מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בית חזה תפוסמורן12/12/2010
שלום,
בתקופה האחרונה אני סובלת מכאבים בחלק העליון של החזה, כאילו החלק הזה "נתפס" לי. זה קרה לי בעבר, רופא המשפחה שלי אמר שזה בגלל שאני ישנה "מכווצת" בלילה. זה אכן עבר, אבל בתקופה האחרונה זה חוזר על עצמו, אומנם פחות כואב, אך עדיין כל החלק העליון של החזה תפוס לי. לפעמים זה גורם לכאבים בתנועת הראש, ממש כאילו נתפס לי גם הצוואר.
אשמח לקבל תשובה מה לעשות, איך אני פותרת את התחושה הלא נעימה הזו והאם אני צריכה לדאוג....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בית חזה תפוס - תגובה
ד''ר רן קרמר12/12/2010מורן שלום ,
פורום זה עוסק בבעיות כירוריגיות( ניתוחיות ) של בית החזה .
לאור מיעוט הנתונים בשאלתך , מציע להמשיך בירור וטיפול אצל רופא המשפחה .
יתכן שיש מקום לבצע בדיקת דימות של החזה ( צילום רנטגן פשוט) אך יש להשאיר זאת לשיקולו של רופא המשפחה המכיר את הרקע הרפואי שלך .
בברכה,
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדיאסטיניטיסמ14625/11/2010
שלום רב.לפני כ7 חודשים נפגעתי בתאונת דרכים בה נשבר לי הסטרנום במספר מקומות ושתי צלעות.כאבי הצלעות חלפו אולם הכאב באיזור הסטרנום ממשיך להפריע בעיקר אחרי פעילות פיזית ולעיתים עד מאד.כמו כן יש לי לעיתים קוצר נשימה בעיקר בזמן שכיבה.אורטופד הפנה אותי למומחה לב חזה בבית חולים בחשד לדלקת במדיאסטונוםעל רקע טראומטי..אודה לכם אם אוכל לקבל הסבר מהי דלקת זו ואם אכן יתגלה שזה העניין האם הטיפול הוא תרופתי בלבד?תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדיאסטיניטיס - תגובה
ד''ר עוזי יזהר25/11/2010שלום רב,
מדיאסטיניטיס היא זיהום של חלל המייצר (מדיאסטינום) מסיבות שונות. זוהי מחלה חריפה וקשה שהגורם לה בד''כ חיידקי, ויכולה להיות סיבוך בניתוחי לב או חזה. זוהי מחלה המחייבת בד''כ התערבות ניתוחית לניקוז וטיפול אנטיביוטי מתאים.
לא נראה לי שאתה נופל לקטגוריה זו. לא זכור לי מקרה של שבר בסטרנום מחבלה שגרם למחלה זיהומית שכזו. סביר יותר שהכאב שלך נובע מהחבלה עצמה בחזה. לעיתים כאב מחבלה קהה נמשך תקופה מאוד ארוכה והופך להיות כרוני. שבר בסטרנום יכול לכאוב חודשים - תלוי בגודל השבר ובתהליך הריפוי.
ניתן להעריך אותך באמצעות בדיקה גופנית ובדיקות הדמיה של בית החזה.
ממליץ להתייעץ עם כירוג חזה ורופאים ממרפאת כאב.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך!
מ14626/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימי בסרטן ריאותרעיה כהן17/11/2010
שלום,
אימי בת 52,לא מעשנת,חולת לופוס,אין בעיות בתפקודי כבד.
אובחנה לפני שנה בסרטן ריאות.עברה ניתוח הגידול הוצא בהצלחה.לא היה סימן לתאים סרטניים.
לאחר שנה בידיוקבבדיקה שיגרתיית גילו שהסרטן חזר,יש גורות בגוף ובעמוד השדרה.אובחנה כמתאימה לטיפול תרופתי ביולוגי ולקחה כחודשיים איריסה.המצב השתפר אך החמיר שוב לאחר תקופה זו,והיה פרוגרס במחלה.
החלט על 5 טיפול קרינה ולאחר מכן טיפול כימי.
השאלה שלי,למה יש לצפות מהטיפול הכימי,האם הוא יכול לרפא את המחלה ולהרוס את הגרורות,האם הוא ישפר ויאריך באופן משמעותי את חייה של אימי?
תודה מראש
רעיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול כימי בסרטן ריאות - תגובה
ד''ר עוזי יזהר17/11/2010שלום,
הפורום הנוכחי מנוהל על ידי רופאים כירורגים ומטרתו לענות העיקר בנושאים ניתוחיים.
אני חושב שאת צריכה להפנות את השאלות שלך לרופא האונקולוג המטפל. בוודאי נתקשה לענות מבלי להכיר את פרטי המקרה, ההדמיה, הניתוח, חומרת המחלה הגרורתית והפרוטוקול הטיפולי המוצע.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת אונהthorax14/11/2010
שלום רב
אשמח אם תסקור את התהליך אותו עובר תורם פוטנציאלי לפני התרומה, כמו כן, מה ההסטוריה של פרוצדורה מסוג זה בארץ וסיכונים אפשריים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת אונה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר15/11/2010שלום,
זה מעבר למה שניתן לקבל בפורום. לא ניתן לכתוב פה הרצאה בנושא. מציע להפגש עם הרופא שאמור לנתח את החולה ולקבל ממנו את הפרטים הרלוונטים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בריאותיעקב13/11/2010
אני סוכרתי בן 49 צללתי בבריכה והחזקתי אוויר כנראה זמן ממושך ולמחרת היום מרגיש כאבים בריאות מדוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בריאות - תגובה
ד''ר רן קרמר14/11/2010העובדה שאתה סוכרתי אינה משנה את התשובה שנכתבה לעיל .
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בריאותיעקב13/11/2010
אני בן 49 וצללתי בבריכה והחזקתי אוויר זמן ממושך כנראה ולמחרת היום מרגיש כאבים בריאות מדוע ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בריאות - תגובה
ד''ר רן קרמר14/11/2010יעקב שלום ,
בד"כ צלילה בבריכה אינה כרוכה בסיכונים המוכרים מצלילה עם בלוני צלילה עם אויר דחוס .
יחד עם זאת , במידה והכאב אינו נסוג במשך היום , גש לרופא המשפחה לבדיקה ועל פי תוצאות הבדיקה יוחלט באם לשלוח אותך לצילום חזה .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצלעותרינה11/11/2010
אני בת 16.7 ילדה בריאה
לפני כחצי שנה סבלתי בכאבים נוראים בצלעות בעצמות
עשיתי כמעט את כל הבדיקות
בהתחלה חשבו שזה כיבה אבל זה נשלל
כרגע אנחנו בבדיקות של הריאה
עשינו בדיקות נשימה צילום ריאות וסיטי אנגיו ראות והכול תקין
השלב הבא הוא מיפוי עצם בצלעות האם זה כדאי
מה זה יראה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצלעות - תגובה
ד''ר רן קרמר11/11/2010רינה שלום ,
באם הכאב בצלעות חלף מעצמו או נסוג , וכל הבדיקות שנעשו עד כה - תקינות , יש לשקול עם הרופא שלך את האפשרות לא לבצע כעת מיפוי עצמות .
באם הדינמיקה היא של החמרה - יש להמשיך את הבירור .
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת אונה ריאות - מה הסיכונים ?רחל10/11/2010
שמעתי על חולה C.F שזקוק להשתלת ריאה חוזרת, ובגלל זמן ההמתנה מחפשים תורםחי שיתרום אונה. אני עונה על התנאים הבסיסיים ( גובה,סוג דם) , איני קרובת משפחה.
מה הם הסיכונים לתורם בתרומת אונה ? מה מורכבות הניתוח ? אני מבינה שזוהי פרוצדורה חדשה יחסית.
אודה על מידע או הפניה למקורות מידע.
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת אונה ריאות - מה הסיכונים ? - תגובה
ד''ר עוזי יזהר11/11/2010שלום,
מכיר את המקרה.
תרומת אונה הוא ניתוח בינוני בגודלו אבל לא ללא סיבוכים. לאנשים בריאים הסיכון הוא נמוך.הייתי מציע לך לשבת עם הרופאים המנתחים המכירים אותך ומניח שיוכלו להסביר לך עבורך את הסיכון הניתוחי וההשפעות לטווח רחוק.
בהצלחה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהתומר08/11/2010
שלום אני בחור בן 30
יש לי כבר שנה כאב מעל החזה כאב מורגש בעיקר בלילה
או מתי אני ממש מתאמץ
הייתי אצל רופא משפחה 3 פעמים
עשית צלום חזה,מיפוי עצמות
בעקרון לא מצאו כלום במיפוי עצמות קליטת יתר קלה צלע 6
כל הורפאיםן אמרו לי זה כלום אבל לא עובר עשתי המון צלומים אמרו לי זה כלום
גם רופא כרוגי מה יכול להיות שם בכל זאת
אני מאוד רזה אולי זה קשור יש לי שם איזה משהו כמו שבר מה יכול להיות בכל זאת?הורפא מאר לי אין לכם כלום מחלה רצינית אני מבטיח
על סמך מה הוא יוכל לומר לי את זה
?
וגם רופא משפחה אמר לי שאין כלום שם אני לא מבין פשוט?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר09/11/2010שלום,
קשה לי לעזור לך בצורה זו בלי לבדוק אותך ולראות את בדיקות ההדמיה השונות.
מציע לך לפנות עם כל החומר שצברת עד כה בקשר לבעיה זו לאחד היועצים על מנת שיוכל לעשות רויזה כדי לקבוע אם אכן קיימת בעיה שניתן לטפל בה.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה עם גרורותרוני30/10/2010
שבת שלום,
אבינו בן 76, עבר אירוע מוחי לפני 4 שנים. השבוע אושפז בבי"ח ולאחר ct ריאות ומוח נאמר לנו שיש לו גידול סרטני בריאה עם גרורות לבלוטת האדרנל והמוח. הפרוגנוזה לא טובה.. יעצו לנו לעשות ביופסיה של הריאה (ע"י ניקור) ולראות האם ואיזה טיפול הוא יוכל לעבור (ביולוגי?? כימי???הקרנות??)
כיוון שנאמר לנו שבמצבו הוא לא יוכל להבריא אלא רק להאריך את חייו, אנו היינו רוצים ששארית חייו לא תהיה מלווה בסבל וכאבים מיותרים.
כיוון שגם הביופסיה כרוכה בסבל האם יש טעם לעשותה במצבו? (שיקולים של סיכויי שיפור רפואי מצד אחד וסבל מצד שני).
לציין שבגלל האירוע מוחי שעבר כל הרופאים שהיינו אצלם והתייעצנו לגבי ההדרדרות במצבו אמרו לנו שההדרדרות היא בגלל זיקנה (דמנציה) והאירוע שעבר, ולא חשבו לבדוק האם יש סיבות נוספות... אבל זה כבר סיפור אחר...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה עם גרורות - תגובה
ד''ר עוזי יזהר31/10/2010שלום,
קשה קצת לענות.
זה נכון שסיכויי ההבראה מסרטן ריאות גרורתי הם מאוד נמוכים. בד'כ הטיפול מאריך קצת חיים ואינו גורם לריפוי מלא.
להערכתי אתם צריכים לשקול את אפשרויות הטיפול עם הרופא האונקולוג המטפל - במידה והוא אינו מעונין לקבל כל טיפול במחלה, אז להערכתי אין טעם בבדיקות נוספות. במקרה כזה ניתן יהיה לתת טיפול תומך בלבד (נוגדי כאב או כל דבר אחר שצריך על מנת שלא יסבול). במידה והוא מעונין לקבל טיפול לסרטן אז בד''כ חייבים לבצע ביופסיה על מנת לאשר את האבחנה , כיון שלא ניתן לתת לחולה טיפול כימי או הקרנתי ללא אבחנה של סרטן (להוציא מקרים מאוד חריגים).
ביופסיה בד''כ אינה כרוכה בסבל. זו פעולה חודרנית עם מעט סיבוכים.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהשמעונוב29/10/2010
שלום מזה מספר חודשים אני סובל מכאבים :
בחזה - בעיקר במישוש בית החזה בעיקר בצידיו (מתחת לשתי הידיים) כולל בית שחי ולפעמים כאבי דקירה ספונטניים שממש גורמים לי לחוסר מנוחה ולעצירת כל מה שאני עושה באותו רגע ואחרי מספר דקות הם חולפים ואני נשאר עם עייפות קלה
בראש כאב עמום שנמצא כל הזמן ולא מרפה עוצמתו משתנה ההרגשה כאילו הוא מתחיל בעורף ונגמר מאחורי עין שמאל - לפעמים אף גלי כאב חזקים שעוברים אחרי מספר דקות
להלן הבדיקות והתוצאות :
אקו לב - תקין
בדיקת מאמץ - תקין
מיפויי עצמות - תקין
CT ראש - תקין
CT עמוד שדרה צווארי - תקין
גסטרוסקופיה - תקין
בדיקות דם תקינות
אורטופד אמר שהכל תקין
ובדיקת עיניים הייתה גם תקינה
לאחרונה עשיתי צילום חזה (מצורף)
למען האמת אני כבר די מיואש מבדיקות האם כדאי לבצע גם CT לחזה ? מה עוד אפשר לעשות ? האם זה נשמע כמו משהוא רציני ? האם כל התופעות יכולות להיות קשורות ללחץ דם (יש לי באזור 140/90) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר31/10/2010שלום,
ברפואה לא תמיד ניתן לקבוע בוודאות ממה החולה סובל אבל ניתן לומר לו ממה אינו סובל. הרושם הוא שביצעת לא מעט בדיקות (איני יודע את גילך, כי גם זה נתון שצריך להכניס למשוואה) אשר שללו קרוב לודאי מספר אבחנות חשובות כמו מחלת לב למשל.
צריך כמובן גם לבדוק אותך, וזאת קשה לבצע בפורום זה. יכול להיות ששווה לבצע בדיקת CT של החזה וזאת על מנת להשלים את ההדמיה של בית החזה. ישנם דברים שניתן לראות בבדיקת CT ולא ניתן לראות בצילום החזה הרגיל. בכל מקרה שווה להתייעץ עם הרופא המרכז את הטיפול בך.
יתכן שבסוף הדרך ישארו הכאבים ולא נמצא אבחנה, אבל לפחות נשללו אפשרויות עקריות חשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזה יונהאלכס26/10/2010
שלום ! אני כבר עברתי אתת ההתפתחות של בית החזה ( בן 22) ויש לי חזה יונה ...
הבנתי שיש 2 סוגים לחזה יונה 1.בליטה ונסיגה לצדדים 2. מקור יונה אז לי יש תאפשרות ה 1 ... יש לי כמה שאלות ...
אני כבר 5 שנים לומד קראטה .. האם אחרי ניתוח לתיקון מום זה אוכל לשוב ללמוד?או שמא מכל פגיעה קטנה העצם יכולה להשבר! (העצם תיהיה חלשה בהרבה ממה שהייתה קודם הניתוח?)
האם ניתוח כזה נחשב למסוכן? והאם אהיה מרוצה מהתוצאות ? ( ז"א גודל הצלקת ,תיקון העצמות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה יונה - תגובה
ד''ר עוזי יזהר27/10/2010אלכס שלום,
ככלל, לאחר התיקון לא תצטרך להיות מוגבל בעתיד, כמובן לאחר תקופת החלמה. זה אינו ניתוח הנחשב למסוכן, אבל הערכה מדויקת לגבי סיכון ותוצאות צפויות יכולה להתבצע רק על ידי הרופא שיבדוק אותך לקראת ניתוח.
בברכה, דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר וודאות לגבי תמת בריאהנבטי צרויה20/10/2010
בס"ד
לבני בן ה-22 כאב בחזה. הוא עבר סדרת בדיקות ואשפוז ונאמר לו כי הוא סובל מטמת בריאה. הומלץ לו לעבור ניתוח משום שהטמת חזר פעמיים בוודאות. חשוב לציין כי בני הוא גבוה רזה ומעשן- כיום הפסיק לעשן.
שאלתי היא האם יש סיכוי שכיס האויר בגלל כלב שעיר בבית?
האם יתכן שזה קשור לאיזור מגורים שכן כאשר גרנו בדרום הארץ לא היו לו בעיות מסוג זה?
ולבסוף האם אכן אין מנוס מניתוח- מה גם שלא ברור לנו בדיוק מה עושים בניתוח?
תודה על התייחסותכם
צרויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר וודאות לגבי תמת בריאה - תגובה
ד''ר רן קרמר21/10/2010צרויה שלום ,
תמט בריאה בנסיבות אלה נובע מקרע של בועית קטנה בריאה ודליפת אויר ממנה , לאיזור שבין קרומי הריאה .
הריאה בסופו של דבר מתקנת את עצמה . אנו רק עוזרים לניקוז האויר וע"י כך להתפשטות של הריאה , מה שבסופו של דבר מסייע לריפוי ולתפקוד טוב של הריאה.
באופן כללי , התופעה אינה קשורה עם מקום מגורים , או לפחות אנו לא יודעים על קשר מסוג זה .
לאחר שני מקרים , מומלץ לבצע ניתוח בו מרחיקים את הבועית הגורמת לבעיה ובנוסף מבצעים הדבקה של קרומי הריאה .
הניתוח מבוצע בשיטה טורקוסקופית ( בד"כ 3 חורים קטנים ), כלומר בסיוע ציוד וידאו ומבלי לפתוח את בית החזה .
מטרת הניתוח היא מניעת הפעמים הבאות , ובכך שיפור איכות החיים
אין כמובן חובה לבצע את הניתוח אך זו ההמלצה במרבית המקומות .
הניתוח מצליח למנוע את הפנאומוטורקס בסבירות של כ 95% אך לא ב 100%
החלמה מהירה
בהצלחה
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוצאת נקז אחרי ניתוח vatsאתי18/10/2010
ד"ר שלום, ראשית תודה על תגובתך לשאלתי הקודמת, יש לי דאלה נוספת אבי מאושפז 9 ימים לאחר ניתוח vats וטרם הוציאו לו את צינור הנקז, בכל יום עושים צילום חזה. מה יכולה להיות הסיבה לכך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוצאת נקז אחרי ניתוח vats - תגובה
ד''ר עוזי יזהר19/10/2010איתי שלום,
מטרת הנקז לאחר הניתוח הינו לסלק הפרשות מהחלל סביב לריאה. הפרשות כוללות נוזל ו /או אויר. כאשר הנקז מסיים לבצע את תפקידו - הוא מוצא. ממליץ לדבר עם הרופא המטפל על מנת לקבל מידע נוסף. צילומי החזה נותנים לנו מידע על התפשטות הריאה ועל הצטברות נוזל או אויר בחלל סביב לריאה.
החלמה מהירה,
דר' עוזי יזהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת אונהאתי16/10/2010
שלום ד"ר, כתבתי לך כאן בעבר בקשר לאבי, בן 70 עבר בשבוע שעבר ביופסיה מסוג vats בפסגת הריאה השמאלית, בניתוח כרתו את כל האונה. לפני הניתוח עשה סיטי פט שנמצא תקין לחלוטין ביתר חלקי הגוף. לדברי הכרוג הגוש שהוסר קטן מ 1 ס"מ לדבריו הגוש נשלח בדיקה ובעוד שבועיים נדע מה קורה. ברור לנו כי הגידול ממאיר שאלתי הם בשל היותו קטן ולא שלח גרורות ועצם העובדה שכרתו את כל האונה יהיה צורך לדעתך בטיפולים או הקרנות ? במה תלוי המשף הטיפול?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת אונה - תגובה
ד''ר רן קרמר17/10/2010שלום איתי
בשלב זה יש להמתין לתשובה פתולוגית סופית , שכן בניתוח מסוג זה נלקחות בלוטות לימפה לבדיקה מיקרסוקופית . מעורבות בלוטות אלה משפיעה מאוד על ההחלטה הטיפולית בהמשך .
בברכה ,
ד"ר קרמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)