מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תודה למנהל המחלקה כירורגית חזה שיבאאילנה24/07/2011
שלום
שמי אילנה שני אני מבקשת לשתף את כל הפורמים, ורוצה להודות מקרב לב לרופא היקר מנהל המחלקה לכירורגיית חזה ד"ר בן נון אלון על הצלחה בניתוח להוצאת גידול סרטני בריאות .
כשהבשורה הקשה בפינו ואנו נאלצים לחפש מושיע פנינו בהמלצת הרב פירר לד"ר בן נון זה היה בערב חג, השארנו הודעה טלפונית חמש דקות לאחר מכן ד"ר בן נון חזר אלינו אסף אותנו עודד אותנו . בצניעות וענווה שאין כדוגמתה הסביר את המצב והקרין מאישיותו הנעימה , נטע בי תקווה שלווה ובטחון והרגשתי שפגשתי את שליח האלוהים שהוא ורק הוא יוציא אותי לאור.
אני מבקשת דרככם להודות לד"ר בן נון אלון שתבורכו בבית החולים שיבא בעוד רופאים מיומנים ומומחים כמותו .
לסיכום לא יכולנו לאחל לעצמנו רופא יותר מומחה מקסים ומיומן כמו ד"ר בן נון אלון
שהוא המודל לחיקוי .
יישר כוח ,אילנה שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאך בדמות אדם
משה02/08/2011גם אני עברתי ניתוח אצל ד"ר בן נון במחלקת ניתוחי חזה בתל השומר, כריתת שתי אונות מהריאה הימנית בשל גידול סרטני שהתגלה שם,אין מילים לתאר את הצניעות, העדינות הביטחון והמקצוענות של האדם הגדול הזה, מי ייתן וירבו רופאים כמותו, כיום אני חודשיים לאחר הניתוח וחוזר לפעילות, שוחה מתעמל ומתפקד ב"ה מצוין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר אלון בן-נון
ענת31/08/2011גם בחלקי נפלה הזכות להיות מטופלת ומנותחת של דר' בן-נון שהוא מלאך של האלוהים ישר כח ושיהיה לך הכח להמשיך ולהציל ולנחם את אלה שעולמם חרב עליהם ברגע אחד וזה מה שעשית לי תודה לך מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזה ומתחת ליד שמאלרבקה18/07/2011
שלום רב
כבר מס' שבועות שאני סובלת מכאבים בחזה שמתגברים בצעידה או תנועות קלות בידיים. בשבוע שבועיים האחרונים יד שמאל החלה גם כן לכאוב בעת הזזה של יד בפעולות פשוטות-כאב שמקרין לבית השחי עד התחלת השד.בנוסף יש שיעול יבש ועמוק לא תכוף.
צילום חזה הראה שהריאות נקיות ואילו בלב התרחבות בינונית לצד שמאל.
אני בת 63, כבר שנים שאינני מעשנת, לא סובלת מעודף משקל ופעילה.
אודה לכם אם תתיחסו לתופעות אילו ותעלו השערה מה ייתכן המקור לתופעה ועל מה זה יכול להעיד וכן למי כדאי לפנות.
רוב תודות, רבקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה ומתחת ליד שמאל - תגובה
ד''ר רן קרמר19/07/2011רבקה שלום ,
קיימות סיבות רבות היכולות להסביר את מכאובייך.
בין יתר הסיבות - דלקת במכלול שלד- שריר , כאב מקרין ממפרק ועוד סיבות רבות .
בכדי להגיע לאבחון מדוייק , חשוב להכיר את הרקע הרפואי שלך , יש לבצע בדיקה גופנית , ויתכן שאח"כ גם בדיקות דימות נוספות .
בשלב ראשון ממליץ לך לפנות לבדיקה אצל רופא המשפחה . יתכן ואח"כ יהיה מקום לבדיקה נוספת של אורטופד - על פי שיקול דעת רופא המשפחה .
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CT ריאותאסתר17/07/2011
שלום לך
אימי בת 64 וערכו לה CT ריאות בעקבות כך שלפני שנתיים ראו בCT חזה תסנינים דלקתיים.
להלן התשובות:
הלב בגודל תקין
אין עדות לבלוטות לימפה מוגדולת במדיאסטינום ושערי הריאות
הקנה והסימפונות הראשיים ללא סטיות
איוורור הריאות בלתי אחיד
תסנינים אלבאולרים באונה ימנית אמצעית ואונה ימנית תחתונה
תסנין קלוש בלינגולה
אין עדות לנוזל פלוירלי או פריקרדיאלי
לסיכום:
תסנינים ריאתיים המתאימים במקום ראשון לתהליך דלקתי
שאלתי היא:
מה אומרת התשובה?
לאימי לא הייתה דלקת ריאות שנים רבות אם כך מהו התסנין הדלקתי.
ערכו לאימי בדיקות דם מעמיקות שיצאו תקינות
תודה מראש
תבורך על עבודתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT ריאות - תגובה
ד''ר רן קרמר18/07/2011שלום אסתר ,
לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לראות את בדיקת ה CT בעיניים .
יחד עם זאת , ידוע כי קיימים תסנינים דלקתיים שאינם קשורים בתהליך זיהומי .
ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה או רופא ריאות
בברכה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזותליומהאורית פרונט16/07/2011
אובחנה אצלי בראות אסבסטיוזיס מאחר שהייתי חשופה לאסבסט.
מבקשת לדעת האם הממצא הנוסף שהתגלה אצלי עלול להיות מזותליומה.
להלן הממצא:-
בסמוך למיצר בגובה מוצא האאורטה והאוזנית של העליה הימנית מודגם תהליך ציסטי פרי קרדיאלי במימדים 5.8 *2 ס"מ .מתאים לציסטה פרי קרדיאלית. לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. לא הודגמו רבדים פלאורלים רכים או מסוידים.
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזותליומה - תגובה
ד''ר רן קרמר17/07/2011אורית שלום,
ציסטה פריקרדיאלית היא ממצא שפיר ושונה מאוד ממזותליומה .
למטופל עם אסבסטוזיס יכול להיות שיהיה גם תהליך ציסטי שפיר אשר אינו מייצג מזולתיומה .
יחד עם זאת , לא ניתן לענות על שאלתך מבלי לראות את בדיקת הדימות . רצוי ככל הניתן לראות בדיקה זו בהשוואה לבדיקות קיימות באם נעשו בעבר .
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש?דנה11/07/2011
בבדיקת סי טי חזה שעשיתי, הובחנה רקמה רכה בצפיפות שומנית במדיאסטינום הקדמי, במימדים של 18X17 האם מדובר בגוש?
לציין אני בת 27
סובלת זה זמן מה מעייפות וכאבים בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש? - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/07/2011דנה שלום,
בראש עמוד הפורום מצוין שאנו לא מפענחים תשובות לבדיקות הדמיה. בדיקות הדמיה חייבות להראות על ידי הרופא ששלח לבצע אותן. הוא מכיר את החולה וידע לבצע קורולציה בין הממצאים לבין החולה עצמו. החוק מחייב היום את מכוני ההדמיה לשלוח תשובות לחולה והדבר יוצר לחץ מיותר אצל החולים שלא מבינים מה כתוב בהם.
אנא פני לרופא המפנה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח חזה יונהeran10/07/2011
ברצוני לעבור ניתוח לחזה יונה (שיוצא כלפי חוץ) ורציתי לשאול:
1.אם הניתוח נחשב למסובך ואם סיכיו להצלחה גדולים מה הסיכונים הכרוחים\תופעות לוואי?
2. אם ישנה צלקת מזערית לאחר הניתוח שלא יהיה כ"כ ניתן לראותה?
3. זה בהרדמה מלאה\מקומית. מה מומלץ?
4. כמה זמן אורך בערך הניתוח והאם ניתן לחזור לאחר מכן לפעילות ספורטיבית באופן רגיל כושר והכול או שזה מגביל ומקשה על תפקוד?
5.יש כמה סוגי ניתוח לזה? מה עדיף?
אשמח אם ניתן יהיה לענות על כל השאלות אני בלחץ מהניתוח והמצלקת.
ד"א אני בן 19.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח חזה יונה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/07/2011ערן שלום,
צר לי המקום מלענות על כל שאלותיך. קיימות קמה צורות לניתוח מתקן, תלוי בחולה ובגודל הפגם.
מציע לך להגיע לאחת ממרפאות של ניתוחי חזה המבצעים ניתוח זה להבדק ולשמוע את כל הפרטים מהרופא המנתח.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סכנה בגגון אסבסט בדירה מעלייעידן09/07/2011
שלום.
אנחנו מתגוררים בדירה שכורה בקומה לפני האחרונה בבניין.
בקומה מעלינו יש גגון אסבסט בגודל בערך של 4 מ"ר.
הגגון עצמו ישן מאוד, לא צבוע ואף ניתן לראות שהקצוות שלו משוננים ויש בהם אפילו חורים קטנים.
הגגון נמצא קומה מעלינו מה שאומר בערך 3 מטר בגובה מהחלון שלנו.
לצערי, מסיבות שקשורות בשכנים ובעלי הדירה שלהם האופציה של פירוק הגג אינה אפשרית.
האם יש סכנות משמעותיות במגורים בדירה כמו שלנו במשך מספר שנים?
האם כדאי לחפש דירה אחרת (כמו שציינתי זאת דירה שכורה)?
תודה רבה על התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכנה בגגון אסבסט בדירה מעליי - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/07/2011עידן שלום,
למיטב ידיעתי השימוש באסבסט אסור כיום בארץ. חשיפה לו יכולה לגרום לגידול בבית החזה עשרות שנים לאחר מכן. הייתי מייעץ לך לבדוק עם ממנדס בנין או של העיריה אם אתם חשופים לאסבסט באופן ישיר.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד פנימי באיזור הגב והחזהזיו08/07/2011
יש לי פעם בכמה חודשים מצב של גירוד פנימי באיזור הגב העליון והחזה. זה קורה בעיקר בזמן שיעול. אני סובל מזה כבר 5שנים בערך .חשוב לאמר אני לא משתעל הרבה והתדירות של זה נמוכה (בגלל זה לא הלכתי להבדק)אבל אני כן סובל מאלרגיות די חזקות. זה לא כזה מפריע בגלל שהתדירות של זה נמוכה, זה יותר מציק כי בגלל שזה פנימי, גירוד לא עוזר פה. אבל זה כן מסקרן אותי לדעת ממה יכול לנבוע גירוד פנימי באיזור הזה? האם זה יכול להיות סיפטום למשהו מסוכן יותר או שבד"כ זה כלום?
תודה,
זיו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוד פנימי באיזור הגב והחזה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/07/2011זיו שלום,
קשה לי לענות על השאלה במסגרת םורום זה שעיקר עיסוקו גידולים ובעיות כירורגיות של בית החזה. הייתי מתייעץ עם רופא משפחה או רופא ריאות.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בסרעפתמיכל05/07/2011
שלום ד"ר, אני סובלת כבר המון זמן (כשנה וחצי) מכאבים בסרעפת. כל דבר שאני אוכלת גורר אחריו כאבים איומים. האמת זה לא כאב יחיד אני חושבת שאני מכירה כבר את כל סוגי הכאבי בטן שקיימים. לפעמים כואב בכל אזור הקיבה לפעמים בסרעפת לפעמים כאבים שניתן לאכול בכל זאת וכאלה שאני יכולה לא לאכול כל היום. אני סובלת קצת גם מעצירות אז אני חושבת שאולי זה אחת הסיבות או מה שתורם ומעודד עוד יותר.. אבל אני לוקחת הרבה דברים שמונעים את זה..אני לא אוכלת מאכלים שמונעים עצירות כי לרוב יש לי כאבי בטן. עשיתי בדיקת נשיפה ויצא תקין. אני לוקחת מידי פעם לנטון שלא עוזר לי בכלל, חומרים טבעיים של חברת 'אלוורה' ומשתדלת לא לאכול כמעט לאחר 6 בערב. אם אני אוכלת אחרי אפילו פריכיות או קרקרים אני סובלת מאוד למחרת והכאבים יכולים להימשך כמה ימים. אני די מיואשת אשמח לקבל תשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בסרעפת - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/07/2011מיכל שלום,
אני לא בטוח שאת בפורום המתאים. זהו פורום שעוסק בגידולים ובעיות בבית החזה ולא במכלול התלונות שלך שעיקרן כאבי בטן.
ובכלל - זוהי בעיה שצריכה להפתר במסגרת מרפאה גסטרואנטרולוגית ולא אינטרנט.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח לבאברהם03/07/2011
שלום רב
לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח לב(החלפת מסתם אאורטלי) ניתוח שקצת הסתבך,
עוד בתקופת האישפוז לאחר כשבוע וחצי עברתי פתיחת בית חזה פעם שניה לאחר שהסטרנום יצא מהקיבוע,מיד לאחר השיחרור מבית החולים לאחר כחודש התפרק שוב הסטרנום, לפני כשבוע עברתי ניתוח קטן להוצאת WIRELES מכיוון שיו דקירות בבית החזה,כרגע אני מסתובב עם בית חזה מפורק מבפנים והודיעו לי שלא ינתחו שוב מכיוון שמסוכן מדי.האם אין שום אלטרנטיבה מכיוון שאני מסתובב עם בית חזה מפורק והדבר מאד מאד לא נעים.
תודה מראש
אברהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח לב - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/07/2011אברהם שלום,
התופעה מוכרת. על מנת לענות על שאלתך חייבים לבדוק אותך על מנת להבין את חומרת הבעיה וכמה היא גורמת להפרעה כל שהיא. כן ראוי גם לראות בדיקות הדמיה של בית החזה.
מציע לך לפנות לאחד הרופאים שעוסקים בתחום ניתוחי לב וחזה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח צילום ריאותאלונה14/06/2011
שלום הייתי מעוניינת בעזרה של ניתוח צילום חזה (מולי וצדדי)
בלי ממצא פעיל בריאות
הגברה בדפורמציה של ציור ריאתי בבסיסי הריאות
פלאורה בין אונתית מעובה בבסיסה משמאל
אשמח מאוד אם תסבירו לי במיוחד את המשפט השני
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח צילום ריאות - תגובה
ד''ר עוזי יזהר15/06/2011אלונה שלום,
בראש עמוד הפורום קיימת הודעה אשר מסבירה בנימוס שפורום זה מטרתו אינה לפענח תשובות של בדיקות הדמיה. רופא אינו פקיד - הוא חייב לראות את החולה לבדוק אותו , לראות במו עיניו את בדיקות ההדמיה (במקרה שלך צילום חזה) ולפענח את הבדיקה .
החוק היום מחייב לשלוח לחולים את התוצאות של בדיקות ההדמיה. התוצאה - בלבול ומבוכה בקרב החולים והצפה של כל פורום אפשרי באינטרנט לפענח מה כתוב. חבל
מציע לך לפנות לרופא ששלח אותך לבצע את הצילום על מנת שיוכל להסביר לך את ממצאיו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מומלץ לבור ניתוח להוצאת הבולהויוי05/06/2011
בני בן 22 לא מעשן עבר לפני שבועיים פנאומוטורקס ספונטני הייתה התערבות כירורגית, נקז.
נשלח ל CT ונראה שיש לו בולה בקוטר 8 מ"מ בריאה בצד ימין.
הומלץ בבית חולים וולפסון לעבור ניתוח להוצאת הבולה ע"י לייזר.
האם מומולץ? האם יש אפשרות שבולה תיעלם?
תודה ויוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מומלץ לבור ניתוח להוצאת הבולה - תגובה
ד''ר רן קרמר06/06/2011ויוי שלום ,
מטרת הניתוח היא למנוע הישנות של פנאומוטורקס בעתיד .
סיכוני הניתוח נחשבים לנמוכים . ההחלמה מהניתוח נחשבת לקלה יחסית .
במרבית המקומות , ממליצים למטופל שעבר שני אירועים של פנאומוטורקס לעבור את הניתוח . יש גם מקומות שלאחר הפעם הראשונה ממליצים ניתוח או לחלופין מאפשרים למטופל להחליט לאחר ששמע את היתרונות והחסרונות .
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב באזור הריאותאורי22/05/2011
שלום
אני בן 18 ואני מעשן כבר שנה וחצי.
קורה לי, דיי לעתים רחוקות, אבל קורה באיזה שהם ימים שכואבות לי הריאות, מרגיש כאב שם ועם אני נוגע שם, אז מרגישים את הכאב עוד יותר, נמשך ככה יוממים שלושה ומפסיק.
מזה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב באזור הריאות - תגובה
ד''ר רן קרמר22/05/2011איתי שלום ,
התסמין שאתה מתאר מאפיין בד"כ כאב ממקור שלדי , כלומר מערכת גרמית - שרירית .
כאב זה שכיח בגילך ולעתים לא ניתן למצוא את המקור המדויק שלו.
במידה וחוזר על עצמו ו/או מחמיר , פנה לבדיקה אצל רופא המשפחה .
בנוסף , מציע לך להפסיק לעשן , בטרם נזק משמעותי נגרם לריאותיך .
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אורי23/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנה בגן ילדיםאפרת22/05/2011
שלום רב,
גן הילדים אליו בני אמור להיות בשנה הבא עשוי מפח והבנתי שהורים רבים מודאגים שיש שם אסבסט.
אמרו לי שביצעו שם לפני 5 שנים בדיקה למשך יומיים שסגרו את הגן והפעילו מאווררים ובדקו שהכל תקין -
1) האם אופי הבדיקה מגלה בעצם שבהכרח אחד ההרכבים הוא אסבסט או שבדיקה זו נעשית גם במקרים אחרים?
2) האם ניתן להסתמך על בדיקה שבוצעה לפני 5 שנים?
3) מה יותר גרוע להיות בגן שחלק מהמבנה עשוי אסבסט או להיות במבנה לידו ? או ששניהם בעייתים באותה מידה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכנה בגן ילדים - תגובה
ד''ר עוזי יזהר22/05/2011אפרת שלום,
איני יודע לענות על השאלות הטכניות שקשורות בגן, בבבדיקות שבוצעו בו ובאופי הבדיקות. זה אינו תחום התמחותינו והייתי מפנה את השאלות הללו לגוף האחראי על הגן.
חשיפה ממושכת לאסבסט חושפת אותנו למחלות ריאה ולכן קיים האיסור של שימוש בו.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לבדיקותגל22/05/2011
שלום,
אשמח לדעת מה ההבדל בין תסנין ריאתי לתפליט פלאורלי?
באילו מחלות מופיע תסנין? ומהו המונח באנגלית?
האם נוזל פלאורלי (pleural effusion) מתייחס לתפליט?
(מצאתי באינטרנט המון מידע על נוזל פלאורלי ולא על תסנין כך שלא ברור לי ההבדל ומתי מופיע תסנין)...
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לבדיקות - תגובה
ד''ר עוזי יזהר22/05/2011גל שלום,
תסנין ראתי בא לתאר בד''כ זיהום ברקמת הריאה (דלקת ריאות). תפליט (או נוזל) פלאורלי מתאר הצטברות של נוזל בחלל הפלאורלי - בין הריאה לבין כלוב הצלעות.
תפליט פלאורלי באנגלית = pleural effusion
שבוע נעים, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתסנין
אילנה04/11/2015האם תסנין יכול להיות תאים גידוליים? או רק ממקור זיהומי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו קטן
גל22/05/2011שלום ד"ר יזהר,
קודם כל תודה.
בקשר לדלקת ריאות, יכול להיות גם נוזל פלאורלי וגם תסנין?
מה המונח באנגלית של תסנין ריאתי? אני לא מצליחה למצוא על זה מידע (כנראה אני כותבת במונח שגוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד משהו קטן - תגובה
ד''ר עוזי יזהר22/05/2011שלום,
יכול להיות גם תסנין ראתי וגם תפליט. מאוד שכיח שדלקת ריאות מסתבכת גם בתפליט פלאורלי.
תסנין ראתי - pulmonary infiltrate, pulmonary consolidation, pneumonia
(האינטרנט הוא מקור מידע טוב, אבל צריך להשתמש בו בצורה מושכלת. אם מעונינים לקרוא חומר מקצועי כדאי להתאימו. קיים חומר המיועד לרופאים וקיים חומר המיועד למטופלים. השפה הרפואית יכולה להיות שונה)
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
גל27/05/2011שלום ד"ר,
האם הפתולוגיה ARDS גם היא גורמת לתסנין ריאתי? (נוזלי הבצקת נמצאים בתוך הנאדיות או בין הנאדיות?)
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר עוזי יזהר29/05/2011גל שלום,
זוהי פתולוגיה עם מראה מאוד אופיני בבדיקות הדמיה של בית החזה ולעיתים ניתן לבלבל בין השניים. ARDS אינה מחלה זיהומית הגורמת לתסנין אך לעיתים בחולים עם ARDS מתלווה גם זיהום חריף (השאר - בלימודי הרפואה...)
בברכה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)