פורום כירורגית חזה, גידולי סרטן ריאות, גידולי ריאה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עצה דחופה לכל מי שהחלים בשיטה לא קו
    לילי
    12/10/2010

עצה דחופה לכל מי שהחלים בשיטה לא קונבנציונלית

חברתי סובלת מסרטן ריאות גרורתי מהכבד
    אני מעוניינת לשוחח בדחיפות עם מי שהחלים או נחשף לטיפולים בשיטה לא קונבנציונלית
    אשמח מאוד לדעת על אופציות טיפוליות ולכל עצה ומידע על מרכזים רפואיים מהעולם .

IPT - Insulin Potentiation Therapy.- כמו כן כל מי שיש בידו מידע על הטיפול

לילי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עצה דחופה לכל מי שהחלים בשיטה לא קו - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    12/10/2010

לילי שלום,

אני חושש שאת לא בפורום הנכון.
    נסי אולי לפנות לפורום העוסק ברפואה אלטרנטיבית אם קיים כזה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת אונה ימנית עליונה
    יוסף
    10/10/2010

אני עומד לעבור ניתוח לכריתת אונה ימנית עליונה עקב ברונכיאל אטרזיה שקיים שם, השאלה שלי היא אני קצת בלחץ, ואני מעונין לקבל קצת פרטים על הניתוח, 1. כמה זמן אורך הניתוח 2. האם הוא מסובך 3. כמה זמן אישפוז 4. כמה זמן התאוששות לאחר האישפוז אשמח מאוד לקבל כמה שיותר פרטים. תודה רבה

הוספת תגובה

• ניתוח כריתת אונה ימנית עליונה - תגובה

ד''ר רן קרמר
    11/10/2010

יוסף שלום ,

ניתוח לכריתת האונה הימנית העליונה הוא ניתוח סטנדרטי , בנעשה באופן שכיח מאוד בבתי החולים הגדולים בישראל .
    יחד עם זאת , לא כל ניתוחי כריתת האונה הם ניתוחים פשוטים.
    באשר לרמת הסיכון , הדבר תלוי כמובן ל"מטען" הרפואי או הרקע הרפואי עמו מגיעים לניתוח . כמו כן , חשוב מאוד לדעת מהם הממצאים בעטיים מבצעים ניתוח .
    על רוב השאלות ששאלת , ניתן לענות בקירוב די טוב כאשר מכירים את נתוני המנותח.
    מציע לך לשוחח עם המנתח ולשאול אותו באופן ספציפי לגביך .
    בהצלחה בניתוח
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונה ימנית תחתונה

ללא שם
    11/11/2010

שלום,
    האם כריתה של אונה זו גם נחשב ניתוח סטנדרטי ?
    מה זה אומר סטנדרטי ?
    אני שואל כי אני לאחר כריתה, 7 שעות כולל חדר ניתוח+התאוששות.

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אונה ימנית תחתונה - תגובה

ד''ר רן קרמר
    11/11/2010

גם ניתוח כריתת אונה תחתונה הוא ניתוח סטנדרטי .
    הכוונה היא לניתוח שמתבצע באופן תדיר במחלקות לניתוחי חזה.
    לגבי הזמן - לעיתים הניתוח ארוך מהצפוי עקב קשיים טכניים התלויים באנטומיה של המנותח. בנוסף , לא ברור מה הזמן השנות בחדר ההתאוששות , מתוך סך 7 השעות.
    הדבר החשוב ביותר , כמובן , שעבר ללא סיבוכים .
    החלמה מהירה
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב בחזה
    שמעונוב
    06/10/2010

היי
    אני בן 34 לפני מספר חודשים החלו לי כאבים בצידי החזה באזור שמתחת לידיים (ממש ב2 צידי הגוף)
    הכאב הוא בעיקר במישוש בנוסף לעיתים הוא פשוט מתחיל לכאוב מספר דקות ונעלם או כאילו מכניסים לי סכין לבית החזה.
    ביצעתי מיפויי עצמות.צילום חזה אקו לב בדיקת מאמץ והכל יצא תקין .....

אני ממש אובד עצות מה זה כבר יכול להיות ?
    להתחיל לדאוג ....

לקביעת תור
    סגירה
    כאב בחזה

הוספת תגובה

• כאב בחזה - תגובה

ד''ר עוזי יזהר
    07/10/2010

שלום,

קצת קשה לענות על שאלה מסוג זה מעל דפי האינטרנט.
    זהו מקרה למרפאה - האבחנה המבדלת מאוד רחבה ויכולה לכלול דברים רבים. חשוב לשמוע סיפור מלא, בעיקר לבדוק אותך, לעבור על בדיקות ההדמיה. לא תמיד יודעים בבטחון מה יש לחולה אבל לעיתים ניתן לשלול ולומר מה אין לחולה (שזה לא פחות חשוב).
    מציע לפנות לרופא המשפחה על מנת להשלים את הברור.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חור בריאה
    דניאלה
    03/10/2010

אני בת 18 ולפני חודש חשתי כאבים בחזה, הופנתי לבית החולים אסף הרופא והתברר כי היה לי חור בריאה חיברו אותי לנקז והפנו אותי לבדיקת CT.

בתוצאות ה CT היה כתוב "בולות אימפזמתיות בפסגות של שתי הריאות"

השאלה שלי היא האם זה מסוכן?? אםחייב לעבור ניתוח ?

מה ההשלכות של הפנאומוטורקס?

ואם אפשר להמשיך את אורח החיים כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    חור בריאה

הוספת תגובה

• פנאומוטורקס עצמוני

ד''ר רן קרמר
    03/10/2010

דניאלה שלום

המקרה שלך נקרא בשפה הרפואית "פנאומוטורקס ספונטני " או "חזה אויר עצמוני ".
    באופן כללי , התופעה שכיחה יותר אצל גברים אך גם נשים סובלות לעיתים מבעיה זו .

הטיפול במקרה זה הוא נקז , כפי שעברת , בבית החולים . הריאה יודעת לרפא את "החור" שהוא בעצם קרע קטן באחת מהבועיות האמפיזמטיות , הקיימות בריאתך .

אנסה לענות על שאלותייך :
    האם זה מסוכן ? - זה מצב שיכול להיות מסוכן , אך כפי שהתנסית כבר , קיים טיפול יעיל שפותר את הבעיה .
    חייב לעבור ניתוח ? - אנו ממליצים על ניתוח לאחר שני אירועים של פנאמוטורקס או פעם אחת בכל צד . מטרת הניתוח - מניעת מקרים דומים בעתיד .

האם אפשר להמשיך אורח חיים רגיל ? - כן . התייעצי עם רופאייך במידה ואת חושבת לצלול או לטוס .
    מאוד מומלץ להמנע מעישון .
    לסיכום : מדובר בבעיה שיש לה פתרון יעיל ולפיכך יש מקום להתעודד .

בברכה ,
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח vats
    אתי
    02/10/2010

שלום, אבי בן ה 70 צריך לעבור ניתוח vats להוצאת קשרית בגודל 1 ס"מ מפסגת הריאה השמאלית, לא בוצעה ביופסיה בשל המיקום. אשמח לדעת פרטים על הניתוח, האם הוא מורכב ומהי ההחלמה אח"כ, האם מלווה בכאבים וכד'.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח vats

הוספת תגובה

• ניתוח VATS

ד''ר רן קרמר
    03/10/2010

שלום דנה ,
    VATS היא שיטה בה משתמשים להרחקת חלק מהנגעים הריאתיים .
    לעיתים מדובר בכריתת הנגע בלבד ולעתים מדובר בכריתת כל האונה - תלוי בטיב הנגע , מצב החולה ועוד נתונים .
    הניתוח מאופיין בהחלמה מהירה יותר מניתוח פתוח וצלקת קטנה יותר אך אין זה הופך אותו בהכרח לניתוח קל או נטול סיבוכים . חלק מניתוחי ה VATS הינם מורכבים מאוד בעיקר כאשר מדובר במטופל בסיכון גבוה ובפרט עם מטופל עם מחלת ריאה או לב כרוניים .
    חשוב לזכור כי הניתוח מתבצע בהרדמה כללית על כל המשתמע מכך .
    לסיכום , ממליץ לך להתייעץ עם המנתח המכיר את הרקע הרפואי של אביך ואת הניתוח המתוכנן לגבי סיכויים וסיכונים בניתוח .
    בהצלחה
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חני
    28/09/2010

שלום,
    אני בת 21 מעשנת כ8 שנים.
    אני סובלת מצפצוף בזמן נשימה, שיעול יבש, כאבי ראש לפרקים קצרים ותשישות.
    לפני חצי שנה אובחן לי ברונכיטיס וניתנה לי אנטיביוטיקה.
    לאחר חודשיים שוב החלו צפצופים ושוב הרופא אבחן זאת כברונכיטיס,והפנה אותי למיון,
    במיון עשו לי צילום ריאות וטענו שהכל תקין,נטלתי אנטיביוטיקה וקיבלתי משאף אבקה, הצפצוף פסק למשך חודשיים וכעת שוב חזר.

האם קיימת בדיקה שתוכל לאבחן במה מדובר(ואיך קוראים לבדיקה בדיוק ואיפה עושים אותה. ואם ידוע האם אפשר לקבל אותה במסגרת הצבא)?

התקיפות שזה חוזר זה פעם בחודשיים.
    אני כרגע מעדיפה לא לקחת אנטיביוטיקה ומנסה לטפל בעיקר בחימום מעל איזור הריאות כדורים נגד שיעול בשם-רקוד ומשאף אבקה.

אודה לעזרתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ברונכיטיס?

ד''ר עוזי יזהר
    29/09/2010

חני שלום,

הפורום אליו הגעת עוסק בעיקר בבעיות כירורגיות של בית החזה ובגידולי ריאה. הבעיות הנשימתיות מהן את סובלת קשורות למחלות ריאה בהן עוסקים רופאי הריאה (פולמונולוג). מציע לך לפנות לרופא ריאות על מנת שיוכל לטפל בבעיות מהן את סובלת.

ועוד משהוא (אולי החשוב ביותר) - התחלת לעשן בגיל 13 (!). אם את רוצה להחלים מבעיות הנשימה (ונראה שלעישון יש גורם מרכזי מאוד מהן) כדאי מאוד שתפסיקי גם לעשן, אחרת שום טיפול ושום בדיקה לא יעזרו.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    לי
    20/09/2010

בתי בת שנה וארבעה חודשים.
    לפני מס' ימים חשנו בבלוטה מתחת לעור מעל בית החזה.
    הבלוטה אינה כואבת לה, אין סביבה אודם והיא סטטית בשבוע האחרון.
    לא חשנו בה לפני .
    בבירור במיון ילדים התבצע רנטגן בו לא ראו שום ממצא מיוחד.
    באולטרסונד נראה גוש העטוף ברקמות שומן (הגוש עצמו לא שומני).
    הילדה חיונית ומרגישה מצויין.
    הבלוטה קשה מאוד מאוד .
    נאמר לנו ע"י כירוג חזה להמתין 10 ימים ולראות כיצד זה מתפתח ואז לקבל החלטות.
    מה דעתך המקצועית ? אני יודעת שבלי לראות את זה קצת קשה.
    האם זה יכול להיות משהו מסוכן שלא נדע? האם נכון לחכות כול כך הרבה ימים ?
    אני מאוד לא רגועה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• קשרית בדופן בית החזה

ד''ר עוזי יזהר
    20/09/2010

לי שלום,

כפי שציינת - מבלי לבדוק את הילדה ולראות את בדיקות ההדמיה נתקשה לענות על שאלותייך. כיון שהילדה מטופלת - נבדקה וכן בוצעו בדיקות ההדמיה, לא רואה סיבה לדאגה, רוב רובם של כל הממצאים מסוג זה בגיל זה הינם שפירים.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב.
    אמא מודאגת
    17/09/2010

בת 36 אוטוטו. בריאה בד"כ. לאחר שני ניתוחים קיסריים ב - 3 השנים האחרונות. לפני 3 חודשים התכופפתי לעבר כף הרגל וחשתי בכאב מוזר באזור הסטרנום-צלעות. ראיתי שם ממש בליטה ונאלצתי להחזירה עם היד למקום (!). זה קרה שוב לאחר כשבועיים אך הפעם הבליה היתה פחותה. לאחר מכן שכחתי משני האירועים עד שלפני חודש התחלתי לחוש אי נוחות באזור הסטרנום-צלע-קסיפואיד...עברתי צילום חזה ממוקד לאזור ונמצא תקין לחלוטין. אורטופד שלח למיפוי עצמות שעדיין לא בוצע (ממתינה שיצרו עימי קשר ממרכז הדימות). בבדיהק קלינית הכל סימטרי ללא שום דבר חריג. שמתי לב שכשאני מתרגזת או בלחץ אי הנוחות מתגברת. זה ממש לטרלית לקסיפואיד מתחת לצלע בסמוך לשני האזורים הנ"ל.
    רציתי לדעת מה יכול להיות הגורם למצב הזה? אני מבינה שבמיפוי יוכלו לראות גם גידולים שלא נדע וכו'. קראתי כבר על תסמונת TIETZ וזה די דומה למרות שלא כואב לי אלא מרגישה פשוט אי נוחות. כאילו משהו "נתפס" שם.
    מכיוון שאני אמא לשני קטנטנים אני חרדה שמא המצב הוא מסוכן. עברתי בדיקה אצל כירורג שד לפני שבוע וחצי. חשתי בגושים דו"צ וזו רקמה פיברוציסטית ללא כל ממצא מסוכן בדיקה קלינית. חשוב לציין שבמהלך השנה האחרונה היו שיעולים רבים וחלקם קשים שנמשכו כמה שבועות. באוקטובר שעבר היה חשד לפרטוזיס, אח"F חשבו על אלרגיה. הייתי נתקפת בהתקפי שיעול קשים. בחורף שעבר זה ממש לא עזב אותי. באביב - כנ"ל..בקיצור השתעלתי בשנה אחת כמו שלא השתעלתי מימיי. מזה כ - 4 חודשים הכל בסדר עם אפיזודה אחת של שיעולים קשים כשהגעתי לעבודה לאחר שצבעו את המקום בו אני עובדת. מעולם לא סבלתי ממשהו עיכולי בתחום הגאסטרו. אין לי צרבות או ריפלוקס. רק בהריונות. חשוב לציין שבהריונות, כמו נשים רובת, העוברים לחצו מאוד על הצלעות והתקשיתי לעבוד החל מחודש שמיני (אני רופאת שינים והישיבה היתה קשה והיה כאב בצלעות בישיבה רגילה). שמתי לב שגם ברגעים בהם אני יושבת או רוכנת לפנים אי הנוחות עלולה להתגבר.
    בקיצור - מוזר.

1. מה ייתכן לאור הפרטים הנ"ל?
    2. במידה ואי הנוחות תימשך ומיפוי העצמות ישוב תקין, האם אשלח ל - MRI?
    3. מה אתה ממליץ לבצע כחלק מהמשך בירור?

תודה תודה
    ענבר

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• ענבר

ד''ר רן קרמר
    19/09/2010

שלום רב ,

יתכן ויש קשר בין התקפי השיעול לכאב אותו את חשה .
    מציע לחכות בסבלנות למיפוי עצמות . ממצאי הבדיקה עשויים לתרום להבנה נוספת .
    באשר לבדיקות דימות נוספות : במידה ויהיה צורך בבדיקת דימות לאחר המיפוי, הרי שנכון יותר לבצע CT חזה ( רק במידה ואכן יהיה צורך בכך ) ולא MRI .
    לסיום - כדאי לחשוב על דרכים להקלה על המבנה השלדי בשעות הארוכות בהן את רוכנת לפנים , במסגרת עבודתך .
    בהצלחה
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CT חזה
    קרין א
    09/09/2010

שלום
    שמי קרין
    ברצוני לדעת מה באבחנה מבדלת של הממצא בריאה הימנית ב-CT שאבי עבר לפני כחודש
    גיל 63 , מעשן כבד בעברו , ללא תסמינים כעת, רקע לבבי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    CT חזה

הוספת תגובה

• CT חזה

ד''ר עוזי יזהר
    12/09/2010

קרין שלום,

תודה על התמונה.
    על מנת לענות על השאלה אנו צריכים לעבור על כל החתכים של בדיקת הCT ולא להסתפק בתמונה אחת, ובודאי לא לפני שראינו את החולה , שמענו את עברו הרפואי ובדקנו אותו. בלתי אפשרי וגם לא נכון לענות על השאלה מבלי לראות את כל הבדיקה על כל מרכיביה.

אני חושש שהאינטרנט אינו הפורום המתאים לך. מציע לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל הסבר מלא על כל בדיקת הCT .

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן בריאה-ניתוח מקרוסקופי.
    גילה
    03/09/2010

שלום,
    רציתי לשאול האם בבית-חולים רמב"ם מבוצעים ניתוחים להסרת גידול בריאה בשיטה מקרוסקופית ללא שבירת צלעות ופתיחת בית החזה.
    אם כן , מה הקריטריונים מבחינת הגידול ובכלל?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• יתוח בשיטה טורקוסקופית

ד''ר עוזי יזהר
    12/09/2010

שלום,

מתנצלים על האיחור בתשובה.
    התשובה -כן. פני ישירות לדר' רן קרמר מהמחלקה לניתוחי חזה . רק לאחר קבלת הפרטים הרפואיים והסתכלות על בדיקות ההדמיה ניתן יהיה לענות האם ניתן לבצע את הניתוח בטכניקה זו.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הריאה
    דבי
    01/09/2010

כן, הדרגה היא 1-3 - החולה נימצא בחו"ל הוא ישראלישגר שם, האם יש סיכוי שינותח ? ?
    נאמר שקודם יוקרן באיזור הגרון - אפשר לקבל הסבר לכך ? ?

תודה לתשובתך,

דבי

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הריאה

הוספת תגובה

• סרטן ריאה

ד''ר עוזי יזהר
    02/09/2010

דבי שלום,

שוב קשה לענות על השאלה מבלי לראות את החולה ואת בדיקות ההדמיה שלו על מנת להבין את מיקום הגידול וצורת התפשטותו.
    חלק מהחולים בדרוג מחלה 3 מקבלים טיפול מקדים (כימי ו/או הקרנתי) עוברים הערכה חוזרת לגבי דרוג המחלה וחלקם ינותחו בהמשך. דנים כל מקרה לגופו של ענייין.
    מציע שוב - לפנות לרופא מטפל (אונקולוג או כירורג חזה) על מנת שיבהיר לכם הייטב את הפרטים.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן הריאה
    דבי
    31/08/2010

שלום רב,
    ברצוני לדעת באיזה שלב נמצא חולה אשר הרופא(אונקולוג) קובע שיש להתחיל בטיפול כימותרפי ואומר שהסיכויים הם 33% - האם כדאי בכלל להתחיל בטיפול כה אגרסיבי ? ?
    או שמא, יש אפשרויות אחרות בנסיבות אלו ובמתן איכות חיים סבירה של המשך חיי היום יום ועבודה וללא סבל של הטיפול הכימי.
    נאמר לנו שיש אפשרות של רופאים הוליסטיים או טבעונים שע"י תזונה מאוזנת יכולים לעזור בנסיבות אלו.
    מדובר בגבר בן 64 שחלה במחלת הריאה, בלוטה אחת נגועה.

מה דעתכם ובמה תוכלו לתת לנו קצת עידוד על המשך הטיפול.

בברכה רבה,

דבי

לקביעת תור
    סגירה
    סרטן הריאה

הוספת תגובה

• סרטן ריאה

ד''ר רן קרמר
    01/09/2010

דבי שלום ,

לא נכון לקבוע שלב מחלה על פי הסיכויים אותם מעריך האונקולוג .
    הערכת שלב מחלה , נעשית בהסתמך על בדיקות שונות ורופא מנוסה בתחום - בד"כ כירורג חזה.
    בנוגע לבלוטת לימפה - תלוי המקום האנטומי המדויק של הבלוטה והיחס לגידול הראשוני .
    בחלק מהמקרים , מומלץ על טיפול מקדים לטיפול הניתוחי ואילו בחלק אחר , מדובר בטיפול אונקולוגי דפניטיבי .

יש בהחלט מקום לפנות לכירורג חזה מנוסה במטרה לקבוע את שלב המחלה באופן המדוייק ככל הניתן , בטרם מקבלים החלטות משמעותיות כל כך .
    בברכה
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאה

ד''ר עוזי יזהר
    01/09/2010

דבי שלום,

קשה מאוד לענות על השאלה מבלי להכיר את החולה, לראות את כל בדיקות ההדמיה שבוצעו ובדיקות נוספות.
    בעיקרון מדרגים את המחלה לארבע דרגות המלמדות על מידת התפשטות המחלה. דרגה 1-2 כאשר המחלה מוגבלת לריאה בלבד או לבלוטות הלימפה בריאה, דרגה 3 כאשר יש התפשטות מחלה מחוץ לריאה בבית החזה ודרגה 4 כאשר קיימות גרורות מרוחקות. חולים בדרגה 1-2 בד''כ מנותחים כטיפול ראשוני, חולים בדרגה 4 אינם מנותחים. חלק מהחולים בדרגה 3 יגיעו לניתוח לאחר טיפול כימי והקרנתי מקדים.

פרטי המקרה אינם ידועים ויש להתייעץ עם האונקולוג המטפל שיסביר לכם במפורט מהו דרוג המחלה ומהו הטיפול המומלץ. איני מתמצא בטיפולים אלטרנטיבים לסרטן ריאה.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ריאות(אחרי סרטן וושט)
    יעל
    26/08/2010

שלום רב,
    אבי עבר השנה כריתה מלאה של הוושט .לא נזקק להמשך טיפול ועוד סובל מההחלמה של הניתוח.
    כיום נמצאו נגעים רבים בשתי הריאות , בגדלים של 1-1.5 סמ בשתיהן.
    הומלץ על כימו מיידי.
    אבי מתעקש על PET CT, ומצד שני מסרב לשקול ביופסיה ריאתית מחשש להסתבכות של הבדיקה.
    1.האם יש משמעות לידיעה האם זהו סרטן ריאות "חדש" או גרורות של סרטן הוושט?
    2.האם יש לידיעה הזו השפעה על סוג הכימו?
    3.האם במצבו (רגישות מניתוח להסרת הוושט אחרי פתיחת בית חזה) יש עדיפות לאיזה פרוצדורה של לקיחת ביופסיה ?
    תודה

הוספת תגובה

• סרטן הוושט

ד''ר רן קרמר
    26/08/2010

שלום רב ,
    כידוע לך , סרטן הוושט , היא מחלה ממארת ובפעמים רבות נחשבת למחלה אלימה .
    הנגעים הריאתיים , בנסיבות אלה , מעלים חשד כי מדובר בגרורות .
    ככל שהמחלה מתקדמת יותר , בעת האבחון , כך סביר יותר להניח כי מדובר בגרורות ולא במחלה אחרת .
    לבדיקת PET אין אפשרות לקבוע האם מדובר בשאת ממאיר של הוושט או שאת של הריאה .
    במידה והאונקולוג סבור שיש צורך באבחון רקמתי , ניתן לשקול FNA - ביופסית חמט תחת הנחיית CT . בדיקה זו ניתנת לביצוע כאשר אחד מהנגעים נמצא בפריפריה של הריאה .
    חושב שהדבר הנכון ביותר כעת , הוא להתייעץ עם אונקולוג אשר מכיר את הפרטים של הממצאים בפתולוגיה לאחר הניתוח .
    בהצלחה
    ד"ר קרמר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בחזה
    אנונימי
    22/08/2010

שלום.
    אני בת 15 ויש לי גידול בחזה.
    הלכתי לרופאים ושלחו אותי לאולטרסאונד, שאליו זה קצת סיבוך להגיע ככה שאני מחכה כבר שבוע.
    בזמן שחיכיתי אני מרגישה שהגידול גדל והופיעו כאבים.
    מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    גידול בחזה

הוספת תגובה

• גידול בחזה?

ד''ר עוזי יזהר
    22/08/2010

שלום,

קצת קשה, או בעצם בלתי אפשרי, לענות על השאלה בהעדר פרטים רפואיים רלוונטים ובהעדר בדיקות הדמיה.

רק כדי להרגיע - 15 זה גיל בו גידולים הם נדירים. ייתכן וקיימת נפיחות בשל תהליך דלקתי כלשהוא ואת קוראת לו גידול. בכל מקרה - הרופא המטפל חייב לבדוק אותך ולענות על שאלתך.

תרגישי טוב, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההגבה המהירה והעזרה.

אנונימי
    22/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוגרפיה
    RHEMA
    17/08/2010

אני בת 63.
    בבדיקה האחרונה התוצאות הן:
    שד ימין:גושים ברקמה הרכה:
    גוש1:1.5 סמ,ברביע עליון חיצוני-UOQ,בגבול מוגדר היטב
    2:BIRADS-ממצא שפיר

בבדיקת US:תבנית סונוגרפית תקינה
    ציסטות:
    שעה0.6-10 ס"מ
    2:BIRADS-ממצא שפיר

הקראתי את התוצאות בטלפון לרופא המטפל והוא אמר לבוא בעוד 3 חודשים.אני לא רגועה.מה עושים?
    בתודה
    רימה

לקביעת תור
    סגירה
    ממוגרפיה

הוספת תגובה

• ממוגרפיה

ד''ר עוזי יזהר
    18/08/2010

רימה שלום,

תחום עיסוקינו הינו גידולים בריאה ולא גידולי השד בו מתעסקים הכירורגים הכלליים והאונקולוגים.
    אני מניח שאת צריכה להגיע לרופא כירורג כללי או אונקולוג על מנת שיבדקו אותך ויראו את הבדיקה עצמה ולא רק את התשובה הכתובה על מנת לוודא שאין ממצא פתולוגי מדאיג.

בברכה, דר' עוזי יזהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה