מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת נוראג04/10/2015
שלום,
בת 33, לפני כ 4 חודשים נכנסתי להריון שלא צלח ועברתי גרידה(עקב אי תקינות ההריון) ממש בתחילת הריון, התחיל לי שיעול נורא מוזר, שיעול אחד פעם בכמה ימים), שיעול שגרם לליחה צהובה לצאת ואז ישר זה עבר, לא היה צינון כלום
לאחר ההפלה לקחתי אנטיביוטיקה והשיעול המוזר הנדיר לא חזר
עכשיו כבר חודש מאז, התחלתי לחוש כאבים באיזור הצלעות למטה כאב מוזר שנשאר כבר שבוע לפחות, מלפני 3 ימים עלה לי החום עד 38 ונשאר ככה יומיים, היום כבר אין חום, יחד עם חום התחיל שיעול מריאה אחת בלבד ימנית, אין צינון כלום, יש כאבים בריאה הימנית, כשאני משתעלת יוצאת ליחה מוזרה ספק דם ספק נוזל צהוב, פעם אחת אתמול הייתה ליחה עם דם וטיפה דם מהאף
אתמול עשיתי צילום בביקור רופא והרופא לא הצליח להסביר מה יש, המליץ על המשך מעקב, אני ממש חוששת, בבקשה ממכם עזרו לפענח את הצילום ואולי לפי הסיפור שלי לעזור לי להבין מה קורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על התשובה המפורטת ובהמשך לתשוב
ג06/10/2015הרופא שלי נתן לי רוליד ל10 ימים וחייבת לציין שעוד לפני שהתחלתי לקחת את האנטיביוטיקה הוקל המצב והשיעול הופחת, בכל זאת אני לוקחת אנטיביוטיקה והשיעול כמעט נעלם וגם הכאב.
הרופא נתן לי הפניה לצילום שבועיים אחרי הטיפול, כדי לי לדרוש סי טי?
השאלה נוספת היא האם נראה לך כמו משהו חשוד או דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותM-M-M02/10/2015
שלום,
ברצוני לשאול את האונקולוג לגבי מינון של קייטרודה.
רקע קצר: אבי עבר ניתוח והוציאו לו את הקיבה ואת הושט.
כשנה וחצי אחרי ניתוח ואחרי מספר טיפולים כימותרפיים עדיין קיימים גידולים בגדלים שונים במקומות שונים.
אבי סרב להמשך טיפולים כימותרפיים וביחד עם הרופאה הוחלט על טיפול נסיוני של קייטרודה.
במשך 3 חודשים ניסוי מינון מועט של כ 100 מ"ג כל שלושה שבועות אך כעט בבדיקה נראה כי חל גידול של כ 20% בגידולים.
הרופאה אמרה לו כעת לקבל טיפול של כ 580 מ"ג קייטרודה בכל שבועיים.
ברצוני לשאול האם מינון כזה נהוג משום שזה נראה לו ולנו קצת הרבה.
תודה מראש על המענה,
בברכה,
M* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות - תגובה
פרופ` אלון בן נון03/10/2015קיטרודה היא תרופה הנמצאת בניסויים קליניים למחלות רבות ואין עדיין ניסיון רב וידע מלא על יכולותיה ותופעות הלוואי שלה אם כי בשנתיים האחרונות הצטבר ניסיון לא מבוטל. המינון שהוצע הוא בהחלט בגדר המינונים המקובלים אך בתחום הגבוה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בשדנועה30/08/2015
שלום פרופסור.
יש לי כאב בשד הימני כבר כמה שנים. כמו כן הוא גדול יותר מהשד השני. לי זה מרגיש כמו נפיחות אבל אולי זה פשוט חוסר סימטריה.
לפני כשנתיים עשיתי בדיקות אולטרסאונד שיצאו תקינות ומאז נרגעתי ועזבתי את הנושא,
אבל השד עדיין כואב. לפעמים הכאב מונע ממני לישון על הבטן וגם אי אפשר להתאים חזייה בגלל השוני בגודל בין שני השדיים.
ניסיתי כבר פעם לעשות בדיקה ביתית ולחפש גוש בעצמי אבל הכאב מונע ממני למשש בצורה רצינית.
כמו כן לאחרונה הכאבים קצת החמירו.
לשאלתי: האם יכול להיות שמדובר בגידול סרטני למרות שבדיקות האולטרסאונד היו תקינות? האם כדאי לי לעשות בדיקת ממוגרפיה? (אציין שאני בת 27 וללא היסטוריה משפחתית של סרטן השד). ואם לא, מה יכולה להיות הבעיה? ולאיזה סוג של רופא עליי לפנות?
תודה מראש!
נועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בשד - תגובה
פרופ` אלון בן נון30/08/2015נועה שלום
הבדלי גודל השד ורגישות אינם המאפיינים של גידולים אלא יותר של תגובות הורמונליות ולכן מידת הדאגה אינה גדולה.
בכל מקרה על מנת להיות בטוחה כי הכל בסדר עליך לקבוע תור למרפאת שד מסודרת במקום מגורייך.
במרפאות מסוג זה שומעיחם את תלונותיך, מבצעים בדיקה ידנית מסודרת ובהתאם לכל הנתונים מחליטים האם יש צורך בבירור נוסף כגון US חוזר או MRI שד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ריאהשלי30/08/2015
שלום, לאבא שלי היה ממצא חשוד באונה ימנית עליונה, (יש לציין שבעבר היה גידול בבלוטה בצוואר). מיקום הממצא לא איפשר לבצע ביופסיה תחת CT. הוחלט לנתח
במהלך הניתוח נשלח לביופסיה אונליין התוצאה היה ממאיר אך לא ידעו לקבוע האם גרורה או ממצא חדש. הרופא כרת אונה שלמה, נשלח בלוטות לבדיקה ויצא תקין,
1.במקרה כזה לא היה מספיק לכרות רק חלק מהאונה ולא בשלמותה?
מה השיקולים ומה נהוג לכרות ע"פ מקרה שציינתי?
2.עבר חודש מאז הניתוח ועדיין יש כאבים חזקים כל הזמן כדורים לא עוזרים וחולשה נוראית, האם בסוף הכאבים והחולשה יחלפו?
או שחולשה תשאר לצמיתות?
הוא ממש סובל, אשמך לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ריאה - תגובה
פרופ` אלון בן נון30/08/2015שלי שלום
קשה מאוד לענות על השאלות במדויק כי הנתונים שונים לכל מטופל.
ברמת העיקרון נראה כי הפעולה שבוצעה הייתה בהחלט פעולה נחוצה וכי כעת עליו לעבור תהליך שיקום והחלמה במקביל לניסיון אופטימלי לאיזון הכאב.
אין ספק כי נדרשת מעורבות של הרופא המנתח על מנת לוודא כי אכן הכל בסדר וכי הוא מקבל את הטיפול התרופתי האופטימלי ומופנה במידת הצורך למרפאת כאב ולסדנת שיקום ריאות אמבולטורית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוויר בחלל חזה ופעילות מיניתטום12/08/2015
שלום,
אתמול יצאתי מאשפוז אחרי שאובחנתי עם אוויר בחלל החזה.
זה כנראה ספונטני ואמור לעבור בתוך שבוע...אני עדיין מאוד מתקשה לנשום אז רציתי לשאול מה לגבי פעילות מינית עם בת זוגתי?
האם סקס מלא עדיין אסור כי יעייף מדי אבל פעילויות כמו מין אוראלי אפשרי ולא ייצור לחץ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוויר בחלל חזה ופעילות מינית - תגובה
פרופ` אלון בן נון12/08/2015קשה כמובן לענות מדויק כי אנחנו לא רואים את הצילום שלך והמצב הספציפי של כל מטופל שונה אבל בכללי אין על הנושא ספרות ברורה. ההמלצה הגורפת הינה להמנע ממאמצים לפחות לשבוע הראשון.
כל סוג של סקס כרוך במאמץ ולכן אינו מתאים בשבוע הראשון.
לאחר שבוע במידה והמצב הכללי תקין לא נראה כי יש בכך סיכון מוגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בבית החזהטל10/08/2015
שלום רב,
אני בן 27 ויש לי אסימטריה של בית החזה מלידה.
מדובר בעצם בולטת בצד שמאל של החזה.
הדבר משפיע עליי מאוד ביום יום ומקשה עליי מכל הבחינות ואשמח לשמוע באם ישנם פתרונות ניתוחיים.
בתודה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בבית החזה - תגובה
פרופ` אלון בן נון11/08/2015טל שלום
לצערי אין באמת פתרונות טובים. המרבית המקרים הפתרון היחיד הוא ניתוח וניתוחים אלה עלולים להיות כואבים וקשים והתוצאה הקוסמטית לא תמיד מספקת את המטופל ואינה שווה את הסבל.
זו כמובן תשובה כללית. במידה ותרצה לשמוע מדוייק יותר עליך לפנות למרפאה כירורגית חזה באיזור מגוריך ולקבל תשובה אישית אחרי בדיקתך והפנייה לבדיקות דימות לפי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שער ריאה ימני מורחבליזי12/07/2015
שלום,
בעלי עשה צילום ריאות שגרתי במהלך בדיקות רפואיות ממקום עבודתו. בצילום התגלה שער ריאה בצד ימין מורחב.
עדיין לא עשינו סיטי. לא היו לו דלקות ריאות בשנים האחרונות ושום בעיה רפואית מיוחדת אחרת מלבד דלקות גרון שגרתיות.
מה זה אומר?
שאר הבדיקות - דם ומאמץ היו תקינות.
מיותר לציין שהדבר הכניס אותנו לחרדה. אשמח לשמוע יותר על הגורמים לתופעה כזאת.
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שער ריאה ימני מורחב - תגובה
פרופ` אלון בן נון12/07/2015ליזי שלום
אין כמובן אפשרות לענות לך במדויק מבלי לראות את הצילום.
ניתן לקוות כי כמו במרבית המקרים גם אצל בעלך זה לא יהיה ממצא אמיתי.
החשוב מכל היא העובדה כי כבר הופנה לבדיקת CT ולכן הוא במסלול הנכון לבירור מלא של הממצא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתת אונה לתינוקשמעון28/06/2015
שלום.
בננו בן ה9 חודשים נולד עם CPAM-2 ונאמר לנו שהוא זקוק לכריתת האונה התחתונה מימין. רצינו לשאול האם אפשר לעשות את הניתוח הזה בגישה תורוסקופית בגיל כזה? או שחייבים חתך מלא? האם יש גישות אחרות/שונות?
תודה מראש
שמעון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח כריתת אונה לתינוק - תגובה
פרופ` אלון בן נון28/06/2015שמעון שלום
ניתן לעשות את הניתוח בגישה טורקוסקופית או פתוחה מוגבלת.
הבעיה בגישה הטורקוסקופית בגיל הזה בניגוד למבוגרים הינה הצפיפות של האיברים. והעובדה שאין אפשרות טובה להנשמה חד צדדית.
כתוצאה מכך נראה כי היתרונות.של גישה זו אינם שוים את החסרונות.
מחקרים השוואתיים שבוצעו לאחרונה בארצות הברית הראו כי שיעור הסיבוכים המסוכנים בגישה הטורקוסקופית היה גבוה מהותית מזה שבגישה הפתוחה לעומת זאת לא היה הבדל משמעותי באורך תהליך ההחלמה.
לאור זאת מרכזים רבים בעולם נמנעים מלבצע את כריתות האונה בילדים בגיל הזה בשיטה הטורקוסקופית וחזרו לפתיחה מוגבלת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיטרודהנועם24/06/2015
שלום רב.
השבוע אובחנה אימי לצערי הרב כחולת סרטן ריאות.
בשבוע הבא אמורה להפגש עם אונקולוג לראשונה ליעוץ,איבחון והמשך טיפול.
שאלתי העיקרית היא האם נותנים לכל חולי סרטן ריאות את התרופה החדשה קיטרודה?ולא ישר ממליצים על כימו ?
קראתי עליה רבות באינטרנט והידיעות מעודדות ונותנות המון פתח ותקווה.
אציין ואומר שאימי חולת לב מזה כשנה ונוטלת לא מעט תרופות ביום בוקר צהריים וערב.
שאלתי היא האם במקרה של חולי לב (אישה בגיל 71) מעדיפים לתת תחילה את התרופה?
מדובר על גידול ס"מ וחצי.
אשמח לתשובה ממך ד"ר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיטרודה - תגובה
פרופ` אלון בן נון24/06/2015נועם שלום
קיטרודה אינה תרופה בשימוש אלא תרופה במחקר.
נכון שיש תקוות גדולות מאוד אך היא עדיין לא אושרה בכלל לשימוש שאינו מחקרי.
יש בימינו הרבה אופציות טיפוליות התלויות ב:
מצב המטופל וגילו
גודל הגידול ונוכחות או העדר גרורות עם פי בדיקת ה PET
סוג הגידול ומצב המוטציות ברקמה הגידולית על פי בדיקת הביופסיה ובדיקות גנטיות על החומר.
רק לאחר שיהיו בידי האונקולוג כל הנתונים הוא יוכל להמליץ על הטיפול המתאים ביותר.
על פי הנתונים שנתת נראה כי יהיו לאמך אופציות טיפוליות טובות יותר מקיטרודה..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיוות בית החזהבן18/06/2015
שלום,
אני בן 32, בריא ועוסק בספורט מגיל צעיר כמעט כל יום ומדריך כושר.
יש לי עיוות מולד של הצלעות התחתונות הקידמיות והחלק התחתון של הקסיפויד שבולטות החוצה. מזכיר חזה יונה רק יותר נמוך. ללא שום בעיה בריאותית. אסטטי בלבד.
לפני כשנתיים קיבלתי אגרוף מלמטה למעלה לקסיפוייד במהלך אימון אשר עיוותה עוד יותר את הקסיפוייד.
קראתי קצת והבנתי שיש מחוך לחץ אשר מפעיל לחץ מכני ויכול לסדר את העיוות.
פניתי לכירורג אשר הביא לי הפניה וקניתי את המחוך בהרכבה אישית. ביקשתי שיבנו אותו כך שיפעיל לחץ על כל הצלעות הקידמיות התחתונות ולא רק על הקסיפוייד.
ההמלצה היא לשים אותו קרוב ל 24 שעות ביממה כחצי שנה.
מאז ועד היום (כשנתיים) אני לובש את המחוך לסירוגין. כ10-12 שעות ביום. רק כאשר אני בבית. אני יכול לספוג את אי הנוחות והכאבים לעיתים בזמן השינה עם המחוך, אבל זה בולט מאוד וקשה לי מאוד (פסיכולוגית) לצאת עם זה החוצה.
המפרק של הקסיפוייד עם גוף הסטרנום קצת נכנס אחורה, אבל העיוות בצורת וו של הקסיפוייד שבולט החוצה עדיין קיים.
אבל הבעיה העיקרית היא הצלעות אשר נראה כי המצב רק מחמיר והם בולטות יותר ויותר החוצה.
אני מתוסכל ולא יודע כבר מה לעשות... זה משפיע עלי. ואני ממעט לצאת מהבית בגלל זה.
כאשר אני מפסיק לשים את המחוך למספר ימים המצב מחמיר. כאשר אני חוזר לשים אותו נראה שאין שינוי.
הכירורג המטפל אמר לי להפסיק לשים את המחוך כי כבר עברו שנתיים, אבל אני לא מסוגל כי זה מרגיש שיש לי כרס שהולכת וגדלה, לא חשוב כמה אני מתאמן ושומר על תזונה (הרכב גוף של כ-10 אחוזי שומן שלא השתנה).
רציתי בבקשה חוות דעת נוספת ע"פ הידע שלכם:
1- האם לחץ ממושך על עצם (החלק הסחוסי של הצלעות) של כחצי יממה יגרום לקח שהעצם תתנגד ותתן קונטרה נגדי בזמן הפסקת הלחץ? וכך אני בעצם רק עושה יותר נזק שאני שם את המחוך לא מספיק שעות?
2- האם אתם מכירים טיפול כירורגי שנקרא reverse nuss? ואם כן האם אתם ממליצים עליו?
מה אתם ממליצים לעשות?
בבקשה אל תפנו אותי אל הכירורג, כי אני רוצה חוות דעת נוספת על סמך המידע שנתתי.
תודה,
בן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוות בית החזה - תגובה
פרופ` אלון בן נון18/06/2015בן שלום
קשה מאוד לשנות באמת את מבנה בית החזה עי מחוך במיוחד באדם בוגר. בדכ זה לא מחמיר את המצב אך גם לא עוזר.
הטיפולים הכירורגיים יכולים לעיתים לשפר את המצב האסטטי אבל המחיר מבחינת פגיעה בתפקוד וכאבים אינו שווה את זה בדכ.
אתה יכול לפנות למרפאה כירורגית חזה על מנת להבדק ולקבל חוות דעת מסודרת בנושא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשהמממ15/06/2015
שלטם
מזה כשבוע יש לי הפרשה חומה מהשד בצד אחד.
רק מהפטמה ורק כאשר אני לוחצת על זה
הופניתי לבדיקת מומחה ואולטרא סאונד שדיים , ממתינה בתור עוד מס ימים
האם מדובר להערכתך בדלקת? במשהו גדול יותר?
תודה
מודאגת מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה - תגובה
פרופ` אלון בן נון15/06/2015הפניה לבדיקה במרפאת שד הוא בהחלט הדבר הנכון.
יכולות להיות סיבות רבות להםרשה ואין תחליף לבדיקה מסודרת, ממוגרפיה, אולטרא סאונד ואולי גם MRI של השד במידת הצורך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא סיטי ראותסופי01/06/2015
שלום רב
אשמח לחוות דעת בעלי בן 49 מעשן כבד ,ביצע סיטי ראות להלן התוצאה:
בחלון לריאה הודגמו שינויים פיברוטים עם יצירת ציסטות מרובות בשדות עליונים של שתי הראות.
מספר מוקדים ריאתיים בגדלים שונים rml lll
שינויים פלוירו-פולמונריים בהיקף של שתי הראות.
מה פירוש המוקדים?
והממצא תודה יש זמן לתו ר לרופאה ואנחנו לחוצים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא סיטי ראות - תגובה
פרופ` אלון בן נון01/06/2015סופי שלום
כמובן שמבלי לראות את הממצאים לא אוכל לתת חוות דעת על חומרת המצב.
על פי התיאור נראה כי לא מדובר במשהו מסוכן במיידי אך בהחלט מצריך פנייה למרפאת ריאות בהקדם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום חזה עם כתמים מוזריםשימי27/04/2015
שלום פרופ'.
לפני זמן מה עשיתי צילום ריאה עקב חשד לדלקת ריאות. התשובה היתה שאין תסנין והסימפטומים חלפו.
אבל בהתבוננות בצילום יש כתמים שחורים מוזרים מתחת לצד הימני של הריאה. אני מצרף את צילום הרנטגן, אשמח אם תוכל להסתכל ולומר לי במה מדובר ואם זה תקין (לא מבחינת דלקת ריאות אלא בעיות אחרות..)
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום חזה עם כתמים מוזרים - תגובה
פרופ` אלון בן נון27/04/2015הצילום ששלחת אינו באיכות פענוח ולכן צריך לראות פענוח מרדיולוג אבל נראה בכללי תקין. הכתמים השחורים מייצגים אויר במעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים של גוש שומני לעומת גידולזוהר23/04/2015
יש לי בגב אמצעי במרחק 7 ס"מ מעמוד השדרה בערך מין בליטה קטנה שהרגשתי בה כשהתרחצתי,כשנוגעים זה קצת קשה. איך אני אדע שמדובר בבליטה כתוצאה מגוש שומני או נפיחות עקב מכה בגיד או בשריר וכד', או אולי זה גידול ממאיר.
איך ניתן להבחין הבחנה ראשונית ודחופה. כי אני בהיסטריה טוטלית, ברור שאפנה לרופא בשלב מאוחר יותר, האם צילום רגיל יכול להדגים ממצא כזה, או שדרוש CT או אולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימפטומים של גוש שומני לעומת גידול - תגובה
פרופ` אלון בן נון23/04/2015זוהר שלום
במקום זה במרבית המקרים מדובר בציסטת חלב ( sabeceous cyst ) של העור ולא בגידול.
בכל מקרה אין מקום להיסטריה אלא לפנות לרופא שיבדוק את המקום ולכל היותר יפנה אותך גם לבדיקת אולטרא סאונד המצליחה להדגים במרבית המקרים את הנגע באופן ברור.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאי ציתופלסמהרות16/04/2015
שלום.בת 70 עברתי ברונכוסקופיה עים ביןפסי מאונה ימנית בראה בגלל ממצא לא ברור .בפט. ידוע על אדנו קרצינומה מלפני שנתיים נותחתי והוציאו אונה בתוצאת ברונכוסקופיה בביופסי לא היו תאים ממאירים אבל בשטיפה שהם עשו היו תאי ציתופלסמה והוחלט לחזור על הבדיקה להיות בטוחים השאלה שלי מה זה תאי ציתופלסמה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי ציתופלסמה - תגובה
פרופ` אלון בן נון18/04/2015רות שלום
התשובה של "תאי ציתופלסמה" אינה מינוח מקובל. אני מניח כי הציטוט שלך אינו במדויק מה שהיה כתוב בתשובת הציטולוגיה מהשטיפה.
לאור זאת לא ניתן לענות במדויק לשאלתך
אני יכול להניח כי מדובר בתיאור של תאים שטיבם לא היה לגמרי ברור ולכן הועלתה הבקשה לחזור על הבדיקה על מנת לשלול כי מדובר בתאים ממאירים וזו נראית לי המלצה סבירה והגיונית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)