השמנה אצל ילדה בת 8

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השמנה אצל ילדה בת 8
    מריאן
    23/02/2012

שלום !
    בתי בת ה8 שוקלת 40 וגובהה 1.35
    כל בוקר מתעוררת עם שוקו וחצי לחם לבן עם גבינה/ חמאה .
    בארוחת העשר היא אוכלת פרוסה בבית הספר ובצהריים קייטרינג של בית הספר.
    בין לבין אין לה סדר בארוחות.
    הבעיה היא שהיא לא אוכלת מרקים וירקות בכלל חוץ מסלט חיי של עגבניה ומלפפון , במיקרים מאוד נדירים היא אוכלת דג וקציצות מטוגנות.
    היא מאוד אוהבת פסטה בכל צורה שהיא , עם קטשופ או אפילו פסטה בלי כלום , ויש לה חולשה למתוק אוהבת מעדנים מתוקים יכולה לאכול אפילו 3 מעדנים ביום אוהבת קורנפלקס עם חלב , וכל דבר מתוק אחר .
    בבית אין חטיפים, ממתקים , עוגיות , או שתיה מתוקה ולכן כשהיא נחשפת לאחד מהם היא מאבדת שליטה ולא מסוגלת לרסן עצמה .
    לא אכפת לה שהיא שמנה ,או שילדים קוראים לה בשמות , מצד אחד זה טוב כי זה לא משפיע לה על הביטחון העצמי ומצד שני לא אכפת לה לאכול בכמויות גדולות.

בקשר לספורט , היא ילדה מאוד פעילה רצה קופצת ורוקדת פעמיים בשבוע כך שזאת לא לא הבעיה.

הייתי רוצה לשנות את הרגלי האכילה שלה ולגרום לה לרדת במשקל אך אני לא יודעת איך ! מקווה שתעזרו לי .
    יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השמנה אצל ילדה בת 8

הוספת תגובה

• השמנה אצל ילדה בת 8 - תגובה

ד״ר חדוה בן משה
    25/02/2012

מריאן שלום
    אני מבינה את דאגתך לתזונה ולהשמנה של בתך.הארוחות נראות מסודרות עד ארוחת הצהריים כולל. אחר הצהריים אפשר להציע מעדן, פירות וממתק אחד קטן שהיא אוהבת.
    חשוב לצ'פר כדי שלא יגרם איבוד השליטה כאשר היא תחשף למתוקים.
    דאגי לארוחת ערב הכוללת את הירקות שהיא אוכלת, ביצה גבינות ולחם מלא. להשתדל להמנע מקורנפלקס, זהו ממתק הרווי בסוכר וקלוריות. ילדים רבים לא אוכלים ירקות כיון שלרוב זהו דגם האכילה בבית.האם לאורך השנים עשית לילדה הכרות עם כל סוגי הירקות הטריים והמבושלים? האם תמיד יש ירק מבושל בארוחת צהריים? מרקי ירקות?
    אפשר שוב לחזור ולהציע מגוון ירקות, בלי לחץ, לחשוף לירקות. מחקרים מראים שרק אחרי חשיפות רבות ילדים מתחילים לאט לאט לטעום ירקות. אם לילדה לא אכפת מההשמנה, עזבי את הנושא ורק דאגי לתזונה. בדקי אם היא אוכלת טוב בצהרון כדי שלא תפתח רעב גדול לאחר מכן. ממליצה לך ללכת לדיאטנית לייעוץ בלעדיה.
    בברכה
    חדוה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו