מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בהמשך להתכתבותנו שיתוק סרעפות ובלוטת תריסרעות26/07/2017
היי
ככה לפני כשבועיים היתה ישיבה עם פתלוגים ואנדוקרינולוגים בצוות מורחב בענין התוצאה הפתלוגית של הבלוטה כריתת אונה
כזכור התוצאה בקיצור NIFTP נאמר לי שזה נדיר וכי לפי מה שנאמר לי בהגדרה הזו ״לא ניתן להגדיר את הממצא כשפיר ועל כן תזומן לניתוח נוסף לכריתה של האונה משמאל בנוסף נאמר לי ע״י המנתח לא ניתן לשלול בוודאות ממאירות ולאחר הניתוח אצטרך טיפול ביוד רדיו אקטיבי
לצערי לא מבינה את ההגדרות הללו ומעולם לא ניתקלתי בתשובה כזו מוזרה
מה דעתך בנושא ??
בנוסף בצילום ריאות ניראו תמט קל משמעות ?!
תודה וסליחה זה פשוט מטריד הענין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלון בן נון27/07/2017רעות שלום
לנושא צילום החזה התשובה יחסית פשוטה. בניסוח מסוג זה כפי הנראה ממצאים חסרי חשיבות הקשורים לחולשת הסרעפות וכמובן צריך להמשיך במעקב רופא הריאות.
לנוא בלוטת התריס הענין מורכב יותר ואת צריכה לשבת עם הרופאים בכדי להבין טוב יותר את המצב. זהו תהליך על הגבול בין שפיר לממאיר וההחלטות לגבי הצורך בטיפולים אינן פשוטות ולא תמיד חד משמעיות.
מציע לך לשלוח את החומר לקבלת דיעה שניה פתולוגית ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג אונקולוגי העוסק בגידולי בלוטת תריס לגבי צורך בהשלמת כריתה וטיפול ביוד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיליקון בריאה? מצורף צילוםנטלי25/07/2017
שלום בת 6, יש לי תור לרופא ריאות בעוד כחודש. עשיתי היום צילום ריאות עקב שיעול מתמשך, ליחה, שריקות בריאה ימינית בנשיפה וקושי נשימתי שנמזך זמן רב כבר. התוצאות- פיענוח יצאו תקינות ב.מ.פ, ראה סיטי מצורף. שאלתי היא אחרת, יש לי שתלי סיליקון בחזה, הגדלת חזה, מזה שנתיים ידוע על דליפת השתלים בעקבות ממצא US של בלוטות לימפה בבית שחי ימני מסוננות סילקון. בעיות הנשימה שלי החלו תקופה מסויימת לאחר מכן, ואני תוהה האם יתכן שהסיליקון-גל דלף לריאה, ואם כן האם היו רואים זאת בצילום סיטי שעשיתי שמצורף? בעיקרון- ישנם מקרים שסיליקון גל חדר לריאות זה דבר אפשרי וידוע, אבל כיצד אני יכולה לבדוק זאת לגביי? האם יש בדיקה שיכולה להראות אפילו דליפה/נדידה מנייטורית של סיליקון מהחזה ובלוטות הלימפה לריאה או לבית החזה? על איזו בדיקה היית ממליץ? תודה מראש ואודה לך על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
נטלי25/07/2017בת 36, ומצרפת את הצילום הנוסף הצדדי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום חזה נעשה, לא סיטי.סליחה על הטעות.
נטלי25/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיליקון
פרופ` אלון בן נון26/07/2017נטלי שלום
צילום החזה אינה בדיקה מספיקה לשאלה זו ובוודאי שאינני יכול לפענח צילום באיכות בה הוא נשלח באינטרנט.
עליך לקבוע תור מסודר לרופא ריאות לעבור בדיקה קלינית, בדיקת תפקודי נשימה ולפי הצורך סיטי של בית החזה.
רק אז יהיה אפשר לענות על שאלה מסוג זה באפן מלא.
בהלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך ברור שאגש לרופא ריאות מטפלרעות14/07/2017
הי
הענין שאני מטפלת בבעיה של הסרעפת וזה ניראה לא עוזר מה עושים ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלון בן נון14/07/2017הבעיה שאין הרבה אפשרויות אחרות מלבד מה שנעשה.
בדקתי עבורך האם יש אפשרות להשתלת קוצב ולצערי ממה שבדקתי עד כה נראה שהקוצב אינו מתאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאים חדשים בבדיקת סיטירעות13/07/2017
שלום
בהמשך להתכתבותנו קודמים ככה בוצע לי סיטי פרוטוקול אבנים לשלילת אבנים בכליות אין אבנים אך יש ממצאים בריאות כמובן שהסיטי היה ללא חומר ניגוד ולא מכוון לריאות אך בכול אופן ניראו
״הצללות דפדנטיות בבסיסי הריאות ״
כזכור ברקע שיתוק דו צדדי בסרעפת וכן ברונכיטיס כרונית
מטופל בביפאפ רלבר סינגולר
מה הצעד הבא וממה השינויים בריאות ומה עושים
תודה בת 36* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצללות בריאות
פרופ` אלון בן נון13/07/2017רעות שלום
את כמובן צריכה לגשת עם הבדיקה לרופא הריאות שלך.
על פניו הממצאים נראים מתאימים למצב של שיתוק סרעפות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך פרופ בבקשהרעות28/06/2017
שלום
יש לי שיתוק דו צדדי בסרעפת אובחן בפברואר 2017 תחילת הבעיה עם הנשימה התחילה בנובמבר 2016 הענין שמכשיר bipap מגביל אותי מאחר ואני צריכה להישתמש בו גם בצהרים ובמשך הלילה אני בחורה צעירה בת 36 ונמנעת מכול מיני דברים גם בשל קוצר הנשימה במאמץ קל ביותר וכי אני מעונינת ליותר חופשיות זאת אומרת האם יש טיפול אחר ?! שלא מצריך להישתמש בתמיכה נשימתית או שזה המצב
נאמר לי שהשיתוק אצלי הוא משני לנוירופתיה
מה המלצתך בנושא ?׳
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלון בן נון07/07/2017רעות שלום
אני מנסה לבדוק עבורך האם קיימת אפשרות להשתלת קוצב סרעפת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רעות07/07/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להתכתבות בעניין שיתוק סרעפתרעות27/06/2017
היי
לגביי עניין הסרעפת אני כרגע מטופלת עם Bipap משאף רלבר וסינגולר כדור
האם יש פתרון אחר מלמד למכשיר הנשמה לא פולשני הבעיה של הסרעפת מנובמבר אובחנה בפברואר
מה דעתך ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרעפת
פרופ` אלון בן נון27/06/2017בשיתוק חד צדדי יש לעיתים אפשרות לניתוח פליקציה (מתיחה עי קיפול) של הסרעפת וזה יכול לעזור. בשיתוק דו צדדי לעיתים קוצב סרעפת אפשרי.
בעיקרו תרגול פיזיותרפה נשימתית ותמיכת BIPAP הם הטיפול השגרתי למצב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לתשובתך כריתת בלוטת התריסרעות15/06/2017
היי
ביקרתי אצל המנתח יתרשם מהפתולוגיה לצערי אצטרך לעבור כריתה של כול בלוטת התריס ולאחריו טיפול ביוד כרגע הפנה אותי לאנדוקרינולוג ולאחריו לחזור למנתח
לפי מה שהבנתי שהגידול אצלי בעייתי ....
אם אני מבינה הוא סרטני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתולוגיה
פרופ` אלון בן נון16/06/2017רעות שלום
לפעפי מה שאת מתארת כנראה זה המצב אבל אלה באמת לא שאלות לאינטרנט אלא שיחה עין בעין עם המנתח כי כל מילה בתשובה הפתולוגית חשובה וגם ממצאי הניתוח חשובים לקבלת ההחלטות לגבי מדיניות הטיפול הנכונה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך .
רעות16/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאה פתולוגית סופית כריתת אונה בבלוטת התריס ושיתוק סרעפתרעות12/06/2017
שלום רב
ניתקבלה תוצאה פתולוגית האם דורש היתייחסות
בסיכום התוצאה ניכתב
The findings comapaible with non invasive follicular thyroid neoplasm with papillary like nuclear features
NIFTP
אבחנה B-171255/1
T 96000
DB -f0100
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתולוגיה
פרופ` אלון בן נון15/06/2017רעות שלום
על פניו נראה שמדאבר בתהליך שאינו סרטני אך כמובן צריך לחזור ורופא המנתח ולתת לו לקרוא את כל התשובה ולתת את המשמעות המלאה בהתאם לכל הנתונים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקווסטרציה באונה תחתונה ריאה שמאלית אצל תינוקג08/06/2017
שלום פרופ בן נון,
קודם כל רציתי לומר שאנו במעקב מאז ההריון בשיבא וגם ביקרנו אצלך במרפאה ורוצה להודות לך על היחס האישי ועל היותך רופא יוצא מן הכלל!
לבן שלי גילו בסקירות על סיקוסטרציה עוד בהיותו עובר, הוא נולד טפו טפו אסימפטוטי ונראה כתינוק בריא לחלוטין.
המלצתך היא להיות במעקב במרפאת ריאות עד גיל שנה ואז סי טי וסביר להניח ניתוח...
אני ממש בסטרס מזה כי התינוק בריא לחלוטין והמחשבה שהוא יצטרך לעבור ניתוח משמעותי כמו הסרת אונה, היא פשוט בלתי נתפסת...
השאלה היא האם ילדים שבסה״כ בריאים עם סקוסטרציה חייבים ניתוח?
האם תינוק בריא שמרגיש טוב וללא כל תלונות וצפצופים ישאר כך גם אחרי שיתאושש מהניתוח? האם הניתוח לא משאיר את סימניו לכל החיים?
במקרה ולא לעשות ניתוח, מה הסיכוי שילד כזה יכול לחיות חיים בריאים וללא כל סיבוך כשיגדל ויהיה בוגר? האם סיכויים גבוהים לכך או שרוב הסיכויים שהסקווסטרציה תתן את אותותיה בבגרותו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקווסטרציה
פרופ` אלון בן נון08/06/2017ברור כי המחשבה של אמא על ניתוח לתינוקה היא מחשבה קשה ובמיוחד שהתינוק בריא מתפתח יפה ואין כביכול כל הגיון לגרום לו לסבל.
מאידך, אחד התפקידים הקשים של כולנו כהורים הוא לדעת להסתכל קדימה ולנווט את מסלול החיים של הילד באופן הטוב והנכון ביותר (לא בהכרח הקל ביותר כרגע) גם אם לעיתים זה גורם לנו ולילד להתמודד עם קשיים ומכשולים לא פשוטים.
הסקווסטציה עלולה לסכן את חיי הילד בעתיד במספר תחומים כולל זיהומים, דימומים ובסבירות נמוכה יותר גם גידולים. הרבה תלוי בסוג הסקווסטרציה וחומרתה.
הדבר הנכון על מנת לקבוע מדיניות טיפולית הוא לתת לילד לגדול ולקראת גיל 8-9 חודשים לעשות את בדיקת הסיטי עם חומר ניגוד ולדעת מה המצב במדויק.
רק אז יהיה בעצם אפשרי להחליט סופית האם ומה צריך לעשות.
אחרי ביצוע הבדיקה תוכלי ליצור קשר עם גלית מזכירת המחלקה ולבוא עם הילד והבדיקה לשיחה
חשוב לציין כי ילדים שעוברים את הניתוח בגיל שנה חוזרים תוך זמן קצר לבריאות מלאה ומהלך חיים תקין.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה ואתה תמיד יודע להרגיע
ג08/06/2017אנחנו כמובן נלך לפי ההמלצות ונפגש בהמשך, המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח כריתת אונה בבלוטת התריסרעות05/06/2017
היי
כאשר כרתו את הגוש והאונה נכתב שבוצעו גם הפרדות מהקנה בצד ימין ושמאל השאלה היא האם עצם ההפרדה משמעו שהגוש הגיע לשם ?!
עברו כבר שבועים ועין עדין תוצאה פתולוגית
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעות
פרופ` אלון בן נון05/06/2017רעות שלום
הדבר בהחלט אינו קשור לממצאים הפתולוגיים אלא לטכניקה הניתוחית וכעת הוא כבר אינו בעל חשיבות.
אין ברירה אלא להתאזר בסבלנות עד לקבלת התשובה הפתולוגית הסופית.
אין קשר בין משך הזמן לסוג התשובה כך שהעובדה שלוקח זמן אינה מרמזת על חומרה של התשובה
בהצלחב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תוצאות בדיקת סיטי חזהאורי02/06/2017
שלום רב, לפני כשבוע עברתי סיטי חזה ללא חומר ניגוד בשל כאבים שיש לי שם.
אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי מה האבחנה הבאה אומרת:
נודול תת פלאורלי קטן בלתי ספציפי בסגמנט אחורי של RUL בגודל כ3.5 מ"מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות סיטי
פרופ` אלון בן נון02/06/2017אורי שלום
כמובן שלא ניתן לענות על שאלה מסוג זה מבלי לראות את הבדיקה בעינייים. לאור זאת עליך לפנות לרופא ריאות בקרבה למקום מגוריך על מנת שיוכל לענות על כך סופית. בכללי נראה על פי התשובה שאין בבדיקה ממצא משמעותי. הקשרית המתוארת בבדיקה נראית כממצא שגרתי ללא חשיבות גדולה המצריך לכל היותר מעקב וקרוב לוודאי שאינו קשור לכאבים מהם אתה סובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח בלוטת התריס ושיתוק סרעפתדנית30/05/2017
שלום
בחתך קפוא בניתוח נכתב follicular lesion מה זה אומר סרטני ?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גגע פוליקולרי
פרופ` אלון בן נון31/05/2017לא בהכרח.
תשובה זו מתייחסת לאופי הנגע ועל מנת לדעת האם הוא שפיר או ממאיר יש צורך להמתין
לתשובה הסופית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק דו צדדי בסרעפת וניתוח לכריתת גידול בבלוטת התריסרעות19/05/2017
שלום
אני מטופלת ע״י bipap עקב שיתוק סרעפת דו צדדי אמורה לעבור ניתוח לכריתת גידול בבלוטת התריס
השאלה היא האם שיתוק סרעפת יכול לעבור השיתוק משני למחלה נוירולוגית לפי רופא ריאות מה דעתך ?!
ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק סרעפת
פרופ` אלון בן נון19/05/2017שלום
שאלתך מורכבת ולא ניתן לענות עליה בלי לדעת את כל הנתונים. יכול רק לומר שבמרבית המקרים זהו מצב לא הפיך וצריך לאמן ככל הניתן שרירים אחרים.
בשלבים מוקדמים אפשר לשקול קוצב סרעפת אך אם השיתוק קיים זמן ממושך זה אינו יעיל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי סריקת CT חזהמאיה14/05/2017
פרופ' בן נון שלום רב,
חמותי עברה בדיקת CT ובפענוח נמצא כי יש "לימפאדנופתיה במיצר עם קשריות עד קוטר 2.5 ס"מ פארא טרכיאלית מימין. לימפאדנופתיה תת קרינרית עד רוחב 1.2 ס"מ. ריבוינ קשריות לימפה פארא אזופגיאליות עד רוחב 0.5 ס"מ. כלי הדם במיצר שמורים. כמו כן, קשריות לימפה בצפיפות זכוית מט ב-RLL עד רוחב 0.5 ס"מ. קשריות לימפה בשער הריאה הימנית עד רוחב 1.5 ס"מ. תבנית של מוזאיקה ריאתית בריאות משני הצדדים עם איזורים היפרלוצנטיים ובצפיפות זכוכית מט בריאות משני הצדדים. האם ממצא משני למחלה של כלי הנשימה או משנית למחלה של כלי דם?
קשרית תת פלוירלית בקוטר 0.6 ס"מ באספקט עליון של RLL.
אודה לך מאוד באם תוכל לחוות דעתך על הממצאים ואולי להדריך אותנו כיצד לפעול?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה
פרופ` אלון בן נון19/05/2017מאיה שלום
בתשובה שצירפת ממצאים רבים היכולים להתפרש באופנים שונים ומשמעויות שונות. העצה הטובה ביותר שאני יכול לתת לך היא להגיע לכירוג חזה או רופא ריאות בהקדם על מנת שיראה את המטופלת ואת הסיטי בעיניים ויקבע כיצד הכי נכון להתקדם בבירור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ריאותדוד13/05/2017
לפני כשנתיים עברתי ניתוח בריאה שמאל בגלל חור בריאה שחזר בפעם השניה. מאז הכל תקין אני לא במעקב טיפולים או תרופות . השבוע התקשרו מקופת חולים שאני אבוא לעשות דלקת ריאות בגלל מה שהיה לי .
האם מומלץ או לא באמת רלוונטי?אני בן 26* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
פרופ` אלון בן נון13/05/2017דוד שלום
לבחור בן 26 בריא אין יתרון משמעותי בביצוע חיסון לדלקת ריאות.
אתה כמובן יכול לעשות אבל בהחלט לא חייב
שבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)