מנת להשלים את כל בדיקות ההערכה הנחוצות ולקבוע את הדרך הטובה ביותר להביאו לתפקוד ריאתי אופטימלי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה- האם יש סיכוי לסרטן ריאה?
    בילי
    01/03/2016

שלום רב דוקטור. אני בת 36 מעשנת מגיל 18 בערך קופסא ליום. אמא לשני בנות קטנות. בחודש האחרון התחילו לי כאבים באיזור השכמות/ חזה/ כתפיים/ בית שחי. כאבים חדים. תחושת לחץ וכבדות באיזור. הלכתי לרופאת מישפחה והיא חושבת שמדובר בשרירים תפוסים בבית החזה. יש לציין כי לפני שהכאב התחיל הרמתי את הבת הגדולה שלי ששוקלת בערך שלושים קילו בידיים בזמן שרקדנו וסובבתי אותה בעזרת הידיים. האם באמת יתכן שמדובר בשרירים תפוסים? יכול להיות ששרירים תפוסים לכל כך הרבה זמן? חשבתי שזה יעבור אחרי כמה ימים אבל כבר עבר מעל חודש והכאב עדיין שם. יש לציין כי הרופאה עשתה בדיקות דם שיגרתיות והכל יצא תקין ברוך ה׳. לא שלחה אותי עדיין לצילום חזה/ סיטי כי לא ראתה את הצורך. יש לי חששות לסרטן בריאה בעקבות העישון.. מה לעשות עכשיו? לחזור לרופא לצילום חזה? יש לי תור לכריאופרקט בעוד יומיים למסאג׳/ בדיקה. מקווה שזה יעזור ואכן מדובר בשרירים בלבד אבל עדיין מאוד חרדה ומוטרדת. מה דעתך? תודה רבה מראש- בילי

הוספת תגובה

• תשובה מהיפוכונדר

דן - מהנדס
    05/03/2016

קודם כל, אף פעם לא מאוחר להפסיק לעשן. שנית יש הבדלים בהרגשה בין כאבי שרירים לכאבים בעצמות, בעיקר אלו בגלל נגעים סרטניים שלרוב מופיעים בשעות הלילה כאשר השרירים רפויים. אם היה מדובר בסרטן ריאה שגם הספיק לשלוח גרורות לעצמות, שהתפתחו מספיק עד כדי שיגרמו לכאב, אז מזמן ההית חשה בסמפטומים יותר קלאסיים לסרטן ריאה כמו שיעול מתמשך וקוצר נשימה בזמן מאמץ. לא חושב שיש למקום לדאגה. בלי קשר, בדיקת דם לא מאבחנת סרטן ריאה, אבל אם הכאבים היו בעקבות גרורות בעצמות, אז בדיקת דם היו מראות עליה ברמות הסידן, כך שאת יכולה להיות רגוע בנתיים.

בלי קשר, סרטן ריאה מתפתח אצל כ 20% מהמעשנים, לרוב לאחר 30 שנות עישון, ללא קשר אם העישון הופסק או לא. ככל הנראה מדובר בנטיה גנטית לסרטן ריאה שבשילוב עם עישון או חשיפה לעוד גורמים מסרטנים מאיצה את התהליך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה- האם יש סיכוי לסרטן ריאה? - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    05/03/2016

בילי שלום
    קרוב לוודאי שבאמת לא קשור לענייני גידולים אבל בכל מקרה במידה ואת חרדה מאוד מציע כי:
    תעשי את המסג והטיפול שתכננת
    תפסיקי לעשן כי באמת חבל....
    במידה וזה לא משתפר תשקלי לבצע בדיקת סקר בית חזה ע"י LOW DOSE CT
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקת סי טי חזה לאחר כאבים בחזה לאשה בת 70
    אבי
    29/02/2016

קיימת הסננה ניכרת של קטע הסחוסי צלע 6 משני הצדדים יותר מימין מלווה בהסננה ניכרת ואי סדירות של גוף הסטרנוס באספטדט.
    אי סדירות של קטע הגרמי של צלע 6 מימין צמוד לחיבור קוסטו-כונדרלי.
    קישריות לימפה מסידות במיצר ושער הימני אין עדות לתפליט פריקדאלי אין עדות לתפליט פלאורלי
    פלק פלאורלי מסויד מימין.
    לסיכום תהליך תסניני בבית החזה באבחנה מבדלת תהליך זיהומי (כונדריטיס,אוסטאומיאליטסט) תהליך שאתי לפנות ליעוץ כירוגי.
    מה משמעות הממצאים והאם זה אכן תהליך זיהומי בלבד וכיצד ניתן לטפל בו?
    האם הבעיה נוגעת לצלעות בלבד או גם לריאות?

הוספת תגובה

• בבדיקת סי טי חזה לאחר כאבים בחזה לאשה בת 70 - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    29/02/2016

אבי שלום
    זה בהחלט נשמע משהו לא בנאלי ומצריך פניה למרפאת ניתוחי חזה הקרובה למקום המגורים על מנת לבחון את הדברים באופן מסודר.
    יש לבדוק קלינית את המצב במקום, לראות מדדים נוספים כגון בדיקות דם רלבנטיות ולהחליט האם ניתן וצריך לבצע ביופסיה, לתת טיפול אנטיביוטי או אנטי דלקתי וכו' .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקת דם שנערכה לה

[email protected]
    01/03/2016

היה ערך גבוה של ‏CRP‏ 52.98 האם זה מחזק את ההשערה שמדובר בתהליך זיהומי וכיצד ניתן לטפל בו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבדיקת דם שנערכה לה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    01/03/2016

זה מחזק את ההשערה להתליך דלקתי או זיהומי אך לא ניתן להמשיך לטפל באינטרנט.
    לקחת למרפאה כירורגית חזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאמתוריקס ספונטני...............................................
    אורית
    28/02/2016

דר שלום לך בעלי עבר לפני חמש שנים ארוע של חור בריאה ספונטני ועבר ניתוח מוצלח.
    שאלתי היא האם מותר לו להתאמן בחדר כושר והאם יש לו הגבלה לאיזשהו ספורט ? הבנתי שישנה הגבלה לצלילה .
    תודה ויום טוב

הוספת תגובה

• פנאמתוריקס ספונטני............................................... - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    29/02/2016

אורית שלום
    אכן בהחלט אסור לו לצלול צלילת בלונים ויד להצנע מעישון.
    אין מגבלות אחרות.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך בסי טי חזה אם צילום החזה תקין
    אבי
    24/02/2016

סבתי בת 70 סובלת כשלושה חודשים מכאבים בחזה עברה ממומגרפיה ואולארסאונד שד שיצאו תקינים. בנוסף עברה גם צילום חזה שיצא תקין. לדעת הרופא משפחה מדובר בדלקת בצלעות. האם יש צורך בסי טי חזה אם צילום החזה יצא תקין?

הוספת תגובה

• האם יש צורך בסי טי חזה אם צילום החזה תקין - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    24/02/2016

זה בהחלט לא אפשרי לענות בוודאות כי רק בבדיקה ושיחה עם המטופל אפשר להבין טוב יותר את הבעיה ורק בראיית הצילום אפשר באמת להתרשם מאיכותו ותקינותו אבל לדעתי אחרי 3 חודשים של כאבים בהחלט יש מקום לשקול בחיוב CT על מנת להבין טוב יותר מדוע..
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור אינטרסיציאלי פסי מוגבר בחלק התחתון של הריאות
    נווה בנבניסטה
    14/02/2016

בן 25 בריא בדרכ למעט ברקע יתר לחץ דם לא מטופל תרופתית מאחר ומדובר רק בהתקפים שקורים פעמים בודדות עקב חרדה.
    עישנתי בעבר מגיל 16-21 הפסקתי ל3 שנים ולאחרונה חזרתי לעשן ב4 חודשים האחרונים.
    מאז שחזרתי לעשן אני משתעל המון ללא קשר לפעילות גופנית מאומצת, ללא קשיי נשימה, מעט ליחה מאז העישון, לא סובל מדלקות בריאות.
    בדיקות דם כלליות תקינות כולל תפקודי בלוטת תריס, כליות.
    אקו לב תקין מלפני חצי שנה.
    כל נושא של שיעול וליחה רק מאז שחזרתי לעשן.
    בצילום האחרון הרופא המאבחן כתב "ציור אינטרסיציאלי פסי מוגבר בחלק התחתון של הריאות"
    בצילום מלפני 8 חודשים בביה"ח שיבא הרופא המאבחן נתן תוצאה תקינה לבדיקה.

האם עפ"י הצילום המצורף ניתן לראות את האבחנה הנ"ל?

מה לעשות במידה ואין שום קוצר נשימה או תסמינים?

הוספת תגובה

• ציור אינטרסיציאלי פסי מוגבר בחלק התחתון של הריאות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    14/02/2016

נווה שלום
    אין אפשרות לקבוע אבחנות בצילומים ברמת האיכות של צילומים המועברים באינטרנט..
    מה שאני יכול לייעץ לך בפשטות הוא:
    1. להפסיר לעשן
    2. להגיע למרפאת ריאות באופן מסודר עם כל הצילומים ולעבור בדיקה מסודרת מדוע אתה משתעל ומה צריך עוד לעשות אם בכללל מלבד הפסקת העישון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום לאחר חודשיים וחצי

ילדה בת 4
    21/04/2016

היי.
    ביצעתי צילום חזה אתמול ועדיין יש ממצא של ציור אינטרסטיציאלי מוגבר בתחתית הריאות.
    רציתי להבין מה זה אמור להיות אם אין לי שום ממצא נוסף.
    מעבר לכך הבדיקות האחרונות תקינות ואין שום תלונה.
    אפילו השיעול הפסיק.
    האם זה אמור להדאיג? הורדתי בעישון לאולי קופסא בשבוע אם בכלל.
    מה לעשות עם זה?
    זה אמור להצביע על תחילת מחלה אינטרסטיציאלית?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציור אינטרסיציאלי פסי מוגבר בחלק התחתון של הריאות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    23/04/2016

על פניו הצילום נראה תקין
    אם כי אין אפשרות להתייחסות מלאה ברזולוציות אינטרנטיות כאלה.
    עליך להמנע מעישון ולהמשיך מעקב אצל רופא הריאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות צילום חזה

ילדה בת 4
    23/04/2016

היי פרופ.
    אני הגעתי אליך עם התוצאות לפני כחודשיים ובהחלט אמרת כי קיים ציור מעט בחלק התחתון של הריאות.
    התשובה שלך היתה לחזור על הצילום לאחר 3 חודשים לראות אם יש שינוי.
    אז עשיתי כדבריך ואין שום שינוי.
    הדרך אם באמת יש מה לדאוג מבחינת מחלות אינטרסטיציאליות או שלא מדובר בעניין כזה.
    חרדתי כמו שאתה רואה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה ימין, יש תשובות CT בבקשה עזרה אני מאוד אשמח.
    משה
    08/02/2016

שלום.בן 22
    יש לי כאב יומיומי מאוד מציק בחזה ימין ,למעלה משנה,
    עשיתי בדיקת מיפוי עצמות - תקין
    עשיתי פיזאוטרפיה - לא עזר
    עשיתי CT - שינויים פיבורטים,פלאורליים וריאתיים בפסגות של שתי הריאות.
    אמפיזמה צנטרילובלרית משמעותית בשתי האותות העלינויות.
    חוץ מזה הכל תקין

הייתי במרפאת למחלות ריאה אמרו יש לי התנפחות של אמפיזמה אבל זה לא משמועתי והפנו אותי למרפאת כאב

עכשיו אני לא כל כך אהבתי את הרופאה שם שלא הבינה כלום ושאלה 100 פעם רופאים שונים, מה אני עושהה???

תודה

הוספת תגובה

• כאב בחזה ימין, יש תשובות CT בבקשה עזרה אני מאוד אשמח. - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    09/02/2016

משה שלום.
    על פי התשובה נראה כי יש לך שינויים בריאות הנובעים מעישון או חשיפה לזיהום אך לפחות על פי הכתוב לא נראה כי יש ממצא המסביר כאב.
    עקרונית נראה כי מה שאמרו לך נכון אבל כמובן שבלי לראות את הסיטי ואותך לא ניתן לסייע יותר.
    במידה ואתה חש כי אולי הרופאה שבדקה אותך לא הייתה מקצועית מספיק עליך לנסות ולפנות לחוות דעת נוספת במרפאת ריאות אחרת ולהבדק שנית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה ימין, יש תשובות CT בבקשה

משה
    09/02/2016

שתיי שאלות פרופסור
    1)האם לדעתך יש ממצא למחלה כלשהי? והאם לפי ממצא הסיטי השינויים הם נורמאליים או מוזרים?
    2) אמרו לי לגשת למרפאת כאב ולבדוק אולי מדובר בתופעת טיטצה? שמעת על זה?

תודה שוב,
    מעריך!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה ימין, יש תשובות CT בבקשה - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    10/02/2016

משה שלום
    השינויים שציינת בהחלט מוכרים.
    נפוצים בעיקר במעשנים ולכן במידה ואתה מעשן עדיף להפסיק.
    תופעת טיטצה בהחלט מוכרת ובעיקרון נובעת מדלקת מכאיבה בסחוסי הצלעות.
    אני בהחלט מסכים שכדאי לך לגשת מסודר למרפאת כאב על מנת לנסות להקל עליך ולשקול קבלת חוות דעת נוספת של רופא ריאות במידה ולא חשת בטוח עם הרופאה הקודמת שהיית אצלה.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאחר ביופסיה ריאות
    דפנה
    07/02/2016

שלום וברכה ,
    אבקש את עזרתכם בפענוח ראשוני של תשובת הביופסיה עד לפגישתי עם רופא הריאות:
    תאור מיקרוסקופי:
    1. בבלוק התאים מבלוטה 4R : קבוצת תאים אפיתליאליים ממאירים בעלי גרעינים היפרכרומטיים , אנאיזונוקלאוזיס, ציטופלזמה רחבה ונמק רב. בנוסף קטעי סחוס.
    2. בבלוק התאים מבלוטה 4L : בעיקר דם וקטעי סחוס. כמו כן נראו בלוטות מדופן הברונכוס, מעט תאי אפיתל נשימתי תגובתי ותאים אטיפיים ספורים ביותר.

תאור מאקרוסקופי:
    1. התקבלו פירורים בנפח של 0.2 סמ"ק , נעשה בלוק תאים
    2. התקבלו פירורים וגלילים בנפח כולל של 0.4 סמ"ק , נעשה בלוק תאים.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לאחר ביופסיה ריאות

הוספת תגובה

• תשובה לאחר ביופסיה ריאות - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    08/02/2016

דפנה שלום
    מצטער אבל זה לא ראוי לפענח בדיקות פתולוגיות באינטרנט.
    לא ברור לי מי מסר לך את הבדיקה אבל הנהוג והמקובל בכל העולם הוא שתוצאה פתולוגית נמסרת למטופל בשיחה ישירה עם רופא.
    על הרופא לוודא כי זו אכן הבדיקה של המטופל ולאחר מכן להסביר לו מה נמצא בבדיקה, מה המשמעות של הממצאים ומה התוכנית הטיפולית המתאימה לאור הממצאים
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT חזה.....................................
    דני
    05/02/2016

שלום, בן 68,בוצע CT חצי שנה לאחר ניתוח לובקטומיה ימנית עליונה.
    כשנה הופסק עישון.
    המדיאסטינום הודגם ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות.
    שערי הריאות הודגמו תקינים, ללא גושים וללא בלוטות לימפה מוגדלות.
    אין לזהות תפליט פלוירלי או תפליט פריקרדיאלי.
    אמפיזמה ריאתית ניכרת.
    שינויים אטלקטטים / הצטלקותיים מזוהים ב RUL.
    אין לזהות SOL
    שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין, בולטים מעט בהשוואה לבדיקה קודמת.
    אין לזהות גוש.
    הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת מימין.
    ללא מוקדים אנדו-ברונכיאלים.
    האדרנלים תקינים.
    בחלונות עצם- ללא הרס גרמי.
    לסיכום:
    שינויים הצטלקותיים ואטלקטטים נצפו בפסגה הימנית (פוסט- ניתוחית)
    הקטנה של נפח ההמיתורקס מימין.
    לא הודגם תהליך חשוד.
    שאלות,
    1. מה זה- שינויים אניטרסטיציאלים פריפרלים נצפו מימין?
    2. הקטנה של נפח ההמיתורקס בצד ימין עם הרחבה של הסרעפת
    מימין?
    3. האם לחזור לרופא מנתח לב חזה או לרופא ריאות?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    CT חזה.....................................

הוספת תגובה

• CT חזה..................................... - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    05/02/2016

דני שלום
    בכללי זו תשובה תקינה למצב אחרי ניתוח ומצב אחרי עישון ממושך.
    מתוארים שינויים צפויים אופייניים למצב מסוג זה.
    ברור שאתה צריך לחזור למעקב איפה שנותחת. במרבית המקומות הטובים זה חלק בלתי נפרד מהמעקב לא בגלל שקרה משהו אלא להמשך מעקב.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול יבש חדש
    דן - מהנדס
    03/02/2016

לדר שלום

אני בן 43 בריא ומעולם לא עישנתי. בתחילת החורף סבלתי מהתקררות שכללה רק אף מנוזל והיא חלפה. לפני שבועיים ללא כל סיבה (חודשיים אחרי ההתקררות) הופיע אצלי גירוי בדרכי הנשימה שגורם להתקפי שיעול יבש. למעשה אני כלהזמן מרגיש כאילו יש לי גוף זר או נוזל בריאה ומתאפק שלא להשתעל, עד שזה כבר בלתי נסבל ואני משתעל. השיעול לא עוזר להקלעל הגירוי. זה כך כבר שבועיים. השיעול יבש ללא כל הפרשה.

חוץ מזה אין כל סימפטום אחר כמו חוסר תאבון, כאבים, חום, או כל סימן למחלה זיהומית. אני גם מצליח להתאמן כרגיל, כולל ריצה למרחקים.

לא נחשפתי לחומרים מסוכנים עד כמה שידוע לי. ב 2006 עברתי בדיקת CT ריאות עם חומר ניגודי בגלל מחלה ויראלית והתגלתה דלקת ריאות סמויה שחלפה.

רופא המשפחה אמר שה בטח אלרגיה, אבל אני מסרב לקבל את ההאבחנה כי מעולם לא סבלתי משום סוג של אלרגיה.

הואנתן לי קודאין אבל זה לא ממש עוזר

האם אני צריך להתעקש על צילום ריאות או כל בדיקה אחרת? אני דיי חושש שמדובר בסרטן ריאה, למרות שאין הסטוריה כזאת במשפחה.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שיעול יבש חדש

הוספת תגובה

• שיעול יבש חדש - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    03/02/2016

ירון שלום
    החורף יש די הרבה מחלות וירליות שגורמות לשיעול טורדני ומה שאתה מתאר מאוד מתאים לכך.
    על פי התיאור שלך לא נראה כי אתה בקבוצה סיכון לסרטן ריאה אבל במידה ואתה חושש מכך או לחלופין במידה והשיעול נמשך הייתי מציע לך לגשת באופן פרטי למכון סיטי העושה בדיקות סקר עי סיטי במינון קרינה נמוך ולעשות את הבדיקה
    Low dose ct יעיל בהרבה מצילום חזה על מנת להרגיע אותך בנושא הגילוי או השלילה של נוכחות מחלה גידולית בריאה.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

דן - מהנדס
    03/02/2016

חזרתי היום שוב לרופא. לאחרונה לצד השיעות הויע אצלי רעד ודופק מואץ, ממש הרגשה של חום, למרות שהחום תקין. הוא ביצא בדיקת אקג שהייתה תקינה. נתן לי צילום חזה, אבל אמר שהצילום הוא רק לשם הרגעה שלי. לדעתו, בגלל שאני מצליח לבצע פיעילות גופנית מואצת מבלי לגרות שיעול, וגם בגלל שאני מצליח לישום 8 שעות ברצץ ללא שיעול בלילה, וגם הרעד והדופק, מצביעים על התקפי חרדה שלעיתים יכולים להתבטא בשיעול יבש. הוא רשם לי בנתיים כדור בשם קלונקס... קראתי שזה נוגד חרדות... הוא הוסיף שגם ההתעקשות שלי שמדובר בסרטן ריאות רק מחזקת את החשד לחרדות. לגבי CT הוא סירב ואמר שאנחנו עדיין לא בשלב הזה. אמנם מוקדם לקבוע, אבל שעה אחרי שלקחתי את הקלונקס השיעול תרם חזר... מקווה שימשיך כך. ביום ראשון אבצע צילום חזה.

האם אי פעם שמעת על התקפי שיעול יבש בעקבות חרדה?

תודה על העזרה והסבלנות

ירון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר בעבר
    אוראל
    26/01/2016

שלום היה לי בעבר חזה אוויר ספונטני בריאה פעמיים ..
    עברתי ניתוח שאמור למנוע את הפעם השלישית ..
    על מנת להיות אמיתי אני עדיין מעשן מידיי פעם רחוק מאוד מצורה סדירה אולי סיגריה בשבוע ..
    אני כרגע בארגנטינה ומחר אני אמור לעשות צניחה חופשית ורציתי לדעת מה הסיכונים שאני צריך לדעת עליהם אם מותר או אסור לי לעשות ..
    אשמח אם מישהו יענה לי בהקדם תודה רבה :)

לקביעת תור
    סגירה
    חזה אוויר בעבר

הוספת תגובה

• חזה אוויר בעבר - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    26/01/2016

אוראל שלום
    אין נתונים ברורים לגבי שאלתך.
    יש מחשבה ששינויי הלחץ המהירים בעת הצניחה החופשית עלולים לגרום לפניאומוטורקס אך הדבר לא הוכח ולא נשלל.
    יש המלצה ברורה וחזקה לא לצלול כי שם שינויי הלחצים גדולים בהרבה ויש הוכחות כי הדבר מסוכן מאוד.
    במידה והצניחה מאוד מאוד חשובה לך אתה יכול לעשות זאת אך כך בחשבון שהסיכון שלך אולי במעט גבוה יותר משל אחרים...
    בכל מקרה כדאי להפסיק לעשן ולא לצלול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• RE
    רות
    19/01/2016

תודה על התשובה. אם ככה אם אצתרך בעתיד יש סיכוי לקבל את התרופה אם הלופוס אצלי לא פעיל וסרטן שיש לי הוא NSCL
    .. ידוע לי שכל מקרה לגופו ואין עדיין מספיק מחקרים.בכל אופן תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    RE

הוספת תגובה

• RE - תגובה

פרופ` אלון בן נון
    20/01/2016

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה