פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקרנות בריאה וסיטי פט
    יעל
    27/09/2017

שלום! יש לי שתי שאלות. מאחר ואני חולת סרטן הראה אדנו קרצינומה מתאים גדולים .רציתי לדעת האם אחרי קבלת הקרנות ממוקדות ידוע לי שהממצא נעלם אבל האם בסיטי פט ניתן לראות שנשאר באותו מקום צלקת? אחרי הקרנות נשאר צלקת באזור?ושאלה נוספת היא האם בסיטי פט ניתן לדעת לגבי ממצא בשדיים למרות שהפט בוצע בגגל מעקב של סרטן הראה.עשיתי בשיגרה ממוגרפיה שהיתה תקינה ובסונר היה רשום אין גודים אך בשד ימין בליטה קלה של בלוטות החלב בשד ימין .אני לא יודעת אם זה משהוא מדאיג.אני אשה רזה יש לזה קשר? אני מאוד מרוצה מהאתר שלך אתה עונה תשובות ברורות.תבורך.ואשמח עכשיו לקבל על כל השאלות שלי תשובות.תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקרנות בריאה וסיטי פט

הוספת תגובה

• יעל

פרופ` אלון בן נון
    27/09/2017

יעל שלום
    בבדיקת הפט ניתן בהחלט לראות את הצלקת אחרי קרינה ממוקדת ולקבל תמונה טובה מה המצב. עם צבירת הזמן אחרי התרחקות מהטיפול וביצוע מספר בדיקות מעקב התמונה הולכת ונהיית ברורה יותר. הממצא הצלקתי אמור בהדרגה להתכווץ ולהפוך לפחות ופחות קולט את האיזוטופ.
    במקביל ניתן לקבל תמונה טובה גם על מקומות אחרים בגוף כולל השד אם כי הבדיקה אינה מחליפה את בדיקות המעקב הרגילות לשד כוללל הממוגרפיה והסונר. אם גם הממוגרפיה וגם הסונר היו תקינות וגם בפט אין ממצא בשד סביר מאוד להניח כי הבליטה שראית הינה חלק מהמבנה ואינה מסוכנת. בכל מקרה את צריכה להבדק במרפאת שד ולהפנות את תשומת הלב של הכירורג לבליטה שציינת והוא יוכל לראות אם יש צורך בבירור נוסף.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות גלוקוז בחולי סרטן בכללי
    יעל
    23/09/2017

שלום! האם זה נכון שלמי שיש סרטן באופן כללי רצוי שימנע מאכילת סוכר? למרות שאני לא סובלת מסכרת ולא שמנה. שמעתי שהסרטן שבגוף אוהב סוכר זה נכון? לזה הכוונה? אודה לך אם תענה לי על זה.תודה רבה!!!

הוספת תגובה

• סוכר

פרופ` אלון בן נון
    23/09/2017

יעל שלום
    בכללי אכן סרטן אוהב סוכר ומאידך אין עבודה מדעית מסודרת שהראתה קשר בין אכילת לוכר להחמרת סרטן.
    לכן ממליץ לךכמו הרבה דברים בחיים שאינם מוכחים מדעית לשמור על ״שביל הזהב״ לאכול במידה לא להגזים אך לא להתנזר...
    בהצלחה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממצא קטן בריאות לפני אורטרוסקופיה
    בת שבע
    21/09/2017

בצילום חזה ולאחרי ct לקראת ניתוח אורטרוסקופיה בשל סרטן בכליה מסוג tcc בדרגה מאוד ראשונית נמצא גוש קטן בריאה. מה הדרך בפשוטה והיעילה ביותר לדעת במה מדובר?

הוספת תגובה

• בת שבע

פרופ` אלון בן נון
    22/09/2017

בת שבע שלום
    לצערי לא ניתן לענות על שאלה חשובה זו מבלי לראות בעיניים את הבדיקה עצמה. הבדיקה הנכונה ביותר נקבעת בהתאם לגודלו של הממצא ולמיקומו המרחבי המדויק של הגוש.
    נוכח ההסטוריה שציינת יש חשיבות להמשך הבירור באופן נכון.
    עליך לפנות למרפאת ריאות או כירורגית חזה ולהמשיך את הבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח C.T של בית החזה
    יוסף
    20/09/2017

שלום רב
    אשמח לעזרה בפיענוח הבדיקה בת 57 עם קושי נשימתי בזמן מעמת מזה כלי שנה.
    ממתאים בבדיקה:
    מבוא לבית החזה תקין.
    מרכיבי המדיאסטינום תקינים.
    הראות מראות איוורור וציור ווסקולרי תקינים פרט לשינויים פיברוטיים בפסגות הריאות.
    סוסות רק תחת סביב הטרכיאה הדיסטלית הגורמת להיצרות של הסימפונות הראשיים התפצלותם, מימין ההיצרות של הסמפון הראשי עד 0.3 ס״מ משמאל 0.2 ס״מ.
    תוספת רקמתית עוטפת את הסימפטום הראשי בהתפצלות הטרכיאה לסימפונית הראשיים.
    הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
    אין עדות לתקליט פלאורלי.
    תפליט פריקרדיאלי זעיר.
    במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות.
    חלקי הכבד , הטחול, הלבלב והכליות אשר נכללו בסריקה ללא ממצא פוקאלי גס בהסתיידות שלא הוזרק חומר נגדי.
    טחולון קטן באספקט הקדמי תחתון של הטחול.
    קשרי לימפה קטנים בשורש המיזנטריים.
    מבנה גרמי - שינויים היווניים בע״ש.

סיכום: חשד גבוה לתהליך תופס מקום פרא-טרכיאלי דו״צ הגורם להיצרות ל הסימפונות הראשיים .

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח C.T של בית החזה

הוספת תגובה

• יוסף

פרופ` אלון בן נון
    22/09/2017

יוסף שלום
    לצערי אין אפשרות לסייע בפענוח של בדיקה מבלי לראות אותה.
    מה שאוכל לומר הוא שהבדיקה לצערי אינה תקינה ויש ממצאים המסבירים את הקושי בנשימה ומחייבים בירור נוסף על מנת לקבוע מה הטיפול הנכון.
    עליך לפנות בהקדם למרפאת ריאות בקרבת מרום מגוריך על מנת לקבל תשובות לשאלתך ולהמשיך את הבירור והטיפול.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח CT

יוסי
    22/09/2017

לפי פיענוח קיים חשד לגידול סרטני ? והאם ניתן להסיק מהפיענוח את גודל הגידול במידה. וקיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיענוח פט סיטי
    הילה
    19/09/2017

היי
    לפני הכל רקע:
    אמא שלי התגלה סרטן השד קרצינומה.
    היא לאחר כריתה מלאה לאחר טיפולים כימיים ההקרנות.
    נשלחה לבצע פטסיטי מאחר ויש לה כאבים חזקים בגב.
    בתוצאות נרשם:
    קליטה דיפוזית מעט מוגברת בשלד ומוקד באיליום משמאל נסוגו.
    אודה לתשובה כי אנני מבינה מה זה אומר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פיענוח פט סיטי

הוספת תגובה

• הילה

פרופ` אלון בן נון
    20/09/2017

הילה שלום
    קשה מאוד לענות. לשאלתך במדויק מבלי לראות את הבדיקה עצמה ולהשוות אותה לבדיקות הקודמות.
    על פי הניסוח נראה כי יש תגובה טובה והבדיקה מייצגת שיפור במצב בהשוואה לבדיקה קודמת אך יש צורך לחזור לאונקולוג המטפל שיראה את הבדיקה עצמה ואת התשובה ויוכל לענות מדוייק יותר
    בהצלחה ושנה טובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמעות של תמט פסי וברונכומלציה
    שוש
    17/09/2017

פרופ' בן נון שלום,
    בצילום חזה מלפני כחודשיים נמצא צל בגודל של 11 מ"מ. הומלץ על סי.טי בו נרשם כי " עמדה גבוהה של הסרעפת הימנית עם תמט פסי ב RLL, ציור מוזאיקה משמעותי דפוזי של ברונכומלציה בולטת בעיקר בקנה ובסימפון הימני". בסיכום נשאלה השאלה האם העמדה הגבוהה של השריר היא אולי שיתוק?. לפני כ 3 שנים עברתי כריתה של הפארתירואיד. שאלתי היא: מה משמעות הפענוח? איך ממשיכים מכאן? קראתי בפורום שתמט פסי הוא לא משמעותי אך מה משמעותו ביחד עם שאר המופיע בפענוח? לציין, כי אני מרגישה כאילו שאני נושמת רק בצד השמאלי וקשה לי לנשום עמוק "עד הסוף". בברכת שנה נפלאה ומלאת בריאות, שוש

הוספת תגובה

• שוש

פרופ` אלון בן נון
    20/09/2017

שוש שלום
    קשה מאוד לענות. לשאלתך במדויק מבלי לראות את הבדיקה עצמה.
    כעיקרון תמט פסי אינו מייצג בעיה משמעותית ועמדה גבוהה של סרעפת יכולה ליצג בעיה אך יכולה גם להיות מבנה נורמלי יש כאן בהחלט ענין כמותי.
    מציע כי תגיעי למרפאת ריאות באיזור מגוריך ותקבלי תשובה מסודרת מרופא ריאות שיראה את הבדיקה ויבחן את מצבך באופן מלא ורחב יותר.
    בהצלחה ושנה טובה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמט פסי ובלוטת התריס
    רעות
    12/09/2017

שלום וברכה
    האם תמט בריאות יכול להיות קשור בענין בלוטת התריס כזכור מהיתכתבות קודמת ??תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תמט פסי ובלוטת התריס

הוספת תגובה

• תמט פסי

פרופ` אלון בן נון
    12/09/2017

רעות שלום
    תמט פסי לרוב אינו ממצא משמעותי.
    אצלך הוא ויכול לנבוע מקושי מסוים באוורור הריאות בשל ההפרעה בתפקוד הסרעפות בלי קשר לעניין הבלוטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל פרופסור בן נון היקר
    אבי
    06/09/2017

פרופסור שאלה אחת ברשותך במסגרת צינטור וירטואלי שעשיתי נכתב שבוצעו שתי סריקות אחת של כל בית החזה. והשנייה של הלב בסריקה של בי ת החזה נכתב ld ct ובמסקנות נרשם קלציום סקורניג 0 אין לראות נוזל פולירלי ציור ריאות שמור ושלד גרמי ללא מימצא מיוחד אם תוכל להאיר את עיניי אודה לך מאוד בעיקר לגבי הציור הריאתי מה זה אומר בתודה על העבודת הקודש שאתה עושה

לקביעת תור
    סגירה
    אל פרופסור בן נון היקר

הוספת תגובה

• אבי

פרופ` אלון בן נון
    07/09/2017

אבי שלום
    המשמעות של מה ששלחת היא בקצרה בדיקה תקינה לחלוטין
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש פורום מושתלי ריאה?
    סיגל גרוסמן
    04/09/2017

האם קיים פורום למושתלי ריאות? אשמח להכוונה

לקביעת תור
    סגירה
    יש פורום מושתלי ריאה?

הוספת תגובה

• מושתלי ריאה

פרופ` אלון בן נון
    07/09/2017

אינני יודע אבל אני משוכנע כי ביחידת ריאות במרכז רפואי רבין, אצל פרופ מוטי קרמר יודעים לענות על שאלה זו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליחה ונזלת תקופה ארוכה
    אבי
    25/08/2017

לרופאים שלום הסיפור נמשך כחודש בערך התחילו שיעולים לא תכופים המון נזלת ונחיר סתום אחרי שזה לא עבר במשך שלושה שבועות התחיל לי כאבים מתחת לעין הייתי אצל רופא המשפחה שאיבחן סינוסטיס ונתן לי אנטיביוטיקה התסמינים באמת פחתו באופן ניכר אבל מהיום שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה יום אחרי הייתה לי ליחה מעורבת בדם לא המון אבל ניתן להבחין בדם זה קורה בעיקר בבוקר הסיפור של הליחה עם הדם בערך כשבוע שאני משתעל אין לי דם בליחה רק שאני מנסה למשוך נזלת בבוקר רואים דם ביצעתי גם סיטי חזה שיצא תקין כמו כן אני מעשן ובן 37 מה הלאה קצת חושש כי אני יודע שדם בליחה זה תסמין מובהק תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ליחה ונזלת תקופה ארוכה

הוספת תגובה

• דם בליחה

פרופ` אלון בן נון
    25/08/2017

אבי שלום
    מה שאתה מתאר נשמע באמת כמו סינוסיטיס מתמשכת ולא מעבר לכך אך בכל מגרה מציע כי תיגש גם לבדיקה במרפאת ריאות על מנת שיראו את הסיטי שוב יבדקו אותך ויתנו המלצות מסודרת להמשך טיפול ובירור בהתאם לצורך.
    בכל מקרה כדאי גם לסיים את העישון כי זה בטוח לא מוסיף לבריאותך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע סיטי ראות עים חומר ניגוד4 שבועות אחרי שלבקת חוזרת
    יעל
    24/08/2017

שלום.רציתי לשאול האם ניתן לבצע סיטי ראות 4 שבועות אחרי שלבקת חוגרת באזור המפסעה והמותן התחתון.הרופאים שלי בחופשה וחבל לי לוותר על התור שנקבע לפני חודשיים.תודה

הוספת תגובה

• יעל

פרופ` אלון בן נון
    25/08/2017

בהחלט
    אין כל בעיה בכך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה בערבות שלבקת חוגרת באזור המפסעה וגב התחתון
    יעל
    23/08/2017

שלום.יש לי שלבקת חוגרת כבר 10 ימים קיבלתי בזמן את הטיפול המקובל.יש כאבים חזקים ומקבלת נגד כאבים. הגענו לשאלה שלי.יש לי גם כאבים באותו צד של השלבקת לא בותו מקום אלא דווקא בריאה במקום שעברתי כריתת אונה לפני 4 שנים בגלל אדנו קרינומה.האים הכאבים בריאה יכולים להיות קשורים לשלבקת חוגרת? שאלה שניה היא, האם יש כאבים אם יש התפשטות של סרטן הראה אני לא זוכרת שהיו לי כאבים כשגילו את האדנו קרצינומה.אני בת 73.אודה לך אם תענה לי על השאלות.!!! תודה

הוספת תגובה

• כאבים בבית החזה

פרופ` אלון בן נון
    24/08/2017

יעל שלום
    כאבים בעת שלבקת חוגרת בכל האזור הם דבר צפוי ולכן עקרונית לא נראה שקשורים לגידול שהיה לך.
    בכל מקרה על מנת לענות טוב יותר על השאלה החשובה ששאלת בדבר אפשרות להישנות הסרטן כדאי שתחזרי למרפאה של המחלקה בה נותחת ובה את אמורה להיות במעקב. תעברי הערכה עדכנית מסודרת של הרופאים שמכירים אותך על מנת לוודא את המצב האמיתי שאני מקווה ומאמין שיהיה בסדר אבל בהחלט שווה בדיקה מסודרת

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתנה תשובה

פרופ` אלון בן נון
    24/08/2017

ראי תשובה קודמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות של כאבים בבית החזה
    אבי
    16/08/2017

אל פרופסור בן נון שלום לאחר כחצי שנה של כאבים בחזה כולל הקרנה ליד שמאל הייתי במיון פעמיים בהפרש של חודשיים ובשניהם עשיתי צילום חזה בראשון היה תקין ובשני גם היה תקין אבל נרשם שיש ניפוח יתר קל ובזמן הצילום השני הייתי מצונן כמו כן אני מעשן ומזה כחודש יש לי קצת שיעול המון נזלת ואף סתום עכשין לפני שבועיים עשיתי צינטור וירטואלי שכלל את בית החזה ולא נרשם שם כלום לגבי ניפוח יתר היה רשום שהכל תקין מה זה אומר אם אפשר לדעת אני בן 37 איך בצילום רנטגן המתמחה החליטה שיש ניפוח יתר קל ואילו בסיטי זה לא הוזכר בתודה מראש אבי בן נון בפיענוח סיטי של החזה נכתב ציור ריאתי שמור מבנה גרמי תקין וללא ממצא

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות של כאבים בבית החזה

הוספת תגובה

• ניפוח יתר

פרופ` אלון בן נון
    17/08/2017

אבי שלום
    הסיטי בדיקה מדוייקת בהרבה ולכן סביר להניח שתשובה זו מייצגת נכון יותר את המצב. בכל מקרה בכדי לקבל תשובה מקצועית טובה כדאי לך לפנות לרופא ריאות קרוב למקום מגוריך ולהבדק. תראה לו את הצילומים ותקבל תשובה ברורה לשאלתך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ בן נון
    רעות
    05/08/2017

שלום וברכה
    אז ככה לגביי ענין בלוטת התריס נקבע מועד לניתוח ולאחריו טיפול ביוד
    לענין הסרעפות האם קיים בנושא שיתוק הסרעפות טיפול שלא קיים בארץ ???הבעיה זה מייאש כול הזמן להיות בתלות של ה bipap ללא מכשיר זה אני לא מתפקדת ואז מתחילה ״נשמת״ צפצופים קוצר נשימה במאמץ מינימלי בנוסף בגלל שיתוק הסרעפות אני סובלת מברונכיטיס כרונית לזה מקבלת משאף רלבר וסינגולר כדור ולעיתים זטו אנטיביוטיקה
    לצערי היא אפשר לחיות בצורה כזו
    מה עושים ומה נכון לעשות תודה רבה !!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ בן נון

הוספת תגובה

• שיתוק סרעפות

פרופ` אלון בן נון
    17/08/2017

רעות שלום
    בנושא השתלת קוצב את יכולה לנסות לפנות לפרופ ריי אונדרס הנחשב כמומחה עולמי בתחום ואולי יוכל לסייע לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה אוויר לאחר שאיבת נוזלים
    יערה
    04/08/2017

בת 78 חולת סרטן ריאות שלב 4. בצילום חזה לפני כ-6 שבועות נמצא כי יש לי נוזל בריאות. נשאבו 750 סמ"ק.
    בעת השאיבה נוקבה הריאה ונוצר חזה אוויר.
    הייתי מאושפזת 3 ימים צמודה לנקז וכששוחררתי המצב לא היה חד משמעי.
    אני סובלת מקוצר נשימה וכל פעולה המצריכה מאמץ כגון רחצה והליכה קצרה גורמת לי לקוצר נשימה. יש לי בבית מחולל חמצן ואני נעזרת בו.
    ב-2 בדיקות בהן נבדקתי לאחרונה באולטרה סאונד בבית חולים,
    נמצא כי כמות הנוזל בריאות מועטה ויציבה וכי אין צורך בחיבור נקז כעת,
    שאלתי היא הם מכשיר ה-US מגלה גם חזה אוויר או שיש צורך
    בילום חזה כדי לאבחן במדוייק.
    למותר לציין כי קוצר הנשימה גורם לי לחרדות.

הוספת תגובה

• יערה

פרופ` אלון בן נון
    04/08/2017

יערה שלום
    אולטרא סאונד יכול לגלות אויר אם מבצעים את הבדיקה באופן יזום לחפש.
    היתרון המרכזי של בדיקה זו הוא איתור הנוזל והערכת הכמות.
    צילום חזה יכול בהחלט להוסיף מידע לגבי כמות האויר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה